• Trend boczny Autor: ~Xyz [31.0.38.*]
    Wygląda na to, że trend boczny Spółka ma już za sobą. Jeśli dziś nie skoczy powyżej 24,60 to otworzą się perspektywy na nowe minima. Ciekawie się to ogląda z pozycji komentatora.
  • Re: Trend boczny Autor: ~Waldek [178.235.32.*]
    Taaaa... Wyczytałeś to w gwiazdach?
  • Re: Trend boczny Autor: ~SzynSzylowy [31.61.241.*]
    Już naprawdę każdej teorii próbujcie.
  • Re: Trend boczny Autor: ~Ehhhh [80.203.20.*]
    Kilka osób ewidentnie gra tu na zmęczenie – dużo wpisów, dużo komentarzy i normalna dyskusja schodzi na dalszy plan. Sam mam momentami ochotę odpowiadać, choć wiem, że nie powinno się karmić trolli. Tylko czy to w ogóle ma znaczenie? Jeśli w przyszłym tygodniu pojawi się dobre ESPI, rynek zrobi swoje i narracja z forum nie będzie miała większego znaczenia dla kursu.

Czy odpisywanie coś zmienia?
    Krótko: najczęściej nie.
    Algorytm i psychologia tłumu działają tak, że:
    odpowiedź = zwiększenie widoczności wpisu,
    dyskusja z nimi = przedłużenie wątku,
    emocje = większa liczba komentarzy.
    W efekcie osiągają dokładnie to, czego chcą. To może lepiej nic nie robić?
    Na wpisy pokerzysty Filo xyz yoksi czy drobnego ciulacza nie ma co odpisywać. Chociaż w przyszłym tygodniu pojawią się nowe nicki
  • Re: Trend boczny Autor: ~SzynSzylowy [31.61.241.*]
    Masz rację i nie masz racji. Ja bym nornicy w ogrodzie jednak samopas wolał nie zostawiać.
    Racja
  • Re: Trend boczny Autor: ~Sławek [188.33.174.*]
    Ech dużo położyłeś za dużo teraz cierpisz mówiłem tu się gra nie inwestuje mądry chlop jesteś ale tu się gra jak wygrasz rodzina będzie szczęśliwa a jak nie będą pytania
  • Re: Trend boczny Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    Kolega XYZ jest bliski prawdy....w czwartek kurs naruszył linię trendu rosnącego, piątek przyniósł ładną popytową świeczkę.
    Od strony TECHNICZNEJ - jeśli kurs w poniedziałek zdecydowanie nie wzrośnie powyżej linii trendu, możliwe jest testowanie Ostatniego Potwierdzonego Dna (22,4).
    Brak informacji ze spółki nasila brak mocnego popytu.
    Zawsze są otwarte perspektywy na nowe minima i maksima. Np podpisanie umowy i wpłata 150 milionów dolarów upfrontem mogłaby otworzyć jedną z takich perspektyw w najbliższym czasie.
    Dlatego napisałem TECHNICZNIE!
  • Re: Trend boczny Autor: ~Nasaya [176.106.35.*]
    Konsolidacja przed wynikami jest, akcje tyle kosztują bo kapitał się kurczy
    Wizimir a co myślisz o sezonowości na akcjach? Rok temu mniej więcej od 20 marca kurs akcji wzrósł o ponad 70% w przeciągu miesiąca. Dostrzegasz tu jakąś analogię? Historia lubi się rymować
  • Re: Trend boczny Autor: ~Sławek [188.33.174.*]
    Ja cały czas dobieram między innymi pod tą analogię
    Rzeczywiście - marzec 2025 przyniósł ożywienie.
  • Re: Trend boczny Autor: ~Xyz [31.0.36.*]
    To miałem na myśli. Skoro o technice, widzisz trójkąt na Selvicie budowany od połowy listopada?
    Sławku, nie inwestuję ani nie obstawiam pieniędzy, których nie mogę stracić. Kapitał, którym obecnie gram na Ryvu, zarobiłem i wpłaciłem na konto maklerskie trzy lata temu. Moja rodzina nie odczuje żadnej zmiany, nawet jeśli ta inwestycja zakończy się stratą.
    Z drugiej strony, nawet w przypadku zysku w skali i horyzoncie czasowym, które zakładam, nasze życie też raczej się diametralnie nie zmieni. Na podsumowanie przyjdzie czas dopiero po zamknięciu pozycji.
    A jeśli chodzi o te „ogromne straty”, o których piszesz — spadek rzędu 3% w skali miesiąca czy 14% w pół roku naprawdę nie robi na mnie większego wrażenia.
  • Re: Trend boczny Autor: ~Qbq [89.151.23.*]
    Ehhh - bardzo trafne stwierdzenie.
    Na krótko spdki 3-10% mogą robić wrażenie.
    Na długo jest już zupełnie inaczej.
    Kwestia perspektywy.
    Spadek 3% na wolumenie 1000 000 akcji zrobiłby wrażenie ale nie na 12k dziennie
[x]
RYVU -3,76% 15,88 2026-06-01 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.