Szorty wiedzą, że są po złej stronie i że są ugotowane, ale nie mają płynności żeby wyjść naraz. Więc mieszają dzień po dniu licząc, że albo publika spanikuje (to się nie dzieje, bo tu już nie ma takiej publiki;), albo doczekają się jakiejś zwały na szerokim rynku (widoki słabe). Przy okazji widać, że działają w zmowie (z reguły działają podobnie), a gdyby któryś wyszedł całkowicie, to ugotowałby drugiego na twardo.
Czyżby....?? Ja na tym forum wciąż widzę nie tyle publikę tylko posiadaczy akcji których fundusze z chęcią pozbawiłyby akcji.....może zostali najtwardsi ?.....tylko kto powiedział że najtwardszego nie można "zmiękczyć" ??? .....niestety można......chyba że ktoś ma 100 akcji to może trzymać kolekcjonersko nawet po spadku o 90 %....i mu to lotto.....a na razie jak widać co chwilę fundusze starają się jak mogą inicjując różne zagrywki aby przejąć akcje od tych którzy mają już dość tych "podskoków i przysiadów" - i na tym to polega....
Jeżeli by mega zależało zarządowi to by robił skup za skupem a tak nie robi ….i pisał o kolejnych skupach a tym samym short czuje się jak ryba w wodzie….
Dnia 2025-10-09 o godz. 16:01 pepcoshort napisał(a): > Jeżeli by mega zależało zarządowi to by robił skup za skupem a tak nie robi ….i pisał o kolejnych skupach a tym samym short czuje się jak ryba w wodzie….
Proszę Cię... 200 mln E było przewidziane w marcu na lata 2025-2027, wygląda, że min połowę z tego wydadzą w 2025. Nie mogą powiedzieć, że jutro wydadzą pozostałe 150 mln bo IM TEŻ ZALEZY ŻEBY KUPIĆ TANIO, i nie ma tu żadnego spisku. Robiłbym dokładnie tak samo na ich miejscu.
Jedyne co mnie zaskakuje, to że nadal jest sporo grubych owiec, których akcje parzą i już już musza wyjść. Jeden wychodził od lipca przez cały skup (dziś by sprzedał nie po 20 tylko po 26-27), ale kto bogatej owcy zabroni...
właśnie....zarząd.....wiecznie nieprecyzyjne , niedokładne ,niedookreślone komunikaty.....i zmyłka dla akcjonariuszy......cały czas to robią... Nie będę się upierał...bo nie wiem....ale wcale mnie to nie zdziwi jak Pepco już pomału robi skup choć wielu na tym forum czeka na strzał startowy co do terminu rozpoczęcia skupu.......ale głowy ani palca za to nie dam......niedługo połowa miesiąca...jak w ciągu tygodnia nie ogłoszą daty skupu tzn że takiego nie będzie i już skupują....Pepco też chce skupić najpierw teniej akcje a później podać dobre komunikaty.....i wpłynąć na wzrost kursu......
Tak czytam, te Wasze dywagacje i zachodzę w głowę, po co Wam te rozkminy? Jesteśmy około 20% wyżej, od kursu sprzed dnia ogłoszenia wstępnych wyników. Mamy zapowiedziany skup drugiej transzy, czekamy na grudniowe wyniki, a później na styczniowe szacunki świątecznych żniw. Pogoda sprzyja, kurs dolara sprzyja, LFL sprzyja, tylko siedzieć na tyłku i czekać na rezultaty. A Wy kombinujcie, czemu jeszcze nie urosło do 40 PLN. Lodu Panowie, lodu.
Lód dostarcza Pepco.....ludki nie bardzo wierzą zarządowi a zarząd też niekoniecznie Ibexowi.....a w sumie to wszyscy nie ufają wszystkim i dlatego są te wpisy :-) ....mam nadzieję że rozjaśniłem problematykę wpisów na forum :-)
Tak, obecny zarząd zapowiedział, że do końca roku rozrachunkowego pozbędzie się Poundland - pozbył się, zapowiedział dywidendę - wypłacił, zapowiedział skup akcji - niebawem ruszy druga transza, zapowiedział wyjście z kłopotliwego FMCG - wyszedł, zapowiedział przekierowanie na damska odzież - podobno dzięki niej zwiększył LFL, poprawił wyniki najmniej rentownych sklepów. Nie wiem czego jeszcze na tą chwilę oczekiwać. Zysk jaki osiągnęli, był przy zabezpieczonym kursie USD, obecnie towarowali po niższym. Nadal nie wierzycie zarządowi? Odpalcie na stoku wykres za 3 lata, zobaczcie świeczki tygodniowe, albo za 5 lat i świeczki miesięczne. Widzicie, gdzie był przełom? To czas naszej walki z forumowymi fekaliowymi trolami "pińć", "bankrut", itd. Wg mnie ciężko to już było, a teraz jeszcze troszkę cierpliwości.
Dnia 2025-10-09 o godz. 16:25 ~As napisał(a): > Tak czytam, te Wasze dywagacje i zachodzę w głowę, po co Wam te rozkminy? Jesteśmy około 20% wyżej, od kursu sprzed dnia ogłoszenia wstępnych wyników. Mamy zapowiedziany skup drugiej transzy, czekamy na grudniowe wyniki, a później na styczniowe szacunki świątecznych żniw. Pogoda sprzyja, kurs dolara sprzyja, LFL sprzyja, tylko siedzieć na tyłku i czekać na rezultaty. A Wy kombinujcie, czemu jeszcze nie urosło do 40 PLN. Lodu Panowie, lodu.
100% racji;) Ale wiesz jaki jest schemat:
1. Znajdujemy perełkę, ładujemy w nią wszystko 2. Perełka długo nie rośnie, podczas gdy rośnie cała reszta 3. Rozkminiamy CZEMU NIE ROSNIE??? 4. Perełka odpala 5. Rozkminiamy: TO BYŁO WIADOME 6. Perełka dochodzi do TP, a nawet dalej, sprzedajemy 7. Perełka idzie dalej up 8. Rozkminiamy CZEMU ROSNIE???