do Krakowa pojadą nie tylko długi Ponaru, lecz także wszystkie środki finansowe; bo krakusy (bez urazy) lubią pieniążki... a dlaczego? dlatego, że Krakowianie to są górale szkoccy, którzy wieki temu przywędrowali i osiedlili się na tamtych terenach;
AdamSP, to właśnie dlatego ludzie mówią na nich górale :)
staram się jak mogę Adam (z tym minusem), ale co zrobisz, jak ktoś coraz to wyżej podnosi na prawej ;)
daj mi jeszcze szansę, do 16:20 jeszcze ponad 4 godziny ;)
P.S. mam nadzieję, że nie uraziłem żadnego z mieszkańców pięknego Krakowa przytoczeniem starej anegdoty wyjaśniającej znaną "oszczędność" tychże :)
na lewej oczywiście, na lewej.. ;) bo mimo iż ktoś tam raz na jakiś czas tam podaje, to i tak występuje popyt ponad kursem odniesienia - (2 zlecenia w sumie na 780 szt. na najwyższej takiej pozycji, to nie był przez długie miesiące standard w arkuszu polanki)
tydzień temu poszedł komunikat o liści intencyjnym i kurs "wystrzelił" w górę! Dziś znów mamy 'kiszenie" kursu i oczekiwanie na dalsze szczegóły! Ciekawe, kiedy uda się przebić 20 zł.?
+2,86% przy 8 K obrotu - w sumie ładnie skończyła jak na czarny poniedziałek :)
upssss, przepraszam: a niech to! znów nie trafiłem! ;)
fan, w najgorszym przypadku - na pierwszej sesji listopada :)
liczę na optymistyczniejszy rozwój wydarzeń i atak na 20 zł na początku drugiej połowy października, który może, może jeszcze w październiku pozwoli Polnej przekroczyć ten największy opór (bez walki się nie obędzie, czyli nawet jak przebije, to będzie ściąganko mocne w dół (duże "pawie"?) i nadzieja (na początek) o utrzymanie tego chociaż jako wsparcia...)
...poniedziałki już nie pijackie , redaktor całkiem pogrążony , PM zmienia nicki , a nawet bolo błędnie wywróżył ...w dodatku amerykany grają wariata ...
na okupantów hamerykanów to nie ma się co patrzeć, do tej pory nie mogę pojąć dużej nierozwagi całego świata inwestycyjnego patrzącego się na ruchy brwi otwierających i zamykajacych sesje u usańców jak na wyrocznię...
Panowie, jak to mówią Chinole:) "obyś w ciekawych czasach żył". Na rynkach znów pojawiła się "huśtawka nastrojów". Różnej maści analitycy i finansiści prorokują na jakich poziomach będzie: DAX, S&P, DJ, WIG20. Powiem szczerze, że aż "włos się na głowie jeży", jak się to wszystko czyta! No ale taki już los inwestora! A my z naszą Polanką, jak na "wyspie szczęśliwości" czekamy na rozwój wydarzeń - oczywiście pozytywnych!
fan, ja staram się tego w ogóle nie czytać, bo niestety jestem świadomy dużej skali manipulacji...
nawet ten "mega" kryzys jesienią tamtego roku - czy rzeczywiście było aż tak tragicznie, jak to straszono wszystkich? (największy taki kryzys Wielkiego Kryzysu itd.)... a ludzie pięknie oddawali akcej 10, 20 razy taniej... fakt, nie ma prosperity, ale znów bez przesadyzmu, nie jest najgorzej ;)
a Polna w tym wszystkim (myślę teraz akurat o jakiejś szerszej korekcie październikowej) może okazać się jedną z najsilniejszych spółek na giełdzie;
Ostatnie chwile przed wybiciem w górę. Warto to mieć w portfelu,bo w przyszłym tygodniu nowy prezio pewnie coś rzeknie, no i info o przejęciu mogą w końcu podać.
nie chce mi się rejestrować na Parkiecie, a tam na forum zastanawiają się, czy Polna ma wystarczająco dużo keszu na przejęcie sensownego podmiotu - oczywiście, że tego za dużo nie ma; spójrzmy na to inaczej - Polna w ogóle mogłaby nie mieć kasy na to, wystarczy jej zdolność kredytowa na odpowiednią sumę lub inny pożyczkodawca spoza źródła stricte bankowego, który zasili spółkę kapitałowo na taki cel; a jakby nie było Polna ma 7 baniek na ewentualny wkład własny, mało to to nie jest i uważam, że wcale całości nie musi wykorzystywać, mogliby z tego skupić chociaż za 2-3 mln zł własnych akcji, takie jest moje zdanie