AS nie zrozum mnie źle, nie krytykuję Twojej decyzji, a przynajmniej nie chciałem żeby tak to zabrzmiało. Jest tu pare osób z którymi można merytorycznie porozmawiać takich jak Ty, Go , Rafał, stoq i kilka parę osób.
Są też naganiacze na wzrosty / spadki, których nie wymienie bo szkoda mi czasu na czytanie, komentowanie i poświęcenie im uwagi.
Jeżeli postanowiłeś sprzedać i czujesz się z tym ok to nie ma tematu - liczy się zysk. A w ramach luźnej konwersacji możemy sobie po gdybać co będzie w przyszłości. Może to ja się mylę i będzie okazja dokupić (Jestem na taki scenariusz przygotowany). Zbliżamy się niebezpiecznie do 100$ za baryłkę ropy, a to już nie jest ciekawe. Cieśnina cały czas zamknięta, nikt nie wie kiedy i czy zostanie otwarta, a nie oszukujmy się.. Jeżeli to będzie jeszcze długo trwało, niestety żadnej spółki nie ominie korekta.
Z drugiej strony ufam prezesowi który robi świetną robotę i cieszę się, że doczekaliśmy się takiego zarządu tej spółki. Wszystkie informacje nie są jeszcze w cenie. Nie wiemy za ile zostanie sprzedany dealz, nie wiemy co zrobią z zyskami? A co jeżeli wojna się skończy ? Nie mówię tylko o bliskim wschodzie, ale o Ukrainie ? Widzę więcej plusów niż minusów. No i trend is your friend. Dlatego jestem na statku / pociągu jak kto woli. Jeżeli zacznie się sypać wtedy będę myślał co dalej ;)
Co do CP też długo obserwowałem kurs, ale uznałem, że są lepsze okazje.
Diagnostyka ? Jedziesz po bandzie ! Bardzo ważne wsparcie wyłamane, obyś miał nosa jak z CP.