• Raport Q4 Autor: ~xxx [89.228.180.*]
    Jutro raport, zapewne po sesji (tak roczny ale chodzi o wyniki q4). Czy raport doleje paliwa do dalszych wzrostów? Sam zastanawiam się ... a opcje widzę dwie. Raport przeciętny 2-3mln zł z sprzedaży .... albo zaskoczenie i 4-5mln - skąd? z konsol DDS1, bo według mnie, płatności z tego segmentu nie były raportowane w q2/q3, tak uważam i nie będę się kłócił z ekspertami.

Jeżeli raport będzie pozytywnym zaskoczenie, można będzie zacząć myśleć iż w końcu nadszedł ten moment ....
  • Re: Raport Q4 Autor: ~AI [195.168.242.*]
    Chyba nie jestes expertem an tym forum, twoje poprzednie komentarze raczej nie byly trafne. W ostynich miesiacach najbardziej udzilales sie na forum, chyba lider w komentarzach, komentujac ze spolka gamingowa to bankrut i tym podobne. Datego nie wiem po co komentujesz, albo nie zdazyles kupic i teraz probujesz wylac lzy na tym forum.
  • Re: Raport Q4 Autor: ~Xxx [31.0.91.*]
    Daj jakiś cytat gdzie pisałem coś, że to bankrut albo ogólnie w czym się pomyliłem. Znajdziesz coś konkretnego to wklej ekspercie.
  • Re: Raport Q4 Autor: ~Optymista [45.67.251.*]
    Ostatnie 3 sesje to zupełnie coś innego niż widzieliśmy ostatnie kilkanaście miesięcy. 3 dni wzrostów przy sporym obrocie jak na ostatnie czasy. Może w raporcie czekają nas miłe niespodzianki bo to raczej jeszcze nie rozgrywka po RT 2.
  • Re: Raport Q4 Autor: ~Free [93.159.16.*]
    A czemu niby to nie jest rozgrywka pod grę Road? Road ładnie wzrosło i sobie teraz wyhamowało, a dobierający pewnie przeskoczyli też na MG. Umówmy się, że startowaliśmy z tymi wzrostami z takich śmiesznych poziomów, że dopiero dzisiaj kurs przebił moje ostatnie kupno pod uśrednienie akcji.

Tak jak pisałem wcześniej mam nadzieję, ze pod realne informacje pod premierę dobijemy właśnie do tych 10 zł.
    A co do obrotów - to nie chcę psuć nastroju, ale spadki też nie były na niskich obrotach, więc tutaj na dwoje babka wróżyła jeżeli chodzi o przewidywania odnośnie tego co jest w raporcie.

Ja tam po prostu trzymam kciuki za to, żeby nie było kompletnej tragedii, bo szkoda byłoby znowu zjechać w dół, po tym jak przez ostatnie dni mozolnie odrabialiśmy straty z ostatnich miesięcy. Mnie wkurza to, ze przychody nie sa w zasadzie takie złe, tylko koszty znacznie przekraczają to ile powinny wynosić wnosząc po tym czym się obecnie zajmują. Nie chcę się powtarzać, ale GOP przy tych samych kosztach wydaje ciągle nowe gry. Nie są to może jakieś game changery, jak IFZ ale sukcesywnie budują fundamenty spółki i dodają nowe źródła przychodów.

Jeżeli MG w końcu zredukowało koszty w IVQ to będzie jakieś światełko w tunelu na lepszą przyszłość, o ile zajmą się w końcu znowu na poważnie produkcją gier a nie zabawami w wydawnictwo - bo to im ewidentnie nie wychodzi.
  • Re: Raport Q4 Autor: ~jb [185.242.252.*]
    Wiesz, sprzedaj Movie i za wszystko pakuj w GOP. Jak się w coś bardzo wierzy to trzeba iść na całość.
  • Re: Raport Q4 Autor: ~Free [93.159.16.*]
    Z tą sprzedażą żeby przejść na GOP, to jest dokładnie taka rada jakiej mógłby udzielić początkujący inwestor;)
    Po pierwsze - nie trzyma się jaj w jednym koszyku, inwestujesz tyle żeby siedzieć cierpliwie i czekać na wydarzenie, które sobie upatrzyłeś - u mnie to jest premiera Road aktualnie.
    Po drugie - dobierałem już GOP wcześniej i mama tyle ile chciałem, teraz to co najwyżej mogę sprzedawać już swój pakiet spekulacyjny na obecnych poziomach.
    Po trzecie - nigdy nie dokupuję na wzrostach, tyle akcji ile mam mi wystarczy plus ewentualny odkup tych, które sprzedaję z pakietu pod kółka, jeżeli znowu spadnie.
    No i po czwarte - w sumie najważniejsze - MG jest przed premierą gry, jaki geniusz/desperat w takim momencie sprzedaje akcje?

Spółka nie jest finansowym trupem jak farm51, tak więc nie ma pośpiechu tutaj - po prostu mają astronomiczne koszty w stosunku do produkcji, dlatego fundamenty w mojej perspektywie są kiepskie. Jak zredukują koszty i pokaże się jakiś nieśmiały zysk to wtedy może więcej odbije.

Ewentualnie jak spadnie po raporcie to może nawet wezmę cos pod kółko pod premierę, jak widać jakiś potencjał do odbicia tutaj jest skoro urosło z 6,4 na 9,2 zł, tak więc jest szansa zredukowania strat jak się ja dobrze rozegra.
  • Re: Raport Q4 Autor: ~Realista [37.30.58.*]
    Robienie teraz kółek na Gop przy tym FF i dywidendzie 1,10 za akcje to czysty hazard. Ale powodzenia życzę.
  • Re: Raport Q4 Autor: ~jb [185.242.252.*]
    Ja to nie pisałem jako realnej rady tylko z czystej złośliwości:) tu jest forum Movie i co się dzieje na innych spółkach mało kogo tu obchodzi. Co do pkt 3 to słyszałeś o zasadzie uśredniania w górę? Na dobrych spółkach o silnych fundamentach szanse na dobranie po cenie niższej niż mamy aktualny zakup jest znikome. A odnośnie pkt 4 kto sprzedaje? Kolarze. Wielokrotnie się tu chwaliles swoją strategia robienia kółek - więc jeśli jeszcze nie puściles jakiegoś pakietu na wzrostach to pewnie się na to czaisz:)
  • Re: Raport Q4 Autor: ~124 [80.49.221.*]
    Piekna cisza.....ktp wytrzyma to sie zarobi....ja kupilem na lata...ale 25zl...to spokojnie sprzedam 15tys sztuk..
  • Re: Raport Q4 Autor: ~Free [93.159.48.*]
    Jb - tak słyszałem o kupowaniu na wzrostach. Niekiedy kończy się to powieszeniem na haku na wiele lat na szczycie i trzymanie kciuków za to, ze może kiedyś tam wróci. Dzięki nie skorzystam;) Na wzrostach to sobie mogę kupować "pewniaki" czyli spółki typu CDR i to tez na dłuuuugo przed premierą. Kazus Cyberpunka pokazał jak ładnie można zawisnąć na dłużej licząc na to, ze zawsze będzie rosło i można się podłączyć.

A co do robienia kółek, jak to robię to na każdej spółce. Jeżeli ktoś nie dzieli swojego pakietu na "żelazny", który trzyma dłużej i spekulacyjny pod kółka, to potem ma dyskomfort psychiczny jak np. wzrośnie z 6 na 11 zł a potem spadnie znowu na 7 zł. A jak kręcisz kółka częścią pakietu, to wzruszasz ramionami i odkupujesz na tych spadkach to co sprzedałeś.
    Generalnie odkąd wprowadziłem ten system kilka lat temu nie tylko zwiększyłem zyski, ale tez śpię spokojniej, tak więc ja już znalazłem swoją docelową strategię.

• Re: Raport Q4 Autor: ~Grek [31.0.81.*]
    Oby to nie była spekulacja bo jeśli raport będzie słaby to będziemy mieć zjazd do bazy i ewentualne wzrosty pod RT2 od dołka... nie wiem czy ja to wytrzymam
  • Re: Raport Q4 Autor: ~alo [194.0.181.*]
    Jak to dobrze być tak udu...pionym na lata jak ja ze średnią 24 :-) .. moge spokojnie tu zagladać co kwartał hihihi
[x]
MOVIEGAMES -1,26% 8,59 2026-05-07 13:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.