• Ponownie w akcjonariacie Autor: ~As [46.134.124.*]
    Witam ponownie, ładny Trading update, zachęcił mnie do tym razem spekulacyjnego wejścia. Potrzymam przynajmniej do 21 mają i konferencji wynikowej. Może pojawia się już konkrety odnośnie dezinwestycji Dealza no i liczę na zapowiedź kolejnego skupu. Międzyczasie powinien się zakończyć konflikt USA Iran
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Xtx [31.183.185.*]
    Dziś na zamku 27?
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~As [46.134.85.*]
    No i pięknie, już ponad 10% do przodu w niecałe dwa tygodnie.
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Xtx [31.183.166.*]
    Poczekaj do wyników ,zmiana kodu 3 z przodu .
    Dzisiejsze zakończenie słabe.
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Jul [212.180.168.*]
    ogólnie ostatnie dni słabe..
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Taki [91.217.18.*]
    Rynek piękna zieleń a tu bryndza, co jest grane?
    Trzeba czekać do wyników ,powinny być bardzo dobre ,może powiedzą coś o sprzadzy Dealz?
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~fatman [37.248.172.*]
    Ciekawe za ile opchną Dealz, szału się nie spodziewam po ostatnich wstępnych wynikach, niebawem kończy się zadeklarowany lockup przez Ibex
    Może już ta aplikacja coś dołoży do wyników,chyba te ostatnie ABB powinno być już zapomniane ,następne mam nadzieję to powyżej 30?
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Drab [79.162.27.*]
    Następne może być 21 bo będą wyniki i płynność, której potrzebuje ibex dla zrobienia abb ale wtedy może pogrzebać trend na swoją też niekorzyść. Ja stawiam właśnie na maj na kolejne abb
    A ja myślę że następne ABB to będzie okolice 32 zł ,a następne jeszcze wyżej ,i kolejny krok to wejście do MCI Poland.
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Drab [79.162.27.*]
    Miałem na myśli 21 maja, nie 21 na kursie. Dlatego fundusze nie chcą żeby kurs rósł bo wolą tanie kupić z abb z dyskontem ale abb powinno być wyżej niż ostatnie na kursie żeby to miało sens dla ogółu i dla całej historyjki, która ma służyć funduszom i ibexowi w ramach bajki o pepco i żeby każdy zarobił swoje. Zastanawiam się czy 21 wyjść czy czekać i argument decydujący to horyzont czasowy inwestycji.
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~As [46.134.115.*]
    Dziś zamknąłem ta inwestycje, około 20% w niecały miesiąc. Możliwe że wejdę przed wynikami jeszcze, pod ewentualne niespodzianki.
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~GO [83.175.184.*]
    Tak właśnie przypuszczałem...że zrobiłeś...dobrze,że przynajmniej uczciwie przyznajesz się do tego - co prawda metodę masz taką że najpierw sprzedajesz a po jakimś czasie napiszesz o tym fakcie ale o.k.....Tak też jest w porządku.
    Ja również rozsądkowo dystrybuuję....jeszcze dziś poszły pakiety po 32,3x...i sporo wystawionych wyżej ale jeszcze się nie wysypałem ostatecznie.....Może coś jeszcze wycisnę....ale ja jeszcze nie zakończę handlu tą spółką i na ew.korektach mogę szybko wrócić.

Estymacja.....
    Skoro podali parametry wynikowe i pod to kurs wzrósł już teraz to może nie ma sensu czekać do oficjalnych wyników bo zaskoczenia nie będzie.A wyniki mogą być już w cenie....tym bardziej że zbliża się maj......zgodnie z powiedzeniem ( wiadomo ).....zobaczymy.
    Przy następnym wejściu jak wszystko pójdzie dobrze cel 34-37 a później to już 37-40.....i dalej choć mogą zrobić co chcą z kursem to ja już poza tematem. Niech się inni bawią....rozwojowo spółka ma sens ale kosztuje mnóstwo zdrowia.
    No wiesz, sprzedawałem dziś między 9 a 9:15, w przedziale 32-32.20 wiec to po czasie, to takie przesadzone
    Teraz nie miałem takiego pakietu, jak ten, który zamykałem w grudniu, więc zamknięcie szybkie.
    Co do ewentualnego wejścia przed wynikami, to po pierwsze zobaczę jaki będzie kurs, jeżeli powyżej 35, to pewnie nie wejdę, ale jeżeli będzie niżej to zastanowię się, na konferencji wynikowej może paść kilka nowych informacji. Pepco ostatnio zaskakuje in plus, więc trzeba korzystać.
    Pamiętam jak sprzedałeś ( info ) w grudniu....Pozytywne że masz swój plan, target i na chłodno realizujesz strategię....nawet jak można trochę więcej zarobić...ja w grudniu nie sprzedałem ( ale handlowałem na S i K i wynik za 25r już był zrobiony). Przetrzymałem na styczeń i luty również ze względów podatkowych niepolitycznie było wszystko opchnąć. I niby to było dobre posunięcie do lutego ........najgorsze że pomiędzy zrobili to nagłe ABB bo uwalili kurs bez powodu ale......dzięki temu mogłeś kupić ponownie tanio pakiet.
    Ja miałem do wczoraj tak duży pakiet jak w grudniu więc musiałem trochę przewietrzyć pozycję...za duże ryzyko bo za duży pakiet - na raz niesprzedawalny......

Ale jeszcze raz szacunek za chłodno-rozsądkowe podejście do handlu.

pozdro.
    Wszystko prawda. Dodatkowo konflikt USA Iran i rzeczywiście zrobiła się okazja. Gdyby nie było korekty, pewnie patrzyłbym na odjeżdżający pociąg.

Dzięki za szacunek i wzajemnie, wiesz dla mnie na tego typu forach liczy się szczerość, to czy ktoś zarobi, czy straci to sprawa drugorzędną, ważne żeby pisał to, co naprawdę myśli, a nie jakieś bzdury pod zajętą pozycję.
    Zakładając ten wątek, nie sądziłem, że przed 21 mają dojdzie do 32, więc zmieniłem założenia, tzn w sumie to nie zmieniłem, ale o nich nie napisałem, liczyłem na powyżej 30, ale dopiero właśnie po tamtym raporcie.

Pozdro i samych udanych decyzji.
    Po takim wzroście jak wczoraj zawsze powinien być jakiś ruch w górę w ramach wykończenia formacji.... na chwilę przynajmniej i wtedy to należy wykorzystać....
    Wykorzystałeś to jak należy ale z dużymi pakietami nie zawsze tak da się zrobić..Ja trochę wyżej nawet sprzedałem jakieś pakiety ale nie wszystko więc teraz dylemat.Jasnowidzami nie jesteśmy ale ktoś kto kupił te duże ilości wczoraj może będzie chciał utrzymać kurs....przynajmniej do końca dnia lub miesiąca....zobaczymy.
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Optymista [213.134.165.*]
    Gratulacje as i go . Pozdrawiam optymista
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Xtx [91.94.116.*]
    Baba z wozu koniem lżej ,żegnaj bez żalu.
    Jest trend wzrostowy tu się kolek nie robi.
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Gucio [31.0.50.*]
    Nie wiem xtx czemu Twój komentarz został zminusowany, samą prawde napisałeś . Jedyne co nam może popsuć szyki to geopolityka. Natomiast sam prezes przyznał w jednym z wywiadów, że wojna nie wpływa przynajmniej aktualnie nie jest zagrozeniem dla wynikow. Paradoksalnie może im pomóc. No nic ja czekam .
    Witam ~optymistę,,,,,,,,Przespałeś wzrost czy jednak się skusiłeś ?.....i zarobiłeś....okazja była niezła....~As skorzystał raczej z nieoczekiwanej okazji i dziś jest zadowolony....
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Optymista [213.134.165.*]
    Nie nie wszedłem ponownie .zarobilem na innych i kurs 35 na pepco odpowiadalby by mojemu portfelowi. Teraz na allegro jestem zobaczymy co bedzie kusi cyfrowy polsat na ktorym juz pare razy zarobilem z poziomów 11 do 13.5 teraz czekam na raport 29.04 i dopiero wtedy decyzja czy wchodze na grubo a wy macie coś na oku?
    Ja jeszcze nie zakończyłem....chyba.....rozgrywania Pepco.....Zobaczymy w następnych dniach ale w najbliższych miesiącach to wciąż ciekawa spółka....Problemem jest tu chyba mały udział w indeksie stąd Pepco nie jest tak chętnie handlowane przez duże fundy w kontekście wpływania na indeks stąd też często słabe zachowanie względem innych spółek choćby LPP nie mówiąc o bankach.
    Nie chcę wprowadzać w błąd ani zachęcać na jakieś dzikie rajdy na innych spółkach.....Ja na razie poobserwuję Pepco bo ma potencjał. Wyniki będą świetne a nie tylko dobre....zresztą czemu się dziwić....każdy powinien zauważyć że reklama goni reklamę.... TV , internet, YouTube....Socha wciąż jest w reklamie choć rzadziej niż w ub.roku....podobno nawet jakiś ciuch kupiła z Pepco do szafy....
    Dla tych co marudzili na jakość ubrań......w cenach Pepcowych nic lepszego nikt nie kupi. Mają dobrą bawełnę na najmłodszych a dla starszych dzieci też ciekawe kolekcje za 12-25 zł.....czasem kolekcja Fc Barcelona ( drugi raz w to weszli ) i to znika z wieszaków/półek.....Dorosłe dzieci ( 20-60 lat ) też jakiś gadżet sobie kupią w ramach poprawy nastroju bądź upiększenia chatki....
    Zobaczymy co z Dealz'em i ogólną sytuacją na świecie......a idzie maj.....piękny miesiąc....dla mnie lato też mogłoby się nigdy nie kończyć.....
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Gucio [93.159.61.*]
    Witam,

A dla mnie Panowie wyszliście za wcześnie i już to czujecie. Kiedyś As w innym poście nas pożegnał, powiedziałem mu, że popełniłeś błąd - za szybko. No ale wojna i w sumie kurs spadł, wrócił w sumie, więc wyszedł na tym dobrze. Jednak powtórzę to. Gratulacje ale po raz kolejny ZA SZYBKO. Jestem tutaj na haku od 24zł.. Byłem gdy kurs był po 12,60zl, dokupowałem gdy było po 14 i dalej dokupuje. Dlaczego ? Bo zarzad robi świetną robotę. Od tych dwóch lat wykonują wszystko co sobie założą. Sentyment do spółki całkowicie się zmienił. Jesteśmy teoretycznie na oporze 32zl, ale nie mam osobiście wątpliwości. Jeżeli zostanie przebity, a zostanie bo widać to po wolumenach to nie mamy już oporów do 42zł jak na autostradzie. Pytanie co dalej ? LPP z 7k doszło do 24k, ccc z 30zl na 240zl. A pepco ? Dalej swojego prawdziwego rajdu nie miało. Czy takowy będzie - nie wiem. Ale wiem jedno. Pepco takich swietnych perspektyw nie miało dawno. I grzechem jest wychodzić gdy wszystko gra i trend wkoncu gra z nami, a nie przeciwko nam.
    Mimo wszystko gratuluje zarobku i powodzenia w dalszych inwestycjach.
    Zgadzam się w 100 % ,jedyne zagrożenie dla Pepco na dziś to sytuacja geopolityczna ,jeżeli nic złego nie wydarzy się w najbliższym czasie to do konferencji wynikowej Pepco może dojść nawet do 40 zł,na rynku finansowym bardzo liczy się wiarygodność i za to może być duża premia.
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~As [46.134.67.*]
    Oj tam, za wcześnie, za późno, nie trafi się w punkt, jak dla mnie to Pepco może rosnąć do 60 bez przystanku i beze mnie, zawsze będę kibicował.
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~As [46.134.67.*]
    CPS-a mam od grudnia, wszedłem praktycznie w samym dołku poniżej 11, ale nie sprzedałem jak w miesiąc zrobiło ponad 20% - bo miałem założenie 50% w ciągu max roku. Trzymam dalej z tym samym założeniem. Mam też Cognora ze średnią poniżej 5, ale tutaj jest skomplikowana sytuacja na rynku stalowym, czekam na wprowadzenie cel na import 50% i zmniejszenie kontyngentu bezcłowego importu, ewentualnie dużych ulg w ETS-ach. Mam jeszcze kilka innych pozycji, wśród nich AMD i Intela - będę chyba zamykał w tym tygodniu.
    Za kasę ze sprzedaży Pepco już wszedłem w Diagnostykę, poniżej 150.
    Cła na import stali to jak ten przemysł zbrojniowy w Europie ma być konkurencyjny,?
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~Gucio [93.159.61.*]
    AS nie zrozum mnie źle, nie krytykuję Twojej decyzji, a przynajmniej nie chciałem żeby tak to zabrzmiało. Jest tu pare osób z którymi można merytorycznie porozmawiać takich jak Ty, Go , Rafał, stoq i kilka parę osób.

Są też naganiacze na wzrosty / spadki, których nie wymienie bo szkoda mi czasu na czytanie, komentowanie i poświęcenie im uwagi.

Jeżeli postanowiłeś sprzedać i czujesz się z tym ok to nie ma tematu - liczy się zysk. A w ramach luźnej konwersacji możemy sobie po gdybać co będzie w przyszłości. Może to ja się mylę i będzie okazja dokupić (Jestem na taki scenariusz przygotowany). Zbliżamy się niebezpiecznie do 100$ za baryłkę ropy, a to już nie jest ciekawe. Cieśnina cały czas zamknięta, nikt nie wie kiedy i czy zostanie otwarta, a nie oszukujmy się.. Jeżeli to będzie jeszcze długo trwało, niestety żadnej spółki nie ominie korekta.
    Z drugiej strony ufam prezesowi który robi świetną robotę i cieszę się, że doczekaliśmy się takiego zarządu tej spółki. Wszystkie informacje nie są jeszcze w cenie. Nie wiemy za ile zostanie sprzedany dealz, nie wiemy co zrobią z zyskami? A co jeżeli wojna się skończy ? Nie mówię tylko o bliskim wschodzie, ale o Ukrainie ? Widzę więcej plusów niż minusów. No i trend is your friend. Dlatego jestem na statku / pociągu jak kto woli. Jeżeli zacznie się sypać wtedy będę myślał co dalej ;)

Co do CP też długo obserwowałem kurs, ale uznałem, że są lepsze okazje.

Diagnostyka ? Jedziesz po bandzie ! Bardzo ważne wsparcie wyłamane, obyś miał nosa jak z CP.

• Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~As [217.119.73.*]
    Na luzie, każdy ma swoja strategie i najważniejsze, żeby ją realizować. Najgorsze co może zrobić inwestor, to pokierować się czyjąś radą pod wpływem emocji, a później pluć sobie w brodę.
    Rozumiem Twoje argumenty co do trzymania i ... sie z nimi zgadzam. Chciałem na koniec poprzedniego roku odświeżyć portfel, a że pozycja na Pepco była największa, ze stopą zwrotu blisko 100% i widziałem spółki, które były w podobnej sytuacji jak Pepco przy 16, to zamknalem. Wtedy w grudniu wziąłem jeszcze PKP Cargo i zamknąłem w styczniu z ponad 10% zysku. Tam akurat fajne momentum wyłapałem. Teraz to wejście w Pepco to była krótkoterminowa gra pod wyniki, tak samo jak teraz Diagnostyke wziąłem pod przereagowany spadek po średnich wynikach. Jak spadnie poniżej 148 to wywalam, ale liczę na szybkie 8-10%.
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~As [5.184.220.*]
    CP powoli zamykam, zakładana stopa zwrotu prawie osiągnięta, ale po tak gwałtownych wzrostach obawiam się mocnej korekty.
    Diagnostyka powoli do góry, myślałem, że szybciej powyżej 160 wskoczy, ale już niewiele brakuje.
  • Re: Ponownie w akcjonariacie Autor: ~As [5.184.220.*]
    A i dobieram Cognor, wydaje się, że to co najgorsze już za spółka.
[x]
PEPCO 0,52% 30,74 2026-05-13 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.