• A ktoś zna losy poprzednich listów intencyjnych Autor: ~prawnuk [91.150.222.*]
    i i jeszcze wskaże "za co" kupią?
    Omawiając historię listów tej grupie, to mamy chyba 3 scenariusze:
    1. zdarzenie po to by wydać ESPI i podbić kurs - to chyba 2/3 przypadow - mieliśmy przejecie Teksasu i Kuwejtu. Teraz te listy są mniej komiczne
    2. kupią coś, i niczym małpa z brzytwą, sprzedadzą - z niewielką ostatnio chyba 90% stratą. nie bedę oceniał, kto za tym stoi, i kto na tym zarabia - bo tracą kupujący akcje - bo nie mam dowodów
    3. wymieniają - wg klasyki pies za milion, za 2 koty pod 500.000 - w celu emisji akcji, i rozwodnienia kapitału - tu już KNF ciut blokuje.

Mnie zastanawia tylko JEDNO. Produkcja wojskowa to produkcja ściśle koncesjonowana.
    Nikogo z przeszłoscią w grupie pana Z. nie dopuściłbym w pobliże jakiegokolwiek istotnego sprzętu wojskowego.

A firma o której jest napisane w ESPI chyba rzeczywiście istnieje.

A co do "za co kupią"? Grupa ma ok 100 mln zł długu, w której mniej lub bardziej kontowersyjny sposób oszukano masę ludzi. To nie jest partner dla banku.

Czy to może mieć sens? Tak - jeśli spółkę przejęly służby. Służby na całym świecie to złodzieje, tylko kradną poza granicami kraju.
    Jest jedno państwo, w którym służby kradną w kraju - to Polska. I pewnie na wschód od nas bywa podobnie.
    Tyle, że chyba bym nie chciał mieć akcji spółki posiadanej przez służby.......

Klasyka Getback ;-) orżnięto właścicieli , orżnięto obligów - a spółka ma sie świetnie ;-)
  • Re: A ktoś zna losy poprzednich listów intencyjnych Autor: ~Lelej [5.173.180.*]
    Listy intencyjne mają to do siebie, że chęć współpracy cz podpisania jakiejś umowy nie musi miec jakiekolwiek zakończenie. Dla spółki to dobrze, bo mogą nabijać w balona inwestorów i ubierać w akcje. Dla akcjonariuszy źle, bo mogą pozostawac nawet latami w zawieszeniu licząc na pozytywny finał listu intencyjnego.
  • Re: A ktoś zna losy poprzednich listów intencyjnych Autor: prawnuk [91.150.222.*]
    A tu nie chodzi o bzdurę w postaci listu intencyjnego.
    Spółki z grupy pana Z. informowały w formie ESPI o prawie każdej aktywności,
    były czasy, że brakowało mi ESPI o tym, że firma planuje ESPI, w sprawie tego, że pojawi sie ESPI.

Na ESPI są konkretne procedury /kiedy musi być/.

nie znam skali wielkości transakcji, choć nie widze na nią kasy w bilansie, wiec o ile o transakcji pewnie MUSI byc ESPI, to jeśli chodzi o list intencyjny - mam wątpliwości.
    A biorąc pod uwagę plany zajęcie Teksasu i Kuwejtu - wygląda to komicznie
  • Re: A ktoś zna losy poprzednich listów intencyjnych Autor: ~Janusz [109.196.226.*]
    Terminy są jasno określone i wcale nie są odległe. Może w listopadzie już podpisanie umowy, a do końca roku już wszystko zostanie zakomunikowane. Kto nie chce ryzykować, może poczekać.

• Re: A ktoś zna losy poprzednich listów intencyjnych Autor: ~Sebb [193.238.66.*]
    List intencyjny z Jordania zakończył się podpisaniem kontraktu
  • o celnie ! Autor: prawnuk [91.150.222.*]
    to ile spólka na tym zarobiła?

Wynikiem umowy są ujemne kapitały spółki za 2024 rok.......

to typ kontraktu na stratę
  • Re: o celnie ! Autor: ~Sebb [193.238.66.*]
    Umowa jest realizowana w tym roku. Także nie wprowadzajcie w błąd. Też uważam że spółka jest niebezpieczna ale miałem spory pakiet od 30 groszy została mi połowa więc jak każda spółka da mi tak zarobić to może mieć ujemne kapitały
  • Re: o celnie ! Autor: prawnuk [91.150.222.*]
    no mój błąd - bo jeszcze nie zaczęli wg raportu na II kwartał.
    Zresztą kwota niewielka, bo z opcjami 5 mln.
    Dla mnie wątpliwa szansa na zarobek.
    Choć - ludzi mają - pytanie czy mają wiedzę.

Jednak wszelkie zakupy przy takim stanie finansów to coś mało realnego
  • Re: o celnie ! Autor: ~tyle [31.0.34.*]
    Tu chodzi o wyprowadzenie resztek kapitału ze spółki pokrętnymi metodami. Zawiła struktura mafijna Pana Z. się wali i przyspieszają. Zobaczcie co to za spółka. Ciągnie swój do swego
[x]
MILITARY 0,82% 0,49 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.