Ubrać się po cenie 26 zł za KGHM to jednak nie to samo co ubrać się po 26 zł w PGE. W tym pierwszym przypadku c/wk była niższa niż 0,5%!!! Cena była absurdalnie śmieszna i ja się ubrałem co prawda po 29 ale zawsze. Sprzedałem po 94 zł w sierpniu. C/wk dla PGE to 1,55%. I to tak tanio nie jest. Cena może spaść do c/wk=1, czyli ok 18 zł. I to pod warunkiem, że nie będzie korekty. Ja dzisiaj swoje akcje sprzedałem a miałem 35.000 zł. Tracę wiarę w sens trzymania tej spółki w krótkim terminie. Musi się wyspadać, osiąść na mieliźnie, okrzepnąć. Do tego czasu wszystko się może zdarzyć, bo nie wiadomo gdzie jest dno. Jeśli pójdzie długooczekiwana korekta, to cena może być nawet 13 zł czyli c/wk=0,75. Staciłem niewiele, bo kupowałem 25,50-25,60 w dniu debiutu. A co do dywidendy - to odsetki z lokaty są wyższe niż proponują dywidendę. Miała być dywidenda w grudniu, okazuje się, ze nie będzie. Miał dołączyć do W20 w grudniu, okazuje się że w marcu. Nie zagrali z nami fair. Tak się nie robi Panie Sobolewski i Panie Grad.