A czemu niby to nie jest rozgrywka pod grę Road? Road ładnie wzrosło i sobie teraz wyhamowało, a dobierający pewnie przeskoczyli też na MG. Umówmy się, że startowaliśmy z tymi wzrostami z takich śmiesznych poziomów, że dopiero dzisiaj kurs przebił moje ostatnie kupno pod uśrednienie akcji.
Tak jak pisałem wcześniej mam nadzieję, ze pod realne informacje pod premierę dobijemy właśnie do tych 10 zł.
A co do obrotów - to nie chcę psuć nastroju, ale spadki też nie były na niskich obrotach, więc tutaj na dwoje babka wróżyła jeżeli chodzi o przewidywania odnośnie tego co jest w raporcie.
Ja tam po prostu trzymam kciuki za to, żeby nie było kompletnej tragedii, bo szkoda byłoby znowu zjechać w dół, po tym jak przez ostatnie dni mozolnie odrabialiśmy straty z ostatnich miesięcy. Mnie wkurza to, ze przychody nie sa w zasadzie takie złe, tylko koszty znacznie przekraczają to ile powinny wynosić wnosząc po tym czym się obecnie zajmują. Nie chcę się powtarzać, ale GOP przy tych samych kosztach wydaje ciągle nowe gry. Nie są to może jakieś game changery, jak IFZ ale sukcesywnie budują fundamenty spółki i dodają nowe źródła przychodów.
Jeżeli MG w końcu zredukowało koszty w IVQ to będzie jakieś światełko w tunelu na lepszą przyszłość, o ile zajmą się w końcu znowu na poważnie produkcją gier a nie zabawami w wydawnictwo - bo to im ewidentnie nie wychodzi.