brututs pisał o czymś co mogło być powodem, nie wierzyłem a może miał trochę racji ? odwołanie natychmiastowe od momentu podjęcia uchwały , więc powód musiał być istotny
A gdybyś ty był właścicielem banku (państwo) a taki prezesik robił wszystko żeby płacić jak najmniejsze podatki to za co mu płacisz ?
Przecież wiadomo że wszyscy nie pójdą do sądu odnośnie kredytów frankowych a on z uporem maniaka robi na 100% odpisy w jednym celu żeby być nadal w trybie naprawczym bo to wiąże się chociażby z mniejszym cit. Dla mnie taki kombinatorek już dawno powinien wylecieć na zbity pysk. Jego dokonania to kurs akcji na poziomie z przed hossy bankowej, to wręcz tragedia. Co więcej kiedyś robili poprzednicy różne odpisy a część powinny być rozwiązane bo państwo niektóre kredyty spłaciło za nierzetelnych kontrahentów w których uczestniczył BOŚ Bank, chodzi o grupę azoty. Coś wydaje mi się że rada nadzorcza nie wytrzymała jego poczynań i dostał kopa. Mam nadzieję że zobaczymy teraz nowe oblicze boś banku i wielkiego kopa na kursie.
Bzdury chłopie piszesz.. wszyscy idą do sądu jeśli chodzi o kredyty walutowe bo to żyła złota dla kancelarii i dłużników. Inne pytanie czemu umowy w bos bank były z klauzulami abuzywnymi ..RN ma to
To ty bzdury piszesz.
Jeżeli mieszkanie było przeznaczone na cele inwestycyjne takie osoby przegrywają w sądzie.
Ludzie podpisują ugody, te pierwsze były bardzo niekorzystne.
Ja miałem kredyt frankowy i nie poszedłem do sądu i nie zamierzam iść z jednego powodu, był to mały kredyt i szybko zareagowałem spłacając go gdy Frank zaczął iść do gory. Znam kilka osób którzy nie poszli do sądu i powiedziałem im wprost, że gdybym był waszą żoną to biłbym was po tym głupim łbie miotłą.
Ostatnio gość mi pokazywał bardzo niekorzystną ugodę jaką mu PKO bp zaproponował (PKO bp przejął Nordea Bank razem z kredytami frankowymi)
Rozmawiałem też z pewnym przedsiębiorcą czemu podpisał tak niekorzystną ugodę to powiedział że nie ma czasu na chodzenie po sądach.
Dlatego nie opowiadaj mi głupot że wszyscy poszli do sądu.
A czemu to są umowy z klauzulami abuzowymi, tak stwierdził tsue, wszystkie banki wrzucił do jednego worka. Bank unii europejskiej wyraźnie powiedział że umowy trzeba w pierwszej kolejności naprawić a jak się nie da to unieważnić ale pisowskie sądu zaczęły wszystkie umowy wszystkich banków unieważniać. Tak było w przypadku Nobla banku gdzie większość spraw Bank wygrywał i nagle odwrócenie o 180 stopni i wszystkie nagle zaczął przegrywać i upadek banku. Dla mnie przyszło to polecenie odgórnie.
To nie jest sprawa samego prezesa,których w bosiu zmienia się notorycznie z peridem kilkunastu miesięcy i to od dawna. Tam obowiazuje pewna filozofia bankowości , dużego konserwatyzmu finansowego , a kolejni prezesi są tylko kozłami ofiarnymi tamtejszej RADY NADZORCZEJ, zdominowanej przez tzw.dziadkow leśnych przede wszystkim z NFOŚ. Ja bynajmniej czekam do wyników rocznych i być może kupię coś akcji, bowiem 10 zeta to małe ryzyko strat , a można coś ugrac. Ostatnio jak kupowałem akcje w okolicach 10 zeta to to była dobra decyzja inwestycyjna.
Dnia 2026-03-16 o godz. 05:56 ~Andy napisał(a): > To nie jest sprawa samego prezesa,których w bosiu zmienia się notorycznie z peridem kilkunastu miesięcy i to od dawna. Tam obowiazuje pewna filozofia bankowości , dużego konserwatyzmu finansowego , a kolejni prezesi są tylko kozłami ofiarnymi tamtejszej RADY NADZORCZEJ, zdominowanej przez tzw.dziadkow leśnych przede wszystkim z NFOŚ. Ja bynajmniej czekam do wyników rocznych i być może kupię coś akcji, bowiem 10 zeta to małe ryzyko strat , a można coś ugrac. Ostatnio jak kupowałem akcje w okolicach 10 zeta to to była dobra decyzja inwestycyjna.
Namówiłeś mnie i dokupiłem dziś jeszcze ale teraz koniec dokupywania i czekam na zysk .
Powód raczej oczywisty. Mały być wyniki, nie ma.Pewnie kicha w wynikach rocznych. Powinni zwolnić oprócz prezesa wszystkich pracowników a co zostanie sprzedać I zlikwidować ten niby bank.