Słuchaj, jest mega hossa na rynku, banki na historycznych szczytach i będą poprawiać wyceny kursu.
Dobra rada nie idź na przekór rynkowi odnośnie bosia. To dżuma czy cholera wśród bankow, jeżeli on sobie w takich warunkach nie radzi to w dobie niskich stóp procentow sobie nie poradzi stąd rynek to padło wywala a nikt inny nie kupuje. Wątpię aby już się podniósł na jakiś kwartał lepszych wyników. To dramat dla akcjonariuszy ale prezes ma na nich wywalone.
Poczekaj jeszcze z dokupieniem.
2 długie miesiące czekania na wyniki za 4 kwartał, giełda będzie szła na szczyt a boś Bank będzie szukał dna. I najważniejsze ! Jak nie będzie komunikatu o przyspieszonych wynikach to pozbywają się akcji a jak będzie komunikat o opóźnieniu podania wyników to pozbywają się natychmiast wszystkich akcji ! A jak będą przyspieszone wyniki to niżej nie powinno spaść
Ja nie gram więc 2 miesiące to dla mnie szybko. Inwestuję bo patrzę i widzę okazję. Z jednym masz rację odpisów boś robi nadmiar ale czy odpisując 95% kredytów frankowych zrobił źle. Ja uważam, że dobrze robi. W tym roku pokaże zysk może nawet 140 netto, w przyszłym 180-200. W 2027 pomiędzy 200-300.
Jaką masz pewność że zrobił już 95% odpisów na franki ?
Ja już rok temu słyszałem że zrobił prawie wszystkie odpisy na franki i ta telenowela ciągle nie ma końca.
A ile odpisów na USD i euro będzie ?
Sprawozdanie grupy boś strona 31 kredytów chf pozostało w przeliczeniu na złotówki 25 milionów. Było 900 milionów zostało 25 czyli 97% jest odpisanych. Dolarów zostało 4 miliony pln. Euro 160 milionów pln.
Tak jest. Z 1,4 miliarda kredytów walutowych zostało 180 milionów. Bank to przetrwał i jeszcze zarobił, straty jedynie pomniejszaly zyski. Dlatego uważam że należy kupować teraz a nie jak bank za rok powie, że odpisał wszystko i kończy plan naprawy. Wtedy będzie po 30 pln.
Wszystko się zgadza tylko za rok czy dwa jaie będą stopy procentowe ? I czy już będzie po hossie na giełdzie albo gorzej, nadejdzie ten wielki kryzys o którym coraz częściej piszą
No to co Ty jeszcze robisz na GPW. Szkoda cennego czasu na takie konwersacje. No chyba że masz akcje i rozpaczasz snując czarne wizje. To jednak nie pomoże Twojej inwestycji. Ja jednak myślę że widzisz perspektywiczną
spółkę i chcesz kupić więcej i taniej.
Dnia 2025-12-17 o godz. 15:52 brututs napisał(a): > Wszystko się zgadza tylko za rok czy dwa jaie będą stopy procentowe ? I czy już będzie po hossie na giełdzie albo gorzej, nadejdzie ten wielki kryzys o którym coraz częściej piszą
Brutalny jesteś w swoich przepowiedniach, tylko po co tak daleko sięgać ? Ja chcę jeszcze dokupić przed wigilią i zaczekam na raport za IV kwartał , wtedy podejmę decyzję i myślę że do tego czasu nie będzie krachu, jaki przewidujesz.
Krach to normalna rzecz na gpw czy wychodzący na prostą bank , z wyczyszczonymi złymi kredytami i niską kapitalizacją sobie poradzi. Cóż zobaczymy. Przestrzeń do spadków zawsze jest ale tu wydaje się bardzo mała. Jesteśmy na dnie a dno na gpw oznacza, że albo do piasku albo powoli znowu w górę.