• Czy na pewno POLNA przejmie Ponar? Może jednak kupią Rafamet:) Autor: MO14000 [85.89.173.*]
    Ponar (ZCP) jest w I-szej kolejności, ale gdyby nie dogadali się co do ceny, to jest jeszcze kilka innych rozwiązań akwizycyjnych. Między innymi Rafamet:

http://nowa.wnp.pl/gornictwo/57669_1_0_0.html

http://www.archiwum.parkiet.com/artykul/7,618088_Jedrzejewscy_i_Jakubas_powalcza_o_Rafamet_.html
  • Re: Czy na pewno POLNA przejmie Ponar? Może jednak kupią Rafamet:) Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    Ponar to jest tylko rzeczywiście jedna z wielu opcji akwizycji, akurat niesamowicie opłacalnej dla Polnej, co w finale przełoży się na prawdziwą pompę na tym papierze (jeszcze w tym roku choć na chwilę 100 zł na papierze, a potem stabilizacja gdzieś na 70-80 zł, żeby potem wyryszyć na 150 zł w przyszłym roku).
    Jak nie Ponar, to masz rację MO - jest wiele, wiele możliwości. Już w tej chwili Polna fundamentalnie jest bardzo niedoszacowana, jest po bardzo dobrze przeprowadzonej restrukuryzacji, wynikami zachwyca, ma środki na akwizycję oraz sporą zdolność kredytową na ten cel (w razie potrzeby) - już nie tylko Zakonek z ekipą, ale też Jakubas wymyślą, jak najlepiej wykorzystać ten potencjał Polnej... :)
  • Re: Czy na pewno POLNA przejmie Ponar? Może jednak kupią Rafamet:) Autor: PM-63 [85.89.173.*]
    Bo w Rafie pan Jakubas również ma udziały. A jest tam do przejęcia prawie 50% udział Agencji Rozwoju. A Agencja nie chce za te akcje tak dużo - zaledwie 25 zł.
  • Re: Czy na pewno POLNA przejmie Ponar? Może jednak kupią Rafamet:) Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    ważne, że to "nasza" polanka rozdaje karty, a za nią mamy Jakubasa, który juz wie, jak skutecznie zwielokrotnić jej wartość :)

wolałbym Ponar (w tym określonym kształcie), bo to, to, będzie dla Polnej cudeńko :)
  • Re: Czy na pewno POLNA przejmie Ponar? Może jednak kupią Rafamet:) Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    24h do WZA Ponaru w sprawie sprzedaży części majątku (ZCP). Decyzja już chyba zapadła. Pozostaje kwestia CENY ...
  • Re: Czy na pewno POLNA przejmie Ponar? Może jednak kupią Rafamet:) Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Poprawka: 48h.
  • Re: Czy na pewno POLNA przejmie Ponar? Może jednak kupią Rafamet:) Autor: raf-24 [213.158.199.*]
    oby jakiś % waszych wywodów miał potwierdzenie w faktach bo TWA wyjdzie na bandę głupców i frustratów wieszczących 1000% zyski i raj na ziemi .
    I powiem wam że każdy nowy post od MO z tytułem - potencjał , 10000% lub inne zrażają mnie i innych do POLNEJ i śmierdzi to wyraźnie nagonką .
    tylko nie piszcie żebym się ewakuował PKC em albo skaczę po spółkach i Polna wymaga cierpliwości .
    Jakbym traktował POLNĄ jak inną spółkę z portfela to sprzedałbym w okolicach 18 (50%) i jak spadało następne 50% w okolicach 17 zł ( nie jestem z tych którzy piszą że zawsze trafiają w górki i dołki ) i na dzień dzisiejszy miałbym z powrotem 3000 szt akcji które zaczął bym kupować od 15 zł w dół a oprócz tego miałbym 10000 zł na wakacje z rodziną w Tunezji w 2010 a tak mam licznik na 0( zero ) .
    Reasumując białe jest białe a czarne jest czarne i nie róbcie z tym nic na siłę bo jest to co najmniej żenujące
  • Re: Czy na pewno POLNA przejmie Ponar? Może jednak kupią Rafamet:) Autor: ~DjMiś [91.94.74.*]
    obserwujcie COGNOR - tam będzie grubo!
  • Re: Czy na pewno POLNA przejmie Ponar? Może jednak kupią Rafamet:) Autor: ~Redgraw [89.161.15.*]
    Witam
    Na dziś moge powiedzieć , że coś się nieukłada w Agencji Jędrzejowi ani naszemu J w sprawie Rafametu . Blizszy kupna jest Jędrzej niz nasz.
    Ponar jest juz dogadany , zobaczycie niedługo, ale jest ten % niepewności ;)
    Co do kursu myślę, że na koniec grudnia powinnysmy się konsolidować w granicach 20 -ki .... ale co do ceny jak widzicie niska płynność robi swoje. Żałuję że nie zrobi się tutaj splitu . Przy kwocie zł łatwiej brać drobnym niz przy kwocie nastu zł i sadzę że bariera psychologiczna działa .
    pozdrawiam
    prośba moja nie piszcie o 100 -150 -200 ... to bedzie ale na szczycie hossy i jak zrobią emisję na nowy cele (a na bank zrobią), bowiem zawsze ida najwpierw płynne a późnie te mało płynne misie ;)
    Nie układa się im z ARP ponieważ obaj chcieliby przejąć Rafamet po aktualnej (śmiesznie niskiej) cenie 17 zł. Z kolei Rafamet nie chce oddać im tych akcji poniżej 25 złotych. No i nie ma porozumienia:)
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.