Z tą sprzedażą żeby przejść na GOP, to jest dokładnie taka rada jakiej mógłby udzielić początkujący inwestor;)
Po pierwsze - nie trzyma się jaj w jednym koszyku, inwestujesz tyle żeby siedzieć cierpliwie i czekać na wydarzenie, które sobie upatrzyłeś - u mnie to jest premiera Road aktualnie.
Po drugie - dobierałem już GOP wcześniej i mama tyle ile chciałem, teraz to co najwyżej mogę sprzedawać już swój pakiet spekulacyjny na obecnych poziomach.
Po trzecie - nigdy nie dokupuję na wzrostach, tyle akcji ile mam mi wystarczy plus ewentualny odkup tych, które sprzedaję z pakietu pod kółka, jeżeli znowu spadnie.
No i po czwarte - w sumie najważniejsze - MG jest przed premierą gry, jaki geniusz/desperat w takim momencie sprzedaje akcje?
Spółka nie jest finansowym trupem jak farm51, tak więc nie ma pośpiechu tutaj - po prostu mają astronomiczne koszty w stosunku do produkcji, dlatego fundamenty w mojej perspektywie są kiepskie. Jak zredukują koszty i pokaże się jakiś nieśmiały zysk to wtedy może więcej odbije.
Ewentualnie jak spadnie po raporcie to może nawet wezmę cos pod kółko pod premierę, jak widać jakiś potencjał do odbicia tutaj jest skoro urosło z 6,4 na 9,2 zł, tak więc jest szansa zredukowania strat jak się ja dobrze rozegra.