Wydaje mi się że od dłuższego czasu te spadki takie słabe po kilka procent to bardziej gra na złamanie człowieka odsprzedania akcji , to jest spółka biotechnologiczna zainwestowali kupę kasy i czasu ja obstawiam że coś jest na rzeczy , dołują kurs powoli codziennie myślę że to zagranie cos się wydarzy ciekawego
Jasne że tak.
Obecność Marasa Filo Pokerzysty XYZ wielkiego Gasbiego.
Mała społka z swig80 bez shortów obstawiona przez 6 troli.. a każdy po kilka postów tygodniowo z różnych adresów.
Człowieku tu już niedługo powtórzy się rajd z poczatku wiosny 80% w kilka sesji to bedzie dopiero początek.
Chodzi o to żeby mali oddali co mają.
Zastanówcie się proszę tylko nad jedną rzeczą: po co wspomniani wyżej produkują po kilka, lub kilkanaście wątków dziennie krytykujących spółkę. Jaki w tym mają interes?
Sprzedanie akcji teraz, na krótko przez kluczowymi wynikami badań to wg mnie jest kompletne nieporozumienie, abstrakcja. Niestety jak widać, niektórzy to robią ku uciesze większych inwestorów.
Bardziej zastanawia mnie dlaczego wam tak na tym zależy. Ty rozumiem straciłeś tu kase wylewasz smutki, ale pozostali zarzekają się że nia mają akcji. Pół roku pokerzysta traci na forum dziesiątki godzin zeby co chwile dawać coraz niższe progi wejscia i wieszając psy na spółce. Ktoś za te godziny chyba płaci bo w życiu za darmo nic nie ma
Ja po prostu dostrzeglem pattern duzo wcześniej i gros srodkow przeznaczylem na cos innego. Tu cena wiec moze zejsc do poziomu groszowego i prawie mam to gdzies
Słuchaj takie bajki mozna opowiadać na mównicy w Sejmie bo jak wszyscy kłamią kłamstwo przestaje razić w oczy.
Piszesz że
- masz akcje.
- Wiesz że spadnie.
- i znasz się na giełdzie
Rozumiem jakby spadło do 10g i pakiet 10000 akcji kupionych po 50 zl rzeczywiście nie miałyby wartości. Ale nawet akcje kupione na górce nadal możesz sprzedać ze zwrotem sporej części zainwestowanych środków.
Możesz nawet sprzedać tylko po to żeby rozliczyć stratę za ten rok. Zamiast tego czekaczas bez nadziei na odbicie i piszesz że dalej bedzie spadało. Serio jeżeli myślisz że ktoś to łyknie? To się nie klei
Ale co sie nie klei? Pisalem lata temu ze wchodze w BTC pod prosty trade zwiazny z dlugiem i dodrukami USD. Czesc zostawiam, bo jest 1-3% szansy na zwrot x20-40. Zostawiam jako kupon lotto i tak nalezy traktowac ta spółkę.
Jakie BTC. Temat nie pasuje to zmieniasz? Kupon lotto?
Spoko traktujesz akcje Ryvu jako kupon lotto wiec żeby zwiększyć szanse wszem i wobec ogłaszasz kilka razy w tygodniu że prezes jest beee a cała społka jak i reszta biotech to ściema do wyciągania kasy od inwestorów.
Albo masz bardzo niskie IQ albo kłamiesz? To jak ? Wyjdz z twarzą i napisz że klamiesz.
Dostaliscie na tacy co jest nie tak z ta spolka i im podobnych. For free :-) Ale możecie tez sluchac jak mantre belkotu prezesa, i umoczonego akcjonariatu o spotkaniach, wynikach, czy negocjacjach... Czekamy na grudzien, wtedy na pewno kurs pojdze x5 :-) Schodzenie do poziomu belkotu o IQ czy klamstwach -kurs jest nisko, ale to nie powód do nerwow.
Podziwiam zapał wszystkich krytyków. Ci którzy wierzą w sukces spółki nie popełniają kilku wpisów dziennie, codziennie. Nie doradzają natarczywie co trzeba zrobić w obecnej sytuacji i nie wychwalają prezesa pod niebiosa. Robią to co należy - czekają na wyniki badań po których wszystko się wyjaśni.
Może zaczekajmy zatem bez przepychanek?
Nie ma sprawy. Forum jest po prostu po to zeby dzielic sie przymysleniami. Zobaczymy co przyniesie grudzien.Pamietajcie tylko jakie byly oczekiwania gdzies rok temu, gdy byly prezentowane wyniki z ktoregos wczesniejszego etapu badan..
„Jeśli nie płacisz za produkt, to sam jesteś produktem.” przykład darmowego Facebooka. - dajesz nam radę która skoncentrowana jest na przynoszenie korzyści Tobie a nie nam
Chcesz żebyśmy sprzedawali nie kupowali po to żeby kurs spadł a Ty mógł kupić taniej. Spoko rozumiem ludzką chciwość. Później jak już kupisz odwołasz spadki i ogłosisz że teraz bedzie rosło. W kolejnym etapie sprzedasz i cykl zacznie się od nowa. W sumie logiczne. Czyli jednak nie masz niskiego IQ tylko "przedstawiasz subiektywną ocena otaczającej cię rzeczywistości". To co może podłacze się do Ciebie Pokerzysty i reszty i też zacznę pisać o spadkach braku wyników itd. Poziej zmienię nick ip i zacznę pisać o wzrostach. Może wymienimy się mailami zeby zsynchronizować działania?
Jestem za tym zeby RYVU zaczelo grac w pierwszej lidze. Tylko widze jak to niestety dziala, i nie tylko na tej spolce. Przypisywanie mi cech jakiegos naganiacza, smieszne to jest. Smieszne tez jest to ze ktos wierzy, ze przez pisanie o spolce w internecie mozna skutecznie ruszyc jej kursem. Moze ci co stoja za ruchem o kilkadziesiat % w dol patrza na forum ? :-) Skoro wiec wy, lacznie z CEO, piszecie tak dobrze to czemu nie idzie w gore? :-)
To proste......rynek czeka na wyniki badań II Fazy....a dokładniej, powinien ruszyć z wyprzedzeniem czasowym przed ich podaniem. Inaczej mówiąc, 40 zł na liczniku powinniśmy mieć w okolicy 15 grudnia, no chyba że partner mocny się objawi - wtedy szybko po ESPI. Co potem? Zależy od tych wyników....w wersji pozytywnej - jedziemy mocno do góry, w negatywnej - wiadomo. Jakie wnioski? Moim zdaniem zbliża się czas mocnych zakupów - rynek nie powinien pozostać obojętny.
Nie tak to działa. Forumowa nagonka nie zaniża kursu spółki, wpływa jedynie na nastroje i zachowania ludzi podatnych na manipulacje. Duży inwestor (lub instytucja) np. od poniedziałku do środy przerzuca swoje akcje trącając tylko na prowizji, a od czwartku do piątku skupuje akcje po niższej cenie od wystraszonych.
Tak to działało w 2022, przed współpraca z biontechem i tak to działa teraz, w że branża jest hermetyczna i dane wrażliwe to niestety to funkcjonuje wspaniale.
Wszystko okaże się po wynikach badań
Wyciągnij wnioski i napisz z tych 2 zdań.
Zdanie 1.
"Z potencjalnymi partnerami, na bazie umowy o poufności, możemy podzielić się tymi danymi, o ile będą dobre, w czwartym kwartale tego roku, a wyniki publicznie planujemy ogłosić na grudniowej konferencji ASH."
Zdanie drugie.
Dziś jest 02.10.2025
To nie jest tak, że jeden facet czy jedna kobieta dysponuje danymi wszystkich pacjentów. Nawet w przypadku pojedynczego pacjenta to nie muszą być pełne dane, a jedynie niezbędny wycinek. Wierzę, że te dane są odpowiednio chronione i uważam że wyciągnięcie odpowiednich wniosków dotyczących tych badań wymaga współpracy wielu ludzi (często w formie zdalnej). Efekt końcowy i szersze spojrzenie na to czy mamy postęp czy też nie, jest zarezerwowany dla garstki ludzi decyzyjnych - kierownictwa.
I tyle, cała tajemnica.
Co za koleś, że jednej strony nie chce wycieczek osobistych tylko dyskusji opartej na informacjach i danych. Ale jak informacje i dane nie są po jego lini. To kwestionuje wiartygodnosci informacji i danych. Jesteś śmiesznym małym czlowieczkiem.
Nic sobie nie zaprzeczam, wylozylem kawe na lawe.Nawet wiecie gdzie mam kase ulokowana:-) To ze mam watpliwosci co do RYVU i o tym tu pisze to nie powod do atakowania. Mam inna koncepcje i tyle.. To ze mam akcje tej spolki nie oznacza, ze z automatu bede o niej pisal pozytywnie, jesli jest cos nie tak
Cytat ekspera "Wierzysz w lockup informacji? Ktos tych pacjentow monitoruje,zbiera dane, itd..." to tak jakby na forum KGHM spytać. Ej ale czy ktoś liczy i waży urobek z kopalni i jakos miedzi w hucie? Albo ktoś liczy ile paliwa Orlen rzeczywiście sprzedał? Pewnie sznurówki w CCC cały piątek liczyłeś
To ja też wyrównam poziom. Odpowiedź chłopcze jak to jest że wszystko wiesz a dałeś ubrać sie w akcje tak kiepskiej spółki. A skoro wiesz że spadnie dalej to czemu nie sprzedajesz? Odpowiedz na te 2 pytania
To proste, na Biotech najwiecej zarabialem ale to nie jest inwestowanie tylko gra w rosyjska ruletke rewolwerem z 5 nabojami w komorze... Wiec doszedlem do wniosku ze mozna latwiej, szybciej, przy mniejszym ryzyku..
Tu jestem na minusie i czemu nie sprzedaje? Bo nie musze. Bo jest 1-3% szansy, ze to pojdzie 20x 40x. Proste chłopcze, czy cos jeszcz mam Ci wyjasnic?