Moje wnioski:
Będziemy czekali na roztrzygnięcie spraw sądowych jeszcze dziesięciolecia bo u nas tak opieszale i nieefektywnie działa wymiar niesprawiedliwości.
Jest to kolejny dowód, że Kowalski jest potrzebny aby zagłosował na polityków, którzy później okradną go nie tylko ze złudzeń.
Odnośnie punktu 5 to jawnie widać, że coś co ma służyć obronie uczestników rynków finansowych jest zwykłą atrapą broniącą przywilejów możnych tego świata.
Podsumowując: moment jakiegoś rozstrzygnięcia naszej gehenny przypadnie na czas gdzie większość z nas będzie " na chmurce". To smutna konstatacja ale w końcu żyjemy w państwie 3 świata.
dokładnie, ten pacjent ma nerwicę natręctw dlatego nie widzi przeciwskuteczności swoich działań ale jemu jego pisanie może dawać ulgę więc nie znęcajmy się nad chorym
..( ŚWIADOMI BĄDŹ NIEŚWIADOMI ... WSPÓŁPRACOWNICY SOLORZA ....KAŻDY PRZECIWNIK DEMONSTRACJI JEST ŚWIADOMYM BĄDŹ NIEŚWIADOMYM WSPÓLNIKIEM ....SOLORZA )
NIE DZIWIĘSIE WAM ŻE JESTEŚCIE ZIRYTOWANI .... USTAWICZNYM POJAWIANIEM SIĘ TEMATU DEMONSTRACJI ...
PRZECIEŻ SĄ ONE WYMIERZONE PRZECIWKO SOLORZOWI
.... A JEŻELI CHODZI .. O SKUTECZNOŚĆ INNYCH METOD ... M.IN SPRAW PROKURATORSKO SĄDOWYCH ( ALE ... OCZYWIŚCIE POWINIŚMY JE TEŻ PROWADZIC.... NAWET CHOĆBY ZE WZGLĘDÓW PROCEDURALNYCH )
. TO SPRAWY SĄDOWO PROKURATORSKIE..... KTÓRE PROWADZIŁO STOWARZYSZENIE POKRZYWDZONYCH W AFERZE GET BACK
... DOPROWADZIŁO DO TEGO..... ŻE PROKURATURA ... KNF ...SĄDY ....WSPÓŁPRACOWAŁY Z PRZESTĘPCAMI ... I OKAZUJE SIĘ ..... ŻE PRZŚLADOWAŁY NAWET... POSZKODOWANYCH !!!!!!
.... DOPIERO KOLEJNE PROGRAMY W TELEWIZJI M.IN . " SUPERWIZJER " ... NAGŁOŚNIŁ SPRAWĘ ... I SPRAWIŁ ZE ZAJĄŁ SIE TYM PROBLEMEM MINISTER ŻUREK
W NASZYM PRZYPADKU UKAZAŁ SIĘ JUŻ ARTYKUŁ W ONECIE
ARTYKUŁ .....O AFERZE ELEKTRIMU
... W CZYM.... GRUPA MNIEJSZOŚCIOWYCH AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU .... MIAŁA POWAŻNY UDZIAŁ !!!!!
.... TO JEDNAK ZA MAŁO .... MUSIMY ... NAGŁASNIAĆ AFERĘ ELEKTRIMU NA ULICACH W CENTRUM WARSZAWY I PRZED MINISTERSTWEM SPRAWIEDLIWOSCI ŻURKA
.... MUSIMY OBRZYDZAĆ ŻYCIE RODZINIE SOLORZÓW I TROLLOM SOLORZA
.... NIE MOGĄ MIEĆ CHWILI ODDECHU ... WIELOMILIARDOWA AFERA ELEKTRIMU ... MUSI BYĆ STALE NAGŁASNIANA
Jasne, transparenty i megafony to stała strategia inwestycyjna KEMOTA. Czekam, aż GPW wprowadzi indeks oparty na liczbie demonstracji pod Sejmem. Sprawy korporacyjne nie rozwiązuje się na ulicy, tylko przy stole negocjacyjnym i w sądzie. Nawet jeśli to trwa lata. Ale do Ciebie i tak nie dotrze.
TERAZ JUŻ WSZYSTKO JASNE .... AFERA GET BACK PRZEZ PRZEZ KAWAŁ CZASU / LATA ....POKAZAŁA TĄ OSŁAWIONĄ ........SKUTECZNOŚĆ ... "STOŁÓW NEGOCJACYJNYCH I SĄDÓW "
A WIĘC BĘDĘ POWTARZAŁ DO ZNUDZENIA ..... MOŻE COŚ DOTRZE DO TYCH T...... ŁBÓW /GŁÓW
A WIĘC POWTARZAM RAZ JESZCZE ....AFERA GET BACK ....POKAZAŁA PRZEZ DŁUGIE LATA .......WYJĄTKOWĄ SKUTECZNOŚĆ SĄDÓW PROKURATUR I KNF ......W PRZEŚLADOWANIU...... POKRZYWDZONYCH W AFERZE GET BACK
... DLATEGO PRZEWODNICZĄCY KNF ... BYŁY I AKTUALNY .... ... ORAZ CAŁA GRUPA PROKURATORÓW JEST OBECNIE OBJĘTĄ ŚLEDZTWEM ... ALE STAŁO SIĘ TO .........DOPIERO ...... PO PROGRAMIE TVN "SUPERWIZJER " ..
.. POLSKA PROKURATURA.... KNF I WIĘKSZOŚĆ SĄDÓW .....TO PRZEGNIŁE I SKORUMPOWANE INSTYTUCJE .... KTO TEGO NIE WIDZI ...JEST ŚLEPY .... ALBO UDAJE ŚLEPEGO .... CO JEST JESZCZE GORSZE ..... STĄD APELE..... O DEMONSTRACJE
były większe afery; wgi, amber gold, getback o których słyszał każdy i do dziś poszkodowani nie odzyskali pieniędzy o elektrimie nie słyszał pies z kulawą nogą czy ty nie rozumiesz że tutaj okradł nas oligarcha były współpracownik służb więc szanse nasze są jeszcze mniejsze żadne apele i żadne demonstracje nie mają sensu dlatego że niema chętnych do tych demonstracji sprawy sądowe prowadzone przez pae mają za zadanie wypracowanie odpowiedniego stanowiska negocjacyjnego więc poczekajmy jeszcze trochę na pozytywne rozstrzygnięcia sądowe wtedy 50-70pln całkiem realne a ty...organizuj te swoje potężne, cykliczne demonstracje i daj ci panie boże te twoje 800pln/akcje.
NO WIDZISZ .....PIĘKNIIE POWIEDZIANE .... ODCZEP SIĘ OD DEMONSTRACJI ... I NIE ZAjMUJ SIĘ TYM TEMATEM ... OD DEMONSTRACJI SĄ INNI ... A TY CZEKAJ NA "ODPOWIEDNIE STANOWISKO NEGOCJACYJNE " .... KTÓRY TO JUŻ ROK ... 15 nasty .... CZY 16 sty ???????
Dzień dobry, ale jakie negocjacje ? To nie są ludzie którzy są skłonni coś komuś dać, nawet jeśli to się słusznie komuś należy: "Drobni nic nie dali więc nic nie dostaną".. Czy Pan tego nie widzi, że wszystko to prowadzi do przedawnienia ? Tak to wygląda…najpierw wszyscy liczyli na GA że się rozliczy, później na PAE że coś uzyska, a teraz na manifestacje i pozew przeciwko Skarbowi Państwa.
W sprawie pozwu przeciwko Skarbowi Państwa to brak jest podstaw do jego wniesienia. W pierwszej kolejności, należy stwierdzić, że to nie był przepis tylko uchwała podjęta zgodnie z obowiązującymi, w tamtym okresie, przepisami prawa i została ona wykonana. Brak jest podstaw prawnych do jej wzruszenia. GPW jest spółka prawa handlowego i w zakresie odpowiedzialności mają zastosowanie przepisy z ksh.
Radzę poczytać trochę, ewentualnie zwrócić się do jakiejś Kancelarii Prawnej, a nie mamić ludzi jakimś pomysłami z kosmosu i pozwami przeciwko Skarbowi Państwa. Bo do tego także nie ma podstaw prawnych. Po za tym odpowiedzialność osób podejmujących decyzje w sprawie Elektrimu, w mojej ocenie już się przedawnia, więc jeśli chce Pan coś zrobić to jest ten moment, a nie czekać na petycje, manifestacje tylko realnie zacząć działać.
Jeszcze raz powtórzę...czas leci, a w konsekwencji sprawy się przedawniają i niedługo żadne manifestacje media pozwy etc. nie pomogą..... bo sprawy się po prostu przedawnią i żadne roszczenia mniejszościowym akcjonariuszom nie będę przysługiwać..i tyle.
Jak się skończył ostatecznie pozew "przeciwko Skarbowi Państwa" inwestorów Amber Gold, to możecie sobie przeczytać w artykułach prasowych z przed dwóch tygodni.
Każdy kto ma podstawową wiedzę o prawie, wie że w naszym przypadku skończy się to dokładnie tak samo. Praktycznie będzie to kopiuj/wklej uzasadnienia sądu tego w sprawie Amber Gold do naszej sprawy odszkodowawczej od Skarbu Państwa i tyle.
Nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobisz? Ale oczywiście za szatnie i tak Pan musisz zapłacić.
A wpisy KEMOTA trzeba po prostu olewać i na nie nie odpowiadać. Nie ma co karmić trolla i wchodzić w nim w dyskusje, bo on się wtedy jeszcze bardziej nakręca. Na początku tego roku pisał że te jego GAME planuje wznowienie spacerów na Marszałkowskiej w cyklach wiosenno-letnich. Później że po WZA będziemy "błagać go" o te demonstracje. Później że planuje wielką demonstracje na przełomie sierpień-wrzesień... Co z tych wszystkich deklaracji wyszło, skoro zaraz zaczyna się jesień?
Trzeba przyjąć do wiadomości że KEMOT jest niereformowalny, a te jego "manifestacje" to właściwie trwają codziennie... tutaj na tym forum. To forum jest miejscem jego demonstracji. Trzeba mu poprostu pozwolić wariować na swój sposób i tyle.
PANIE "RACHUNEK " ....BARDZO DOBRE UZASADNIENIE ŻE CAŁE TO OCZEKIWANIE NA " DOBRĄ POZYCJĘ NEGOCJACYJNĄ "... .W SĄDACH .... TO MRZONKI .... BEZ SPRAWY CYWILNEJ ... NIESTETY
TAK JAK PAN PISZE .....WSZYSTKO ZMIERZA DO PRZEDAWNIENIA ROSZCZEN I PRZEDAWNIENIA OSKARŻEŃ SOLORZA O WYPROWADZENIE MILIARDÓW Z ELEKTRIMU
.... TŁUMACZĘ TYM MA.... ..OM
..ALE ONI ... ALE ONI NIE ROZUMIEJĄ
.... DEMONSTRACJE SĄ RZECZYWIŚCIE DOSYĆ KARKOŁOMNYM SPOSOBEM ZWRÓCENIA UWAGI NA AFERĘ ELEKTRIMU ... JAKIMŚ SPOSOBEM BYŁ ARTYKUŁ W ONECIE
... ALE TO NIE WYSTARCZA .... NAM TRZEBA WSTRZĄSU ... TAKIM JAKIM BYŁ PROGRAM " SUPERWIZJER " W TVN 24 ... O AFERZE GET BACK
... WYDAJE MI SIĘ ŻE TAKIM SPOSOBEM BYŁABY FALA POTĘŻNYCH LICZNYCH DEMONSTRACJI PRZED MINISTERSTWEM SPRAWIEDLIWOŚCI ŻURKA
... ALE TE DEMONSTRACJE POWINNY BYC TŁUMNE ... I MAJĄCE CHARAKTER PRAWIE MAJDANU ... ALE NIE MA NA RAZIE Z KIM TEGO ROBIĆ
PANIE "RACHUNEK " ... CHYLĘ CZOŁA PRZE PANA ZDROWOROSĄDKOWYM PODEJŚCIE DO AFERY ELEKTRIMU ..... MAM JEDNAK PYTANIE ... CYTUJĄC PANA :
"a nie czekać na petycje, manifestacje tylko realnie zacząć działać.
Jeszcze raz powtórzę...czas leci, a w konsekwencji sprawy się przedawniają i niedługo żadne manifestacje media pozwy etc. nie pomogą..... bo sprawy się po prostu przedawnią i żadne roszczenia mniejszościowym akcjonariuszom nie będę przysługiwać..i tyle."
.... " tylko realnie zacząć działać " .... CO PAN MA NA MYŚLI ?... WSZCZĘCIE NOWEJ SPRAWY KARNEJ ...CZY CYWILNEJ .. CZY CZEGOŚ INNEGO ?.... CZY MÓGŁBY PAN ODPOWIEDZIEĆ
Dzień dobry Panie Kemot, szczerze mówiąc, w Pańskim przypadku nie wiem. Raz już podałem Panu pomysł, jeśli nie może Pan zebrać odpowiedniej ilości akcjonariuszy do manifestacji, wystarczy w kilka osób rozwinąć plakat podczas jakiego wydarzenia czy to sportowego czy też kulturalnego transmitowanego na żywo i pójdzie na całą Polskę. Przed tym, skonsultować się z jakimś prawnikiem, lub mieć go obok na wypadek problemów np. z ochroną.
Natomiast, nie powinien Pan pisać o rzeczach nierealnych , nie mając wiedzy o czym Pan pisze. Pomijając sprawę pozwu p/ko SP, w jednym z postów napisał Pan, że: NACZELNY SĄD ADMINISTRACYJNY PRZEDŁUŻA W NIESKOŃCZONOŚĆ SPRAWĘ OPODATKOWANIA MILIARDOWYCH ZYSKÓW ELEKTRIMU PO UGODZIE Z PTC
NSA stwierdził że Elektrim S.A. w latach 2005–2006 dokonywał operacji polegających na wniesieniu udziałów w PTC Sp. z o.o. do Mega Investments Sp. z o.o., a następnie dalszego ich przekazania do Anokymma Limited z siedzibą na Cyprze, celem ich późniejszego odkupienia. NSA analizował, czy koszty poniesione przez Elektrim S.A. na objęcie udziałów w Mega Investments i ich późniejsze odzyskanie poprzez Anokymma mogą być zaliczone do kosztów uzyskania przychodów przy sprzedaży udziałów w PTC. NSA uznał, że: • „koszty te nie były poniesione w sposób definitywny” (brak trwałego uszczerbku majątkowego) • „brak było rzeczywistego odpływu środków pieniężnych lub ekwiwalentnego uszczerbku” a zatem nie mogły być one zakwalifikowane jako podatkowe koszty uzyskania przychodów. NSA wskazał także, że konstrukcja z udziałem Anokymma Limited i Mega Investments Sp. z o.o. była oparta na wielopoziomowym przenoszeniu własności w ramach tej samej grupy, z klauzulą zwrotu (put-option), co oznaczało że działania Elektrim S.A. miały na celu formalne podwyższenie kosztów nabycia udziałów PTC bez poniesienia rzeczywistego ciężaru finansowego. Tego rodzaju koszt nie mógł być uznany za koszt podatkowy w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy o CIT.
Zatem sprawa administracyjna nie dotyczy ugody PTC zawartej 14 grudnia 2010 r. tylko płatności tzw. początkowej w kwocie 718 mil. Euro. Pisanie takich rzeczy powoduje, że nikt nie traktuje Pańskich wpisów poważnie. Natomiast, przy okazji, mam ponownie prośbę, aby nie obrażał Pan na forum organów ścigania, sądów i nie generalizował. Wbrew wpisom na tym forum, sytuacja akcjonariuszy jest zupełnie inna niż sprawa Get-Beck.
PANIE "RACHUNEK " DZIĘKUJĘ BARDZO ZA ODPOWIEDŻ .... JAK DOBRZE POSŁUCHAĆ MĄDRYCJH LUDZI
..... ZATEM ....KONKLUDUJĄC ... JAKA ... WEDŁUG PANA.... POWINNA BYĆ TREŚĆ PLAKATU NA IMPREZIE ... TRANSMITOWANEJ NA CAŁĄ POLSKĘ
..... JAKI POWINIWN BYĆ GŁÓWNY PUNKT / PUNKTY OSKARŻENIA SOLORZA I JEGO ZARZĄDU ELEKTRIMU
.... JAKA POWINNA BYĆ TREŚC TEGO OSKARŻENIA ... NIE BUDZĄCEGO WĄTPLIWOŚCI/ LUB MAJĄCEGO DUŻE SZANSE POWODZENIA
... GDZIE SĄ TE CZUŁE PUNKTY / MIĘKKIE PODBRZUSZE .... CO JEST ISTOTĄ..... OSKARŻENIA SOLORZA/ ZARZĄDU.....O POKRZYWDZENIE MNIEJSZOŚCIOWYCH AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU I SAMEGO ELEKTRIMU .
Panie Kemot, pisałem przecież, że same manifestacje nic tutaj nie dadzą, na ich podstawie nikt nie będzie wszczynał żadnych postępowań. Jakieś nie poparte dowodami, oświadczenia, że się zostało okradzionym, skrzywdzonym nie mają znaczenia… Wielokrotnie pisałem o tym, to nie wystarczy. Inaczej organy ścigania nie robiłby nic innego tylko zajmowały się donosami, a jest tego sporo sądząc po publicznie dostępnych danych. Trzeba uprawdopodobnić popełnienie przestępstwa, poprzeć je dowodami, wskazać kwotę szkody oraz osoby, które są za to odpowiedzialne…Tyle i aż tyle…. Nad stosownym przekazem, powinien Pan sam pomyśleć, nie wiem jakie transparenty Pan niósł dotychczas i o jakiej treści, byleby były zgodne z prawdą. Np. żądamy powrotu spółki publicznej Elektrim S.A. na giełdę lub wprost p. Solorz domagamy się powrotu spółki Elektrim na giełdę etc.
PANIE RACHUNEK ... ALE NA JAKIEJ PODSTAWIE ŻĄDAMY POWROTU ELEKTRIMU NA GIEŁDĘ .... SKORO .... JAK SAM PAN STWIERDZIŁ ...UCHWAŁA BYŁA WAŻNA ... I NA PODSTAWIE KSH . ... I JEST SFORMUŁOWANIE ...JAK BYK ...... "UPOWAŻNIA " ...... A NIE "ZOBOWIĄZUJE "
.... JEŻELI CHCE PAN LITERALNIE PRZESTRZEGAĆ PRAWA ... TO NA JAKIEJ PODSTAWIE .... PAN ŻĄDA ?????? ALBO JA MAM ŻĄDAĆ ????
CHYBA ŻE STWIERDZAMYT ŻE WSPOMNIANA UCHWAŁA NARUSZAŁA I NARUSZA NADAL .... ŻYWOTNE INTERESY 6000 AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU ... ZA CO POWINNO ODPOWIEDZIEĆ.... PAŃSTWO "POLSKIE "
"CHYBA ŻE STWIERDZAMYT ŻE WSPOMNIANA UCHWAŁA NARUSZAŁA I NARUSZA NADAL .... ŻYWOTNE INTERESY 6000 AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU ... ZA CO POWINNO ODPOWIEDZIEĆ.... PAŃSTWO "POLSKIE " "
Takie rzeczy to może stwierdzić tylko sąd, a nie jakiś tam kemont. Ty to tam możesz sobie"stwierdzać" tylko kogo to obchodzi?
Państwo Polskie już sobie stwierdziło, w odpowiedzi na interpelację poselską z 2019 roku, że: twoje interesy zostały zabezpieczone w obowiązkowym wezwaniu na akcje z 2007 roku, skoro się nie napisałeś, to sam nie zadbałeś o własne interesy i sam jesteś sobie winny.
Dlatego, jakieś naiwne myślenie niektórych, że skoro solorz nie chce płacić, to może Państwo Polskie zapłaci, jest dla mnie śmieszne. Tak samo myśleli i argumentowali inwestorzy Amber Gold, jak to się skończyło, to chyba każdy może przeczytać w uzasadnieniu z przed 2 tygodni.
PANIE " RACHUNEK ".... Z CAŁYM SZACUNKEM .... ALE PO TYLU LATACH ....WYPISANIE NA BANARZE / PLAKACIE HASŁA ....." ŻĄDAMY POWROTU ELEKTRIMU NA GIEŁDĘ " ( ....ZRESZTĄ.... ONO JEST ..... OBECNE NA KAŻDEJ MANIFESTACJI )
... Z KTÓREGO ON SIĘ Z ŁATWOŚCIĄ WYBRONI ARGUMENTUJĄC .... "TRWA SPRAWA PODATKOWA " ....TO PAŃSTWO NIE JA .. SOLORZ ...."WYPUSCIŁO " ... UCHWAŁĘ .... " UPOWAŻNIA " ... A NIE "ZOBOWIĄZUJE " . ... DO POWROTU ELEKTRIMU NA GIEŁDĘ
... "MIEJCIE PRETENSJE DO PAŃSTWA , KNF , GIEŁDY ... A NIE DO MNIE ... SOLORZA "
.... WYDAJE MI SIĘ ŻE WALKA Z HYDRĄ .... TYLKO z TAKIM HASŁEM
.....OTÓŻ SZANSE.... Z TYM JEDYNYM HASŁEM ..... SZANSE.... WYGRANIA BOJU ... Z SOLORZEM ... SĄ ZNIKOME .
... CZY MÓGŁBY PAN PODAĆ JESZCZE INNE ARGUMENTY ... KTÓRYCH MOŻNA BY UŻYĆ ?????
Panie Kemot, z całym szacunkiem, ja nie mogę za Pana myśleć... Manifestacje są Pańską ideą i to Pan jako główny organizator powinien wiedzieć czego Pan chce i przede wszystkim jakie cele chce Pan osiągnąć za pomocą tego środka nacisku. Jeśli Pan nie wie, niech Pan skonsultuję się z PAE aby Panu podpowiedzieli jakie hasła są właściwe w kontekście prowadzonych przez nich działań. Z tytułu wątku wnoszę, że świetnie im idzie i są coraz bliżej uzyskania swoich celów. Co do sprawy podatkowej, to czy Pan na pewno wie, że się jeszcze toczy ? :-) Zresztą, Elektrim zawiązał rezerwę na poczet zapłaty podatku i każdy biegły Panu powie, że nie jest to przeszkoda, do powrotu na giełdę. Wycenia Pan swoje akcje na kwotę 800 zł , zakładam że ma Pan ich parę tysięcy, naprawdę niech Pan odżałuje 10 - 20 tys. na jakiegoś dobrego prawnika i skonsultuje, skoordynuje swoje działania, wtedy Pan będzie wiedział co jest właściwe i co robić.
Dzień dobry Panie Kemot, Ja piszę a Pan nadal swoje… Brak jest podstaw do odpowiedzialności SP za działalność spółki prawa handlowego której jest/było współwłaścicielem. Uchwała, w obecnej chwili, narusza prawa interesy 6000 akcjonariuszy Elektrimu i naraża ich na szkodę ponieważ: a) Elektrim S.A. jest spółka prawa publicznego i powinna być notowana na giełdzie, b) Upadły podstawy wycofania spółki z giełdy (zakończenie upadłości) c) Akcjonariusze nie mogą zbyć swoich akcji, zgodnie z prawem, na rynku regulowanym.
Zatem, powinni Państwo złożyć się na międzynarodową kancelarię prawną np. (200 zł x 6000 = 1200000) i skierować powództwo p/ko GPW o zmianę tej uchwały lub jako posiadający 5% akcji postawić sprawę na WZA i zaskarżyć odmowę podjęcia uchwały o powrocie spółki na giełdę do Sądu. Przejść przez sądy krajowe i wtedy postawić sprawę przed sądem europejskim. Zawsze powtarzałem, że składki płacone ma obsługę prawną są zbyt małe i jeśli chcą Państwo wygrać sprawę muszą Państwo wynająć naprawdę fachowców. To jak w każdym zawodzie, możesz być rzemieślnikiem lub artystą. Do tej sprawy potrzeba artysty. Dlaczego do Sądu Europejskiego, a dlatego że w obecnym stanie prawnym przepisy prawa krajowego nie przewidują takiej sytuacji, najprawdopodobniej gdyż nie badałem sprawy. To jak kiedyś pisałem, słowa p. Z . Solorza – „Elektrim wróci na giełdę ale już nie jako wydmuszka” w obecnym stanie prawym, w świetle przepisów prawa europejskiego które podawałem na forum, mogłyby być brane najprawdopodobniej za „manipulację na rynku” – ale o tym rozstrzyga Sąd. Ale żeby do tego doprowadzić, trzeba naprawdę dobrej Kancelarii Prawnej.
Z powodów, o których powyżej, może Pan żądać na plakatach powrotu na giełdę spółki Elektrim S.A. Odnoście tzw. interpretacji poselskiej. To również wielokrotnie o tym pisałem. TO NIE JEST ŻADNE ŹRÓDŁO PRAWA – wtedy był Sejm z 2018 r., teraz z 2023 r…Gdyby to była Uchwała Sejmu miałaby to jakieś znaczenie…. Zresztą Uchwały, Ustawy wszystko się zmienia, kwestia czasu...
PANIE RACHUNEK.... W MOMENCIE WYSYŁANIA MOJEJ WIADOMOŚCI (11.14 NIE WIDZIAŁEM ... PAŃSKIEJ ....TEJ Z 11.10 ).... NIECH PAN NA RAZIE NIE BIERZE POD UWAGĘ TEJ MOJEJ OSTATNIEJ WIADOMOŚCI ...
no i zgasił cię rachunek jak peta. chcesz demonstrować tylko nie wiesz przeciwko czemu i jakie hasła wziąć na sztandar. po tej kompromitacji rozumiem że zaprzestaniesz spamowania na tym forum.
Moje uznanie Panie " rachunek" za merytorykę, zdrowy rozsądek, wiedzę.
Gdyby takich jak Pan było więcej wśród akcjonariuszy, sprawy mogłyby potoczyć się znacznie szybciej.
Zaciekawiła mnie kwestia przedawnienia.
Na chłopski rozum wydaje się, że sprawa ograbiania Elektrimu z aktywów, jako proces aktualny i trwający już latami, nie może się przedawnić. A będzie to podstawą do właściwej godziwej wyceny akcji, które kiedyś GA będzie musiał od nas wykupić. Natomiast sprawa powrotu notowań na GPW wydaje się stracona wobec braku uczciwych instytucji w naszym państwie.
Dzień dobry Panie Andi, bardzo dziękuję za miłe słowa, natomiast cała ta sytuacja jest dość dziwaczna, gdyż tłumaczę coś co dawno powinno było zrobić PAE. Odnośnie przedawnienia, nie jest tak jak Pan myśli. Przedawnia się konkretny czyn zabroniony. Zatem, jeśli np. popełniono czyn zabroniony przy sprzedaży Portów Praskich, to jeśli nie postawiono komuś zarzutów w tej sprawie w stosownym czasie, to czyn ten nie będzie już karalny. Przerwanie biegu terminu przedawnienia przerywa wyłącznie wszczęcie postępowania przeciwko osobie (nie dotyczy przestępstw skarbowych tam zasady bodajże są bardzie rygorystyczne.)
Odnośnie, jak Pan napisał obowiązku, to GA nigdy nie będzie musiał wykupić akcji. Muszą to Państwo wreszcie zrozumieć. W mojej ocenie, kierując słowa do mniejszościowych akcjonariuszy "Elektrim wróci na giełdę ale nie jako wydmuszka", p. Solorz działał z góry powziętym zamiarem, aby część akcji pozostała w Naszych rękach. Obecnie, akcjonariuszy mniejszościowych jest powyżej 15 % i nie ma obowiązku ich wykupu, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. GA nic więc nie musi, więc liczenie na jakieś negocjacje, wykup jest naprawdę jak czekanie na gwiazdkę z nieba. Gdyby GA chciał się rozliczyć dawno by to zrobił wobec akcjonariuszy którzy byli w naprawdę złej sytuacji finansowej i zdrowotnej. Słyszałem, że ktoś miał raka i potrzebował na leczenie, ale nie chcę powielać plotek i pomówień. Wracając do tematu, miałby wypłacić jakieś 600 mil. zł w sytuacji w której brak jest przepisu prawnego mogącego go do tego zmusić?. Naprawdę Państwo się obudzą i nie traktują go jako dobrotliwego, uśmiechniętego staruszka tylko jak bezwzględnego biznesmena, tak jak mówią o nim osoby które kiedyś się z nim zetknęły.
PANIE RACHUNEK ....JA RÓWNIEŻ DZIĘKUJĘ .... ZA FACHOWE WYJAŚNIENIE NASZEJ TRAGICZNEJ SYTUACJI ... NIESTETY OZNACZA TO ŻE ....
CO BARDZIEJ PRZYTOMNI WIEDZĄ ...CO TO OZNACZA ....A PRZEDE WSZYSTKIM CO OZNACZA ...... CZEKANIE NA ... "DOBRĄ POZYCJĘ NEGOCJACYJNĄ " ..... JAK TWIERDZĄ NIEKTÓRZY NAWIEDZENI .
SPAMOWANIEM NA TYM FORUM ZAJMUJE SIĘ ....."REALISTA " WRAZ Z "AKCJONARIUSZEM " I "TEN TEGO " .... A NIE KEMOT
... I NIKT MNIE " NIE ZGASIŁ JAK PETA " TYLKO.... CO NAJWYŻEJ POKAZAŁ MI TAJEMNE OBSZARY
....ZA CO JESZCZE RAZ SERDECZNIE DZIĘKUJĘ PANU "RACHUNEK "
... A ZWŁASZCZA ZA SKRZĄCE SIĘ DOBRYM HUMOREM SFORMUŁOWANIE ....."jakie hasła są właściwe w kontekście prowadzonych przez nich działań. Z tytułu wątku wnoszę, że świetnie im idzie i są coraz bliżej uzyskania swoich celów. .... NO...NO...JAKAŚ TWARZ ....CHYBA SIĘ SKRZYWIŁA... W GNIEWNYM GRYMASIE ....
..... NA WSZYSTKICH POPRZEDNICH DEMONSTRACJACH HASŁA BYŁY WŁAŚCIWE .... INFORMUJĄCE O KRADZIEŻACH MILIARDÓW W ELEKTRIMIE
.... NATOMIAST WĄTEJK OSKARŻENIA SKARBU PAŃSTWA ... JEST/ BYŁ .... NA RAZIE LUŻNYM PROJEKTEM I JESZCZE NIE WSZEDŁ DO FAZY REALIZACJI ... A PO INFORMACJACH PANA "RACHUNEK " ... MOŻE OSKARŻENIE PAŃSTWA ... PRZYBIERZE INNĄ FORMĘ .
... CHOCIAŻ/ MIMO ..ŻE AFERA GET BACK I AFERA ELEKTRIMU RÓŻNIĄ SIĘ OD SIEBIE ... TO PAŃSTWO POLSKIE ... I JEGO ORGANY SĄ WSPÓŁWINNE ... CO W AFERZE GET BACK... JEST JUŻ BEZDYSKUSYJNE ... TWIERDZI TAK ....NAWET NOWY MINISTER ŻUREK I NIK
.... DEMONSTRACJE BĘDĄ KONTYNUOWANE .... ... Z NOWYMI HASŁAMI .... DLATEGO TROLLE SOLORZA .... NIE ODDYCHAJCIE Z ULGĄ ..
ZA MYŚLENIE KONCEPCYJNE .. CHCIAŁEM JESZCZE RAZ PODZĘKOWĄĆ PANU "RACHUNEK "
ty jednak jesteś niereformowalny będziesz dalej krzyczał tą wielką literą tylko nie wiesz jak ugryżć temat nie wiesz kogo gonisz za co i w ogóle jesteś jak dziecko we mgle ale nawołujesz do potężnych cyklicznych demonstracji....dramat odpuść bo oprócz pieniędzy stracisz zdrowie rodzinę, rozum już straciłeś, to tylko pieniądze człowieku...
"REALISTA " .....ODPUŚĆ ... ODPUŚĆ ... TO TYLKO PIENIĄDZE ... PO CO SIĘ TAK PRODUKUJESZ NA TYM FORUM ... OD KOGO DOSTAŁES ZLECENIE..... ŻEBY NIE BYŁO DEMONSTRACJI W CENTRUM WARSZAWY ????
realista, po co się produkujesz?
Przecież pisałem wyżej, że kemont wariuje na swój sposób i tyle...
On już prowadzi demonstrację, na tym forum, a przecież to forum ma ogromne zasięgi i czyta je cała Polska, więc solorz odejdzie w niesławie. Bo cała Polska czyta codziennie tutaj spam kemonta i oczywiście bierze go na poważnie.
słyszysz że gdzieś dzwonią tylko nie wiesz gdzie i dlaczego znajdz sobie może jakąś miłą dziewczynę albo zacznij wędkować elektrim to nie na twoją głowę nawet nie wiesz w czym bierzesz udział posiadając akcje tylko dobra wola pana albo jego spadkobierców pozwoli nam wyjść z tego śmiecia i po 50pln jak będzie dobrze a nie po 800....
Dzień dobry Panie Kemot, dziękuję za wszystkie Pańskie podziękowania, proszę nie zwracać uwagi na krytykę, tylko robić swoje. Przynajmniej Pan działa, usiłuje coś zrobić..to naprawdę ważne. Sytuacja jest dynamiczna, nigdy nie wiadomo co przyniesie kolejny dzień ;-).
PANIE RACHUNEK .... WIELKIE DZIĘKI ZA SŁOWA OTUCHY I WSPARCIE
NATOMIAST CI KTÓRZY LICZĄ NA KNF I INNE ORGANY PAŃSTWA
.... NIECH NAJPIERW SPOJRZĄ .....JAK CI PRZESTĘPCY ... WSPIERAJĄ PRZESTĘPCÓW ...Z GET BACK ...
AFERA ELEKTRIMU RÓŻNI SIĘ OD AFERY GET BACK ... OCZYWIŚCIE
...... ALE MECHANIZM WZAJEMNEJ OCHRONY I WSPÓŁPRACY JEST TAKI SAM ...RĘKA RĘKĘ MYJE
KNF ZROBI WSZYSTKO ABY CHRONIĆ SOLORZA !!!!
.... DEMONSTRACJE PIĘTNUJĄCE WSPÓŁPRACĘ PAŃSTWA Z SOLORZEM SĄ NIEZBĘDNE .... MUSIMY WYMUSZAĆ POWRÓT ELEKTRIMU NA GIEŁDĘ !!!!
do Prokuratury Regionalnej we Wrocławiu przekazano zawiadomienie w zakresie 19 czynów, których mieli się dopuścić funkcjonariusze publiczni z Komisji Nadzoru Finansowego (w tym przewodniczący) oraz z Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego, a nadto członkowie ówczesnego rządu (Prezes Rady Ministrów, Minister Koordynator Służb Specjalnych, Minister Sprawiedliwości Prokurator Generalny i Sekretarz Stanu w MSWiA), polegających m.in. na fałszywym oskarżeniu oraz niedopełnieniu obowiązków, w tym w zakresie nadzoru nad działalnością spółki GetBack S.A. oraz nadzoru nad instytucjami finansowymi