• Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~tado75 [83.20.238.*]
    j.w. jestem ciekaw!
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~walida [89.75.6.*]
    realnie 90!
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~ad [91.150.161.*]
    za tyle ile są warte czyli 110 - 120 zł
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~ja [77.253.183.*]
    Dnia 2009-11-17 o godz. 15:09 ~tado75 napisał(a):
    > j.w. jestem ciekaw!
    172,50
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~007 [89.78.247.*]
    145 PLN
    za mniej nie warto oddawać !
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~tom [193.138.241.*]
    150 +

za mniej czekam
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~mintaj [212.76.37.*]
    wszystko zależy od sytuacji na rynku (a szerokim rynku, ewentualne okazje etc ) ale 120 PLN to zupełnie inna rozmowa i ta cena będzie mnie będzie satysfakcjonować.
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~tado75 [83.20.238.*]
    Generalnie rzecz biorąc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że rynek będzie szedł w góre! Więc mam nadzieje że sie nie wygłupie jak powiem że te 120 za walor to byłoby OK!
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~Gucio [89.72.50.*]
    120 zł tak jak w poprzednim wezwaniu, i ani złotówki mniej
    ani kroku w tył 120 i BASTA !
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~tado75 [83.20.210.*]
    no to czekamy!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~Slawek [83.5.93.*]
    Tom osobiscie mysle ze PZU i pozostale fundusze nie sa zainteresowane wzrostem kursu Debicy poniewaz nie chca angazowac dodatkowego kapitalu. Negocjuja cene ktora bedzie mozliwa do zaakceptowania przez dwie strony. Wtedy kurs tych akcji osiagnie poziom taki jaki zostanie zaproponowany w ewentualnym nastepnym wezwaniu. Podobnie bylo ponad 22 miesiace temu kurs spadal juz ponizej 80 PLN a nagle wzrosl do ponad 100 PLN. Tylko czy Amerykanie nie czekaja na druga fale kryzysu i nie wesza spadku kursu ponizej dziesjszej wartosci. Zobaczymy. Cierpliwosci.
    Pozdrawiam
    masakra z ta debica,
    pytanie co robia wspaniale fundusze pzu,
    widocznie ich ta cena zadawala
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: slonce_karpat [83.4.162.*]
    a Wy dalej z uporem maniaka czekacie, że ktoś Wam da prezent po 120 pln??.... też jestem zdania, że ta spółka jest więcej warta..ale cóż...rynek wycenia ją dzisiaj w okolicach 62 pln...a do końca roku bedzie poniżej 60....niestety ...towar jest tyle wart, ile za niego jest w stanie zapłacić kupujący...i nic nie zmieni tej zasady...chyba, że spekuła...ale tutaj jej nie widzę....
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~waldi [79.191.51.*]
    No czas już najwyższy aby goodyear i PZU zajęły stanowisko na temat byłego wezwania minęło już prawie 2 tyg., a tu jakaś dziwna cisza z obu stron,widocznie nie mogą się dogadać jaką kwotę dla przedstawicieli PZU goodyear ma przelać pieniędzy pod stołem.
    Bo drugiej takiej okazji bardzo długo może nie być,pewnie przyjęli zasadę ciszej będziesz dalej jedziesz.
    Tylko ,ze w normalnym kraju takie rzeczy załatwia się bardzo szybko a nie ,ze w przeciągu 2 lat, tylko w kilka miesięcy albo wszczyna się procedurę.
    Oj daleko jeszcze nam do normalności.
  • Re: Cisza................. Autor: ~Slowan [89.174.214.*]
    Cichosza...popytu brak
    Podazy tez.....wszyscy czekamy....i moze sie doczekamy....
    No i zobaczymy jak jest z tym naszym PZU....
    Mysle ze nie od razu dadza 120 zlociszy tylko sie zacznie walka na nizszych poziomach...
    Czuje w moczu ze po dywidendzie cos sie zacznie dziac...a teraz po odleszczeniu papiera jakby ktos upart sie to szybko by wyjechal winda do nieba...
    Co nie jest wykluczone.....Oj dla cierpliwych bedzie nagroda....
    Ewidentnie sie dogaduja na lewo i wywala nas z akcji.
    Dogadaja sie na wezwanie po 65 i tyle.

To co robi pzu juz od dluzszego czasu "zalatuje",
    jezeli pzu chcialo by zarobic na debicy pompowalo by kurs ,a tu widac iz nie maja zamiaru tego robic,

JEst to przykre lecz mysle iz nie zarobimy na debicy.oni sie dogadaja a z nami nikt nie bedzie rozmawial

Tu nie ma mowy o żadnym dogadywaniu się ! W dębicy siedza 3 podmioty finansowe Pzu, Nordea, Ing...........dogadanie się z trzema jest rzecza niemożliwą a poza tym największy akcjonariusz finansowy czyli pzu reprezentuje 6-podmiotów w swojej grupie ( tfi, sa, życie, słoneczna jesień, zrównoważony tfi).........i pytanie jak by wyglądał sprzedając firmę za połowę wartości która jest w stanie przy dobrych marżach zarabiać 120-150 mln zysku i płaci regularną dywidendę.
    Tu nie ma mowy o żadnym dogadywaniu się ! W dębicy siedza 3 podmioty finansowe Pzu, Nordea, Ing...........dogadanie się z trzema jest rzecza niemożliwą a poza tym największy akcjonariusz finansowy czyli pzu reprezentuje 6-podmiotów w swojej grupie ( tfi, ofe, sa, życie, słoneczna jesień, zrównoważony tfi).........i pytanie jak by wyglądał sprzedając firmę za połowę wartości która jest w stanie przy dobrych marżach zarabiać 120-150 mln zysku i płaci regularną dywidendę.
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~xxx [10.8.208.*]
    kiedy i ile tej dywidendy ma byc??
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~slowan [89.174.214.*]
    1,60 na akcje...i z tego co pamietam to 17 grudnia
    Tu tylko za przedłużenie w czasie można dostać grube miliony pod stołem bo wchodzi w rachubę blisko 1 miliard zł za wykup w całości akcji Dębicy.
    Ja na ten temat to bardzo dużo wiem,Wy chyba miernie,jak Was taki Tusk zrobił w jajo, to tu zielonego pojęcia nie macie co się dzieje.
    tyz prowda. mnie akurat nie nabral, ale 50% nadal podobno nabranych. to sa dopiero jaja.
    nabrał nabrał tylko nie chcesz się przyznać,któregoś dnia się obudzisz a będzie Tobą Kanclerz Merkel rządzić haha. bo tak ma być,bo Niemcy u mnie wynajmują apartament i nie kryją tego w rozmowach zemną,najlepiej jak byście oddali to Państwo w dzierżawę im.
    To tylko świadczy jak o nas myślą.
    powtarzam ci ze mnie nie nabral. nie oceniaj innych patrzac po sobie. natomiast widze ze nadal 50% chce albo udaje ze chce tego matola.
    Widzisz znów Cię złapałem na nie wiedzy, to nie jest 50% ze 100% tylko z około 40% te 50% nie wiem czy to rozumiesz.
    To nie wiesz ze u nas można sprytnie jak to robią żydzi i Niemcy zniechęcić 60% ludzi do głosowania działając na domysł i taki głupieje i nie idzie a im o to chodzi bo oni są zdyscyplinowani, ich jest około 2,5 do 3mil. i wygrywają a nas 30mil. i przegrywamy to jest sztuka nic innego nam nie pozostało tylko oddać Państwo w dzierżawę im.
    na niczym mnie nie zlapales. pokaz mi gdzie powiedzialem ze 50% z 40mln?/ oczywista oczywistosc koleszko ze 40czy 50% z tych co ida na wybory. tylko skad bierze sie te 2-3 mln?/ tak sa omotani czy tak glupi?/ ale tak wogole to wrocmy do watku. a watek jest o debicy. kiedy cos sie dowiemy co dalej?
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~Slawek [83.8.188.*]
    Info !!!!!
    http://gielda.wp.pl/a,1,b,1,c,14,wid,11713158,espiemitent.html
    Pozdrawiam.
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~slonce_karpat [83.4.168.*]
    i po wezwaniu.....teraz powinien nastąpić gwałtowniejszy ruch...jeśli rozczarowanych jest dużo to niestety w dół....
    A jednak mamy inf. a co na to teraz PZU pewnie nic bo poszło wszystko pod stołem tak jak pisałem.
    Od razu powinni wszcząć procedurę ,pewnie już tego nie zrobią ale poczekajmy trochę muszą zając jakieś stanowisko bo milczenie będzie oznaczać, ze brali w tym udział.
    Teraz już mamy gwarancje ,ze goodyear nie będzie wyprowadzał zysków z firmy Dębica i IV kwartał będzie super,wyniki dopiero 10 marca za ten kwartał.
    Nadal mają goodyeara w ręku bo mogą w każdej chwili sprzedać swoje 5 % innemu podmiotowi a ten mógłby wszcząć procedurę przeciwko goodyearowi ale tego chyba już nie zrobią bo się dogadali, wszystko zostało załatwione pod stołem.
    Wykup został przedłożony o kolejne 12 miesięcy,pierwszy nastąpi zaraz w I kwartale po 120zł a następny dużo wyżej albo za jednym razem ale to będzie zależeć od pozycji finansowej goodyeara,furtkę sobie zostawił pośrednią albo bezpośrednia
    Teraz jest już wszystko jasne to było tylko granie na czas aby jak najdłużej nie było wykupu,ktoś na tym ładnie pociągną kasę a klient z funduszu może poczekać bo to nie są ich pieniądze cała prawda, a nam kit wciskali ,ze cena jest poniżej wartości spółki a wszystko uzgodnili pomiędzy sobą.
    Zarobimy i tak ale tylko z opóźnieniem bo na układy niema rady.
    No to jutro mamy jazdę w górę bo UniCredito lub goodyear może już o jutra skupować akcje Dębicy przez 12 miesięcy, leszcze oddadzą wszystkie swoje akcje do 90zł to jest około 4% akcji Dębicy, a fundusze poczekają na wezwanie właściwe.
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: lew191 [84.10.182.*]
    Oj Waldi , baranku boży , co ty wypisujesz ? Cytuję: ,,...w grę wchodzi blisko 1 mld zł na wykup akcji Dębicy".
    Obecnie kapitalizacja spółki wynosi ok.865 mln zł. A zatem wartość akcji należących do innych podmiotów niż te powiązane z Goodyearem - wynosi 294 mln zł (mają ogółem 34% akcji).A zatem , żeby mogło dojść do wykupu akcji za blisko miliard złotych, to 1 akcja musiałaby kosztować nie 63,50 zł , tylko niemal trzy razy tyle, czyli ok.185 zł.
    Oj Lew jakiś ty jesteś głupiutki jak byś nie wiedział, że kapitalizacja to jest fikcja może być nawet 200mil.i dojść do 2,5 mild. Żyjesz po to żeby być a nie miedz a takich jak Ty to jest 60% co można obuć w buty i kupią wszystko co zechcę.
    Waldi jestes fantastą i wiecej nie skomentuje pisania glupot

fakty sa takie

1)Wezwanie bylo po 59,22
    2)goodyear przez 12 miesiece moze a nie musi skupywac akcji
    3)goodyear ma w dupie placenie za akcje po 120 jak wykupi je po 60
    4)pzu dogadalo sie pod stolem nie wiemy jak i za ile,innym wariantem jest to
    iz pzu zostalo wydymane przez goodyera ktory powiedzial krotko :
    "NIE WYKUPIE CALOSCI DEBICY Z GPW chyba ze po 60 zł"
    5)Nie pisz o wezwaniu w marcu bo to sa brednie takie ze nie mozna tego czytac,wczesniej pisales jak nawalony ze wezwanie bedzie po 120-150 w sierpniu
    A bylo po wiadomo ile.
    6) NIE BEDZIE WEZWANIA PO 180-200
    7)Debica bedzie miala nadal zanizone zyski,bo nikt nie napisal iz goodyear wycofuje sie
    ze sprzedazy (posrednik)
    8)trzeba czekac na wlasne ryzyko , Moze 12 miesiecy moze 24 miesiace na wykup a moze nie bedzie go w ogole.

i to tyle z marzen o zarobku niestety

• Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~waldi [79.191.54.*]
    Fakty są takie :
    PZU nie musi windować już kursu akcji Dębicy
    -zrobi to za niego goodyear bezpośrednio,lub pośrednio przez UniCredito
    - przedawnienie następuje po 10 latach,
    -przejecie przez inny podmiot 5% akcji Dębicy jest zabójcze dla goodyeara
    -goodyear nie może nabywać akcji Dębicy po za rynkiem tylko na rynku co to oznacza dla akcji Dębicy zlasowany *****
    -nie może też i zbywać akcji tylko nabywać w Tym okresie,ktoś pięknie zmienił prawo chwała tym co o tym pomyśleli.
    -teraz tylko obserwować zlecenia umówione na rynku bezpośrednio przez goodyeara a funduszami ,cena akcji Dębicy nie będzie niższa niż 120zł.
    - a pośrednio będzie skupowane przez UniCredito poniżej 100zł od leszczy to jest nie całe 4 % akcji.
    -teraz tylko od nas zależy czy razem wyskoczymy z funduszami,nie sądzę żeby było to przed końcem roku bo trzeba będzie odprowadzić duży podatek.
    -o tym fundusze też wiedzą.
    -przed końcem roku może być tylko ogłoszone nowe wezwanie np.10 grudnia.
    -nie sądzę żeby goodyear pokazał wyniki za IV kwartał jeśli by nie wykupił w tym czasie około25% akcji Dębicy, bo po 10 marca drogo go by to kosztowało.
    - po 10 marca akcje Dębicy będą chodzić w granicach 200zł

Odnośnie Toma co już wcześniej nie ukrywałem jest typowym Żydem, co miesza naszym rodakom w głowach i ostatecznie pod wpływem bólu głowy rodacy się poddają bo nie wytrzymują psychicznie.
    Tylko ja go mogę tu psychicznie wyprowadzić z równowagi( żydo-niemców ) nikt więcej-nie pozwolę żeby się bogacili naszym kosztem.
    waldi dam ci dobra rade. sam jestem posiadaczem akcji debicy i o spolce moge z toba podyskutowac, masz zreszta prawo wyglaszac swoje lekko wybujale opinie. natomiast dam ci rade - idz czym predzej do lekarza moze nie jest za pozno. twoje obrazanie tu wwszystkich swiadczy tylko o tobie i twojej frustracji. moze jeszcze nie jest za pozno.
    Dębica po 3 kwartałach wypracowała +55 mln zysku...................wycena papiera bez wezwania już powinna oscylować około 80-90 zł za papier, sam osobiście uważam że w przypadku wezwania na całość cena 120 za papier musi być zapłacona.
    Dla mniej zorientowanych piszę, ze zlecenia wystawione po 50 tys. i wyżej będą oznaczać, ze to fundusze sprzedają akcje goodyearowi i w wtenczas my musimy wchodzić też, ale to nie będzie cena poniżej 120zł.
    pomazyc dobra rzecz. ja sprzedam po 70 i wy wszyscy jeszcze pewnie przede mna. tak wiec zejdzcie na ziemie.
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: lew191 [84.10.182.*]
    Widzę , że macie tu na wątku nie tylko fantastę giełdowego , ale w dodatku nawiedzonego narodowca. A zatem dwa w jednym. To przypadek beznadziejny , z kimś takim rzeczowo nie podyskutujecie(niezależnie już od tego , jakie są szanse na wzrost kursu).Good bye !
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: slonce_karpat [91.197.89.*]
    lew191...ostrzegałem przed wiejskim......ale mnie tu zjechali, że obrażam....waldi jak zauważyłeś lubi "miedź "- nawiedzony fantasta narodowiec, który nie potrafi sklecić jednego poprawnego zdania w ojczystym języku ( nie wspominając o błedach ortograficznych).....myślałem, że to jakiś dzieciak, ale dzisiaj wydaje mi się, że to były partyjny aparatczyk. który utopił w giełdzie resztki mundurowej emerytury...dzisiaj zaklina wszystko i wszystkich by coś zarobić....
  • Re: Tak realnie za ile oddacie akcje?????? Autor: ~tom [10.0.6.*]
    DAjcie biednemu chlopu zyc;)
    Nazarl sie jakiegos swinstwa to plecie trzy po trzy.
    O wezwaniach po 10 marca.O cenie 200 ,o unicredito.
    Chlop zyje z paranoja i niech tak zostanie,jak ktos pisze o niemcach zydach
    to juz chyba wszystko jasne.

DEBICA to dobra spolka,nie wierze w spadki na 40 ,co tu poniektorzy wietrza z przyczyn
    racjonalnych,zgadzam sie z AD iz wycena debicy na dzien dzisiejszy to 90-110 zł.

Kurs jest trzymany ewidentnie ,i bardzo sprytnie.
    Teraz po prostu trzeba dziadow (glownych udzialowcow przetrzymac)

Nie wiem czy to bedzie za miesiac za rok,za 3 lata,lecz napewno zaplaca wiecej.
    pytanie jest innego typu-czy inwestycja w debice bedzie oplacalna jak sie porowna
    to do wzrostow na innych spolkach,

Dlatego chyba czas najwyzszy zamknac temat i "czekac na godota"
    wyzwiska nic nie dadza.

Narazie goodyear i pzu nas dyma lecz zobaczmy jak dlugo

Ooo nie jest tak źle myślałem ,ze będzie gorzej.

Wreszcie Tom oprzytomniał i zaczął pisać prawdę i stał się uczciwym i już nie sypie swoim kolegom tu na spocie piachem po oczach a z rana jeszcze to robił.
    Straszył czarnym scenariuszem,widocznie wstyd mu było i się poprawił,to dobra cecha bo nie każdy tak by się zachował
    Jak go się dobrze przyciśnie to od razu widać efekty i od niego należy wymagać tego ,bo od wyżej co są tylko być to nie trzeba.
    Bo nie od każdego można wszystkiego wymagać ale od Toma to tak,czasami jest nie uczciwy.
[x]
DEBICA 0,12% 81,40 2025-10-10 10:58:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.