Jeśli nie potrafisz czekać kilka lat to nie zarobisz dużo na którejkolwiek spółce... Tu był skok z 2,5 PLN na 4,5 PLN i co ??? Sprzedawali za chwilę w panice za 3,3 PLN ze stratą, bo im dalej nie rosło jak sobie umyślili ??? Naprawdę uważasz hazard zależny od innych gupich jeszcze drożej w kilka dni kupujących za drogę do bogactwa ??? Tyle było skoków nagłych kursu na GPW przez całe dekady, więc jeśli to skuteczna metoda, to czemu tu dalej jesteś ??? Mając jak mniemam milardy pomnażane o 100% w kilka dni czy tygodni z 10 tys. zł w 10 lat by naprodukowało więcej niż PKB Polski całej... Weźcie się pyknijcie z tymi jękami spekuskoczkowymi i zacznijcie na poważnie wiedzieć co to jest GRENEVIA, jak bardzo przewyższa inne spółki zdolnością generowania gotówki i jak rozwój sytuacji z upływającym czasem szkodzi Tomusiowi a sprzyja akcjonariuszom mniejszościowym z Allianz na czele... Ehhh... Tłumacz jak w przedszkolu a tam dzieci dalej opowiadać będą, że widziały Godzillobobrojeża, który ział czekoladą i codziennie na inną spółkę skakał licząc, że to mu da miliardy nowych motylków w brzuszku... Pozdrawiam dorosłych inwestorów, którzy nie szukają już pod łóżkiem spekuskoczkowych Borostworów :)
Dajesz poznać po sobie takie wrażenie że pisanie o Grenevi Tomusiach by Cię podniecało. Ogólnie rzecz biorąc stroimy po tej samej stronie barykady ale serio mam w d.... Twoje wybory i fajnie by było gdybyś i Ty miał moje. Dzięki.
Tyle, że swoje opowiadasz tu jak i ja, więc weź swoją radę i sama się za barykadą z nimi zamknij, skoro usiłujesz zakrzykać to, co powszechnie wiadomo... Spekuskoczek dużo szumu robi, a na koniec wychodzi ogólnie na zero + zawał przez ciągłe emocje i kombinowanie jak traszka pod górę... I nie licz na to, że będę tu ignorował Twoje subtelne wciskanie innym, że jak nie będzie szybko kontraktów z PGZ czy komunikatu, to uciekasz, bo jak troll próbujesz weprzeć innym, że też powinni sprzedać swoje akcje za tanio i zrobić gupio... Nie zostawię bez odpowiedzi ani jednego defetysty usiłującego podkopywać morale walczących tu inwestorów indywidualnych, bo dali wszyscy odpór Tomusiowi kiedy nawet nie miałaś pojęcia o istnieniu GRENEVIA i zresztą po tych koncepcjach prezentowanych tu chyba dajesz do zrozumienia, że do dziś niewiele wiesz o sytuacji i sposobie robienia przez nią wszystkich biznesów, więc PODSUMOWYWUJĄC... Nie licz na ciszę, gdy plumkasz od rzeczy... A podnieca mnie zwalczanie jęczących trolli i każdego kto gupoty pie...oli zatem tyle w temacie i komunikacie... Pozdrawiam podniecających się równie mocno jak ja, bo na zwisłe fajki to i liter i czasu szkoda, a z nimi to dla Tomusia sama wygoda :)
Nie sądziłem że moje posty mogą być dla kogoś wyrocznia przecież ja drobny nawet nie inwestor ale co innego Ty, inteligent piszący elaboraty od siedmiu boleści albo inaczej a moze przede wszystkim polski Waren Bufet kupił Grenevie i zabierze ja w niebiosa bo skoro ja wychwala za życia. Jeśli uważasz że ja jestem tropem to Ty jesteś naganiaczem hipokryto.
A definicji hipokryzji też nie uczyli albo nie dali broszurki do przeczytania, żebyś poznało ??? Wszystko co tu skrobię opiera się na oficjalnie dostępnych faktach a dodatkiem są moje wnioski z nich wyciągane na bazie doświadczenia i zgromadzonej wiedzy... Naprzeciw mam jęczących o komunikatach lub ich braku trolli bez pojęcia o tym co, po co i w ogóle czemu kupują... Myślisz, że do tego typu osób kieruję swój przekaz ??? Tylko Ci, którzy mają odwagę się przyznać do tego, że potrzebują się uczyć, mogą kiedyś cokolwiek zrozumieć, a teraz widzę rozwrzeszczaną nastoletnią osóbkę, która dostała szału, bo gupi Prądozaur jej wytknął publicznie nieefektywność stosowanych metod, które zalecasz tu innym... Będąc osobą efektywnie zarabiającą i przez to bardzo bogatą nie musiałabyś nawet reagować na moją uwagę, ale wiesz, że słabo idzie w ten sposób i to złości bardzo... Moim zdaniem każdy rozumny oleje koncepcję sprzedawania akcji GRENEVIA dlatego, że przez miesiąc czy nawet cały rok nie będzie komunikatu, bo widzi w sprawozdaniach finansowych (nie ma silniejszego komunikatu o stanie spółki niż one publikowane co 3 miesiące) ogrom produkowanej i gromadzonej przez jej wszystkie biznesy gotówki... Każdy kto chce wiedzieć, już wie, że wartość GRENEVIA przekracza wielokrotnie obecny kurs... Jedyni jęczący przeciw GRENEVIA i sugerujący na różne sposoby wątpliwości w obliczu coraz bardziej pozytywnego rozwoju sytuacji, to gupcy bez jakiegokolwiek pojęcia o GRENEVIA + zasadach inwestowania oraz celach Tomusia i zwykłe tomkotrolle mające tu udawać obiektywność w kilku postach, by później jak ojej ojejka tu nagle delikatnie sączyć jad inwestorom indywidualnym, że po pewnym czasie bez komunikatu ze spółki powinni sprzedać i odejść... Za gupi jesteście, żeby tymi swoimi bazarowymi metodami tu nadal ludzi tumanić i straszyć, a fakt, że największym zadaniem wyznaczonym tej bandzie jest wojowanie z wytykającym to wszystko gupim Prądozaurem, jest największym dowodem na to, że ten gupi Prądozaur bije ich tam gdzie boli i nie mają sposobu na to, żebyście przestali uznawać te moje elaboraty od siedmiu boleścia za 1000 razy bardziej wiarygodne bo logiczne i oparte na faktach niż trollojęki typu ucieeekajcie bo armagiedon, a jak nie armagiedon to bez komunikatu o umowie armagiedon i ucieeekajcie !!! Każdy wybiera każdego dnia GUPOTA czy ROZUM i racjonalne działanie dla własnego dobra... To tylko dwie strony słownego medalu, a każdy ze sprawnym umysłem już sam wie, co jest dla niego dobre... Pozdrawiam każdego, kto nie daje się nabrać na jęki trolla i defetyzmy tego czy innego, gdy widzi ciągłe oznaki rozwoju GRENEVIA coraz szybszego :)
Dziecko zagubione... Ponad pół roku wstecz tu zaczynałem tę kampanię antytrollową jak kurs był zaniżony do 1,80 PLN i zaraz ogłosili to nibywezwanie dla frajerów za 2,12 i 2,75 PLN... Od tamtego momentu powtarzam, że trzeba mieć uszkodzony umysł, żeby oddawać miliarderowi za skrajnie zaniżoną cenę akcje GRENEVIA, które już wtedy były realnie warte co najmniej 5 PLN, a teraz z rozpoczetą zbrojeniówką już 7 PLN i za 2-3 lata jak GRENEVIA będzie produkowała prawdopodobnie po 500 mln PLN zysku netto rocznie, to co najmniej 10 PLN należy oczekiwać... W tym czasie naczytaliśmy się od trolli o tym, że GRENEVIA upada i sprzedadzą wszyscy w panice za 50 groszuf jak nie sprzedadzą w wezwaniu lub po kursie aktualnym, później, że JSW upada rzekomo i zaraz GRENEVIA też upadnie przez to, a teraz kolejny pomylony troll opowiada, że należy uciekać jak nie będzie komunikatu Prezesa przez kilka tygodni... Komu czytający mają przyznać rację ??? Gupiemu Prądozaurowi, który im od początku wskazywał uczciwie swoje zdanie, że nie należy sprzedawać po 1,80 i 2,12 PLN przez co do dziś trzymając mają prawie 100% wyceny więcej czy może mają wierzyć byle panikarzotrollowi opowiadającemu o bankructwie GRENEVIA i konieczności oddawaniu akcji miliarderowi za ułamek ich realnej wartości, bo przez chwilę nie będzie komunikatu praktyce absolutnie pozbawionego znaczenia bo coraz więcej GRENEVIA zarabia nie z komunikatów a z realnej działalności jej biznesów i to widać po prosut w sprawozdaniach finansowych nie w komunikatach !!! Naprawdę w tej tomkocentrali to się tam już ze...rali jak tego typu amatorów na potłuczenie tu wysyłają żeby robili za nibyinwestorów ryjących między normalnymi rozsądnymi ludźmi... Pozdrawiam już od dawna znieczulonych na wszelkie jęki ojejki jęczysławów opowiadających Wam, że GRENEVIA upada, dywidendy nie będzie przez 100 lat, że decyzje macie podejmować zależnie od komunikatu lub jego braku i że kurs nie wzrośnie ponad 2,12 PLN, co każdego dnia widzimy i w ogóle to Polskę zlikwidują tomkogendery a Słonko nie wzejdzie :)
A co mają wyniki i miliardowe zyski grenevii wspólnego z kursem? Chyba wczoraj tu na forum wpadłeś, albo pomyliłeś normalną spółkę z zarządem działającym w sposób przejrzysty i nieszkodliwy dla mniejszościowych z tym gufnem, które właściciele chcą: 1) obrzydzić wszystkim 2) pozbyć się mniejszościowych wszelkimi możliwymi sposobami 3) nie dzielić się z drobnicą zyskami - choćby i miliardowymi 4) którego to gufna kurs będą zaniżać latami. Tak więc 1) chyba każdy widzi, jak jest 2) póki co skutecznie za darmo odbierają w skupach hurtowo akcje. 3) nikt ich nie zmusi do dzielenia się zyskami. Nie robili tego przez ostatnie 6 lat, bo nie muszą i co im zrobisz? Napiszesz do knf? GDZIE MASZ NAPISANE, ŻE MUSZĄ DZIELIĆ SIĘ ZYSKIEM? Zyski: setki milionów rocznie a drobny grosza nie powąchał. 4) robią, co mogą. Modelowy przykład z umową z pgz: wysłali pajaca, aby do kamer emocje kupujących ostudził, mówiąc, że "coś jest na rzeczy, ale to właściwie nic pewnego i może dopiero za 5 lat :) To nie jest normalna spółka.
No i proste pytanie... Jak wszystkimi możliwymi sposobami ze wszystkich stron Tomuś obrzydza wszystkim własną spółkę, żebyście mu oddali za ułamek jej realnej wartości swoje akcje GRENEVIA, to chce na tym stracić czy w kilka lat kilka razy pomnożyć swoje miliardy ??? Tomuś jest pierwszy niecierpliwy do wypłacenia sobie zysków GRENEVIA jako dywidend prosto do swojego TDJ ale usiłuje wymęczyć inwestorów indywidualnych wpierając że nie będzie dywidend, zaniżany kurs na siłę jakoś w pół roku mimo to z 1,80 na 3,3 poszedł czyli prawie 100%, więc ktokolwiek opowiada Wam, że należy uciekać, albo sam chce tanio odkupić Wasze już kupione akcje GRENEVIA, albo jest bez pojęcia trollem usiłującym zaszkodzić i namieszać w Waszych umysłach... Allianz przewodzi sojuszowi funduszy i razem mają ponad 13% akcji, jak pokazali mogą blokować Tomusiowi uchwały szkodzące akcjonariuszom mniejszościowym a mają jeszcze więcej możliwości udowodnienia akcjonariuszowi większościowemu, że nie będzie jego samowolki... A brak dywidendy nie jest tragedią, bo GRENEVIA coraz mocniej się rozwija i kurs stopniowo za tym podąża i podąży... Kiedyś czytaliśmy o bankructwie GRENEVIA i wyprzedawaniu akcji za 50 groszuf, później, że GRENEVIA padnie bo JSW niby pada, a teraz nagle czytamy że GRENEVIA tonie w gotówce ogromnej i jest super spółką, ale nie zobaczycie z tego grosza ??? No baju baju dla frajerów 2.0 po prostu... W nieskończoność nie może Tomuś gromadzić gotówki w spółce, bo z czasem to będzie uznane za działalność na szkodę akcjonariuszy i może też być zaskarżone, a sam też potrzebuje tej gotówki w TDJ, bo GRENEVIA jest jego fundamentem do generowania środków na międzynarodowe inwestycje i dlatego nagle chciał zabrać ją całą z GPW za 2,12 i 2,75 PLN w nibywezwaniu dla frajerów, a że mu się nie udało to nie ma co jęczeć, a po prostu nie dać się frajerować trollom i Tomusiowi... Proste... Pozdrawiam rozumnych, którzy wiedzą, że nie oddaje się swojego 10 za 2 bo troll jeden z drugim radzi pomóc swoim kosztem bogacić się miliarderowi :)