• MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.159.*]
    Witam
    No to wreszcie mamy upragniony rekord.
    W dniu dzisiejszym przez 2:09:03 inaczej pisząc przez 2 godziny 9 minut i 3 sekundy
    NIE DOKONANO ANI JEDNEJ TRANSAKCJI na brylancie naszej giełdy Mostostalu Export.
    Po tym czasie poszła piorunująca ilość akcji tj 771 sztuk.Według moich obliczeń dotychczas największa żebranina na MSX trwała około 1,5 godziny.
    Chłopaki co wy tu jeszcze robicie? Czekamy na wyniki.Te wyniki i tak będą dla tych ,którzy mają to wiedzieć przed ich ogłoszeniem.Skąd ,ano od ducha świętego.Przy takim mało gramotnym papierze każda wiadomość / NA PLUS LUB MINUS / na wagę pięknej gotóweczki.Obrażaliście się jak pisałem ,że to szmatławy i toaletowy papier. Może teraz też mi nawciskacie.No dalej.Potwierdzam- to szmatławy i toaletowy papier.
    Żal mi tych ,którzy twierdzą ,że są inwestorami długoterminowymi.kIEDY ODROBICIE STRATY NA TYM BADZIEWIU
    I TYLKO KONI ŻAL
    Pozdrawiam jato
    PS - umoczeni w papier uściskajcie z radości Waszego guru RE.On teraz topi następnych na Jutrzence.Nie wierzycie ,że tak będzie ? poczekam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Orawiec [83.14.120.*]
    guru re jeszcze naganiał na petroilinvest, jakoś też tam poległ. Może i ten facet ma kasę ale jego czas się już skończył i przychodzi nowa krew. Bo jego pisanie można odnieść do każdej spółki na GPW w ciągu ostatniego pół roku.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.159.*]
    Do ORAWCA
    Witaj Góralu
    Dawno nie pisałeś.To miło ,że jesteś.
    Pozdrawiam jato
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~r4ph [89.228.59.*]
    jak msx spadlo z mwigu to juz mozna na nim krzyz postawic, technicznie tez wyglada nieciekawie, moze za rok bedzie roslo jak beda mieli kontrakty
  • Orawiec do Jato Autor: ~Orawiec [83.14.120.*]
    obserwuje tutaj ten wątek i czekam narazie kiedy wejść w mostka. na razie jeszcze poczekam chociaz nie wiem jak dlugo. nie pytam nikogo i nie sugeruję się tym forum. Tak ja mowisz Jato, to moj kapitał i moja strata lub zysk ;)
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.114.6.*]
    Nie mam zamiaru ani kompetencji kogokolwiek uczyć. Wielcy Inwestorzy którzy mają te akcje w swoim portfelu, zauważyli Twój zakup. I co będą specjalnie dla Ciebie pompować spółkę, żebyś TY sobie zarobił. NIE! Wielcy Inwestorzy po takim Twoim zakupie grają na zniżkę. TY wpadasz w panikę i wyrzucasz swoje akcje Wielcy je przechwytują i mają z Ciebie ubaw po pachy. Jesteśmy tylko malutkimi leszczykami ale dla Rekina Giełdowego to tylko mało znacząca przekąska. Giełda jest bezlitosna i chętnie wchłonie każdą beztrosko zainwestowaną w nią gotówkę. Moim zdaniem to zaniżanie jest spekulacyjne, czy ktoś widział umowy Mostostala.

Nie należy zapominać że Mostek został przesunięty do WIG80 a to zmienia dotychczasowy sposób myślenia i rekiny nie będą tak szarpać kursem jak to bywało w WIG40 Uważam że rekiny (grubasy) też nie są idiotami by pakować się w tak zwaną spółkę śmieciową. Osobna sprawa to kontrakty w Rosji . Wygląda na to że dla Mostostala nie ma pracy na rynku polskim i zmuszony jest szukać pracy za granica.

Ja spokojnie sobie czekam ale nie tu na forum to wszyscy tylko zarabiają
    Jeszcze po 1,5 zł będziecie pisać że jest drogo może będzie niżej

Pozdrawia was Bankie 94
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~hit [213.199.253.*]
    Jato czekał na 2,2 ja czekam 1 zet ale szybciej chyba będzie góra Coraz mniej już na tym forum wytrwałych To wróży dobrze jeszcze tylko obrót 2 cyfrowy brakuje do szczęścia
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~migser [212.160.172.*]
    Jest szansa że dziś msx pobije kolejny rekord obrotowy, ale spokojnie jestem przekonany że jeszcze w tym tygodniu podbitka przed wynikami a to jest cisza przed burzą.
    Nie wierzycie? ......Zobaczycie!
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.116.*]
    Witam
    Obserwując dzisiejsze notowania Mostka można śmiało stwierdzić ,że nasz papier jest wyjatkowo zgodny przede wszystkim gdy WIG-i lecą na buziuńkę.
    Jedno trzeba przyznać ,że 2.00zł jest bronione jak jakaś twierdza. Codziennie ten sam rytuał podjazd pod 2.oozł i na dogrywce papier wykupowany po parę groszy wyżej i tak się kręci w kółeczko.Można się tylko domyślać ,że nie chcą puścić papiera niżej bo złamana zostałaby psychologiczna bariera ,a wtedy zadziałałaby psychologia tłumu i drobnica mocno ,bardzo mocna przystąpiłaby do " cięcia strat ' bez oglądania się na ubytki w kasie.
    Moim zdaniemw końcu podtrzymywacz będzie musiał powiedzieć dość ,a wtedy zmiłuj się Panie.Wiem ,że obecnie jest gra pod " uzyskane " informacje o wynikach kwartalnych i obojętnie jakie one będą ,ktoś tu mocno podkręci i cholernie dużo zarobi.Tak bywa na szmatławych papierach.Tu nigdy nie szanowali normalnych inwestorów i nie będą nas szanowali.
    Pozdrawiam jato
    PS
    'LEŚNYM DZIADKOM' Z WŁADZ MÓWIMY STANOWCZE NIE I ŻYCZYMY IM WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO.
    Śmieszności Wy moje.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Piotrek [78.88.22.*]
    Witaj jato.Masz jato racje ,te szmatławe papiery ,przyplątały mi się właśnie takie żurawie >dziś ze stratą wypieprzyłem ,,już nie mogłem patrzeć na tą żenade co tam wyprawiali,kupa leszczy i cwaniaków.Dałem się nagonić przez niejakiego Mondiala i jego naganiaczy,no nic swoje frycowe zapłaciłem za naiwne czyjeś bzdety,szkoda ,że sam wcześniej nie pomyślałem ,że to gówniany papier,jest już niżej niż mostek ,wcześniej utrzymywał się w granicach mostka ,teraz jes coś po 1,95 .Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~hit [213.199.253.*]
    RAZ POWAŻNIE Na tej akcji są inne zasady To nie jest papier gdzie drobny zarobi Tu trzeba mieć dużo kasy i spokój , drobni są tu tylko pożywieniem dla lwów TO JEST CAŁA PRAWDA POZDRAWIAM JATO
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~IQ [79.186.173.*]
    ~Piotrek

Palant z Ciebie i tyle, jestes leszczem jakich mało:)))

Jak można się sugerować czyims pisaniem na forum i pakowac tam swoją kase.
    Gdzie teraz zapakujesz swoje pieniadze? Kogo tym razem posłuchasz?

Czytałem wątek na KGHM i pamiętam Twoje wpisy. Sam zawracałes dupe chłopakom moonowi i bidiemu jak jakas sierota obrzygana. Byłbys wdzieczny, że ktoś Ci wogole zechaciał odpisywac na Twoje żałosne wołanie o pomoc. Jak baba normalnie jak jakas rozmazana baba.

Teraz pewnie przykleisz sie do kogos innego i jak pownie pojdzie cos nie tak to zrobisz powtórkę z rozrywki. Miej chłopie troche oleju w głowie i staraj sie dbac o swoj kapitał, a pretensje to mozesz miec tylko do siebie.

Obrażasz innych, że leszcze itd. A Ty to jak siebie nazwiesz?

Mega Hiper Super Leszcz? Sierotka Piotrka?
    Palant jestes i tyle! Nie obarczaj innych winą za swoja głupote.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.116.*]
    Witam
    PIOTREK ,byłeś na papierze to wiesz najlepiej co jest on wart.Masz absolutnie rację jak nie masz przekonania to działaj ZAWSZE według starej maksymy giełdowej:
    SPRZEDAJ I ZAPOMNIJ.

HIT- wybacz ,ale Twoje śmieszne posty to już klasyka na forum. Mam nadzieję ,że nie przestaniesz ich pisać.
    To prawda Mostek to typowy papier cwaniaków i tylko żal ,że część z nas daje tym łobuzom pożywienie.Możemy pisać co chcemy ,a psychologii tłumu i tak nie unikniemy.
    Cwaniaki wiedzą jak i kiedy uderzyć w notowania papiera.
    Jak widzę zachowanie sporej części małych inwestorów to często bierze mnie cholera.Oni często nie zdają sobie sprawy ,że są ORDYNARNIE MANIPULOWANI
    I co z tego- kijem biegu rzeki nie zawrócisz.
    Pozdrawiam jato
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Leszcz [85.219.176.*]
    Jestem z Wami od kilkunastu dni.Brałem po 2,12.Jak do tej pory to jak dla mnie tragedi nie ma.Na spółce licząc od ostatniego szczytu notujemy b,duży spadek.Jakaś korekta tego spadku musi przyjśc.Panowie trochę więcej optymizmu,bo muszę przyznać że sami sie tu katujecie swoimi postami,a przecież jesteśmy w okolicach poziomu zniesienia 62,8%ostatniej fali wzrostu,RSI na dziennym34,sma 15 przestała ostro pikować i lekko drgnęła w kierunku 45-dniowej.Nie mówie ze to gwarantuje silne wzrosty ale już są jakies pozytywy
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~wsparcie: 2.05 [213.158.199.*]
    Leszcz, a jednak przemyslana wypowiedz. Tez mi sie wydaje, ze zniesienie tutaj odgrywa role. Miejmy nadzieje, ze to wparcie sie utrzyma, bo inaczej możemy zjechac nawet do dolka z wiosny.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Piotrek do IQ [78.88.22.*]
    A kto ciebie palancie prosił o jakie kolwiek zdanie w tej sprawie,wątek kierowany był do jato ,a nie do ciebie ,więc martw się o swoją kase i swoje inwestycje.Fakt ,że było to ryzykowne posunięcie w obecnych warunkach GPW, trudno nie wyszło,ale to moja strata i moje pieniądze, nic tobie do tego, więc spadaj stąd na bambus zafajdany leszczu ,czy jak tam ciebie nazwać i daruj sobie swoich komentarzy swoją przemądrzała filozofią,a następnym razem na pewno nie ciebie będę pytał co mam kupić.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~gosc [83.5.120.*]
    sprzedale papier toaletowy dawno temu po 2,08 ,jeszcze przed wybiciem ,ale kupilem wowczas lepsze spolki ,dzisiaj porwierzda sie moja analiza ,jest zle ,
  • Orawiec do Jato Autor: ~Orawiec [83.14.120.*]
    zobacz forum na jutrzence, nie zostawili suchej nitki na re, co to za facet ten re? nie źle nagania a ludziom hossa przeszla kolo nosa. z resztą każdy niech robi co chce i slucha kogo chce. pozdrawiam spod tater
    orawiec
  • Re: Orawiec do Jato Autor: ~jato [79.184.116.*]
    Witaj Góralu
    Czytałem ,że RE witał Cię serdecznie na Jutrzence.
    Nie mi się wypowiadać o inwestorach na Jutrzence,ale od kiedy wszedł w niego RE obserwuje ten cyrk cały czas.Już około tygodnia temu pisałem ,że RE zaczyna topić tych z Jutrzenki ,tak jak utopił tych, którzy słuchali i wychwalali go na Mostku.
    Prawda jest taka,że dopóki papier rośnie to taki uczony jest wychwalany i ludzie mu kadzą, jak spada to wieszają na nim psy.
    Wiesz tak trochę mi żal RE ,bo on popełnie duuuużo błędów.Szkoda.
    Pozdrawiam jato
    PS
    daje się zauważyć większe jak na Mostka transacje.Ciekawe- czyżby ONI coś już wiedzieli.? Uważaj Góralu tu pójdą duże pieniądze, a zarobią wybrańcy.
    Wybacz, ale tradycyjnie' LEŚNYM DZIADKOM Z M S X MÓWIMY NIE
    Śmieszności Wy moje.
  • Re: Orawiec do Jato Autor: ~leszcz [85.219.176.*]
    Pakiet około 17K oddany w jednym rzucie (2.06),póżniej 30K (2.05)Nie takie nowu duże pieniądze ale na MSX w obecnym czasie już robi wrażenie.Moje dwie wersje tego wydarzenia. 1)Przerzut we własnym gronie dla wytworzenia paniki 2)Może ktoś większy wie coś czego my nie wiemy
    Jakieś inne propozycje????
    pozdr

• Re: do leszcza Autor: ~Piter [62.21.103.*]
    propozycji nie ma, jak w postach wyzej dziala mocne wsparcie od ktorego kurs odbija sie kolejny raz , sypania ponizej 2.05 jak narazie nie widac tam ustawilo sie nieco wiecej na K, generalnie obroty spadaja coraz mniej chetnych do oddawania papierka ale i poki co malo chetnych do kupowania czyli czeka nas kilka - klilkanascie sesji jalowych.
  • do piotrka Autor: ~IQ [83.27.194.*]
    ~piotrek

Palant jesteś i tyle;) cały czas podtrzymuje swoją opinie o tobie;))

Mam Ci przypomniec wpisy z wątku kghm jak żebrałes o informacje u chłopaków na temat społeczki w która sie zapakowałes??? Powinienes byc wdzieczny, że ktokolweik odpisywał Ci na Twoje żałosne wołanie o pomoc! A nawet jesli Moon i społka to naciagacze to co z tego? Ty leszcz z mózgojadem przymierającym głodem dałes sie wciągnąć. Ale po twoich postach na kghm wnioskuje ze ciebie to piecioletni dzieciak by zrobil w bambuko;)) Palant z ciebie i tyle.

Teraz jak pojdzie cos nie tak to na Jato bedziesz wiszał psy??? Miej chłopie troche honoru i nie obarczaj innych za swoją glupote.

Idź lepiej do piaskownicy, tam jest twoje miejsce. Tylko nie płacz jesli ci ktos foremki zabierze, dzieciaku ;)))
  • Re: do ~Piter Autor: ~leszcz [85.219.176.*]
    Generalnie papier dziś podoba mi się bardzo.Sam dobrałem 2.06.Kurs nie może sie podnieść bo w cenie 2.06 cały czas ktoś podaje z ukrytego.
    Nie można wykluczyć przebicia wsparcia.Wtedy moja taktyka będzie nastepująca
    Będę tolerował przebice do poziomu 2.05 minus 3-5% i na tych poziomach będę skupował,Jednak gdy kurs spadnie poniżej 1,90 wszystko wywalę
    Pozdrawiam
  • MOSTOSTAL EXPORT----------------REKORD Autor: ~jato [79.184.116.*]
    Witam
    Do leszcza
    Gdzie się podział Twój optymizm?Pouczałeś nas ,że mamy być weseli bo mamy tak
    dobry papier jak Mostek.
    Dzisiaj sie Tobie nagle odwróciło i po kupnie papiera mówisz ,że o dziwo Mostek może spaść poniżej 1.90zł.Drogi leszczu wstyd , przecież kupiłeś tak dobry papier i zakładasz ,że zleci jak wodospad.Tu na forum sa ludzie ,którzy przeżyli z Mostkiem i przeżywają ciężkie dni.Lepiej gdybyś nas nie pouczał.
    Pozdrawiam jato
    PS Rzeczywiście chyba jesteś leszczem bo twoje " cięcie strat " to znana tu metoda wywalania papiera bez oglądania się i zaradzenia strat pieniędzy.
  • Re: do IQ Autor: ~Piotrek [78.88.22.*]
    Głupi jesteś i pieprzysz jak potłuczony.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.115.63.*]
    Mostek powolutku idzie w dół. Jeszcze w tym miesiącu będziemy witać poniżej 2 zł. Może się to niektórym blogerom niespodbać. ponieważ oni widzą tylko jak kurs rośnie. Nie dociera do nich że może też spadać. I tak nakręcają się nawzajem. Każdy kto ma inne zdanie jest opluwany.

Pozdrawiam was opluwacze - bankier 94
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD do ~jato Autor: ~leszcz [85.219.176.*]
    Ogólnie znzne są Twoje poglądy na temat mostka.Dziś dałeś w swojej wypowiedzi namiastkę nowej myśli.Jeżeli możesz to proszę rozwiń jąPozdrawiam
    Do leszcz
    Muszę przyznać ZŁOTĄ CZIONKĘ za sposób wypowiedzi o kupnie po 2,06zł i sprzdaż po 1.9zł. Tu pisze się tylko wzrostach. Według mnie to zostało napisane z humorem. Szkoda że ja nie wpadłem na taki pomysł.
    Takie pomysły wzbudzają zainteresowanie i wnoszą coś nowego a nie tylko ile urośnie na następny dzień.
    Od siebie dodam że chętnie odkupie te twoje akcyjki Mostostala-Export. Moja cena to 1.8 zł

Czekamy na dalsze zgłoszenia - Bankier 94
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~leszcz [85.219.176.*]
    To jest rozwiązanie na ewentualne spadki.Czy nie widzisz w tym pewnej logiki????
    Jeżeli zostanie przebite wsparcie zniesienia (62,8%)ostatniego wzrostu to daję jeszcze pewną tolerancję błedu a gdy kurs spadnie niżej to wywalanka .ew. pytania???
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Piter [188.33.0.*]
    to oczywiste ,ze trzeba brac rozne warianty rozwoju sytuacji tylko ostatni kretyn myslalby , ze jego akcje beda albo tylko spadac albo tylko rosnac, jato - spadek z 2,06zl na 1,90zl to nie spadek typu wodospad a jedynie 7% ponizej obecnej ceny zamkniecia takie straty mysle mozna poniesc ze wzgledu na ryzyko inwestowania, bankier94 - chetnie odkupisz po 1,80 a to okolo 12% ponizej obecnej ceny , na 1,80zl wypada kolejne Fibo i pewnie tam widzisz odbicie , swoja droga ja nie kupilbym nigdy papieru o ktorym pisze tak zle to wbrew logice :) i cena nie ma tu znaczenia. Nie kazdy ma czas i chec sledzic notowania dlatego kupuje sie i zarabia albo tnie niewielkie straty taktyka prosta i pewnie stosowana przez wiekszosc tak czy nie?
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.138.*]
    Do Piter-a
    Twoją wypowiedż rozpoczynasz jaki to mały spadek jedynych 7% .Widać jesteś nowy na papierze. Popatrz kiedy Mostek rósł.To typowy papier spychany coraz niżej i niżej.Popatrz na obroty.Jeżeli Cię to nie zastanawia to szybko policz swoje pieniądze.Popatrz na władzę spólki ,na kontrakty w Rosji i na ZYSKI????kiedy one były?
    Piszesz o ryzyku strat- powiedz to tym, którzy ponieśli i ponoszą straty przez różnych oświeconych. Popatrz co to znaczy spadek kursu na MSX tylko w tym roku. Wiem są stop-y i do tego jest jeszcze zdrowy rosądek,tylko pomyśl nie każdy jest taki mądry jak Ty.
    Twoje AT na Mostku wsadż sobie z tyłu. Piszę bzdury? to się szybko o tym przekonasz.
    Wiem, Ty na pewno nie poniesiesz strat na Mostku.Ty jesteś prawdziwy inwestor ,a nie tak jak my nieudacznicy.Dlaczego tu jestem ,bo to są moje pieniądze i wara komukolwiek od nich.Moje zyski lub straty zawsze liczę sam.
    Ty musisz być wielki logik. Zdanie o zarobku lub stracie to rewelacja.Proszę podaj skąd masz tak wspaniałe rozeznanie.
    Pozdrawiam jato
  • Re: do jato Autor: ~Piter [188.33.40.*]
    w kwestii osob ktore kupuja akcje najczesciej na lokalnych gorkach i trzymaja pomimo duzych spadkow bez zadnego rozsadku chyba nie bedziemy rozmawiac :) bo to oczywiste , oczywiste jest tez ,ze kazdy kto obraca akcjami jakis juz czas napewno poznal, gorycz porazki wcale nie twierdze ,ze na msx zarobilem :) i szczerze wspolczuje innym ktorzy kupowali niedawno w okolicach 3zl kiedy obroty byly sporo wieksze
    tylko na litosc panowie :)) wiecej luzu i optymizmu nawet jak jest taka bryndza jak teraz to mozna jakos inaczej do tego podchodzic ..pozdrawiam
    Mostek od czasu gdy wszedł na giełde rok 1993 lub 92 zawsze był na minusie. Spólka ta nigdy nie przynosiła zysków. Jest tu jednak wyjątek rok 2006 i 2007. Nie należy też zapominać to był szczyt hossy (kwiecień 2007) . Nigdy w historli mostek nie był tak wysoko notowany około 14 zł za akcję.

Według mnie to wartośc mostka około 1 zł. W końca roku 2009r powinien zaliczyć poniżej 2zł. Troche odbije i dalszy zjazd. Nie należy spieszyć się z zakupem akcji.

Na forum pisze się pod publikie i to co inni chcą przeczytać. - bankier 94
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~OKO [83.30.9.*]
    W momencie, gdy ROC kształtuje się odwrotnie do kierunku ruchu kursów akcji, jest to zapowiedź zmiany trendu w najbliższym czasie............. I To wszystko na temat, pakować do wora.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD do bankier94 Autor: ~leszcz [85.219.176.*]
    Uzasadnij swoją prognozę tę "poniżej dwa" i jeszcze te "poniżej dwa"to 1.99 czy 1.20
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD do ~jato Autor: ~leszcz [85.219.176.*]
    Nie sądziłem że to co wczoraj napisałem urazi kogoś.Jeżeli tak się stało to serdecznie przepraszam.Wiem że to Ty jesteś specem od mostka .W większości podzielam Twoje poglądy na sytuację mostka,ale tylko jako jedną z alternatyw.Gdybym jednak wzrostów nie brał pod uwagę poprostu by mnie tu nie było.
    Prosiłem Cię we wcześniejszym poście -jeżeli możesz o rozwinięcie Twojej myśli z 2009-11-04 10:49
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD do ~jato Autor: ~KM [95.50.23.*]
    Jato , kiedys bedzie dobrze. :)
    Pozdrawiam Ciebie serdecznie.
    A tak swoja droga to jestes za cwany lis, zebys nie wiedzial, po co ludzie pisza na forum rozne ciekawostki... ;)
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD do ~jato Autor: ~jato [79.184.138.*]
    Do Leszcza
    To sympatyczne spotkać tu ludzi spokojnych i zrównoważonych. Witaj.
    Z tym specem od mostka to wyhamuj.Tu już ponoć tacy byli i ich wymiotło.
    Piszesz bym wyjaśnił mój post z godziny10:49.Pewnie chodzi Tobie o to co napisałem w końcówce.
    Nie będę tu rżnął wielce wtajemniczonego w arkana najnowszego raportu.
    Pomyślmy od kilku ,kilkunastu dni chodzą na Mostku większe jak zwykle jednostkowe transakcje. Kurs jest wyrażnie utrzymywany powyżej 2.00 /2.06 /zł .To moim zdaniem granica przyzwoitości. ktoś dość ordynarnie steruje tu kursem.Chociaż dzisiaj w pewnym momencie nie mógł sobie poradzić nawet z 2.05 i zeszło na 2.04zł.Oczywiście na zrównoważeniu kosztem 2000akcji nastąpił powrót na 2.06 .O dziwo obrót dzisiaj też wzrósł.Dodajmy jest to raport za letni kwartał.To powinien być okres zwiększonego wykonawstwa i większych dochodów - zysków.Dotychczas Mostek prawie nie wykazywał zysku czy latam czy zimą.To się wreszcie MUSI zmienić. Jeżeli nie to jestem kiep, bo wtedy może być tylko spadek ,a właściwie niestety wodospad.To nie będzie 1.90 ,ale znacznie niżej.Pewnie myślisz,że zaprzeczam mojemu pesymizmowi.Pewnie tak,ale przecież nie jestem kamieniem.
    Liczę też na zbliżający się "rajd Swiętego Mikołaja."
    Pozdrawiam jato
    PS JAK NIE TERAZ TO KIEDY
    Tak właśnie miałem na myśli to ostatnie zdanie.
    Dziekuję za odp.
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD do ~jato Autor: ~lika [89.77.111.*]
    Witam, Bujam się z mostkiem około 3 lat. Zarabiałam, traciłam i tak na przemian. Mam go teraz i czekam. Mostek odpala jak nikt się tego nie spodziewa. Mam nadzieję że teraz też tak będzie. Pozdrawiam.
    Do leszcz
    W przyszłym tygodniu wróc z nowymi rewalacjami. Zmień swój Nip i pseudonim dla nierozpoznania.
    Na dobranoc pozdrawia Cie - Bankier 94
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.138.*]
    Do BANKIERA
    Witaj
    Zawsze pisałeś spokojnie i bardzo rozważnie.Wiem ,że czasem jest nam trudno.Wtedy dobrze jest się wyciszyć Nie mnie Cię pouczać ,ani się przed Tobą i Wami popisywać elokwencją.Uśmiech pomaga.
    Proszę.
    Pozdrawiam jato
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~KM [95.50.23.*]
    Mi tam Drogi Jato tez do smiechu, bo jak widze ten kurs naszego Mostka, to po prostu padam... ;)
    Ale coz robic, tylko czekac na odmienny trend ... ;)
  • Do Piotrka Autor: ~IQ [83.27.191.*]
    Przepraszam bardzo ale chciałem tylko pozdrowić ~Piotrka;)

Piotruś, pozdrawiam Cię serdecznie z wysokiego lotu Żurawi;)))
  • Re: Do IQ Autor: ~piotrek [78.88.22.*]
    No cóż tak to bywa jak się człowiek kieruje emocjami, to co tam się wcześniej działo to jedno wielkie dziadostwo, nie wykluczone ,że znowu podbijają kurs i szukają naiwnych,mam teraz PGE zobaczymy jak w debiucie,a żurków już nie tykam, więcej tam spekulaci niż tych wszystkich akcji.Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~leszcz [85.219.176.*]
    Czy dzisiejszy wolumen około dziesięciokrotnie większy niż czery sesje wstecz i około czery razy większy niż średnia z ostatniego miesiąca i największy od miesiąca może coś zwiastować??
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.112.71.*]
    Do Leszcz i Piotrek
    Uważam że potraficie trzymać się pewnych reguł tu na forum.
    1). Czy nie lepiej jest utrzymywać taki blog na 100 - 200 wpisów. Nie trzeba szukać wypowiedzi nawet swoich na innym blogu.
    2). Ignorować takich geniuszy jak "Hit" kóry prawie codziennie zakłada nowy blog i zobaczcie ile jest tam wpisów.
    3) nie bać się i proszę pisać z humorem swoje posty
    4). stosować zasadę nie ubliżamy sobie nawzajem. A takich co próbują zrobić zadymę lub wysoko oświecocych ignorować

Życze miego czytania nawet moich wpisów - bankier 94

P.S Moje uznanie dla Jato za wpisy zna forum
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~KM [95.50.23.*]
    Oj Jato puszczaja ludziom nerwy... ;]
    Pozdrawiam Cie serdecznie.;p
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Piter [89.108.200.*]
    brak komentarza po dzisiejszej sesji bedzie chyba najlepszym komentarzem :) 5 dni do podania wynikow kwartalnych (o ile sie nie myle) i zaczyna byc nerwowo, moze juz ktos cos wie i nieco pozbywa sie papierkow?
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.156.*]
    Witam
    Piszesz KM ,że ludziom puszczają nerwy.
    Jeżeli chodzi o forum to uważam ,że jesteśmy super i możemy być tylko i wyłącznie zadowoleni z naszego spokoju i naszej rozwagi.To rzadkość na bankierze by przy tak trudnym czasie dla papiera było tyle merytorycznych wypowiedzi.Uznanie dla nas wszystkich.
    A nasze nerwy dzisiaj na notowaniach?
    Znów pokazano nam gdzie jest nasze miejsce w szeregu.Zauważyliście jak błyskawicznie zbito kurs Mostka do 1.97zł.Co więcej przez około 7minut poszło około 70.000papierów w cenie od 1.97 do 2.00zł. w tym króciutkim czasie wymieniono ok.20%
    akcji.Wiemy wszyscy ,że czekamy na 13 listopada na wyniki kwartalne.Te rozgrywki są i będą poza nami, ale to wcale nie oznacza ,że musimy być mięsem armatnim. .Pamiętajmy ,że na tych wynikach nie kończy się świat i notowania.Mostek przyzwyczaił nas do nędznych wyników.To za cholerę w końcu musi się zmienić.Pamiętajmy ,ktoś teraz wywala papiery ,ale są inni ,którzy chcą ten papier kupić.
    Kupno sporej ilości pa[piera jak na Mostka może oznaczać zwyżkę kursu.Inaczej ta spółka będzie się osuwała i już się nie podniesie.
    Pozdrawiam jato.
    Ps , Jutro może być dość trudno.
    Proszę piszcie.
[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.