• Polna ma ogromny przywilej... Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    ... nazywania po swojemu dni tygodnia. I tak mamy co następuje:

1. Poniedziałek: "czarny poniedziałek" - nazwa nie oznaczająca koniecznie minusa w tym dniu i to wbrew rynkowi (jak to się kiedyś często zdarzało), potrafi w tym dniu wyrwać też na +24% !
    2. Środa: "piłkarska środa" - nazwa o tyle myląca, że jest grą tylko jednej strony (dominującej), mającej wyłącznie na celu zniechęcenie drobnych do zakupów lub posiadania akcji Polnej: puszczanie "pawi" (sprzedaż PKC przy wycofanym ukrytym kupnie co potrafiło w jednej chwili zrobić -7%), straszenie na fixie (-40%, nawet tylko na chwilę, potrafi wywołać w każdym określony rodzaj niepokoju o posiadane akcje...).
    3. Czwartek: "dzień trufla" - oznacza to czasami rycie głęboko, żeby znaleźć te trufle (jak to było tydzień temu, gdy Polna ładnie "przyminusowała"); może też to być początek konsumpcji znalezionych trufli, jak to było dzisiaj (16K zakupionych akcji, gdy kurs potrafił już przekraczać +4% w ogólnie obojętnym dniu na szerokim rynku). Czyżby za tydzień, tj. 15-ego października miałaby być to już pełna konsumpcja, czyli np. dwucyfrowy wzrost kursu przy min. 50K zakupionych akcji? Zobaczymy za tydzień w czwartek :)

Pozostałe dni, czyli wtorek i piątek wymagają jeszcze nazwania, wiążą się raczej z nudą na kursie, czyli wtorek to może być "dzień relaksu", a piątek: "usypiacz przedweekendowy" :)
  • Re: Polna ma ogromny przywilej... Autor: fan06 [83.4.81.*]
    Bolo, piątek pasuje jak najbardziej, ale mam wątpliwości co do wtorku, bo jakoś ten dzień mi się z relaksem nie kojarzy:(
  • Re: Polna ma ogromny przywilej... Autor: ~semp [83.8.236.*]
    bolek tobie to sie chyba strasznie nudzi ze takie pierdoly wypisujesz :)
    wpatrujesz sie w kurs ogora kiszonego i nie wiesz co masz ze soba zrobic
  • Re: Polna ma ogromny przywilej... Autor: ~roberto [83.14.136.*]
    Po pierwsze semp miałeś tu już nie pisać, a po drugie - gratulacje dla bolo. Pisał tydzień temu o konsolidacji na 18-19 i ma ona miejsce (choć nieco niżej). Pisał, że z tego polna wyskoczy na 20 i tam się zakisi i dokładnie w tym kierunku zmierza.
  • Re: Polna ma ogromny przywilej... Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    te 19 to miało być modelowe, a se trochę ściągnął mocniej poniżej nawet 17 zł... ;) zawsze 2-3 zł mniej za skupowane akcje, a to już duże oszczędności... i tak lepiej, niż najgorszy scenariusz, czyli kiszenie poniżej 15 zł prawie do końca października :)

wracając do sempa - albo pisze o osobie nie występującej na naszym forum i przez pomyłkę tu się wpisuje (tak zakładam, bo nie pamiętam nikogo o nicku "bolek"), albo ma podstawowe problemy z powtarzaniem w pisowni przeczytanych nicków... semp, to jest trudne dla niektórych, dlatego może po prostu kopiuj mój nick i wtedy nie powinieneś popełnić tak elementarnego błędu ;)

masz rację roberto, semp miał już nie pisać na naszym forum jako nie zainteresowany Polną... dawka złośliwości w tym zakresie u niego jest zadziwiająca - czy aż tak go boli, że z Polną nie jest tak źle, jak to wieszczył z "towarzystwem" jak choćby w przytoczonym wczoraj wątku z połowy lipca?
  • Re: Polna ma ogromny przywilej... Autor: ~semp [83.22.246.*]
    przecież ja tu tylko z życzliwości. Ja zarabiam na innych spółkach . Od czasu sprzedaży polnej , zarobiłem już ponad 80%. A wy jesteście leszcze.
  • Re: Polna ma ogromny przywilej... Autor: pijok [83.22.140.*]
    ...a ja też gdzie indziej zarobiłem tysiąc pięćset dwa dziewięćset...
  • Re: Polna ma ogromny przywilej... Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    Fan, miałeś rację nie tylko z wtorkiem, ale też z piątkiem - wczoraj był mały "pawik", a dzisiaj już taki, jaki miał być - spuszczenie PKC zaledwie 1K akcji tylko przy wycofanym na tą okazję ukrytym kupnie mogło na choć na chwilę ściagnąć kurs w okolice "-7%" i modelowo tak się stało właśnie o godz. 9:18:17 ...

skoro te prymitywne "pawie" są juz teraz codziennie, znakiem tego albo jeszcze dziś, albo na początku przyszłego tygodnia będzie większe branie: albo w związku z info o zwiększaniu udziału przez p.K. (a może to łyka np. Hajdarowicz?), albo po prostu, KTOŚ będzie znał już ustalenia "dd" w sprawie Ponaru...

grunt to absolutnie nie brać sobie tego do serca, nawet jakby na chwilę pojawiło się "-10%" ...
  • Re: Polna ma ogromny przywilej... Autor: pablo7 [79.162.67.*]
    bolo7 tez taka mysl mnie naszla ze moze Hajdarowicz kupuje poczekamy zobaczymy
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.