• Nowy rok. Autor: ~Ehhh [80.203.20.*]
    Mam nadzieję że styczniowe komunikaty spółki przyniosą jakieś pozytywne wieści. Pisałem z nimi ostatnio i też nie bardzo rozumieją czemu rynek tak chłodno odebrał "obiecujące wyniki badań". To była długa droga pora na zyski
  • Re: Nowy rok. Autor: ~DrobnyCiułacz [31.175.22.*]
    Skoro nawet pracownicy RYVU nie rozumieją skąd reakcja rynku na dobre dane to może rzeczywiście jest tak, że tylko dr, wielki_gatsby oraz pokerzysta rozumieją zasady rządzące kursem na Spółce. Reszta nicków może ogólnie zna się na giełdzie ale w przypadku tej Spółki to nie mają pojęcia o czym piszą.
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Waldek [178.235.32.*]
    Po pierwsze, jak możesz pisać o kimś kto wywróżył dla spółki wycenę 8 zł na koniec roku, że rozumie spółkę? - pokerzysta.
    Po drugie, wielki Gatsby poza krytyka Prezesa i osobista niechęcią do niego i biotechu nic wielkiego nie napisał.
    Co do dr, to mogę się zgodzić, faktycznie jego wskazania spadkowe były sensowne i mniej więcej trafiał w scenariusz.
    I jeszcze jedno, to czy ktoś rozumie spółkę czy nie warto rozpatrywać w dłuższej perspektywie. Na pewno jest tutaj wielu którzy kupili po cenie 30+, być może nie trafili w dołek i moment, ale co jeśli lada moment wycena poszybuje w górę? Będzie można ich zaliczyć do tych którzy sie znają?
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Boc [31.164.142.*]
    Hmm.Swego czasu odbyla sie moda na biotech .Na gpw bylo nudno, nie bylo czym podkrecac fantazji.
    Zrobiono niezly PR .Nawet na forum dyskutowalo paru gosci majacych pojecie o materii .Dzieciakom wyjasniali co jest co.
    Analizy ( niedowiary ) szly od Analityka ( wprawdzie na zlecenie ale jednak niezaleznego) branzy z Londynu !
    Teraz .Modne ( uzasadnienie) zrobily sie satelity ,armaty itp.
    Chlopaki chwytaja co to satelita,pocisk 155 no bo na filmach lata tego do chol..
    A kto widzial CDK8 lub CDK19? A co kojarzy sie z Romacyclib ? Rzym ? Ferrari? les tsiganes?
    W BM PKO gosciu od rekomedacji biotechu jest specjalista od gemdevu. Dorzucili ju bio bo co za rożnica.
    No beka.37 Mil. ludzi i nie ma jednego analityka z wyksztalceniem bio,med,chem i ekonomicznym w jednym. To skad
    ma sie wziac ktos kto takim klaunom ,ktorzy tu hejtuja moze pokazac gdzie ich miejsce. Dzisiejsi ( forumaktywni) wychowani
    na tiktokach i metalnie mencenowaci kroluja. Politycy .Hehe naczelny lekarz zajmuje sie obrona. Goscie od branzy stawiaja na generyki ( aspiryna dobra na wszystko) . Dopiero gdy ( artykuly fachowe mozna zapomniec) ktos z zachodu obwiesci,ze kupuje i poda za ile cos sie ruszy. Nie robcie sobie zludzen. W pl. nawet prania możdżkòw nie było . Gawiedz i pseudointeligencja juz zadba o
    poziom. I znowu musze zacytowac klasyka: "Polak to taki Ruski,ktoremu sie wydaje , że jest Francuzem" No może teraz, ze jest ..a bo ja wiem?
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Djdjdj [89.64.7.*]
    Brzmi jak Suisse
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Ariel [212.59.231.*]
    Będziemy się śmiać w styczniu, btw uniwersytet krakowski odkrył sposób leczenia raka jelita grubego
  • Re: Nowy rok. Autor: ~DrobnyCiułacz [31.175.22.*]
    W tym roku Ci od 8, kilkunastu, 22, 50+, 100+, 200+ PLN po prostu się mylili. Wszyscy. Bez względu na to czy są zawodowymi analitykami, czy tylko forumowymi przepowiadaczami. Uważam, że warto o nich pisać, ponieważ się starali i są dużo lepsi od tych co używają haseł typu IDZIENY NA REKORD , a nie precyzują na czy na minimum, czy maximum, nie piszą o poziomach rekordu, ani o dacie realizacji.
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Ehhh [89.8.7.*]
    Jestem na forum od kwietnia i nie przypominam sobie, aby ktokolwiek — nawet pół żartem — przedstawiał logiczne argumenty za wycenami rzędu 100+, a tym bardziej 200+.
    Moja wycena na poziomie 50+ pozostaje aktualna. Owszem, pisząc w kwietniu o 50 na koniec roku, pomyliłem się w czasie — nie co do kierunku, lecz o kilka tygodni.
    Zapewne zostanie mi to wytknięte jako błąd rzędu „+/- 80%”, jednak faktem jest, że od wczoraj rachunek na Ryvu jest na zielono. Zobaczymy, co dalej.
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Ehhh [80.203.20.*]
    Jak już pisałem nie raz Pokerzysta to elegancki chłopak.
    "22zl w sierpniu
    8 zl po świętach."
    Komentarz pozostawię jego fanom
  • Re: Nowy rok. Autor: ~mr_dolomite [37.30.32.*]
    Spółka ma przekaz bardzo merytoryczny i techniczny - 99% potencjalnych inwestorów tego nie załapie do momentu jak nie pojawi się komunikat o partneringu za setki mln zł.
    Napisz coś wiecej, jaki scenariusz przewidujesz na pierwszy kwartał tego roku?
  • Re: Nowy rok. Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    To ja pokażę swój, jeśli pozwolisz.

https://imgur.com/a/u1i8ce0
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Ehhh [89.8.6.*]
    A możesz opisać bo po kilku sekundach wyskakują mi jakieś reklamy a antywis zaczyna wyskakiwać. To zaznaczone pole powyżej trendu to twoj target ?
    Docelowo oczekiwałbym ok. 64 zł....to niebieskie to odłożenie szerokości kanału wzrostowego. Pierwsza b.mocna strefa podaży to okolice góry kanału - ok. 40 zł.
    Ta druga strefa niebieska-tutaj już stawiałbym kolejny TP.
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Ehhhh [89.8.7.*]
    Sporo będzie wiadomo po kolejnych wynikach, na chwilę obecną musimy czekać...
    Zwyżka nastąpi wcześniej - moim zdaniem.
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Ehhh [89.8.246.*]
    Początek 2026 roku jest intensywny pod kątem spotkań z globalnymi inwestorami i partnerami:

8 stycznia 2026: Prezentacja inwestorska podczas konferencji DM BOŚ – "Business Outlook for 2026" (godz. 10:00 CET).10 stycznia 2026: 11th Oncology Innovation Forum w San Francisco – kluczowe spotkania partneringowe.12–14 stycznia 2026: Biotech Showcase w San Francisco – kolejne forum do rozmów o dużym partnerstwie dla RVU120.
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Kucykpony [79.184.231.*]
    Z jakiej strony to informacja?

Sprawdziłem w AI Ryvu najbliższe potencjalne katalizatory kursu. Najpierw wyrzuca listę wydarzeń na cały rok, a potem filtruje je i weryfikuje po źródłach – np. po tytułach raportów DB BOŚ i innych.
    Ale dokładnie to kalendarium jest na oficjalnej stronie Ryvu. Wiec raczej wiarygodne.
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Kucykpony [79.184.230.*]
    I co powiedzieli na tej konferencji?
    DM BOŚ na ten moment nie opublikował jeszcze żadnych materiałów. Niewykluczone, że spotkanie online było wstępem do ewentualnej nowej rekomendacji. Jako że nie jestem klientem BOŚ, nie mam dostępu do treści przeznaczonych dla subskrybentów.
    Również Ryvu nie przekazało żadnych nowych informacji, a dzisiejsze zamknięcie kursu bez zmian sugeruje, że rynek nie otrzymał sygnałów o istotnym charakterze.
    Informacje z wydarzeń w San Francisco (12–14 stycznia) powinny natomiast zostać w najbliższym czasie udostępnione publicznie.
  • Re: Nowy rok. Autor: ~Ehhh [89.8.237.*]
    Nie znalazłem jeszcze wiarygodnego źródła odnośnie San Francisco, ale kurs przemówił. Na 8,90 przyjdzie wam poczekać trochę dłużej.
[x]
RYVU -1,92% 17,36 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.