KROSNO:
wartość ksiegowa na koniec 2008 r. 0,14 zł
syndyk przełozył sprawozdania na ...31.10.2009 za I kw. i...02.11.2009 za połrocze, i na....16.11.2009 za III kw..., sprytne wszystko w jednych 2 tygodniach po wykresleniu akcji spółki z obrotu gieldy...
PRODUKCJA:
PAŹDZIERNIK:
Huta zatrudnia teraz 2086 osób. To więcej niż przed ogłoszeniem upadłości, pod koniec marca tego roku. Wtedy, po zwolnieniach, załoga huty liczyła ok. 1700 osób
w październiku syndyk chce zatrudnić jeszcze ok. 80 osób...
W tej chwili produkcja bieżąca jest opłacalna. Huta ma zamówienia na 3 miesiące do przodu i utrzymała eksport do 60 krajów...
Sąd wyraził zgodę na to, by syndyk prowadził produkcję aż do końca przyszłego roku., po polsku brzmi to - do końca 31.12.2010 r.
Pozytywy obecnego stanu:
ochrona przed egzekucjami komorniczymi, nienaliczane odsetki od zobowiązań
Info do studentów i leszczy:
to, ze spółka nie bedzie notowana na GPW to nie oznacza, że wasze akcje są warte 0 zł, ona nie jest tylko na Giełdzie...
Możliwe, że po ok. roku zarobisz zaj..dużo lub....też nic...
jak masz czas i lubisz ryzyko i wlasne środki pienięźne to KUP
napisal mi to przyjaciel z domu maklerskiego
Jeśli chcesz odnosić sukcesy jako gracz giełdowy, zapomnij o prognozach ekonomistów i innych doradców finansowych. Możesz zaufać swojemu maklerowi tylko wtedy, gdy jest Twoim przyjacielem... Jednak zastanów się dlaczego jeszcze pracuje jako makler...? Skoro wszystko wie o giełdzie powinien pływać cały dzień w basenie...
"Zwycięscy gracze giełdowi opierają swoje decyzje spekulacyjne na informacjach uzyskanych z samego rynku, a nie na prognozach."
toora,toora toora czekaj tatka latka bierz 10 gr jak ci jeszcze bedą chcieli dac a nie marudz.Pamiętaj ze jak bedziesz mial akcje to nie odliczysz straty w US na akcjach krosna wiec jak masz jakies zyski na gieldzie to trzymanie krosna po wycofaniu spolki z giełdy to kompletna bzdura.Wiec zapytaj swojego madrego maklera jak wyda ci zaswiadczenie o tym ile warte jest krosno.No chyba ze zamierzasz faktycznie czekać na całkowitą likwidację a to moooooze dłłłłłłłłłłłłłłłłługo potrwać.
witam :) dotychczas nie grałem na Krośnie, bo więcej niż 20 groszy za papier to było według mnie za drogo...i teraz też zacząłem zakupy...wiecie co mnie zastanawia? o 6 miesięcznym terminie wiedzieli wszyscy, śmieszy mnie jak ktoś pisze, że ktoś powinien się nami interesować, a nie robić wałek...
giełda wypuściła komunikat i wszyscy się tratują przy wyjściu...im bliżej piątku coraz bardziej wygląda mi to na wałek...
witam :) dotychczas nie grałem na Krośnie, bo więcej niż 20 groszy za papier to było według mnie za drogo...i teraz też zacząłem zakupy...wiecie co mnie zastanawia? o 6 miesięcznym terminie wiedzieli wszyscy, śmieszy mnie jak ktoś pisze, że zarząd powinien się nami interesować, a nie robić wałek...nie bądźmy dziećmi, codziennie robimy kogoś w leszcz sprzedając drogo lub kupując tanio...
giełda wypuściła komunikat i wszyscy się tratują przy wyjściu...im bliżej piątku coraz bardziej wygląda mi to na wałek...
spokojnie jak na wojnie :)) ile i czego zostało to dowiemy się dopiero w poniedziałek rano...ja podobnie jak Ty nie wiem co się stanie, ale nie byłbym tak szybki w ocenianiu tego co jest...jedno jest na pewno- PANIKA, a to dobre dla kupujących...
Wit dzieciaczku, wałkiem to powinieneś uderzyć się w pusty łeb. Ręce opadają gdy się czyta takich imbecyli.Krosna już nie ma, zrozum to.Prawomocną decyzją sądu zostaje zlikwidowane.
Ja chyba też się dzisiaj dołącze do panikarzy i sprzedam swoje po 0,07.
Wygląda mi na to że do końca tygodnia będzie zjazd w dół na każdym fixingu po 2 grosze.
Jutro odkupie sobie po 1 max 3 grosze o 15.00.
A dalej zobaczymy, może rzeczywiście to jeszcze nie koniec, ale wygląda
tak jak by miał być.
Wit dzieciaczku, a Krosno wycofują z GPW tak dla jaj prawda ?
LOL, Wycofują bo prawomocną decyzją sadu zostanie zlikwidowane i jego majątek sprzedany aby choć w części zaspokoić wierzycieli.
Nie ma co zwracac uwagi na Aliena, przeciez to Pred, jemu juz dawno odbiło i dlatego wyzywa wszystkich od imbecyli. Bedzie teraz skakał z radości ze uratował swoje 200zł i nie kupił sobie 1k akcji...
Poza tym znalexli takiego nicponia co to się nudzi wrobocie i pisze co 5 min w trosce oczywiście o pieniadze innych ze jutro bedzie koniec swiata...
Kazdy jest włascicielem swoich udziałów i to jego sprawa co z nimi zrobi, wyzywanie od debili, imbecyli i innych takich jest poprostu dziecinne.
Ja zdecydowanie uważam że będzie dobrze... i to moja sprawa. Nawet nie ryzykowałem sprzedazy i odkupywania po nizszej wartości choć pewnie bym mial teraz 4xwiecej akcji, ale to moja sprawa.
Faktem jest, ze jak ktoś miał po 20 groszy to ta transakcja się kalkulowała...można było co prawda za te same pieniądze mieć 4 razy więcej niczego (to raczej taki żart) ale coś czuję, że góra właśnie tak zrobiła... a przy okazji ludzie pozbyli się swoich własnych pieniędzy...
a tak a propos cała sytuacja wycofania dotyczy innej ustawy niż prawo upadłościowe i to co robi syndyk...spółka będzie wycofana z obrotu publicznego i traci status spółki publicznej, bo nie musi już spełniać obowiązków informacyjnych, a w tej sytuacji w interesie akcjonariuszy jest by nie mylić jej ze spółką publiczną...
informacje teraz będą, ale innymi kanałami... a syndyk masy upadłościowej zajmuje się zarządzaniem majątkiem w taki sposób by zaspokoić wierzycieli...a na majątku zrobić tego się nie da i tak...więc pozostaje układ zwłaszcza jak firma prowadzi działalność bieżąca (i zapewne reguluje bieżące zobowiązania, bo w co by dmuchali jakby nie było szkła :D)
Andrew sadzisz ze wygląda to tak jak by miał być koniec a ja wlasnie mysle dokladnie odwrotnie, syndyk sroda/czwartek byl w sadzie co daje do myslenia caly tydzien mnie sekretarka z nim umawia i na tel i nie ma czasu lawiruje/wymiguje sie bo wiadomo ze nie moze mi nic zdradzic tylko ciaglez uporem przesuwa i sugeruje termin rozmowy na piatek no i te zakupy w ostatnich dniach i pare jeszcze innych okolicznosci utwierdzaja mnie w przekonaniu ze jutro wieczorem dopiero bedzie info, trzymam dotad to potrzymam do upadlego, pozdr..twardzieli
ja to juz tutaj nic nie rozumie, większe zlecenia na K niz na S kto to ku.....e kupuje, ja juz nie wiem. Wcale bym się nie zdziwił jak by to kupował Pred-(prezes) i Alien-(syndyk)
Witam wszystkich co trzymają do końca.
Podobnie jak Wy mam jeszcze akcje KHS. Zredukowałem ich ilość w ostatnich dniach, bo straciłem nadzieję. Wydaje mi się że to wszytko to jakiś wałek i uderzy w małych inwestorów. Niestety Prezes i Rada Nadzorca nie jadą na tym samym wózku co my. Oni mając pokaźne pakiety po wycofaniu spółki z giełdy dogadają się z inwestorem i swoje pakiety sprzedadzą. A nas sie nikt o zdanie nie zapyta. Można będzie tlyko w przyszłości liczyć na dywidendę (ale to też bardzo mało prawdopodobne), bo właściciele znadą inny sposób na wypompowanie zysków. Najbardziej irytujące w mojej opini było działanie syndyka i przeniesienie publikacji raportu na 31.X. kiedy de facto już nie ma obowiązku jego publikacji. W sobotę, przed świętami?? przecież nikt ani tego nie zobaczy ani nie będize w sobotę pracował nad jego publikacją. Taka data-widmo, aby nie pokazać opini publicznej ile Krosno było warte w momencie zejścia z giełdy. A podejrzewam, że teraz jest warte niezłe pieniądze, ale skoro nikt o tym nie wie i się nie dowie to bankrut zostanie przejęty za bezcen!!!
I tak się robi majątek na KHS:) szkoda ...
kurde miałem oddać ale nie oddaje swojego pakietu bo to co ja tu widze to są jaja. 100kroć więcej chętnych na K niz S. 50K*< nie oddaje utwierdza mnie ten 1000000 na K