Panowie, nie miałem okazji śledzić do tej pory notowań - ile tym razem wystawił PKC po prawej, wcześniej oczywiście wycofawszy ukryte kupno, żeby kurs tym razem zszedł na fixie aż do 10 zł?
dziś mam akurat wolne, oglądałem jak się bawił, sprawdzając co jest po prawej a co po lewej. Po lewej było przez chwile 1000 na pkc a z prawej tylko macanka niewielka. mówisz o tych 5000 postawionych powyżej 17? Na stronie lewej do 18 jest naprawdę mało tego
Patrzę na arkusz to jednak drobni tego wczoraj nie odebrali przy takim obrocie, zwłaszcza widać jaki jest popyt malutkich ;)
sam postawiłem jeden z moich pakiecików ok. 5k po 17,18 ciekawy byłem czy jest zainteresowany łyknieciem i pchaniem do góry ale chyba nie był ;)
nie chciał to nie i ściągnełem :))))
nie musi wycofywac ukrytego kupna bo ukryte nie sa zliczane przy fiksie a dopiero wtedy jak jest prawdziwa transakcja. bolo, no offence, ale poczytaj jak dziala arkusz zlecen.
czemu mnie nikt do tej pory nie poprawił? łobuzy jedne... ;)
moja niedostateczna wiedza w tym zakresie wynika z tego, że ja to taki prosty, konserwatywny inwestor: skupić spokojnie akcje dobrej spółki po taniości i sprzedać je potem po drogości, też spokojnie - nie bawię się osobiście na fixach i innych takich... natomiast dzięki zagrywkom, wyjątkowo intensywnym na Polnej, czasami obserwuję te "gierki" ;)
...spadam do roboty....
...Przedwczoraj jak poszłem do skupu zanieś uzbierany złom (puszki) ,
to moja akcja (mam Polną 1szt) skoczyła wysooooooooko....
i tak nie najgorzej -0,12% - i tak sporo (około 20K) akcji zostało zakupionych dzisiaj powyżej tego jednak, dlatego uklepuje nam się dobry, nowy poziom do dalszego wybicia :) (ponad przebitym oporem w okolicach 16 zł)
gdyby nie było wczoraj ostrego gaszenia zaraz po tym, jak kurs doszedł do 19,6 zł, to by nie było aż takiej korekty wczoraj, dobrze tym sprowokowanej...
i tak, lepiej, niż 14,5, bo tam to już mnie naprawdę zemdliło... ;)
oby nam się Polanka pod wpływem nastrojów zewnętrznych zbytnio nie skorekciła!? Fakt jest taki, że przez 3 dni przeszło ponad 200K akcji! Jutro konferencja Ponaru, może będzie też coś o propozycji Polnej? Jak uważacie?
jak p.K. nie jest faktycznie kumplem p.J., to coś będzie powiedziane, co wyniesie Polną na ponad 19 zł... w sumie, mogłoby tam pomielić... a jak nie, to tu w okoliach 16,6 zł też nie jest najgorzej.... na razie.... bo jak za długo to będzie się mieliło, to znów nas zemdli...
no bo chyba nikt nie sądzi, że od dzisiaj rana to jest naturalna reakcja rynku - ani na Polnej to nie była faktyczna realizacja zysków, ani na Ponarze to nie była nagła, rzeczywista chęć nabycia przyszłościowych papierów; na obydwu spółkach jest to sztuczny ruch;
Dnia 2009-10-01 o godz. 11:56 MO14000 napisał(a):
> No nie ................... no k.... człowieka może krew
> zalać. Najpierw zabijali się za akcjami po 18-19, a teraz
> dużo nie brakuje do 15 zeta.
Co się dziwicie?
Wyniki raczej nie rewelacyjne, wskaźniki z związku z tym słabe.
Akcje są zbyt drogie (patrz np. c/z).
Jest wiele innych spółek pod tym względem lepszych, których c/wk jest mniejsza niż 1 (o c/z nie wspomnę...).
Aby uzasadnić obecny stan rzeczy potrzebne super info.
To o możliwości zakupu części Ponara może takim być pod warunkiem, że Zarząd ma pomysł jak to wykorzystać dla poprawy wyników firmy.
Trzeba przekonać inwestorów aby kupili "przyszłość"...
Uuuu ......... aleś wyuczony:) Chłopie, C/Z to historia włączając w to kilkumilionową stratę z IV-go kwartału 2008 roku (operacje finansowe, a nie podstawowa działalność). Liczy się przyszłość firmy, a już przynajmniej bieżące wyniki -2.333 tys. PLN zysku netto za ostatni kwartał !!!
Następnym razem jak napiszesz coś na tym forum, to najpierw przejrzyj raporty.
jesteś słabo zorientowana(y?) - swoje zakupy Polnej zakończyłem parę miesięcy temu; Ty jesteś ona, czy on?
a te niewyszukane zagrywki na kursie były i są do przewidzenia - tak będzie do ostatniej możliwej chwili, chyba nikt się temu specjalnie nie dziwi...
Bagnotka, na forum obowiązuje kultura. Chcesz kogoś podjarać, a sprawia ci to przyjemność, to zapisz się do klubu kiboli albo do jakiejś innej mordowni. Tam korniszon w gębe masz jak w banku. Będzie jeszcze większa przyjemność - niekoniecznie po twojej stronie.
dokładnie, takie coś to zostało wystarczająco dobrze wytrzęsione we wtorek, a resztki, jak się uchowały, już na pewno wczoraj, w dniu piłkarskiej środy
w sumie te histerczyne zabawy w usilne pokazanie sporego minusa na Polnej mnie cieszą - to jest najlepszy znak mocnego brania, które zbliża się wielkimi krokami
Nie było mnie trochę przy komputerze i oto co widzę...
Kolega zarzuca mi tchórzostwo z powodu niewidocznego IP.
Wyłączyłem wszystkie aplikacje, które mogły to powodować i zobaczymy,,,
Zdania na temat Polnej nie zmieniam. Firma z perspektyami, ale na razie jeszcze wyniki zbyt słabe.
Pozdrawiam!
nie ośmieszaj się, pogrążasz się tylko... 2 mln zł zysku w jednym kwartale w czasie kryzysu przy tej kapitalizacji - proporcjonalnie to chyba jeden z najlepszych wyników wśród wszystkich spółek giełdowych!