• Dystrybucja pod oporem, albo ... Autor: ~Lgieldaczos [46.134.56.*]
    Brakuje pary ... Tak czy tak wolałbym aby nastąpił test np. poziomu około 160 bo to teraz wygląda jakby miało tąpnąć zdrowo i zaskoczenia ... możliwe też szarpniecie na wyższe poziomy, ale to już było - niedawno. Socjologicznie ciekawa rzecz, ale kurs wygląda co najmniej podejrzanie, a wskaźniki rozgrzane. A co do socjologii - nie wiem jak Wy ale dla mnie interesująca jest obserwacja takiej potężnej spółki jak KGHM, gdzie malutki gracz jak ja nie ma nic do powiedzenia i zwykle wchodzi nie w porę i wychodzi nie w porę. Zawsze jednak jakiś tam zysk uratuje ...
  • Re: Dystrybucja pod oporem, albo ... Autor: ~moja [5.173.154.*]
    Z tą jakąś częścią ratowanego zysku masz rację. Takie mikrusy jak my przepłyną pomiędy zębami rekina giełdowego, w dowolną stronę resztą, a on i tak tego nie zauważy. W tym jest jeden szkopuł, trzeba przepłynąć we właściwą stronę, a z tym bywa różnie. Strata boli to fakt ale utracone zyski jeszcze bardziej.
  • Re: Dystrybucja pod oporem, albo ... Autor: ~Lgieldaczos [46.134.56.*]
    Bawię się na GPW dość długo ... ale akurat na spółkach typu KGHM czuć dobitnie swój maleńki portfelik. Teraz nie realizuję zysków czekam na wyższy poziom, ale mam gotowy i koszyk na niższym poziomie, dlatego nie obawiam się korekty, są silne przesłanki aby wierzyć we wzrosty. Niemniej coś mi tu śmierdzi i w takim kontekście wielu realizuje zyski, albo ... tnie stratę, bo wyobrażam sobie że są tacy co kupili po 200 zł
  • Re: Dystrybucja pod oporem, albo ... Autor: cognac [31.94.34.*]
    Dnia 2025-10-03 o godz. 12:55 ~moja napisał(a):
    > Z tą jakąś częścią ratowanego zysku masz rację. Takie mikrusy jak my przepłyną pomiędy zębami rekina giełdowego, w dowolną stronę resztą, a on i tak tego nie zauważy. W tym jest jeden szkopuł, trzeba przepłynąć we właściwą stronę, a z tym bywa różnie. Strata boli to fakt ale utracone zyski jeszcze bardziej.

Chyba odwrotnie z tym szkopułem... bolą 'zyski', ktore uciekły, ale jeszcze bardziej bolą straty (własnych już pieniedzy)...
    FOMO to jeden z powodów odchudzania własnych zasobów.
  • Re: Dystrybucja pod oporem, albo ... Autor: ~moja [5.173.154.*]
    Dnia 2025-10-03 o godz. 13:24 cognac napisał(a):
    > Dnia 2025-10-03 o godz. 12:55 ~moja napisał(a):
    > > Z tą jakąś częścią ratowanego zysku masz rację. Takie mikrusy jak my przepłyną pomiędy zębami rekina giełdowego, w dowolną stronę resztą, a on i tak tego nie zauważy. W tym jest jeden szkopuł, trzeba przepłynąć we właściwą stronę, a z tym bywa różnie. Strata boli to fakt ale utracone zyski jeszcze bardziej.
    >
    > Chyba odwrotnie z tym szkopułem... bolą 'zyski', ktore uciekły, ale jeszcze bardziej bolą straty (własnych już pieniedzy)...
    > FOMO to jeden z powodów odchudzania własnych zasobów.

Stratę zawsze można odrobić a utracone zyski ? No cóż codziennie widisz, że rośnie to co sprzedałeś, a nie masz odwagi żeby odkupić drożej. Nie jest tak ?
[x]
KGHM 3,73% 316,80 2026-04-14 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.