• komuś zmądrzał Autor: ~upss [188.47.112.*]
    i wywala 40 tys szt papiera
    słuszna decyzja ....
  • Re: komuś zmądrzał Autor: ~Zenek [77.222.241.*]
    Nie ma obrotu. Brak sprzedających i kupujących. Rynek czeka ZWZ 24.06.2026 w porządku obrad znajduje sìę zatwierdzenie sprawozdań za 2025 oraz podjęcie uchwały w sprawie podziału zysku. To będzie kluczowa informacja, która może stać sìę impulsem bądź jej początkiem. 18.08.2026 skonsolidowane raport za pierwsze półrocze- to tutaj bank pokaże i udowodni czy jest w dobrej kondycji czy tylko chwilowej. Smart Money potrafią zmęczyć ulicę odebrać bardzo długo papier a kiedy brak będzie sprzedających a pojawi się duży kupujący to pociąg szybko odjedzie nie zatrzymując się na peronach.
  • Re: komuś zmądrzał Autor: ~upss [188.47.112.*]
    nie ma co czekać na podział zysku
    bank jest w planie naprawy i zyski idą na kapitały własne
    jesli miałeś na mysli że może dywidenda , to zapomnij do końca przyszłego roku
    Ten rok będzie decydujący A kiedy będzie impuls ciężko przewidzieć. Mały Free float, niski ROE,brak dywidendy, głòwny akcjonariusz 58% to gĺówny hamulec wzrostu. Ale wszystko może stać sìę niespodziewanie "Czarny Łabędz"
    rozumiem że miałes na mysli Czarnego Konia (to bym widział wzrosty)
    bo Czarny Łabędź kojarzy mi sie ze spadkami
    chyba dołożę cos ze swoich do tych 40 tys. szt po 10 zł
    może Zarząd zdecyduje sie kupić po tak atrakcyjnej cenie i pokazać wiarę w przyszłość ...
    "Czarny Labędz" Nassima Nicholasa Taleba oznacza rzadkie, niespodziewane wydarzenia o potężnych skutkach. Trzy cechy Czarnego Łabędzia według Taleba 1.Ekstremalna rzadkość -wydarzenie wykracza poza sferę zwykłych oczekiwań 2.Potężny wpływ- przeobraża dotychczasowa rzeczywistość. 3. Wyjaśnialność po fakcie- ludzka natura dąży do racjonalizacji. To w takim szybkim skrócie, streszczenie pisane na kolanie.
    ok, dziekuję
    mądrego miło spotkać na tym forum
    to rzadkość
    Ale należy pamiętać to wciąż życzeniowe myślenie a co rynek pokaże w przyszłości jest obarczone ryzykiem. Inwestowanie to gra prawdopodobieństw, zarządzanie ryzykiem, brak emocji-podejście maszynowe. Inwestowanie wiążę się z ryzykiem utraty częścì bądź całości kapitału. Scenariusze te które zakładamy nie zawsze się spełniają wtedy przyznajemy się do błędu i tracimy z góry przez nas jakąś część kapitału. Zarządzanie zyskiem do ryzyka, wejście w kluczowych momentach decyduje w długim terminie o przyszłość i naszych inwestycji.
    nie tylko mądry
    ale nawet nieco przemądrzały
  • Re: komuś zmądrzał Autor: ~inw [188.191.220.*]
    A ja czekam i dokupuję. Pamiętam co pisano o Aliorze jak był po kilkanaście złotych. To był mój pierwszy talki duży zarobek. Potem wszedłem w Orlen. Tu zarobek nie był tak duży procentowo, ale kwotowo większy. Teraz niemal wszystko mam w Bosiu.
  • Re: komuś zmądrzał Autor: ~Invest [31.175.32.*]
    Haha bedzie spadac
  • Re: komuś zmądrzał Autor: brututs [5.184.229.*]
    Zawsze ten sam scenariusz, zarobisz na giełdzie a i tak ci te pieniądze odbiorą z pazerności zamiast wiać. Też zarobiłem na banku handlowym i zachciało mi się bosia którego nikt z kulawą nogą nie chce.
  • Re: komuś zmądrzał Autor: ~Magellan [5.173.198.*]
    naturalne, że szukasz kolejnej okazji
    tu będzie, ale chyba w dłuższym terminie
  • Re: komuś zmądrzał Autor: brututs [46.134.103.*]
    W dłuższym terminie, jakim ? Gdy jeszcze bardziej spadną stopy procentowe czy jak nadejdzie kryzys i BOŚ Bank spadnie do 4 zł a potem się odbije do ilu ? A jaką masz pewność że jak skończy się za 1.5 roku program naprawczy to nie wejdą w następny ? Przecież oni w tym programie naprawczym są już od 20 lat czy dłużej ? Kiedy była ta emisja akcji po 10 zł dla ratowania tego banku ?
    Jak dołem teraz nie wyjdą po wynikach za 2 kwartał to trzeba to sprzedać i napisać list do złodziejskiego zarządu żeby się zdymisjonowali.
    im bliżej zmiany władzy i im bliżej końca planu naprawczego tym bos wyrówna stracony czas

narazie tu jest zamrażarka bezsensowna
    Teraz wigbanki+3.6% szaleństwo na bankach, tam się zarabia a tu pewnie po południu jako jedyny bank będzie w minus wchodził a zarząd jakby pod ziemię się zapadł, nie ma nic optymistycznego do zakomunikowania oprócz tego że jesteśmy dalej w programie naprawczym
    wigbanki +5,5%

to boś 1.4 he he
    A jutro pierwszy do spadków.
    Jestem wręcz pewny że już dzisiaj zapoczątkuje spadki a w najgorszym wypadku zakończy bliskie zeru
  • Re: komuś zmądrzał Autor: ~Invest [31.175.48.*]
    Przeciez to nigdy nie urosnie, co najwyzej dalej bedzie spadac
  • Re: komuś zmądrzał Autor: ~Seal [31.0.43.*]
    Ja już czekam 30 na tego czarnego łabędzia:)
  • Re: komuś zmądrzał Autor: ~123456 [193.28.84.*]
    Dnia 2026-06-09 o godz. 11:13 ~upss napisał(a):
    > rozumiem że miałes na mysli Czarnego Konia (to bym widział wzrosty)
    > bo Czarny Łabędź kojarzy mi sie ze spadkami

i dobrze ci sie kojarzy bo to jest zjawisko o charakterze negatywnym
[x]
BOS -0,40% 10,00 2026-06-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.