• 1kwiecień Autor: ~Tt [91.232.46.*]
    Prawdopodobnie 1kwietnia moonlit wróci na notowania ciągle. Pozdrawiam akcjonariusza i inwestora.ps.cały czas zbierałem i mam już dość.
  • Re: 1kwiecień Autor: ~inwestor [217.8.175.*]
    również pozdrawiam,
    dla mnie ciągłe są nie istotne to spółka na dłuższy okres
  • Re: 1kwiecień Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    W jakich kategoriach mam rozumieć stwierdzenie: "...i mam już dość." Limit osiągnięty, czy zmęczenia psychicznego? Aż zapytam: zbierałeś dla inwestycji, dla zysku, czy dla idei?
    Zwyczajnie indywidualna analiza w zarządzaniu ryzykiem, świadomie lub nieświadomie dokonana, kazała ci zakończyć skup.
    Mnie już dawno nakazała go zakończyć. A dywersyfikacja inwestycji w ramach niej nakazała skierować zainteresowanie na inne zyskowne produkty finansowe. Średnia cena akcji Moonlita w moim portfelu wynosi niespełna 1,4 i skupując teraz obniżałbym ją i zwiększał zakres ewentualnego zysku, ale kosztem zwiększania zaangażowania finansowego, a w tym aspekcie doszedłem do ściany i więcej tu złotówki nie zainwestuję. Wysoko i istotnie wszedłem w tą inwestycję, bo w emisji po 2 PLN. Zupełnie inne podejście będzie miał wchodzący tutaj w inwestycję w groszowej cenie. Całe szczęście, że nie wchodziłem w emisję po 5 PLN. Wiem, że mądrzy ludzie wchodzili w tej emisji, zwyczajnie zostali nabici w butelkę przez ówczesnego Prezesa. Zdziwilibyście się szalenie, kogo nabito wówczas w butelkę.
    Dlatego aktualnie czekam na wyjście mojego portfela na +
    Data, którą podałeś jest zastanawiająca i wg mnie sugeruje sobą by do tej informacji podejść z przymrużeniem oka. Ale faktem jest, że z całą pewnością notowania ciągłe zwiększyłyby obroty i chyba aprecjację kursu.
    Moim zdaniem ważne jest przede wszystkim istotne poprawienie przez Spółkę ratingu z D do grupy A, wskaźników oraz powrót do segmentu NewConnect Focus z obecnego NewConnect Alert.
    No i jeszcze ważna rzecz, która mi się wymknęła, a jest bardzo widoczna i rażąca. Tu już nie chodzi o stopień przewartościowania ceny akcji w odniesieniu do wartości księgowej na akcję (C/WK). Muszą wyjść na + z wartością księgową. Aktualnie pasywa przewyższają aktywa. Od razu rzuca się to w oczy za pośrednictwem ujemnego wskaźnika C/WK.
    Pytanie jak zamierzają to czynić? Stopniowo czasochłonnie przez rynkowy rozwój ekonomiczny Spółki, czy wspomóc proces o skokowy wzrost wartości przez emisję akcji?
    dzięki akcjonariusz za garstkę przydatnych informacji nawet nie wiedziałem że spółka ma rating D i że znajduje się liście New Connect Alert :) wszedłem bo było tanio i nie żałuję
    A ja miałem wiedzę i świadomość co Moonlit sobą reprezentuje, gdy wchodziłem w emisji po 2 PLN/akcja. Bardzo dokładnie zapoznałem się z prospektem emisyjnym. Ta Spółka bardzo dobrze ekonomicznie stała. Do zapaści doprowadził swoim zarządzaniem ówczesny Prezes. Nie mam nic przeciw Model Builderowi, chociaż nie można tak traktować inwestorów, by po przejęciu od nich środków finansowych (w emisji po 2 PLN/akcja) zrobić nieoczekiwane przemeblowanie w planach wydawniczych. Ludzie na co innego pisali się, a potem nagle co innego postawiono im przed oczami. Uważam mimo wszystko, że Model Builder to świetna gra graficzna, wirtualne rozwijające narzędzie, edukacyjne, testowe... Ludzie pod jej wpływem kupowali akcje w emisji po 5 PLN. Ale, żeby przy świadomości jej dużego zapotrzebowania sprzętowego nie zrobić rozeznania poziomu sprzętowego rynku na który planowano ją w przeważającej mierze dedykować? Myśleli tylko o zapewnieniu obsługi w języku mandaryńskim. Toż to zakrawa na skandal! W efekcie mały odsetek użytkowników chińskich/azjatyckich może ją bezproblemowo używać.
    Mam nadzieję, że Spółka ponownie odżyje, chociaż w oparciu o w praktyce inny profil działalności.
    Osobiście widzę to w nieokreślonej przyszłości jako połączenie z Notorią dla jej wsparcia programistycznego lub jakieś bardzo silne powiązanie z nią. Jakby konsorcjum. Obecnie ich polityka informacyjna praktycznie nie istnieje, więc człowiek tylko gdyba i może mieć wyłącznie przeczucia. Przydałby się jakiś wywiad z Prezesem i dziennikarskie pociągnięcie go za język. Ale na mój nos to jest nieujawnianym zamierzeniem obecnych zarządzających.
    jeśli to osoby bliskie Notorii i Prezesowi zbierają akcje po trochu to w ich interesie jest aby polityka informacyjna nie istniała aż do czasu napełniania portfeli pod korek :) a arkusz po prawej jest już mocno przebrany i świeci pustkami w zakresie ofert do 50 groszy

• Re: 1kwiecień Autor: ~Tt [91.232.46.*]
    Mam prawie 5%akcji po cenie 20gr.to był mój cel.
  • Re: 1kwiecień Autor: ~Tt [91.232.46.*]
    Średnia 1.40 to wygląda kiepsko poczekasz z 1rok zanim dojdzie do takiej ceny a dojdzie napewno .
    @Tt piękny pakiet gratuluje, ja z racji braku wolnych środków mam tylko polowe tego z cena 18gr
    @ akcjonariusz radziłem ci dobrze i rozsądnie dokup sobie pakiet po 15-20gr w celu zmniejszania skutecznie średniej ceny, gdy masz akcje na promocji -80-90% a nie widać przesłanek do bankructwa spółki to rozsądne logiczne i mądre jest dokupienie przynajmniej takiej samej ilości jaka dysponujesz a najlepiej 2-3 taką ilość - średnia cena ci spadnie drastycznie a koszt i ryzyko niewielkie - zręszta zrób sobie hipotetyczna analizę na kartce

Oczywiste jest to o czym piszesz, ale już wyjaśniałem przyczynę zakończenia kupowania. Inną kwestią jest, że dopiero od 13.02.2026 r. czyli raptem od kilku dni wiemy, iż Spółka chyba nie upadnie. Maj i sierpień będą ewentualnie wzmacniać tą tezę. Ale wracając do tematu. Piszesz o zwiększaniu zaangażowania finansowego, a ja ten limit wyczerpałem i więcej tu nie włożę środków finansowych. Ewentualnie tylko w przypadku emisji z pp, ale raczej takiej nie będzie. Czysta analiza ryzyka przy moim indywidualnym poziomie chciwości decyduje wespół z dywersyfikacją inwestycji. Gdybym nie zaczynał w emisji po 2 PLN, tylko na rynku wtórnym po kilkadziesiąt groszy, to oczywistym, że miałbym dużo więcej akcji, albo w ogóle nie byłoby mnie tu, bo tu ludzi wrobiono i wykorzystano za poprzedniego Prezesa...
    ja wiem że spółka nie upadnie od jesieni 2018
    To jeśli nie rzuci się z zaskoczenia jakaś istotna podaż, to może nam niebawem grozić wspomniany przez ciebie poziom 0,5.
    Ale już na ten moment rzuca się w oczy, że z prawej strony arkusza nie ma chętnych by zaspokoić ofertę po lewej stronie na 6k po 0,252. Od 11ej przez 30 min nic. Aktualnie też nikt się nie pojawia/ujawnia. Ciekawe czy coś ruszy od 15ej.
    Mam świadomość, że moja średnia 1,4 to wysoko, ale i tak sporo zbiłem ją z 2,0 przez stopniowe dokupienie jakiś 80% pierwotnego stanu posiadania po publicznej emisji. Całe szczęście, że nie wkopałem się w emisję po 5,0. Była wyraźnie robiona pod reklamę Model Buildera, ale poprzedzała wydanie gry, więc czekanie na efekty premiery było oczywistym postępowaniem. Dokupowałem niejednokrotnie na spadkach, ale oni nie od razu podali kluczową informację, która rzuciła światło na fiasko premiery. Zaskakująca informacja w którymś z raportów o nie zrobieniu badania chińskiego/azjatyckiego rynku sprzętowego uświadomiła dopiero powagę i długotrwałość problemu Spółki. To był dopiero sygnał, by nie tykać się już tego papieru.
[x]
MOONLIT 0,00% 0,35 2026-05-11 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.