• Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~troszkę_spokoju [83.168.65.*]
    Wygląda na to, że akcjonariat PRH się poszerzył. 4 osoby prawne i 20 osób fizycznych objęło te 1mln 165 tys. akcji po 2,25 zl. W tym dwie powiązane z PRH. Kto w tym gronie? Bergman z Ondas Capital jako nowy członek rady nadzorczej PRH? Może Ondas Capital jako firma żeby zaznaczyć współpracę? Szanse takie sobie, ale wykluczyć się nie da.
    A Ondas na giełdzie w USA przekroczył wczoraj 11 USD. 4,1 mld USD kapitalizacji. W głosowaniu inwestorów w pierwszej czwórce najbardziej obiecujących spółek w 2026. Obroty kilka dni temu miał większe od Nvidii. Dronowe szaleństwo przed nami. Zobaczymy, co z tej współpracy PRH i Ondas wyniknie. Ciekawy jest ten program MilTech. Myślę, że po zakończeniu naboru przez MON i NCBR po 31 stycznia przeczytamy coś o związku PRH z programem.
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~xxx [91.150.222.*]
    Wątpię, żeby Ondas wszedł. Gdyby chcieli wejść, nawet symbolicznie, to pewnie jednak całe 3,2mln akcji by się sprzedało. Wierzę, że kiedyś jakąś emisję (tak minimum 5mln akcji) wykupią.
    A co do Bergmana to jest to możliwe. Ale przepisy chyba wymagają od członków RN (podobnie Zarządów) informowania o zakupie akcji, a na razie informacji nie ma.
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.25.*]
    Myślę podobnie. Jeśli Amerykanie z Ondas chcą robić dronowe interesy w Polsce i Europie Środkowo-Wchodniej (a chcą - po to przecież Bergmann wszedł do rady nadzorczej PRH i nazywa Polskę "lotniskowcem Ondas w tym rejonie" a PRH - "partnerem Ondas i jedną z najlepszych spółek zbrojeniowych w Polsce"} to takie symboliczne zaangażowanie w Polski Holding Rozwoju zarówno Ondas jak i samego Bergmanna powinno być uważane przez Amerykanów za pomocne w robieniu interesów. Za duże to zaangażowanie nie może być z kolei, żeby nie pojawiły się głosy, że Amerykanie "położyli łapę, przejęli i wydymali Polaków".
    Komunikat podsumowujący emisję był wczoraj. Jeśli Bergmann kupił, to komunikat też powinien się lada dzień pojawić. Jeśli nie kupił - tragedii nie będzie. Dronowa współpraca między Ondas i PRH i tak będzie,

• Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~Galapagos [83.6.64.*]
    Osoba Bergmana łączy Estońskie BGW , Polski PRH oraz Amerykańskich Ondas.
    Ta kombinacja w perspektywie czasu bardzo dobrze wróży naszej spółce.
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~Inwestor2 [193.192.177.*]
    Wiadomo że wchodzi a my dowiemy się o tym ostatni
    Gdzie można znaleźć głosowanie inwestorów na najbardziej obiecujące spółki? Dziękuję
    Gdzie można znaleźć głosowanie na najbardziej obiecujące spółki? Dziękuję
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.25.*]
    Widziałem tabelę z liczbą oddanych głosów inwestorów na wątku Ondas na stocktwits kilka dni temu. Ktoś ją wkleił, ale skąd nie pamiętam. Jeśli się zarejestrujesz i odpowiednio głęboko cofniesz, pewnie znajdziesz. Mnie już tak głęboko nie wpuści, wchodzę tylko na bieżąco.
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~Jarek84 [91.225.135.*]
    Kurde, a ja ostatnimi czasy zmieniłem proporcje na 70%zremb 30%prh. A tu widzę że jedno info zadziała potężniej niż kilka na zrembie. Szkoda tylko że obroty słabe, i ciężko się trochę tu handluje
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~GG [93.105.178.*]
    Do czasu...
    Do czasu
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.28.*]
    Jak się pojawią infa o dronowym biznesie PRH i Ondas zacznie rosnąć i Zremb. Nie ma powodu do zmartwień. Na PRH obroty też wzrosną.
    Na forum Ondas na stocktwits panuje kompletna szajba. Amerykanie ( przynajmniej duża część, wierzą, że Ondas już w poniedziałek będzie rwał dalej w górę, bo "siły USA w ataku na Wenezuelę użyły dronów, bo trzeba niby teraz tymi dronami pilnować granic Wenezuelę z Kolumbią i Brazylią itp. Itd".Dziwnie to się czyta w obecnej sytuacji geopolitycznej. Ale dronowa szajba będzie rosła tak czy inaczej- czekamy choćby na bliższe szczegóły dotyczące dronowej części Tarczy Wschód. Myślę, że trio Ondas, BGW i PRH chce tam zaistnieć, biorąc pod uwagę nadchodzące finansowanie z SAFE. Sam PRH na razie chyba niewiele mógłby na tym polu zdziałać, ale razem z Ondas z " sojuszniczych" USA i estonsko- amerykańskim BGW to już co innego.
    Taki przykład postu ze Stocktwits: sorry za kulawe tłumaczenie AI
    PreMarketPulse_
    8:52 AM
    $ONDS, To najbardziej wybuchowy wykres, jaki możemy znaleźć na całym rynku dzisiaj. $ONDS posiada zarówno podstawy, jak i zdolność techniczną, aby zrobić masowe plusy.

Goldman Sachs przewiduje, że komercyjny sektor dronów będzie okazją do wprowadzenia na rynek o wartości 100 miliardów dolarów do 2030 roku.
    W tym momencie z powtarzalnym zamówieniem z sektora obronnego i rządowego, $ONDS już udowodniło, że jest to zdolność do bycia głównym systemem obrony wielu domen, który może dorównać tylko bardzo niewielu innym firmom.

Fakt, że $ONDS jest bardzo mały w akcjach kapitalizacji rynkowej i pływający wokół $ 140 miliardów możliwości rynkowych jest naprawdę niesamowity.

$2026 będzie jednym z największych roku dla $ONDS.
    Ondas w ostatnim kwartale miał raptem 10 mln USD przychodów. A kapitalizacja wynosi dziś 4,1 miliarda USD. I autor powyższego postu nazywa to " bardzo małą kapitalizacją" przewidując - jak rozumiem-jej wzrost nawet do 140 miliardów USD. Może nawet widział takie prognozy u analityków... Dobre, nie?
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~no [88.156.214.*]
    To nie możliwe że Bergman jest w Ondas o kapitalizacji 4mld $ a tu warzywniak
    Rynek ślepy?
    PRH to na dobrą sprawę trochę bardziej zaawansowany, ale jednak startup. Na szczęście prowadzony nie przez debiutantów czy kombinatorów, tylko najlepszych fachowców z wieloletnim doświadczeniem i sukcesami po drodze, cieszących się zaufaniem w kraju i za granicą. Dlatego chciał taki Ondas nawiązać współpracę z PRH i dlatego Bergmann jest w radzie nadzorczej (a może już i w akcjonariacie) PRH.
    A jak mówi stare giełdowe powiedzenie: "każda wielka firma była kiedyś startupem"...
    Wg mojej subiektywnej oceny, to ostatni dzwonek na zakup PHR po tej cenie.
    Mało kto kojarzy PHR czym się zajmuje i z kim kooperuje. Osobiście też przypadkowo natknąłem się na wpis o PHR i początkowo trochę poczytałem, no a później mocniej się zagłębiłem i mój kapitał przepłynął na PHR i każde wolne środki nadal lokuję w PHR.
    Nie określam i nie piszę ceny docelowej mojej inwestycji, bo było by to nieprofesjonalne. Do 2030 mogą tu być cuda, więc życzę wytrwałości
    https://www.uxsshowcase.com/

W zasadzie to powinniśmy mówić o współpracy dronowej nie w trójkącie, ale w czworokącie:
    1. Ukraińscy producenci dronów bojowych sprawdzonych w walce
    2. Ondas USA
    3. Baltic Ghost Wing z Tallina z poligonem
    4. PRH
    Wystarczający skład na konsorcjum, żeby stanąć do przetargów organizowanych przez polski MON, albo jakikolwiek inny kraj, firmę zarządzającą lotniskami, innymi obiektami strategicznymi itp?
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~Opinia [5.173.151.*]
    Dwa pytania:
    1. Dlaczego tak się produkujesz na tym forum?
    2. Skoro jest tak dobrze jak piszesz, a z sensem piszesz, to dlaczego kurs PRH tego nie odzwierciedla tak jak kurs Ondas?
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~GG [37.30.61.*]
    Nie zostałem wywołany do tablicy, ale ciężko stać z boku.
    1. Gdyż jest to wątek PHR ?!
    2. Czytaj ze zrozumieniem. Kilkakrotnie o tym było napisane
    Dziękuję za zabranie głosu i nic nie wnoszącą odpowiedź.
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.26.*]
    Wszyscy znamy powiedzenie: " kupuj plotki, sprzedawaj fakty". Ale zachowanie rynku często nie potwierdza, że tak inwestorzy postępują. Najchętniej kupują, gdy pojawi się komunikat ESPI i oni uznają go za fakt. Dopóki Polholroz nie opublikuje komunikatów o zawartych umowach np. z Ondas, BGW I powiedzmy ukraińską DFG ( w którą zainwestował ostatnio Ondas I którą pewnie zobaczymy na poligonie pod Tallinem pod koniec stycznia) większość rynku nie uzna, że " jest dobrze". I że warto teraz kupić i czekać. Wybuch kursu nastąpi dopiero PO FAKCIE. A mnie po pierwsze sprawia przyjemność przedstawianie scenariuszy, które uznaję za bardzo prawdopodobne, po drugie chciałbym- nie kryję - żeby kurs PRH urósł jak najwięcej PRZED pojawieniem się infa. Jak będzie info - i zależy jakie będzie- i mocno pójdzie w górę- może część sprzedam w nadziei na odkupienie taniej. Wystarczająco szczerze napisałem, Opinia?
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~norka [178.235.185.*]
    Opinie mogą być na zamówienie, więc ja wystrzegam się ich...:)
    Mówi się, że kurs z wyprzedzeniem dyskontuje przyszłą sytuację spółki.
    A ja nie widzę ani wzrostu, ani zbierania.
    Obroty zdechły i są niższe niż w czasie fixingu.
    Najwięcej dzieje się nie na kursie ale na forum, gdzie ilość możliwości rozwoju przyprawia o zawrót głowy.
    Zastanawia mnie dlaczego poświęcasz swój czas na udzielanie się na forum, zamiast po cichu zbierać "perspektywiczny" papier.
    Bo już mamy tyle papieru że pasowało by w końcu zacząć zarabiać proste.
    Rozwiniesz swoją myśl?
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~jarek84 [91.225.135.*]
    a co tu rozwijac?
    Zapewne obywatel ''troszke spokoju'', podobnie jak ja kupowal większosc akcji na fixach w przedziale 1-1,5-max2zl.
    Jezeli obroty dziennie sa jak dzisiaj, to zaden handel nie ma sensu. Na razie zakup/sprzedaz wiekszej ilosci akcji zmienia kurs drastycznie, dodatkowo kuleczka sa prawie niemozliwe bo spread czasami jest 20groszy - wiec siedzimy i gadamy. Majac nadzieje że coś się w końcu ruszy. Na nic nie mamy wpływu, większosc akcji szczelnie pod kontrolą, Wydaje mi się że rynek dalej nie wierzy w PRh ( podobnie jak na zrembie).

Ja do końca marca jeszcze chętnie i stopniowo zwiększyłbym posiadamy pakiet po obecnej cenie.
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~Inwestor2 [193.192.177.*]
    Za fixingu to się zarabiało ciągle dla takich spółek to śmierć
    Opinia, nie truj d...Sporo kupiłem po cenach podanych przez Jarka64. Ale mam i zakupy powyżej 4 zł na koncie. Ogólnie- mam, ile mi trzeba. Dużo czytam na tematy okołogieldowe. Czas poświęcony na skrobnięcie paru postów na forum to jakiś ułamek tego spędzonego na czytaniu. Czego ty chłopie ode mnie chcesz? Żebym ci napisał, że teraz sprzedaję? Nie sprzedaję. Ondas dziś zyskał 13 procent. Jest po 12,5 USD. A minimum roczne to niecałe 60 centów. Mam nadzieję, że za mniej więcej rok dzisiejszy kurs PRH będzie bliski rocznego minimum, a max będzie przynajmniej 5x wyższy. Przynajmniej.
    Nie wnikam ile masz, po ile masz.
    Pytam w jakim celu piszesz i się tak aktywnie udzielasz?
    Toż ci napisałem już wprost, ale powtórzę innymi, może jeszcze prostszymi słowami: piszę, by wskazać powiązania, wydarzenia, które nie trafiają na rynek w formie komunikatów, a moim zdaniem mogą mieć znaczenie dla przyszłości PRH. Piszę, bo liczę, że przynajmniej część osób podchodzących do inwestycji podobnie do mnie i wyciągających wnioski nie tylko z ESPI, tego typu informacje mogą skłonić do zakupu akcji PRH. Dzięki temu grono akcjonariuszy poszerzy się a kurs wzrośnie ZANIM przyjdą twarde infa i kurs (mam nadzieję) wystrzeli jeszcze wyżej. Dużo wyżej. Bo zaczną kupować "odkrywcy spółek po ESPI". Wtedy my, wcześniejsi posiadacze, podejmiemy decyzję czy trzymać dalej, czy próbować robić kółka korzystając ze zwiększonej zmienności i wyższych obrotów. Naganiam? Moim zdaniem, każdy, kto pisze na forum też chce, żeby rosło, i żeby kiedyś mógł z jak najwyższym zyskiem sprzedać. A naganiaczem - moim zdaniem- nie jestem, bo nie mijam się z faktami, nie koloryzuję rzeczywistości, a przede wszystkim nie piszę dlatego, że kupiłem wcześniej po 2 a teraz chcę sprzedać tym do których piszę po 3. Jak przyjdą twarde infa, to nie wiem, czy w ogóle będzie sens pisać- forum zostanie pewnie zalane komentarzami w stylu: " Teraz tylko w górę" , "Jedziemy na 100 zeta" itd. W takim otoczeniu czujesz się lepiej Opinia? Skoro ja ci tak przeszkadzam?
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~GG [37.30.61.*]
    Opinia o co Ci chodzi. Dostajesz fakty na talerzu. Nawet nie musisz ich szukać i zbytnio analizować. Nie czujesz PHR to po co tracisz tutaj swój czas. Doczepiles jak coś do buta.
    Opinia, ciebie też można zapytać w jakim celu piszesz?.
    Moim zdaniem należy raczej podziękować troszkę spokoju za informację którymi się dzieli.A czy kupić czy sprzedać każdy decyduje samodzielnie.
    Wydaje mi się że większość z nas jest wdzięczna za wpisy kolegi "troszke spokoju", nie wiem jak wy ale ja zawsze czekam na jakis nowy wpis. A coś czuję że za niedługo będzie dużo powodów aby podyskutować. Pozdrawiam.
    Nie ma darmowych obiadów.
    Jak ktoś na forum spółki zaczyna karmić rewelacjami to zawsze wzbudza moją nieufność co do intencji.
    Fundamenty same się obronią a cierpliwi zarobią.
    Zdecydowanie preferuję scenariusz gdzie słabe ręce oddadzą jak najniżej, razem z kołkówiczami których nie trawię.
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~Jarek84 [82.132.244.*]
    To dzięki kulkowiczą giełda żyje. Nikt nie zakopuje akcji na 10lat.
    Opinia - ja jestem tylko (na razie) niedoszłym kółkowiczem na PRH. Po prostu - i to pisałem kilkukrotnie - kurs wciąż wydaje mi się za niski a prawdopodobieństwo nagłego infa zbyt wysokie, by się zdecydować na sprzedaż z nadzieją na odkupienie taniej. (o obrotach nie wspomnę- każdy widzi).
    To przecież ty - na moją uwagę, że pewnie Opinia sprzedał i spuścił kurs do 2,5 zł odpisałeś "Odkupi się niżej". Czy nie tak ?:-)
    Dlatego i ja jestem nieufny - napisałeś kiedyś, że "robię dobrą robotę na forum". A teraz ci przeszkadzam. Może jednak sprzedałeś a teraz nie widzisz szans na odkupienie niżej i stąd ta krytyka mojej skromnej osoby?
  • Re: Czy Ondas Capital wszedł do PRH? Autor: ~norka [178.235.185.*]
    Opinie podaje opinia, fakty "troszkę spokoju"
    Opinii nie słucham, fakty sprawdzam...:)
[x]
POLHOLROZ -4,58% 2,50 2026-03-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.