Dwóch Panów bez doświadczenia zzagranicy w zarządzie. Wszyscy inni podali się do dymisji. Przy tych wynikach sprzedaży to nawet nie wiem co AP rogi w spółce od 2 lat.
Pytanie czy ktokolwiek coś wie o sprzedaży Mabion w h2? Wg mnie spółka leży. Mało prawdopodobne aby facet odpowiedzialny za sprzedaż nagle rzucał papierami. I to w dodatku z ramienia funduszu inwestycyjnego. Inna sprawa że AP ma długą już listę bankructw firm w które się zaangażował.
Jeżeli nikt nic nie wie o aktualnej sprzedaży i przychodach firmy, cała ta tutaj paplanina nie ma sensu.
Nie masz zielonego pojęcia o tym co piszesz. Nie znasz w ogóle zasady działania rady nadzorczej czy zarządu spółki.
Weszli nowi. Prawdopodobnie trupy wylecą z szafy. Więc oto miał cokolwiek za uflszami ucieka bo odpowiada materialnie będąc w zarządzie za chociażby wyniki.
Tak więc reasumując i mam wrażenie że wiele osób już o tym wie. Przyszli ludzie kompetentni, miotła więc tak jak w przypadku innych spółek raczej szykują się powroty na 20-30zl a nie bankructwo.
Wysyp troli jak ty na tym forum też nie jest przypadkowy.
Szanowny kolego BVG,ponawiam pytanie czy posiadasz akcje MABION? Unikasz odpowiedzi w każdym wątku ....:) Tyle masz do powiedzenia w temacie spółki a nie wiemy czy masz akcje czy nie:):):)
Napisze Ci, że ma i co z tego? Tak samo jakby napisał, że ma miliony złotych na koncie. 99% informacji na tym forum to manipulacja tłumem, który niestety na polskiej giełdzie stanowi większość. To właśnie takie osoby, które w wyniku swego rodzaju Paniki próbują zaczerpnąć info z internetu czytając bzdury na tym forum myślą - moje wątpliwości jednak są słuszne, sprzedaje. I to właśnie jest te statystyczne 70% akcjonariuszy, którzy tracą na giełdzie.
Przepraszam, ja nie chcę nikim manipulować. Szukam tylko faktów.
1. Przejrzałem CV tych Panów. Nie jest to klasa AA. Nie pracowali w biotechnologiach z sukcesami
2. Wyjście osób z rady nadzorczej wiarze sie z konkretnymi przepisami i obowiązkami KSC. Możecie sami poczytać. Z jakiego innego powodu ktoś odchodzi z rady?
3. Piszecie o trupach w szafie. Ja nawet nie wiem czy ta firma cokolwiek wykonuje dzisiaj, czy ma przychody, czy ma sprzedaż. Udajecie jakby to była wielka tajemnica handlowa i wymagała od rady ESPI. Wg mnie firma nie ma kontraktów
4. Mam wrażenie że nie rozumiecie czym zajmuje się producent taki jak Mabion. To tylko wykonawca produkcji komponentu na bazie know how innych firm. Problem w tym że aby takie kontrakty pozyskać trzeba być mocnym insiderem w tym środowisku. Kims z biznesu. Nikt z Mabion od 5 lat taka osoba nie jest.
Zgadzam się z opinią że to czy mam czy nie mam nie ma znaczenia w dyskusji. Chciałbym żeby akcje były po 50. Tylko że nikt tutaj nie jest wstanie żadnego przytoczyć argumentu że tak będzie. Chowacie się za pseudo tajemnicami zamiast odpowiedzialnie powiedzieć że ta firma może zbankrutować i ludzie stracą kase i prace. Nie wiem co w tym złego.
Pisza tutaj ludzie a właściciele - Twiti czy inni milczą mając małych inwestorów za nic.
Reasumując - proszę nie piszcie na tym forum jak dzieci że będzie ESPI to będzie 20 bo to jest właśnie naganianie. Nie ma żadnych za tym argumentów na dzień dzisiejszy.
Dnia 2025-09-25 o godz. 16:47 ~BVG napisał(a): > Przepraszam, ja nie chcę nikim manipulować. Szukam tylko faktów. > > > > 1. Przejrzałem CV tych Panów. Nie jest to klasa AA. Nie pracowali w biotechnologiach z sukcesami > > > > 2. Wyjście osób z rady nadzorczej wiarze sie z konkretnymi przepisami i obowiązkami KSC. Możecie sami poczytać. Z jakiego innego powodu ktoś odchodzi z rady? > > > > 3. Piszecie o trupach w szafie. Ja nawet nie wiem czy ta firma cokolwiek wykonuje dzisiaj, czy ma przychody, czy ma sprzedaż. Udajecie jakby to była wielka tajemnica handlowa i wymagała od rady ESPI. Wg mnie firma nie ma kontraktów > > > > 4. Mam wrażenie że nie rozumiecie czym zajmuje się producent taki jak Mabion. To tylko wykonawca produkcji komponentu na bazie know how innych firm. Problem w tym że aby takie kontrakty pozyskać trzeba być mocnym insiderem w tym środowisku. Kims z biznesu. Nikt z Mabion od 5 lat taka osoba nie jest. > > > > Zgadzam się z opinią że to czy mam czy nie mam nie ma znaczenia w dyskusji. Chciałbym żeby akcje były po 50. Tylko że nikt tutaj nie jest wstanie żadnego przytoczyć argumentu że tak będzie. Chowacie się za pseudo tajemnicami zamiast odpowiedzialnie powiedzieć że ta firma może zbankrutować i ludzie stracą kase i prace. Nie wiem co w tym złego. > > > > Pisza tutaj ludzie a właściciele - Twiti czy inni milczą mając małych inwestorów za nic. > > > > Reasumując - proszę nie piszcie na tym forum jak dzieci że będzie ESPI to będzie 20 bo to jest właśnie naganianie. Nie ma żadnych za tym argumentów na dzień dzisiejszy.
No rzadkie przejawy rozumu na tym forum... Nie doszukuj się na tym forum mądrości. Każde rozsądne słowa na tym forum zawsze były kwitowane "naganianiem" i chęcią odebrania akcji tej perełki. Spółka nie ma kontraktów, nie ma przychodów, leci na stracie kolejne kwartały, a jedyne co pięknie wyglądało to kolejne slajdy power pointa ze strategiami (nigdy nie dowiezionymi i zmieniającymi się co jakiś czas). No i hit nad hity prezentowanie wartości złożonych ofert. :) Spółka jest w czarnej d...e, ale zmiana na fotelu prezesa daje nadzieję na przejęcie spółki przez większy podmiot lub fundusz. Może... bo zanim dojdzie do jakiejkolwiek transakcji potrzebny jest due diligence. Przecież muszą wejść osoby z zewnątrz żeby mieć pewność co się da, a co nie i po jakiej cenie. A poza tym spółka potrzebuje kasy na bieżące funkcjonowanie... Z czegoś pensje trzeba płacić. Długa droga do tego, by uznać, że coś pozytywnego się dla akcjonariuszy zadzieje. Ale lepiej tak niż upadłość.
Zgadzam się. Zastanawiam się tylko gdzie są kluczowi właściciele. Polpharmex? Celon? Twiti? Patrzą tylko? Ciekawe. Bo może to był tylko wehikuł? Szkoda naprawdę że nie mamy dziennikarza który mógłby z właścicielami porozmawiać i dać inwestorom normalny wgląd co się dzieje.
Fenix, obserwuję spółkę i mam w portfelu (niestety) od wielu lat wierząc w polską biotechnologię... Nie oceniam kompetencji, wiedzy i doświadczenia nowego zaciągu z poprzednich firm. Ale kasa musie się zgadzać, żeby móc prowadzić działalność gospodarcza w takiej firmie, to jak nie masz zamówień, grantów, dotacji itp. to pozostaje tylko co? Właściciele zdecydują o dalszym istnieniu spółki tylko, żeby zagwarantować funkcjonowanie, bez przychodów/zysków/dodatnich przepływów to co się musi wydarzyć? Dla ułatwienia podpowiem Ci, literka S już była...