• starrupturre>frostpunk Autor: ~Litosciwy [78.9.237.*]
    Bo trzeba umiec robic gry MULTIPLAYER.
    11bit nie potrafi
  • Re: starrupturre>frostpunk Autor: ~green_day [89.77.161.*]
    Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to,że cały czas inwestorzy i ogólnie rynek,w tym analitycy,nie wiedzą,że to spółka nr 2 na polskim gamingu.Mam wrażenie,że cały czas myślą,że 11bit,Ten Sqare Games czy inna spółka jest nr 2.Takie coś zdarza się bardzo rzadko na polskiej giełdzie.Gdy większość nie dostrzega wyjątkowej okazji.
  • Re: starrupturre>frostpunk Autor: ~green_day [89.77.161.*]
    Mowa oczywiście o Creepy Jar,to spółka nr 2 na polskim gamingu,nie licze Techlandu przejetego przez chińczyków.Rynek cały czas nie dostrzega poziomu i potencjału Creepy Jar.
  • Re: starrupturre>frostpunk Autor: koralgol4 [91.150.204.*]
    Sorry, ale ta nowa gra to jest gniot dla dzieciaków w porównaniu do TA, który ma głębie. Ten Starrupturre jest płaski jak płaskoziemcy, którzy w niego grają. Graficznie tez się nie umywa. Jak tyle zarobili na green hell to mogli trochę bardziej zainwestowac w devsów i system graficzny chociaz.
  • Re: starrupturre>frostpunk Autor: ~Wihajster [89.64.29.*]
    Nie wazne jak to wyglada, a jak sie sprzedaje. Ta gra zarobi prawdopodobnie wiecej niz Altersi i to w pierwszym miesiacu od prekiery. The alters mial jeszcze game pass, ktory ostatecznie zaburza sprzedaz i pogarsza wyniki. 1 mln graczy gralo w gre na GP a dostali za to marne kilkanascie mln. Wydawnictwo jest beznadziejne, jakies totalne miernoty, ktore nie potrafia sprzedac wlasnych i cudzych gier. Przede wszystkim nie rozwijaja sie w przestrzeni multiplayerowej, ktora to z kazdym rokiem przejmuje rynek gier coraz bardziej. P. Marszal nie czuje rynku, tak jak poprzedni prezes. Mam nadzieje, ze bola ich teraz d*py jak widza mijanke z kolejnym studiem pod wzgledem kapitalizacji. 11b to 30% mojego portfela, ale i tak jestem na nich wsciekly za ich melepectwo i beznadziejny marketing.

Glowna strona The Alters na steam wyglada jak gra dla spolecznosci LGBT z prawie rozowym tlem i samymi kolesiami, a wystarczyloby zmienic kolor, czy tez odgejowac troche pierwsze wrazenie.
  • Re: starrupturre>frostpunk Autor: ~BP [195.82.178.*]
    Taki typowy polski mental. Masz spółkę która pracuje nad tym żeby wydawać parę gier rocznie a nie jedną na 8 lat, ma dobre wyniki (gdyby nie P8 byłyby bardzo dobre) za trochę ponad rok wychodzi remaster ich dużego tytułu. Do tego maja wydawnictwo w którym większość gier to 8-9/10. Jestem w stanie rozumieć wyższe oczekiwania, ale bólu tyłka bo inna spółka ma fajną premierę to już nie rozumiem.
  • Re: starrupturre>frostpunk Autor: ~Wihajster [89.64.29.*]
    Tak, oceny sa dobre, tylko ostatnie kilka tytulow kupuja po 15-20 mln, a zwrot z nich chorowity. Wydawnictwo radzilo sobie lepiej, gdy koszt produkcji gry indie zamykal sie w kilku mln. Chca robic kilka gier w perspektywie 8 lat, tylko chodzi o to, ze nie potrafia tego worowadzic w zycie. Skasowanie jednego projektu, jak widac, doprowadza do katastrofy w wynikach i reputacji spolki. Nie mialbym nic przeciwko 3 tytulom, ktore doprowadza w tym samym okresie, zamiast 5 z ryzykiem anulowania, bo ktos nie potrafia sprzedac wlasnych zarzadzac taka skala biznesu.

Gdyby Prezes zrezygnowal ze stanowiska po takiej wpadce, czulbym sie znacznie bardziej komfortowo. Ogladales kiedys wywiad z P. Marszalem? Ten czlowiek nie potrafia sprzedac wlasnych sie wypowiedziec ani w jezyku polskim, ni w angielskim.

Widac, ze w jego umysle panuje chaos, ktory jest dobry na miare dyrektora artystycznego, a nie prezesa.
  • Re: starrupturre>frostpunk Autor: koralgol4 [91.150.204.*]
    Wihajster masz sporo racji, też nie podoba mi się ten dziwny, lewy kierunek - stroje, kolorki tęczowe... to samo zrobiła Bethesda z onirycznym światem Fallout: w 3 część jeszcze się dało pograć, 4 to porażka, a 76 to już w ogóle jakaś popelina postapo z tęczą w tle. Ostatni dobry Fallout to NV. A do 1, 2 to w ogóle im wszystkim daleko. U mnie 11 bit to także spory udział portfela, mocno wierzę w ich wzrost i powrót, bo potencjał jest ogromny - doświadczenie w produkcji dobrych, wymagających tytułów. W zasadzie nie ma innego, polskiego studia, który robiłby takie gry, nawet na świecie, w których wybory mają tak wielkie znaczenie i nigdy nie jesteś w pełni usatysfakcjonowany decyzją, gdyż każda z dostępnych to jakiś kompromis, który budzi w tobie rozterki.
[x]
11BIT -1,60% 153,50 2026-05-26 14:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.