Wybaczcie, ale mogłem się oprzeć, żeby to napisać.
A tak na poważnie, od jutra zaczyna się finalne przygotowanie pod nieuchronne nadanie kierunku. Wszyscy oczekują na ogłoszenie najlepszego wynikowego raportu, który potwierdzi, że biznes w końcu dobrze zarabia.
Główne pytanie, jak dobrze?
Odpowiedź poznamy za dwa tygodnie.
Do tego czasu jeszcze powinno dać się dobrać w dobrej cenie, chyba że rynek z wyprzedzeniem zacznie dyskontować spodziewane dobre wyniki.
Wierzę w spółkę z dwóch powodów. Emisja, która oddłużyła spółkę w kluczowym momencie rozwoju.
Zarząd,.który walczy i udowadnia wynikami operacyjnymi zasadność obranego kierunku.
Bialy, poki co twoje statystyki sa takie:
- przemyslec doglebnie, wydac osąd i trzymac się go (bo byl przemyslany): 0
- zmieniac zdanie w zaleznosci od tego co anonimowy bankierowicz napisze na pudelku: 1
Można przyjąć strategię i trzymać się jej uparcie pomimo zmieniającego się otoczenia.
Można też zaakceptować fakt, że sytuacja firmy i otoczenie uległy pozytywnej zmianie i dostosować do tego swoją strategię.
Nie mam problemu z tym, żeby przyznać się do błędu. Lepsze to niż ciągle zaklinanie rzeczywistości.
Prezes wyraźnie napisał na forum, że w ciągu kilku tygodni czeka nas tu wiele pozytywów. Nie mam powodu, żeby mu nie wierzyć.
Podpisał się z imienia i nazwiska, jeżeli byłaby to manipulacja to już dawno powinno być to zgłoszone.
Jeżeli uważasz, że to nie pisał Prezes to czy zgłosiłeś do spółki, że ktoś się pod niego podszywa?
No, tp ze sytuacja firmy sie zmienia to niewatpliwe. Watpliwy jest argument ktorego uzywasz: ktos napisal cos na bankierku, podpisujac sie jako prezes, a ty reklamujesz to jako znak z niebios.
Firma na temat tych wpisow milczy. Ja obstawiam ze to dlatego, ze nikomu nie chce sie przeznaczyc nawet sekundy na pudelkowe wyglupy. Mam takie zdanie, ze w spolce nikt nie traktuje tego powaznie.
No a zebym ja cos z tym zrobil, to tez musialbym bankierforum, i ciebie traktowac powaznie, a na to się nie zanosi :-)
No widzisz, poświęcasz swój cenny czas na komentowanie osoby, której nie traktujesz poważnie. Często tak robisz?
Ja wierzę, że to by Prezes. Ty wierzysz, że nie. W czym twoja wersja jest lepsza od mojej?
100 nie będzie. Nie ma się co czarować.
Kluczowym testem będą okolice 21-23 zł.
Jeżeli to przejdzie na dużym wolumenie to może być dobry zysk.
Jak nie to zmarnowany czas.