No to jestem zdziwiony, że IDM wykupując (nadal) własne akcje tak puścił kurs do góry. Myślałem dzisiaj, że zakończyli zakupy i dlatego tak wystrzeliło, a oni dobrali 35 k po średniej 2,86 zł. Ciekawe....
no, mnie też lekko zdziwiło... albo to jest to co myślę, czyli dziwna euforia na WIG20 (podbitka blue pod coś) i tak jak wzrósł, tak spuści powietrze; jeśli tak będzie, to IDM pójdzie odpowiednio mocniej w dół; a jak nie - to zgupłem...
ważne, że germany zarabia :) niech tylko zdąży wycofać się na samej góreczce przed jakąś większą zwałką na tym specyficznym papierze ;)
Czemu dziwna podbitka ... ?? Pamietajcie, ze GPW spadała gdy w USA i eurolandzie poprawiali maksima. Nasz rynek został o ok.9% w tyle(w20) i właśnie dzisiaj kapitał zachodni wpadł(jak burza-patrz obroty), by na tej dysproporcji zarobić. Wygladałoby to jeszcze lepiej, gdyby nie duża przecena(realizacja zysku) na częsci karkosikowych spółek ...
a to niech idzie dalej IDM, do 4, albo lepiej, do 5 zł - wtedy germany sprzeda akcje i dokupi Polną :) i ze sobą ściągnie sporo nowych, którzy wtedy też zrealizują solidne zyski na IDM - same korzyści :)
o tym WIG20 dlatego tak piszę, że za dużo już widziałem ustawiania tego indeksu przez morganów, goldmanów i innych tam takich
jak grasz na krótko, to trzeba mieć albo dziadowskie szczęście albo co, bo co teraz miałby zrobić pijok, jakby miał ten IDM - sprzedać? a jak pójdzie na 4 zeta to sobie by potem pluł w brodę; nie sprzedałby, to zaczęłoby się korekcić, on by trzymał, licząc, że odbije, a tu dalej spada i wtedy plułby sobie w brodę, że jednak nie sprzedał... nie ma mundrego, oj nie ma;
ja dlatego wolę wchodzić przynajmniej na średni okres, jest to w miarę przewidywalne; a długoterminowo, to prawie 100 % sukcesu, jak patrzysz na fundamenty i wycenę akcji
Dziadowskie szczęście mam...
Kiedyś pomyliłem spółki , GTC Z GCN ( Groclin) właśnie ze względu na skrót.
I kupiłem GCN , a jak się zorientowałem o pomyłce , po dwóch godzinach , to kurs GTC wzrósł o 22% . Oczywiście biorąc pod uwagę niesamowitość sytuacji zrobiłem się pazerny i.....sprzedałem z zyskiem "zaledwie" 16% po 2,5godz...)))
Więcej grzechów nie pamiętam...
Polna, jak się w ciągu trzech dni nie wybije w górę, to co najwyżej się chwile pokisi, a i tak później pójdzie spokojnie wyżej; do 20 zł to jest droga przez mękę, potem poleci;
z IDM-em jest tak, jak myślałem - a spróbuj jutro z samego rańca opchnąć połowę akcji IDM - jak wzrośnie, to będziesz cieszył się, że wzrosła chociaż połowa akcji, a jak spadnie (uważam to za bardziej prawdopodobne), to będziesz się cieszył, że za tą samą gotówkę dokupisz sporo więcej akcji na niższych poziomach:)
i tak Cię podziwiam, po takim bujaniu na kursie i postach co poniektórych na forum IDM to pozostaje jedynie włożyć sobie 2 paluszki... ;/