W jakich kategoriach mam rozumieć stwierdzenie: "...i mam już dość." Limit osiągnięty, czy zmęczenia psychicznego? Aż zapytam: zbierałeś dla inwestycji, dla zysku, czy dla idei?
Zwyczajnie indywidualna analiza w zarządzaniu ryzykiem, świadomie lub nieświadomie dokonana, kazała ci zakończyć skup.
Mnie już dawno nakazała go zakończyć. A dywersyfikacja inwestycji w ramach niej nakazała skierować zainteresowanie na inne zyskowne produkty finansowe. Średnia cena akcji Moonlita w moim portfelu wynosi niespełna 1,4 i skupując teraz obniżałbym ją i zwiększał zakres ewentualnego zysku, ale kosztem zwiększania zaangażowania finansowego, a w tym aspekcie doszedłem do ściany i więcej tu złotówki nie zainwestuję. Wysoko i istotnie wszedłem w tą inwestycję, bo w emisji po 2 PLN. Zupełnie inne podejście będzie miał wchodzący tutaj w inwestycję w groszowej cenie. Całe szczęście, że nie wchodziłem w emisję po 5 PLN. Wiem, że mądrzy ludzie wchodzili w tej emisji, zwyczajnie zostali nabici w butelkę przez ówczesnego Prezesa. Zdziwilibyście się szalenie, kogo nabito wówczas w butelkę.
Dlatego aktualnie czekam na wyjście mojego portfela na +
Data, którą podałeś jest zastanawiająca i wg mnie sugeruje sobą by do tej informacji podejść z przymrużeniem oka. Ale faktem jest, że z całą pewnością notowania ciągłe zwiększyłyby obroty i chyba aprecjację kursu.
Moim zdaniem ważne jest przede wszystkim istotne poprawienie przez Spółkę ratingu z D do grupy A, wskaźników oraz powrót do segmentu NewConnect Focus z obecnego NewConnect Alert.