• do yodyod Autor: ~mistrzu [31.183.222.*]
    yodyod - nie znamy się.
    Każdy podejmuje decyzje inwestycyjne według własnych zasad. Myślę, że nikt z nas nie inwestuje na podstawie wpisów na forum, tylko sam sprawdza fakty i decyduje się na mniejsze lub większe ryzyko. I dlatego w postach podaję źródła.

Gdyby akcje Medinice zanurkowały w dół to Góru i gracz znikną z forum. Ja zostanę na tej czy innej spółce bo cenię merytoryczną dyskusję. Jak również zdarza się, że niektórzy forumowicze wrzucają wartościowe newsy.
    Ciekawie pisał ssss i początkowo Góru i gracz byli zachwyceni jego postami ale jak napisał o kwocie 100 mln usd (a nie 300 mln usd) to przestali go lubić .......
    Kwota 100 mln usd przy kapitalizacji spółki 152 mln zł już nie robi takiego wrażenia.

Takich deklaracji nigdy nie składam, dla Alfki zrobię wyjątek. :)
    Mogę Cię zapewnić, że zarówno moja skromna osoba ani też nikt z moich znajomych nie nabył akcji Medinice w ostatnich 2 tygodniach. Jak się spotkamy na kawie to mogę pokazać wyciąg z mojego rachunku maklerskiego :)

Co do przyszłości to nie mogę gwarantować za inne osoby. Jeśli spółka dostanie ewentualną negację i będzie musiała pójść ścieżką PMI albo certyfikacja opóźni się na tyle, że będzie potrzebna kolejna emisja akcji to pomyślę nad powrotem.

Gdybym chciał zaszkodzić spółce to złożyłbym zawiadomienie do KNF (ale tego nie zrobię). Gdyby KNF uznał moją argumentację za słuszną to bardzo by to zaszkodziło spółce w ewentualnych negocjacjach sprzedażowych. TFI PZU też by oberwało rykoszetem.

• Re: do yodyod Autor: ~Xx [212.106.161.*]
    Nie rozumiem po co już tyle razy napisałeś o możliwej skardze do KNF i możliwej manipulacji. Niby nie chcesz szkodzić spółce ale samo takie rzucanie podejrzeń jej szkodzi. Jaki masz w tym celu? Rozumiałem to gdy raz się z tym wynurzyłem ale dzisiaj wieże ze to samo robisz
  • Re: do yodyod Autor: ~Góru [109.243.205.*]
    Ale Ty bredzisz obrażony mistrzu. Już mam cię po dziurki w nosie. Z bankierka znikam jak mi brakuje czasu, jak kurs szoruje po dnie żeby nie dać się emocjom bankierowych naganiaczy na spadki i przy silnych wzrostach gdzie nie chce nikomu źle doradzić wyjścia. Co do oceny ssss to już sobie jaja robisz. Ale skoro nie potrafisz opuścić tego forum, dalej używasz sobie po Spółce, to oczekuj mnie na forum Nanogroup. Zrobię tam niezłą jazdę na forum. Nosił wilk razy kilka...
  • Re: do yodyod Autor: ~mistrzu [31.183.222.*]
    Napisałem odpowiedź do yodyod bo tego oczekiwała. Po co czytacie cudze listy ......:) Gdyby podała mi prywatnego emaila to tam bym wyskrobał parę słów a nie na forum.

Xx - no to masz fakty,
    Strefa Inwestorów (wywiad z 30 września 2025): "Listy intencyjne z NovelBeam i CorNav zwiększają potencjał komercyjny projektów Medinice".
    "W związku z intensywnym rozwojem projektów, prace nad emisją akcji nie są obecnie prowadzone. "

https://strefainwestorow.pl/wywiady/sanjeev-choudhary-medinice

9 października 2025 r.: Spółka opublikowała raport bieżący o podpisaniu umowy inwestycyjnej z renomowanym polskim inwestorem instytucjonalnym (TFI PZU).

https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/medinice,podpisanie-umowy-inwestycyjnej-z-renomowanym-2025-10-09,espi
    Piszesz na otwartym forum. Pijesz do mnie. Chłopie - co z Tobą jest nie tak?

Teraz weź usiądź i napisz list do KNFu ze skargą. Służę pomocą: "Szanowny KNF-czku! Pragnę złożyć skargę i proszę o ukaranie Spółki Medinice. W jednym z wywiadów Prezes powiedział że nie pracują nad emisja a potem ogłosił w espi emisję. Czuję się przez to źle i jest mi smutno. Do tego, pod wpływem kolejnego espi o emisji w ramach programu motywacyjnego sprzedałem z niewielkim zyskiem akcje a kurs poszedł dalej. Nie rozumiem czemu nie spadł, a przecież powinien. Bardzo proszę o przychylne rozpatrzenie mojego wniosku i przykładne ukaranie Prezesa Spółki Medinice. Z poważaniem, Obrażony Mistrz"

Masz gotowca. Zrób z siebie jeszcze większe pośmiewisko.

Odnosząc się jeszcze do kwestii wpisów ssss. Gość (albo Kobieta) rozjechał Cię walcem. Nie wspomnisz o niewygodnych faktach jak podważył wszystkie Twoje wymysły, bo Ci nie pasuje do kontentu. Co do wpisu dot. kwoty transakcji - podał przykład z podziałem na transzowanie z sumą do 100mln $. Wspomniał przy tym że ceny "niższej za coś takiego zawołać się nie da". Nie wspomniał natomiast o oczekiwanej (bo znać nie zna nikt, pewnie jeszcze włącznie z Panem Prezesem) cenie transakcji. Operuje na faktach. Gdyby podał kwotę wyższą, zarzucałbyś operowanie na wymyślonych liczbach. Tym czasem to Ty piszesz bzdury, wymyślasz kolejne bajki uderzające w Spółkę której akcji nie masz a równocześnie śnisz o transakcji na Nanogroup za 1,5mld $. A prawda jest taka że Nano chodziło po mieście i kasy szukało na gwałt żeby się ratować. Grube Fundy tam może i wejdą ale za jakieś 2-3lata jak będzie bliżej dowiezienia tematu (o ile w ogóle)!

Na koniec - żal mi Cię, ale to nie usprawiedliwia Twojego zachowania. Mogłeś wyjść po męsku z akcji a wychodzisz jak zwykła p...
    Aha, byłbym zapomniał - najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że Prezes Medi i Nano bardzo dobrze się znają i przyjaźnią. Nano inwestuje w Medi, i Prezes Nano nie ma problemów z wizerunkiem ani slownością Sanjeeva. Mają ze sobą kontakt, występują razem w webinarach czy na konferencjach. I teraz w takiej konfiguracji Spółka Nano jest dla Ciebie cacy, a Medi nie, choć goście wszystko o sobie wiedzą, ufają sobie, współpracują. Tragikomedia jest tym większa że tu wyszedłeś za "pięć dwunasta" a tam się pokisisz kolejne lata. No ale czego oczekiwać od kogoś kto kisił lata Pharmene czy inwestuje w Merca (tam niedawno wybiło konsolidację dołem). Jesteś dla mnie cudownym, wręcz podręcznikowym antywskaznikiem. A teraz pewnym krokiem wracaj na Nano i śnij o miliardach $
  • Re: do yodyod Autor: ~FDA [77.222.238.*]
    Pan z wąsem (yodyod) okazuje się, że jest kobietą, tak przynajmniej wyniki, z tego jak zwraca się do niego Pan mistrzu. Ale mniejsza o to co Pan z wąsem ma w majtach. Wyjaśnicie sobie to przy kawie. Pękam ze śmiechu, kiedy czytam, że Pan z wąsem jest gotów sprzedać swoje akcje, jak Pan mistrzu obieca mu, że też to zrobił, a jego znajomi nie kupili żadnych akcji. Pan mistrzu obiecuje Panu z wąsem, że kiedy spotkają się przy kawie, pokaże mu wyciąg z rachunku maklerskiego.
    Dziś tylko Kevin sam w domu może mnie bardziej rozbawić. Polecam, Polsat godz. 20.00
  • Re: do yodyod Autor: ~Xx [212.106.161.*]
    Mistrzuniu Kochany. Dzisiaj jest Wigilia. Wszyscy znamy już Twoje zastrzeżenia wobec spółki. Cieszymy się że z nami się nimi podzieliłeś. Każdy może j odnaleźć w Twoich postach. Ale teraz głową do góry i do przodu. Nie piszemy po kilka razy tego samego. Czekamy na nowe infa od spółki...albo od Ciebie. Wesołych świąt
[x]
MEDINICE 1,19% 17,00 2026-01-05 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.