• Wesołych Świąt Autor: ~Kondi [46.113.2.*]
    Zdrowych, pogodnych i radosnych Świąt zmartwychwstania Pańskiego dla Wszystkich
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~Zir [5.173.145.*]
    O to chodzi ! Wzajemnie !!!
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~akak [95.98.134.*]
    Chrystus Zmartwychwstał !!!! I to jest dobra wiadomość !!!
    Wesołych Świąt!!!
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~Ma [91.208.93.*]
    Wzajemnie. Wesołych Świąt!
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~Robert [188.33.22.*]
    I pojednania dla dwóch spierających się na tym forum grup.
    Każda ma rację, obie widzą te sama kule, ale oglądając ją z innych perspektyw inaczej widzą jej obraz
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~Roman [78.30.106.*]
    Wesołych Świąt dla wszystkich forumowiczów
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~Jack [78.142.224.*]
    Zdrowych spokojnych Swiąt
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~NoKto [194.230.160.*]
    Z calym szacunkiem.Wesolego jajka ok.
    Reszte zostaw dla powiedzmy lubiacych zrzucac odpowiedzialnosc na innych.
    Sa tu tez tacy ,ktorzy raczej lubia twarde fakty np.( biochemiczne) Całe to show moze byc.Usmiech tez.Ale cytowac literature jako dogmat.Prosze cie
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~akak [95.98.134.*]
    To chyba do mnie lub o Kondi .....
    Dla chrześcijanina zmartwychwstanie jest dogmatem .
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~NoKto [31.164.142.*]
    Nie chce mi sie dyskutowac bo to jalowe. Dla chrzescijanina…mowisz ? tak jakby reszta np. ja to diably byly wcielone. hihi Uwazam ,ze bedac niewierzacym jestem lepszym chrzescijaninem niz 95% tych ,ktorzy sie takimi mienia..jakos nie zauwazylem ,zeby w pl ktos sie warosciami przykazaniami itp. specjalnie przejmowal.. Plytkosc rodzimego chrzescijanstwa nie ma sobie rownych.
    Ten rodzimy chrzescijanizm ( widzialem w tv dzis pielgrzymki) W sumie impreza. A swieta..? slyszal ktos przy stole swiatecznym chocby pare zdan o sensie bycia, milosci blizniego, ..narod wali do kosciola,zeby zobaczyc co sasiadka ma na grzbiecie i kto sie wlasnie rozwiodl..kaman ludzie te wiecowe komunikaty : Pan zmartychestal wpisuja sie w te powierzchownosc..
    roznica jast taka jak pomiedzy spiritus ( lat.) a spirytus 70%. Wesolego
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~truth [89.231.110.*]
    Prawda jest taka, że katolicyzm zatruł chrześcijaństwo tradycją, dogmatami, bałwochwalstwem... rozmył Ewangelię do wersji soft, a nawet zniekształcił. Dlatego zachęcam do samodzielnego czytania i poznawania Pisma. Jeżeli ktoś na prawdę uwierzy w Zmartwychwstanie, to nie jest już tym samym człowiekiem co wcześniej. Ja to (kk) przerabiałem - sakramenty i wizyty w kościele tylko konserwowały stagnację, zero rozwoju i świadomości o tym czego Bóg oczekuje. Czara goryczy została przelana w Częstochowie (odwiedzonej po drodze w góry)... podczas odsłonięcia tego złotego obrazu -maryjnego bałwana, tłum prawie mnie stratował. Coś jak Al-Kaba i szaleńcy w Mecce... myślą, że dotknięcie martwego kamienia albo innego bohomazu może zmienić człowieka...
  • Re: Wesołych Świąt Autor: ~Kondi [46.113.0.*]
    Widzę że nawet chrześcijańskie wartości zwykłych życzeń świątecznych sa problemem dla niewierzących.powiem szczerze że redukcja do biochemi czyli do zwierząt jest prostacka ja wolę jednak fizykę kwantowa i mentalne uczestnictwo w rzeczywistości
[x]
DATAWALK -0,92% 148,56 2026-04-02 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.