Sprzedałeś...bo ?? ...KiK zawiesił sprzedaż internetową ?? KiK ogólnie kiepsko sobie radzi stąd tną koszty a te jak widać są niewspółmierne do sprzedaży online w tej branży...Zysk KiK'a również słabiutki w stos.do Pepco....miejmy nadzieję że pozostałe dyskonty wygryzą z naszego rynku konkurenta.....dla Pepco to raczej pozytywna informacja....Nie jest też wcale pewne że Pepco uruchomi sprzedaż online....przetestują i zdecydują - chodzi tu raczej o to aby firma była kompletna czyli aby były dostępne wszystkie kanały sprzedaży...
sprzedaż 30% bez związku z wiadomościa o kiku . "GO"zapomniałem dodać ps. dla starych znajomych z pepco poprostu redukcja w Pepco to duży zysk juz miałem .
Nie dziwię się, że KiK zawiesza tą sprzedaż internetową.
Jakość produktów i obsługi w KiKu jest na znacznie niższym poziomie w sklepie stacjonarnym niż w Pepco. Więc wolumen tej sprzedaży, żeby pokryć koszty logistyki musiał by być naprawdę duży, a zapewne nie był, jeśli mają porównywalne sukcesy jak stacjonarne sklepy ich marki.
Mam naoczny przykład różnic KiK vs Pepco we Wrocłwiu (galeria Tarasy Grabiszyńskie).
KiK - znacznie gorszy towar jakościowo (takie wrażenie sklepu z przecenionymi rzeczami które się nie sprzedały w w Niemczech), gorsza lokalziacja ( na piętrze, trzeba się wrócić ze schodów ruchomych - generalnie nie da się tam wstąpić "przy okazji" bo nie ma tam po co iść oprócz Kik'a właśnie ), znacznie gorszą obsługę ( ostatnio - 3 babeczki na jednej kasie - a towar nie rozpakowany jeszcze na paletach i żadnego klienta w sklepie).
Pepco ma tam dużo lepszą lokalizację ( parter, po drodze do biedry z głównego wejścia) ludzi zawsze 4-5 kupujących i taka ilość sprzedawców jak w KiK. Generalnie sklep sprawia dużo lepsze wrażenie (jasno, przestronnie ale nie pusto, dużo towaru, dużo nowości, tematyczne kolekcje)
U mnie podobnie....tak przypuszczałem że "ciśnienie" jest spore...bo jest i ja to rozumiem.....lokalnie dokonuję lekkiego "przewietrzenia" magazynu ale jeszcze trochę powalczę.....popatruję czy w końcu podadzą tak oczekiwany komunikat bo sobie trochę "lecą" z....i w...... Poza tym zabawa z shortami nadal trwa bo sporo odkupili ( z 12,35 do 7,57 ) a ostatnio znowu pożyczyli ponad ( 0,6 ) ale sporo im wczoraj odebrano akcji bez negatywnego wpływu na kurs....Ponownie odkupili ( 0,12 )...i nadal mają do odkupienia ( 8,11 )... Pytanie w co gra Pepco....
Najlepsza wersja : czekają aż rynek sam się podniesie ze względu na informację a później skup i dodatkowa zwyżka kursu.... Gorsza ( niby wbrew prawu )...że skup jest....a po skupie......będzie pan zadowolony :-) ....z 30%
Wszystko się zgadza....ogólnie robi się "gęsta zawiesina powietrzna" naokoło i to już od dawna.....dlatego palec na cynglu być musi ale chciałbym zobaczyć 3.......a co potem zobaczymy.......po drodze stosując DT.......ale dopóki " ktoś" to pcha pod górkę to trzeba pozwolić na ruch w tym kierunku.....bo technicznie już dawno by.....ale ze względu na......jest jak jest.....
Pepco raz próbowało z kanałem online i nie wyszło, ale teraz mają lepszych speców w zarządzie to zobaczymy co im wyjdzie z tego... Sinsay sklep online ma bardzo przyjemny czemu Pepco mialoby nie mieć jak asortyment podobny...
Cebulion....sorry kolego .... Sinsay się błyszczy przez witrynę ale w Pepco i ładniej i mimo wszystko odzież lepszej jakości.....trzeba czasem jednak przejść się do galerii i dotknąć towaru....nawet jeśli to zwykły spryskiwacz lub parasol.....
Powiem Ci kolego że w mojej miescinie jest kilka Pepco i w jednym wciąż stare brzydsze logo, nie rozumiem tej oszczędności :( Nowe logo zdecydowanie wygląda nowocześniej i bardziej przyciąga uwagę...
Ja mam w okolicy tylko jeden mniejszy sklep Pepco i tam asortyment skromniejszy ( kiedyś w którymś też widziałem brudne koszulki - w ub.roku - to chyba od personelu zależy ) ale we wszystkich galeriach W-wy w których byłem sklepy są duuże i czyste a towaru tyle że sam się zastanawiałem kto to i aż tyle kupi.....nad morzem też b.czysty i estetyczny sklep odwiedziłem...towar też niezły....nawet zaskoczenie że aż tak niezły...bez kitu....słabym jestem klientem bo to nie mój target ale ze względu na.....jak mam kupić u konkurencji a jest w Pepco to czemu nie......kupuję....wczoraj w tym małym też ludki sporo kupowały a pora późno-wieczorna....obok KiK....i pustka....
Cebulion.....nie pamiętasz już jak Pepco wstrzymało rebranding sklepów ??? Z 1,5 - 2 lata temu...poszukasz to znajdziesz informacje na ten temat....Badania pokazały że zmiana wizerunku na estetyczny nie wpłynęła na większą sprzedaż...a że otwierali dużo nowych sklepów ( nawet 640 w jednym ) i wiadomo jaka była sytuacja z Pepco to zaprzestali wymieniać szyldy i upiększać stare sklepy....Nowe natomiast są coraz ładniejsze......ten sklep najbliżej mnie też ma stary wypłowiały szyld ale....ważne aby w środku było czysto i był dobry towar....
A to gdzieś uciekł mi ten news i za każdym razem jak przejeżdżam to klne kur*** a logo dalej niezmienione :)))) Może i nie ma to wpływu skoro robili badania niemniej mi te nowsze logo dużo bardziej się podoba :)
Bo ponownie zrobiła się moda na Pepco...to otwierają sporo sklepów w nowych galeriach......po nagonce medialnej....reklamy...Socha.....ponoć dobrze sprzedawalne kolekcje...i niech tak trzymają.....zacząłem karmienie rybek....oby rekin nie odgryzł karmy z ręką więc pomalutku.....
To nie żaden news tylko oficjalna informacja / w raporcie o wstrzymaniu rebrandingu ze względu na brak przełożenia na większą sprzedaż.....a koszty były duże na tysiące sklepów.....niestety nie wystarczy pędzel i farba do malowania.......i mop do sprzątnięcia...
Zakończyliśmy kolejny dzień tygodnia.....ponownie dzień piękny dla akcjonariuszy Pepco..... Widać było ciśnienie na przeskok nad 29 zł....czy jutro to utrzymają ??? Na pewno następuje przetestowanie kolejnej okrągłej ceny.....
Każde inne zachowanie niż to, że ogłoszą skup i kurs odleci jeszcze w górę, będzie wykiwaniem akcjonariuszy. Jeżeli już skupują po cichu lub jeżeli nie ogłaszą teraz i poczekają na korektę. Troszkę mnie to frustruje ale poczekam cierpliwie
Ale jakie to ma znaczenie, czy ogłoszą dokładny termin skupy, czy też nie? Przecież spółka kwitnie. Docelowo IBEXowi będzie zależało na tym, aby kurs był możliwie najwyższy, co pozwoli oddany w ich zarządzenie pakiet akcji sprzedać możliwie najdrożej wybranemu godnemu Pepco inwestorowi. A i shorty kiedyś w końcu będą musiały odkupić, gdy tymczasem FF tylko maleje. ;) Jak już wcześniej pisałam, mnie nie martwi to, że nie wiem kiedy będzie kolejna tura skupu, ani to czy może już się odbywa, po cichu. Jedynie coraz bardziej nabieram przekonania, że ta niepewność (jak wiele, wiele wcześniejszych dziwnych wydarzeń dot. Pepco) miały i mają na celu wzbudzić niepokój i nakłonić inwestorów (szczególnie indywidualnych) do łatwiejszego wyzbywania się swoich akcji. Na których, moim zdaniem, z czasem będzie można jeszcze sporo zarobić. ;)
Jeśli duże fundusze zadały sobie sporo trudu i wpompowały dużą kasę aby pchnąć kurs do góry - nawet bez istotnej korekty to zwykle oznacza to że nie pozwolą na spadek kursu....tym bardziej że tak jak forumowicze, longi też mają świetny ogląd sytuacji i jeśli będą chcieli to sprawią aby fundusze shortujące pozbyły się poz.krótkich....uciekając z podwiniętym ogonem.....akcji do kupienia nie jest dużo.....
Zagwostką jest : ile akcji może być w rękach tzw.ulicy.....???
Jestem tego samego zdania co wy ale akurat chciałbym troszkę to rozegrać bardziej niż tylko kupić i czekać. Wiem, że to wystarczy ale no jednak chciałbym spróbować trochę bardziej skomplikowane zagrywki po raz pierwszy żeby sprawdzić jak mi to wyjdzie.