• jak oceniacie te wyniki? Autor: ~hgw [83.22.31.*]
    kwartalnie narastająco są ok ale q-q już nie jest tak ładnie. Mam tylko nadzieje ze IV q 2009 będzie lepszy niż IV q 2008
  • Re: jak oceniacie te wyniki? Autor: monte369 [89.75.112.*]
    Tragedia
    Wystarczy spojrzec na Jutrzenke tam to sa dopiero dobre wyniki a ta sama branza
  • Re: jak oceniacie te wyniki? Autor: ~stach [79.191.100.*]
    nie opowiadaj.
    jutrznka miała słabo
    mieszko jest girata.

stach
  • Re: jak oceniacie te wyniki? Autor: monte369 [89.75.112.*]
    Oto twarde argumenty
    Mieszko miał 3,24 mln zł zysku netto w III kw. 2009 r., spadek o 9,5% r/r
    Jutrzenka miała 10,33 mln zł zysku netto w III kw. 2009 r., wzrost o 140,1% r/r

Wiec pozostawiam to bez komentarza
  • Re: jak oceniacie te wyniki? Autor: ~ins [89.186.16.*]
    widze ze nie masz pojecia przychody mieszka i jutrzenki wielkosc obu firm i najwazniejsze zobacz wyniki jutrzenki nie skonsolidowane a nie piszesz o wynikach całej grupy a ten wynik dla jutrzenki robia głównie napoje JAK SIE NIE MA POJECIA TO SIE NIE WYPOWIADA to nie sa dwie podobne firmy wielkoscia same przychody i udział w rynku to mówi
  • Re: jak oceniacie te wyniki? Autor: ~dyziol [95.41.83.*]
    Wynik netto nie był zachwycający, ale ważne że przychody rosną. Mieszko jest w tej chwili jak panna na wydaniu i to będzie motorem wzrostu wyceny w najbliźszych tygodniach.
    Craft na siłę chce mieć Cadbury (ma Wedla) i będzie musiał podnieść cenę by to zrealizować. Cadbury zaskoczyło pozytywnie sprzedażą i zyskiem wszystkich tych co myśleli że kryzys dopadnie też słodycze. Widział bym chętnie w Mieszku inwestora branżowego z zachodu. Trochę mnie dziwi niechęć prezesów Kolańskiego i Orłowskiego do przejęcia Zozolków, chyba że kitują. Łotysze niby to mają sznur kredytowy na gardle a od ponad roku szukają kupca na Miecha. Jak by nie patrzeć, będzie kursik rósł !!!
  • Re: jak oceniacie te wyniki? Autor: ~ins [89.186.16.*]
    W I półroczu Mieszko miało 1,2 mln zł skonsolidowanego zysku netto i 104,9 mln zł obrotów. Zdaniem analityków to były dobre wyniki. Spodziewają się, że dynamika wzrostu przychodów zostanie utrzymana i sprzedaż w całym 2009 roku wyniesie około 246 mln zł. Z kolei zysk operacyjny miałby wynieść 14,7 mln zł, a czysty zarobek: 8,7 mln zł. – To byłoby historycznie najlepszym wynikiem spółki – czytamy w raporcie
    dlatego twierdze ze raport jest na obecne warunki bardzo dobry
  • Re: jak oceniacie te wyniki? Autor: ~dyziol [95.41.83.*]
    Dwa lata temu wartość marki Mieszko była szacowana na ok. 50 mln zł. Po odejściu Moczulskiego byłem pewny że nowy inwestor jest tylko kwestią czasu a tu kilka miesięcy i nic. Jak nie wiadomo o co chodzi to na pewno chodzi o pieniądze. Pewnie idą targi.
  • Re: jak oceniacie te wyniki? Autor: xavio [77.87.141.*]
    pamietajcie ze 4-ty kwartał ma zawsze wiekszy popyt na slodycze, takze mam nadzieje ze po nowym roku Mieszko zaskoczy nas jeszcze lepszymi wynikami :)
    A te uwazam za calkiem dobre
  • Re: jak oceniacie te wyniki? Autor: ~been [83.22.26.*]
    wynik za III kw. 2008 r. był mocno wyśrubowany bo był to czas kiedy Łotysze mieli nóż na gardle i szukali kupca na Mieszka. Też mi sie wydaje że obecny wynik jest OK, zwłaszcza sprzedaż. Mieszko zdobywa rynek a nie traci go jak jutrzenka, której przychody rosną wyłącznie w części napojowej. IV kwartał należy do nas!!!
  • Re: jak oceniacie te wyniki? Autor: ~MIESZKO [79.186.166.*]
    co za cymbał sprzedaje Meszka ????Żal mi takich nerwusków ;>
  • Re: jak oceniacie te wyniki? Autor: ~dyziol [77.114.165.*]
    Nie sprzedają tacy jak my, tylko element nastawiony na celowe wywołanie frustracji i zniechęcenia. Popatrzcie na Kolastynę !!! ....tak będzie niedługo na Mieszku !!!
[x]
MIESZKO 1,31% 3,95 2014-11-25 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.