• No i mamy to ... Autor: ~Joker [37.30.9.*]
    Nowe ath
  • Re: No i mamy to ... Autor: kondziol89 [31.182.206.*]
    Może faktycznie mają już deala dogadanego i chcieli to ogłosić po walnym ale niei udało się przegłosować emisji to prezes powiedział że następne będzie w ciekawym miejscu....

Tak łącząc to wszystko to teoria mówi że po walnym czekają nas upragnione ESPI
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~Joker [37.30.9.*]
    Kto wie i może teraz goldman to pompuje bo już wiedzą?
    Ładny obrót, jak na 40 min notowań
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~gracz [45.134.212.*]
    Dnia 2026-06-03 o godz. 09:40 ~Joker napisał(a):
    > Kto wie i może teraz goldman to pompuje bo już wiedzą?

Goldman to szybciej bedzie wiedział jaką i Kiedy decyzje Grubasy podejmą...zeby któryś z nich kupił CC..... niz....Sam ICE..sie dowie.........

HEJ......
  • Re: No i mamy to ... Autor: kondziol89 [31.182.206.*]
    chyba coś na rzeczy jest ;)
  • Re: No i mamy to ... Autor: nanako [37.131.150.*]
    3 godziny sesji 6 bniek obrotu? To jak Kwinto pewnie ulicy papier pchają....
  • Re: No i mamy to ... Autor: sznobel [83.26.212.*]
    moim zdaniem lepiej by było jakby espi było przy wyższym kursie ,
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~Glina [46.112.242.*]
    Do walnego jeszcze urośnie
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~Mqrk [188.146.8.*]
    A kiedy to walne?
    Jeśli chcesz sprzedać od razu to pewnie tak, dla mnie bez różnicy :-)

Inna sprawa, że patrząc na to jakim Prezes jest ogarniętym człowiekiem, patrząc na to jakie ma wsparcie przy negocjacjach to akurat uważam, że wycena firmy nie ma nic do ceny dealu. I mimo wszystko dalej uważam, że wielu będzie zaskoczonych ceną sprzedaży.
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~Alfa [172.225.41.*]
    Optymalnie ESPI przy 100, poprosimy.
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~Iceberg901 [213.76.133.*]
    Fajnie wreszcie ruszylo..mam tylko nadzieje ze nie pompuja pod zrzut
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~Misio [164.127.233.*]
    200 zł niedługo
    Raczej nie, moim zdaniem do walnego będzie się kręciło w okolicach 90zl, później, po espi o komercjalizacji będzie +50%, a do 200zl będzie się czołgało wolniej z licznymi korektami aż do ogłoszenia o wypłacie dywidendy i kolejne espi o "nowych" projektach AC, MM + przejęcie spółki z ich projektami + robotyzacja to da dopiero kopa na wyższe poziomy to liczę na około 1,5 do 2 lat. Myślę że warto czekać, a z dywidendy i tak będzie można niezłe zakupy zrobić.
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~Misio [164.127.233.*]
    Heheh a jak w tamtym roku pisałem że będzie 100 to mówili że nie możliwe teraz piszę że 200 bardzo szybko pozdro
  • Re: No i mamy to ... Autor: alicja1992 [37.47.131.*]
    Muszą wziąć więcej lewarów, tym zmotywują fundy planktonowe do uzupełnienia pozycji, wtedy 200zł jest możliwe
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~Życzenia [31.61.180.*]
    Możesz Joker tylko pomarzyć, że jeśli pójdzie deal na np 1.1 -1.2 mld pln , to rynek da się leszczom podpiąć do ICE przy wycenie 1.5 mld pln. Ciekawa metodologia trollingu na Ice się wytworzyła, typu macie czas , spokojnie, nie ryzykujcie, nie kupujcie , bo jak będzie Deal to i tak kupicie parę pln wyżej i też zarobicie. Nie , nie kupią.
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~inwestor [83.238.71.*]
    no jak pójdzie deal za 1 mld PLN przy kapitalizacji 1,5 mld to spokojnie jeszcze ze 100% będzie do zgarnięcia.
    Jak bedzie 1+ mld , to na 200 pln się nie otworzy , może na 300 pln . Nie po to grubasy przemielili w 6 miesiecy 10 m akcji, zeby leszcze na gotowo wchodzili kiladziesiąt pln wyżej ,niż bedzie samego Keszu na akcje.
    Ale, kto tu troluje ? Ja piszę o swoich przemyśleniach i przypuszczeniach, a gdzie napisałem, żeby nie kupować, czy też kupować lub sprzedawać? Ja akcje posiadam od od 8, 9, 13, 16 i aż do teraz dokupuje w miarę możliwości, ale jak napisałem, jestem tu na longa i chyba odwrotnie jak ty.
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~gracz [62.197.152.*]
    Dnia 2026-06-03 o godz. 16:23 ~Joker napisał(a):
    > Ale, kto tu troluje ? Ja piszę o swoich przemyśleniach i przypuszczeniach, a gdzie napisałem, żeby nie kupować, czy też kupować lub sprzedawać? Ja akcje posiadam od od 8, 9, 13, 16 i aż do teraz dokupuje w miarę możliwości, ale jak napisałem, jestem tu na longa i chyba odwrotnie jak ty.

TY Trollujesz...tak jak Zyczenie mowi..i to od MIESIECY....to samo robisz...cały czas..piszesz jakies DYRDYMAŁY.....

Juz widze..jak Grubasy pozwola.sie ....ŁADOWAĆ...LEszczom na GOTOWE...po INFIE..przy minimalnym ryzyku inwestycyjnym...... np po....130- 140 PLN..za akcje....jak ...Spolka bedzie miala 100+ PLN...na Akcje z tego DEALU.....

Kogo ty chcesz tutaj w BOLA ZROBIC??...z tymii swoimi "przemysleniami"....ktorymi sie o wielu miesicy dzielisz.......SIEBIE ...czy INNYCH......koleś.....

Idz lepiej na NP CRI..swoje przemyslenia zacznij pisac...bo tam wypompowali kwita na 3 MLD PLN....a CRI ma w kasie spolki 84 M PLN....i mocno mu ten PINADZ UCIEKA KWARTALNIE.......- 43 M PLN w samym 1 q 2026 roku.....

...wszystklim wtedy Dobrze zrobisz...Tymi swoimi przemyśleniami ALE NA ........CRI......

HEJ.......
    Nie wiem o czym ty piszesz, jakie grubasy ci zabronią kupować ? A z twoimi inwestycjami to możesz bajki opowiadać dzieciakom na dobranoc jak sam twój nick wskazuje, że jesteś graczem a nie inwestorem.
    Ty wiesz w ogóle jak działa rynek? Możesz się ustawić na ICE po 1 pln na K , tylko co z tego? Zabronić ci tego nikt nie może , ale akcji ICE po 1 pln nie kupisz.
    Widzę, że się po prostu nie rozumiemy. Ale kto tu pisze o kupowaniu po 1 zł, ja kupuję np. cały czas w miarę moich możliwości wraz z rosnącym kursem w czym problem? Kupowałem po 8zl i teraz ostatni zakup miałem po 73 zł. Grubasy na razie nikogo nie odcinają dzisiaj też mogłeś kupować z powodzeniem.
    Pytaleś sie kto moze zabronić komuś kupić po Info za np.140 pln. Popyt zabroni ,jeśli ustawi sie znacznie wyżej i ściagnie podaż akcji, po znacznie wyższej cenie niż 140. Pytanie też kto chciałby sprzedawać akcje po 140 pln ,po info o np 1 mld pln , tak jak nikt obecnie nie chce sprzedawać po 13 pln , a 8 miesięcy temu takich nie brakowało.
    Nie chce mi się tutaj tłumaczyć Ci zasad rynku, krzywej podaży i popytu. Odpowiedz sobie na jedno zasadnicze pytanie, ale tak za...ście ważne pytanie. Czy będzie wzrost kursu, bez podaży? Jeżeli "grubasy" fundy odetną calkowicie od akcji ulice, to kto będzie generował wzrost ceny akcji.
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~Antynagon [83.175.182.*]
    "Czy będzie wzrost kursu, bez podaży? Jeżeli "grubasy" fundy odetną calkowicie od akcji ulice, to kto będzie generował wzrost ceny akcji."
    Umiesz czytać ze zrozumieniem? Jeżeli fundy "odetną" kupując akcje, to podniosą ich cenę. Inaczej odciąć nie mogą:) czego wy jeszcze nienwymyślicie? Giełdę zamkną, czy ściągnąć z niej Medinice, że ulica ich akcji nie będzie mogła kupić:). Dzisiejsza sesja pięknie pozamiatała nagonów:)
    Następny nie rozumny, który nie rozróżnia trolowania od zasad rynkowych. To na następnej sesji niech podaż przestawi się na 500zl, kupisz wtedy?
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~Antynagon [83.175.182.*]
    Jeśli się przestawi na następnej sesji na 500 to zastanowię się nad sprzedażą:). Ale ktoś inny może zechce kupić. Natomiast to się ot tak nie przestawia. Trzeba wykupić wszystkie akcje dostępne po niższych cenach od 500. I tak geniuszu! Tak właśnie następuje wsrost ceny... nie tylko akcji:). I dopytam jeszcze konkretnie, bo widzę, że poziom u nagonów jednak może być niższy:). Czy tu chcesz nastraszyć posiadaczy akcji jakimś mega wysokim kursem? hahahaha
    W sumie to piszemy to samo tylko różnymi stylami.
  • Re: No i mamy to ... Autor: ~Iceberg901 [94.230.25.*]
    Ten teges cena akcji rosnie jak jest popyt wiekszy jak podaz..jak nie ma podazy albo niska przy duzym popycie to cena szybciej rosnie bo mniej akcji w worku..ja to tak rozumiem
    Tak i jak cena za szybko rośnie to mamy pumpy&dump i dlatego to musi być zrównoważone, a nie od razu 200zl. Ale niektórzy nie wytrzymują ciśnienia już, a co dopiero przy cenie powyżej stówki.
  • Re: No i mamy to ... Autor: sznobel [83.26.210.*]
    jesteście niesamowici , postuluję aby każdy niedoświadczony inwestor musiał przez rok w sklepie popracować
  • Re: No i mamy to ... Autor: sznobel [83.26.210.*]
    postuluję aby każdy niedoświadczony inwestor musiał przepracować rok w sklepie
    Jesteście jacyś skrzywieni, czy co? To znajdź kupca w obecnej chwili za 500zl, a gwarantuje ci że ja znajdę całe tłumy co sprzedadzą. I nie, nikogo tu nie straszę, wręcz przeciwnie, pisze że kurs będzie wzrastal, ale wolniej niż niektórzy by to se życzyli. Sam stwierdziłeś że przy 500 już byś sprzedał, a inni chyba też, czyli co wtedy z popytem? Będzie wyższy od podaży? Jak sądzisz?
    Też nie rozumiem wyliczeń niektórych.

Liczymy przynajmniej na 1 mld złotych sprzedaży, a oni chcą spółkę wyceniać na 1,5 mld..... Gdzie Prezes jasno powiedział, że AC to projekt zdecydowanie droższy.... i przypominam, że za kilka miesięcy będzie FDA dla niego. ;-)

Przy wycenie 1,5 mld to OFE by zrobili szybkie widły. ;-) x3 do tygodnia po ESPI to najniższy wymiar kary dla ludzi bez akcji. Sprzedaż to będzie dopięcie ostatniego guzika, który uwiarygodni firmę. Z automatu zdecydowanie wyżej wyceni wszystkie projekty, które mają - bo będzie to dowód, że Prezes realizuje to co mówi.

Tak zupełnie szczerze wierzy ktoś jeszcze że do sprzedaży nie dojdzie, albo będzie ona na niszą kwotę niż 250 mln?
[x]
MEDINICE 3,26% 76,10 2026-07-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.