Wyglada na to ze sprzedali i zarrobieni sa niezle...hehe...
Polna to dobra spoleczka ale na zrosty na niej trzeba bedzie jeszcze poczekac z deka...bo ja dopiero zaczolem kupowac i dam jej spasc jeszcze max 2 zlocisze....
pit, mam wrażenie, że nie możesz bez nas żyć ;)
czy to nie jest już przypadkiem....
........ miłość ?
informuję więc, że orientację seksualną mam określoną jednoznacznie od dawien, dawna, a w jej ramach od sporego czasu jestem zajęty :)
a więc ja odpadam, może Jethro będzie jeszcze zainteresowany.... :)
slowan, "pogromco" kursu na Polnej, uważaj, żeby przy Twojej wydumanej "kontroli" kursu (nie wiem co by się musiało stać, żeby spadło poniżej 12 zł...) nie ZROSŁY Ci się palce od pisania, bo nie będzie ZROSTÓW, nawet jak wreszcie zakupisz swoje 1K akcji ;)
spoko bolo, ale przyznaj no sie opyliliście po 17 i teraz nagonka na odkupienie?? bo mam was za mądrych graczy... ;] ja tak zrobiłem na ten przykład...;]
Będę szczery - nie opyliłem tych akcji ani po 19, ani po 18, ani po 17 zł - nie jestem w związku z tym zbyt mądry - w tym kontekście masz rację; zakładałem trochę innych rozwój wydarzeń... Dlatego nie zamierzam ominąć następnej okazji przy wybiciu kursu i zrobić taki manewr... Jeśli patrzysz na inwestycję długeterminowo, tak jak ja, to jest to trochę ryzykowne, bo mogę taniej nie odkupić, np. założę, że podejdzie do 23 zł, sprzedam, licząc, że skoryguje do 18 zł, a tu od razu, albo chwilę później podejdzie na 29 zł, żeby potem skorygować tylko do 24 zł... problemu by nie było, gdybym w tym czasie skutecznie obrócił gotówką zarabiając przyzwoicie, wtedy odkupienie troszkę drożej byłoby opłacalne w tej sytuacji... sęk w tym, że również nie mam gwarancji, że dobrze obrócę tą gotóweczką w tym czasie...
Jednak zaryzykuję i opchnę wszystkie akcje powyżej 20 zł (po ile dokładnie, jeszcze nie wiem, będzie zależało od bieżących wydarzeń, sytuacji); jeśli nie osiągnie 20 kilku zł, to nie będę ryzykował np. przy 18-19 zł takiego ruchu, w tym momencie będę wolał poczekać... Z tego co pamiętam, Ty opchnąłeś akcje po 17, jeśli teraz odkupujesz je po około 14 zł, to brawo! - ja nie jestem tak skuteczny; ale może wynika to z tego, że nie gram intensywnie na giełdzie, nie mam na to przede wszystkim czasu. Pisałem też o tym kilka razy - jak ktoś ma czas, umiejętności, narzędzia, wyczucie, to niech próbuje szczęścia w łapaniu lokalnych górek i dołków w każdym momencie kursu :)
Ponieważ namnożyło się tutaj różnej maści szumowiny, postanowiłem nie informować o swoich transakcjach kupna i sprzedaży akcji Polnej. KUPUJESZ - źle, SPRZEDAJESZ - źle. Zawsze coś tam komuś będzie nie pasowało. A tak, to ... :)
i nie doczekasz sie inwestorku, który rzekomo sprzedaje po 17, a kiedy ma okazje nie bierze po 14,64. Zupełnuy brak lsensu w Twoich wypowiedziach. Własnie dobrałem 100 i mamy 5,17 %. Zacznijcie kupowac inwestory zamiast pieprzyć na tym forum
ale Wy (bolo, jethro a szczególnie ronin) nie denerwujcie moimi uszczypliwościami... ;] bądź co bądź jesteśmy po tej samej stronie... tylko taktyka inna... ;] sobie i Wam zycze zeby polna była po 20, 50 czy tam 70... a słyszałem i ambitniejsze plany... ;] aloha ]
Takie dokupowanie nie zmieni niczego. Co z tego że zdejmiesz 100, jak inny wyrzuci 1000. Ruch na polnej zależy od info i od graczy spekulacyjnych. Nie ma info - nie ma ruchu.
Za dzień-dwa wezmą, a wtedy promocja będzie już po 17 zł. Możesz w to nie wierzyć, ale tak będzie - przecieki z Wadowic o tanim zakupie ZPC Ponar całkiem realne.
Od lokalnego maxa (19,60 zł) do teraz (13,72 zł) mamy już spadeczek o równe 30,00%. To jak zachowa się kurs zleżeć będzie od info w sprawie akwizycji. Jeżeli po ew. odrzuceniu propozycji Ponaru podadzą wiążącą informację o innym wariancie akwizycyjnym, to powiniśmy ruszyć na północ. Jeżeli pozostawią nas bez informacji, to wtedy kurs będzie dryfował w okolicach 13-14 zł z lekką tendencją spadkową - po prostu rynek nie lubi braku informacji i niepewności.
JAK ZWYKLE OPOWIADASZ PIERDOLOTY. Jeżeli przejmą ponar to ostre UP. Jeżeli nie przejmą to też ostro UP jak podadząszybko info o innym podmiocie. Jeżeli nic nie przejmą to stoimy w miejscu. Za dobrze by było panie kolego. Przejecie jest już w cenie. Jeżeli go nie bedzie lecimy na pysk!
Pozwolę sie nie zgodzić z opinią, że przejęcie jest w cenie. Po info o fakcie przejęcia i po podaniu ceny lecimy do góry... Na razie panuje pewne zwątpienie i znudzenie sytuacją, dlatego wielu czeka na konkrety, a kasę wrzucą znowu po rozstrzygnięciu. Gdyby tak nie było byli byśmy w okolicach 19 -20 zł, Ostatnią podbitkę trktował bym jako falstart, przecież to był dopiero list intencyjny - nic konkretnego.
Też nie zgodzę się, że przejęcie jest w cenie... przesuwając walne, zniechęcili resztki tych, którzy się na to nałapali po info o liście - nie będzie przejęcia, to co najwyżej ukiśniemy na pewien czas...
Zgodzę się natomiast, że po info o przejęciu będzie ładne wybicie - mam pytanie do coolturalnego, ale również i Machine( chcę też poznać Twoje zdanie Walezy...) - jaki zasięg kursu wówczas prognozujecie na najbliższe tygodnie?
Pierdeloty to ty gościu wypisujesz. Jak możesz mieć to w cenie jeżeli nikt z pewnością większą niż 50% nie może powiedzieć, czy do tego przejęcia dojdzie, czy też nie. Poza tym nie znamy końcowych warunków przejęcia takich jak:
1) CENA ZAKUPU
2) ZABEZPIECZENIA SOCJALNE (pewnie 10% załogi hydrauliki pódjdzie do zwolnienia),
3) SPOSÓB FINANSOWANIA
4) viele, viele undere
Skąd ta wyczuwalna frustracja u ciebie kolego?
Ja to widzę tak: po info lecimy na 20 zł bez zatrzymania i przy bardzo dużym obrocie. Ta sprawa jest bardzo nagłosniona, wielu sledzi temat i czeka tylko na sygnał.
Teraz nie kupują (mięczaki wywalają) bo po zagrywkach z walnym Ponaru wszystko jest mozliwe... szkoda pakować kapitał jak nic nie wiadomo. Co innego my, skoro siedzimy tu od takiego czasu to co za różnica ile jeszcze (choc to bardzo denerwujące).
Jak podłączy się spekuła to nie wykluczam 25 zł przy 250 k wolumenu - pisze to całkiem poważnie.
Jak będzie zobaczymy, najwyżej mnie opieprzycie ;)
...czy nie należał by się TWA krzyż walecznych od zarządu Polnej?
wszyscy zarabiają wszędzie , my się ciągle kisimy i pocieszamy , inni tutaj raczej tracą niż zarabiają (przynajmniej wynika to z ich korespondencji).. a my co ? nawet słowa pocieszenia od prezesa...A przecież go właśnie my pocieszaliśmy , gdy go Jakubas opier... .
...Panie prezesie.....
...................................meldujemy gotowość do dalszego dymania przez spółkę...
Zgadzam się z coolturalny-m. Spółdzielnie polują na podobne informacje. Nie wiem, czy akurat na polnej tak pograją, ale kto wie. Rzecz jasna, że info nie jest w tej cenie. Prędzej się zgodzę, że było w cenie 19 i więcej. A cena 14 to wręcz efekt odwrotny. Efekt braku info. Nadto taki długi czas oczekiwania wykorzystują niektórzy, żeby obrócić raz czy dwa i zdążyć wejść nisko przed decyzjami polno-ponarowymi.
Zbigniew nie lubi przeplacac i jego slupy chca jeszcze dokupic tanio akcyjek...ja tez bede czekal na nia po 12 zlociszy wtedy powinna po pewnym czasie zaczac unosic sie poziomo i mozolnie w kierunku polnocnym w rytm....i tak do 80 zeta cierpliwi wygraja...a tymczasem jak ktos lubi 2 fix to polecam nordea bank...polna kiedys przeciez byla na tym rynku i obroty byly duzo mniejsze niz teraz...10 lat temu dzwonie do POLNEJ I Malinowskiego i pytam co w spolce slychac bo nakupilem zdrowo tych akcyjek az do wora nie mogly sie pomiescic i nie bylo co z tym zrobic a on opowiada ze wszystko super ze rozwijamy sie ze to ze tamto....cos mi zasmierdzialo wkurzylem sie i wywalalem z tydzien na -10 kurs wtedy byl ok 17 zeta...
Coolturalny, podoba mi Twoja wersja, przy dobrym ciągu jest całkiem realna; te okolice dla mnie na przykład są wystarczającym poziomem, żeby zaryzykować całkowite wyjście ze spółki po 10 miesiącach czekania (około 150%), żeby po kilku, kilkunastu tygodniach zacząć skupować akcje poniżej 20 zł. Bo zakładam, że zanim zobaczymy efekty synergii, to zdąży po tym wybiciu jeszcze ładnie skorygować...
Roberto, spółdzielnie są głodne, bo za dużo spółek odjechało lub wyczerpało swoje możliwości sporych odbić... a na tak malutkiej spółeczce, jak Polna, to wystarczy, że rzucą 1-2 mln zł na rozruch... ;)
Właśnie miałem się pytać, gdzie się podziewał pijok ? :) no dobrze, to niech nikt nie obcina wynagrodzonia Zakonkowi, tylko niech korzystnie przejmie to hydro Ponaru, a po medal i tak się zgłosimy, za to, że nie pozwolono nam tu do tej pory porządnie zarobić :)
Hej, co się dzieje? Sprzedawać PKC-em. Taka atrakcyjna cena, a tu nic ... :) A jaka frajda tak sobie sprzedać po 13 zeta, jak jeszcze niedawno było po 19zł. Tylko musicie się z tym pośpieszyć - ważne info tuż-tuż:)
pit, trzymam Cię za słowo, poza tym, że wskazuje na to AT, pod warunkiem, że obędzie się od poniedziałku bez złiśliwych zagrywek na kursie...
czy Czarnecki buduje tego SkyTowera, czy nie? - jak wyjeżdzałem z Wrocławia pewien czas temu, to kończyli rozbierać Poltegor, a poetm dosżły mnie słuchy, że cosik się wstrzymał z budową tego drapacza ;)
Gdy jeszcze mieszkałem wówczas we Wrocławiu, niektórzy zabijali się, żeby kupić apartamentowce i lokale na wynajem, już wyobrażali sobie, jak się patrzą z ogromnej wysokości na całą okolicę, a jakie ceny tam chodziły... przecież każdy snob wrocławski (i nie tylko) chciał mieć choć parę metrów w najwyższym budynku w Polsce (tą antenę to niech sobie wsadzą... liczy się dach...) ... a tu najpierw wstrzymali, w końcu ruszyli, ale już nie będzie naj... ciekawe, jakie teraz ceny tam... ;)
See Tower w Gdyni ponoć już wykupiony. Z tego co wiem został apartament na samej górze. Kiedyś plotki chodziły, że został kupiony przez naszego lokalnego dewelopera "Orlex", ale nikt dalej nie kontynuował tematu. Cena to ok 25 tyś./m2 i ma cos koło 200 m2.
W momencie, kiedy liczyliśmy na 70 zł do końca roku na Polnej myślałem, żeby go sobie kupić, no ale w obecnej sytuacji pewnie ktoś mi go sprzątnie sprzed nosa ;)
Nie przejmuj się, Jakubas w ramach rekompensaty za utracone b. duże korzyści, które przeszły koło nosa w tej mini-hossie drobnym, wiernym akcjonariuszom Polnej, wypłaci rekompensatę - mniej więcej równowartość 1 m2 we wspomnianym przez Ciebie apartamentowcu za każde kilo akcji (posiadanych przynajmniej przez większość miesięcy w tym roku) ... no chyba, że "pomoże" Polnej korzystnie przejąć Ponar i pozwoli podhulnąć kursowi zaraz po tym pod 26-28 zł :)
Taka dywidenda mała... wtedy zapomnimy (prawie) wszystkie krzywdy, zwłaszcza te okołowezwaniowe... ;)
tyż dobrze :) ja zaryzykuję sprzedaż na odpowiednim poziomie i odsprzedaż parę złociszków niżej, zwłaszcza, że od Nowego Roku to już przyjdzie chyba w końcu ta większa korekta... bo zdaje się, że jak na obecną rynkową sytuację to zbyt optymistycznie odjechały indeksy, bez większej korekty dotychczas...
wszystko mozliwe bolo ale wedlug mnie to teraz powinna nastapic korekta na wig20 do okolic 2000-1900 a po nowym roku wzrost do 2600-2800 ale to tylko moje przemyslenia pozdr
końcówka roku to może być lekko pompowana, żeby fundy i inne gady pochwaliły się ładnymi wynikami i ubrali od Nowego Roku masy, a potem... ale może i będzie Twoja wersja, bo nie mamy normalnej sytuacji, bo dla przykładu w październiku prosiło się aż o jakąś większą korektę, a tu nic... zobaczymy ;)
odkupienie niżej, rzecz jasna, a nie odsprzedaż...
jest to ryzykowne ze względu na to, co pisałem wcześniej, że wydaje Ci się, że sprzedajesz prawie na górce, a potem możesz odkupić po podobnej cenie, albo nawet drożej... ciul wie, jak to się potoczy potem... dlatego faktycznie najbezpieczniejsze jest w razie czego zakopać akcje i wyczekać swoją cenę, bez nawet jednej kombinacji... ale ja zaryzykuję... raz w roku na kursie się należy :)