jak masz kasę to kupuj dodatkowe po niższej cenie by zmniejszyć średnią cenę zakupu, ale potem jak będzie niewielki zysk to sprzedaj to w cholerę bo to jest spekuła a nie spółka !
Dnia 2009-11-10 o godz. 15:35 jabu74_-_ekspert napisał(a):
> jak masz kasę to kupuj dodatkowe po niższej cenie by
> zmniejszyć średnią cenę zakupu, ale potem jak będzie
> niewielki zysk to sprzedaj to w cholerę bo to jest spekuła
> a nie spółka !
.
Tylko nie uśredniaj kursu w dół. Jest to najlepszy sposób na pozbycie sie pieniędzy. Jeżeli już, to moja rada jest taka, żeby sprzedać i odkupić po niższej cenie (prawie short selling, z tą różnicą że sprzedajesz swoje akcje, a nie pożyczone). Tylko nawiększy problem jest w tym, kiedy sprzedać i kiedy odkupić. Tego to już Ci nikt poważny nie powie. Musisz sama zdecydować.
to jest giełda i tutaj nie ma rzeczy niemożliwych
wręcz przeciwnie wszystko jest możliwe
a co do tego ubrania to bądź spokojna
i zaczekaj do lata a wtedy się "rozbierzesz" - oczywiście z zyskiem
a czy mógłbyś napisać na czym opierasz swoje przypuszczenia co do ceny 72 zł. ?
chociaż nie jest to niemożliwe oczywiście bo Niemieckie RWE najbliższy odpowiednik PGE, jest notowane nawet na poziomie trzykrotnie wyższym od wartości księgowej a wk/a dla PGE wynosi 20.52 nie uwzględniając tej emisji
60zl za rok to bardzo prawdopodobny scenariusz, mam troche po 25.7zl, jak spadnie (bo mozliwe ze spadnie do ceny emisyjnej) to dokupie jeszcze, roczek zleci a ja 200% zysku zbiore
Na tym gniocie nie zarobisz, bo i tak jest już bardzo drogi, a jeśli nawet zarobisz - to niewiele, a będziesz czekać latami. PGE stanie się jednym z największych mułów na GPW.
to jest gniot ktory spadnie ponizej 20-tu zeta w perspektywie miesiecy moze dojsc do obecnej ceny.ludzie naiwni dali sie ubrac w te akcje z tego tylo banki zarobily
To nieprawda. Ludzie, którzy wzieli kredyty czekają, aż im się zwrócą. Przy cenie debiutu oddali prowizje bankom i nic nie zarobili, dlatego będą chcieli potrzymac dłużej. Jak wejdzie do WIG20 będzie 27 zł.
A ja takie spodnie na targowisku kupuje za 3 zł , aco do ubrania się w PGE po 26,6 to nie panikuj ,tylko dokup po niższej cenie i czekaj cierpliwie , bo zczasem i tak zarobisz.
możecie być pewni w tej chwili fundusze czekają, aż drobni bardzie j nerwowi sprzedadzą, wtedy ruszą do kupowania, za kilkanaście dni PGE wejdzie do WIG 20, wszystkie OFE będą musiały mieć w portfelu tę spółkę, to samo z PKO BP było(drobni wyprzedali się duzi zarobili250%). POd koniec grudnia 40 zl za akcje. trzymajcie je
jeszcze jedno, w tej chwili bardziej nerwowi puszczają akcje, przez to sztucznie obniża się cena, kiedy panikarzy nie bedzie, cena szybko poszybuje do góry,cwansi poczekają na duże zyski
A ja Powiem tak!
Jest przyjecie!!!!
Podchodzi elegancki facet do wysokiej blondynki, przedstawia sie i prawi:
-Czy pojdzie szanowana Pani ze mna do lozka za 1 mln zlotych.
-hmmm oczywiscie a kiedy?
-A za 10 zlotych tez?
`Cos Pan pojebalo Pana - myslisz ze jakas dziwka jestem?(zeby d... dawac za 10pln)?
-hmmm To to juz ustalilismy -teraz targujemy cene!!!
PGE jest najwiekszym Holdingiem w Tym kraju!
posiada 42% rynku energii -za pol roku bedziem plakac za cena 26 zeta!
KGHM tez kosztowal rok temu 26 zeta!
Dobrej nocy i spokojnych snofff.
Pierwszy kupon PGE-dywidenda!
Jak ktos uwaza ze prawdopodobna dyw 0,68 groszy na akcje to malo! hmmmm zaloze sie ze pewnie ma ze 100 akcjii! phiiiii
bye