• Rozważania z samego rana - ANALIZA TECHNICZNA Autor: arkadiusztoja [217.96.155.*]
    Pytanie numer 1 --- do Osób które zajmują się analizą techniczną, pytam bo mnie ciekawi czy przypuszczacie gdzie obecnie możemy znajdować się na wykresie i gdzie teoretycznie powinniśmy być za czas jakiś jeśli AT ma się spisać ''prawidłowo'' czyli nie będzie zdarzeń nadzwyczajnych ( których nikt nie jest w stanie przewidzieć ) oczywiście nawet jak one będą i mówię tu o tych bardzo negatywnych to może być tak że zostaną one zniwelowane w czasie - czyli spadki będą bardzo duże i szybkie ale okna czasowe budowania struktur falowych nie zostaną naruszone bo wzrosty będą równie szybkie i duże.
    Pytanie numer 2 --- Jak widzicie kurs w dniu praw do zaliczki ? to jakieś 2,5 miesiaca ?
    Pytanie numer 3 --- Na jakim poziomie skończy się ten ruch spadkowy i czy będzie to ostatni ruch spadkowy w tej fali czy wystąpi po nim jeszcze jeden zanim nastąpi dzień praw do zaliczki ?
    Ja mam już wyrobione zdanie w tym temacie ale ciekawi mnie jak to widzą Inni, zawsze warto rozpatrywać kilka opinii niż jedną nawet jeśli jesteśmy ''w 100%'' przekonani do własnej.
    Nie bedę zdradzał całej mojej rozgrywki i kursu akcji w przyszłości gdy pozamykam wszystkie moje pozycje i wyjdę z akcji jeśli mój scenariusz się sprawdzi ale podzielę się moimi przemyśleniami na nadchodzące dni czy też tygodnie a nawet trochę dłużej.
    Moim zdaniem obecny ruch spadkowy o ile będzie kontynuowany ( bo nigdy nic nie wiadomo ) może spowodować spadek kursu w okolice 25.50 z tym że trudno jest obecnie określić jak zachowają się inne rynki ! jeśli będą neutralne to te 25,50 może okazać się silnym wsparciem i na tym poziomie ruch spadkowy tej fali się zatrzyma. W 2 wariancie jesli założymy że ta fala ma być 5 to po odbiciu spadniemy jeszcze poniżej 25.50.
    W innym wariancie obecna fala moze być falą 1 z fal 3 i po spadku w okolice 25,50 ( lub niżej ) nastąpi odreagowanie i ponowny spadek który powinien się zatrzymć nie niżej niż 21,24.
    Jeśli natomiast na rynki przyjdzie zła koniunktura to możliwe że spadniemy w okolice 20 zł lub niżej, ale na obecną chwilę pomimo negatywnych oznak ten scenariusz może się nie wydarzyć i rynki mogą za czas jakiś zaliczyćnowe ATH.

• Re: Rozważania z samego rana - ANALIZA TECHNICZNA Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Moim okiem jedna z możliwości to fale Elliotta z trzecią wydłużoną falą. W takim przypadku czwarta fala spadkowa powinna się zatrzymać powyżej 25 zł (albo z niewielkim chwilowym zejściem, a może już jest po całym spadku). Zasięg piątej fali wzrostowej wynosiłby może okolice 31-33 zł, a przy jakimś pozytywnym sygnale fundamentalnym może odrobinę więcej.

Jeżeli natomiast 25 zł zostałoby mocno złamane, to chyba czeka nas długi boczniak.
  • Re: Rozważania z samego rana - ANALIZA TECHNICZNA Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    A ten boczniak, z zejściem na 24 zł czy 22 zł i tak nie negowałby późniejszego podejścia powyżej 30 zł, tyle że wszystko by się znacznie przeciągnęło, a dużo różnych czynników losowych przed nami.
  • Re: Rozważania z samego rana - ANALIZA TECHNICZNA Autor: ~Gambit [109.197.61.*]
    Po trzeciej impulsowej (wykres dzienny) mamy czwartą korekcyjną -korekta prosta AB=CD przy warunkach brzegowych opisujących czasookresy dla rozpatrywanych odcinków 61,8 (78,6) oraz 127,2(161,8) reszta do własnej analizy ,radzę od czasu do czasu przestudiować Ganna.
  • Re: Gambit Autor: arkadiusztoja [217.96.155.*]
    Dzięki za opinię :)
  • Re: Gambit Autor: arkadiusztoja [217.96.155.*]
    ''Gann fan'' bardzo fajnie się nawet nakłada - na oko jakieś 25,50 - 24,50 zł może zjechać - analizujac dwa poprzednie dołki które nie dotarły do 1/1 - można tak to interpretować czy raczej nie ? a jak nie to jaki błąd zrobiłem ?
  • Re: Gambit Autor: ~Antynagon [46.112.4.*]
    Buahahaha. Gość sprzedających ze stratą cały czas twierdzi, że zarobił:) Możesz pisać co chcesz, ale pokazałeś, że jesteś zwykłym t.ro.llem i tyle.
  • Re: Mikesz Autor: arkadiusztoja [217.96.155.*]
    Idz i nie zaśmiecaj tematu bo jak udowodniłeś to już wiele razy nie masz w żadnym temacie nic do powiedzenia :) ile ty masz lat ? 14 ?
  • Re: Mikesz Autor: ~Antynagon [46.112.4.*]
    Ty masz do powiedzenia:) Sprzedać ze stratą 1,6, bo za wcześnie kupiłeś i chwalić się, że zarobiłeś. Ośmieszyłeś się całkowicie. O bessie tylko piszesz. Tak, ona kiedyś przyjdzie! Ty o nie piszesz codziennie, bo chcesz nastraszyłeś innych i izachęcić do DT. Ale już zostało udowodnione, że nie masz pojęcia od DT, bo nie wnikasz kiedy kupujesz i sprzedajesz. I jeszcze to pisanie, że zarabiasz na każdej transakcji:). Ostatni raz merytorycznie ci odpisałem. Kolejne wpisy, to znowu będzie przypominanie jakie głupoty tu wypisujejsz:)
  • Re: Mikesz przepraszam Autor: arkadiusztoja [217.96.155.*]
    to miało być do antynagona, ale on tak dowolnie pisze w tematach że siępomyliłem :)
  • Re: Mikesz przepraszam Autor: ~Antynagon [46.112.4.*]
    Sprzedaj 53 akcje ze stratą 1,6 zł i chwal się, że zarobiłeś. Dodaj do tego słowo bessa i mamy przekrój twoich wypowiedzi:):). Milioner siedzący non stop na forum. Kozak w necie:)
  • Re: zen_on Autor: arkadiusztoja [217.96.155.*]
    Za dużo zdradzał nie będę ale mamy podobne spostrzeżenia acz znacząco różniące się pułapami cenowymi :) Teoretycznie mam już dokładny plan kiedy pozamykam wszystkie pozycje, ale największą moją obawą jest to że jak przyjdzie Globalna BESSA ( moim zdaniem ma spore prawdopodobieństwo to ten scenariusz nawet jak się sprawdzi to te poziomy cenowe mogą być zupełnie inne niż te które widzę teraz a razem z tym cała budowla Elliottowska może runąć i zacznie się nowa zgadywanka gdzie jesteśmy i co dalej będzie. Reasumując mamy podobny plan ;) Najgorsze w tym jest to że albo Asbis się znacząco spóźnił z ruchem albo go wyprzedzi :) ale to raczej to drugie nie jest chyba zbyt realne. Trudno też przypuszczać że fala wzrostowa nałoży się np. na 2 falę wzrostową w 3 falowej formacji BESSY która zawita na rynki za czas jakiś. Będzie bardzo zabawnie i jeszcze wszystkie scenariusze są możliwe :) Oby nam się udało zarobić i wyjść w razie czego obronna reką z możliwego zamieszania w najbliższym czasie. Ja już dziś wykorzystałem te ładne wzrosty i sprzedałem trochę akcji w nadzieji że je taniej odkupię. Ale muszę tak grać bo moim zdaniem spadki są jeszcze przed nami i jest duża szansa że w dalszym ciągu da radę odkupić taniej.
  • Re: zen_on Autor: ~Mikesz [188.146.21.*]
    To po c. U. L. To piszesz jak nie możesz się podzielić swoją "wiedzą"
    I raczej nas to nie interesuje
    Ktoś kto ma pieniądze nie spędza na bankierze całego dnia
  • Re: Mikesz Autor: arkadiusztoja [217.96.155.*]
    Mówiąc nas ? masz na myśli wszystkich czy tylko siebie ? proponuję następnym razem pisać za siebie a nie za wszystkich :)
    Po drugie chyba nie uważasz że zdradzę Komuś swój plan rozgrywania spółki ? chyba aż takim głupcem nie jestem :) tyle ile mogę powiedzieć to mówię i dziele się moimi przemyśleniami ze wszystkimi pewnie częściej niż każdy inny kto tu siedzi :)
    Każdy może sobie samodzielnie przeprowadzić analizę, to po pierwsze :) Po drugie nie chcę żeby ktoś wyprzedzał moje ruchy i zabierał mi moje cieżko zarobione pieniądze bo Asbis ma małą płynność i mało wiszących zleceń a ja chcę byćzawsze pierwszy na pewnych poziomach cenowych. Na analizy poświęcam kilka godzin dziennie, czasami nawet 8 i nie gram tylko na Asbisie. Tu sidzę bo to mała spółka i warto znać nastawienie innych inwestorów. Na Orlenie mijałoby się to z celem :)
  • Re: Rozważania z samego rana - ANALIZA TECHNICZNA Autor: ~Grisza [185.141.138.*]
    Zależy dużo od ogólnego sentymentu. Jeśli chwilowo się polepszy na szerokim to może teraz odbić do 28, ale później zjazd w granice 22-23. Jak sentyment się nie polepszy to kontynuacja spadku w kierunku 22-23
  • Re: Grisza Autor: arkadiusztoja [217.96.155.*]
    a dlaczego 22-23 ? a nie 24 ?
  • Re: Grisza Autor: ~Antynagon [185.237.161.*]
    Bo sprzedam swoje 33 akcje i wywołam tym wodospad. A jeśli zdecyduję się dorzucić jeszcze ze 30 akcji, to nie wiem czy 20zł wytrzyma. No i ta, bessa idzie.
  • Re: Grisza Autor: ~Grisza [185.141.138.*]
    Hmm…nie mam uzasadnienia w jakiś tam falach elita, formacjach bo nie wierzę sam w takie coś. Wynika to z jakiś obserwacji w którym momencie lubi cena odbić…rzeczywiście może nawet na 24 bo tam było by oparcie na lini trendu…zresztą z AT jest tak że raz zadziała raz nie…trochę jak wróżenie ze szklanej kuli. Niemniej jednak, jak macie możliwość uciec na jakieś podbitce to warto, bo wrzesień i październik w większości przypadków są miesiącami spadków i lepiej wtedy siedzieć na gotowce.
  • Re: Grisza Autor: arkadiusztoja [217.96.155.*]
    Mam podobne zdanie co ty - obstawiam spadki ale muszą zajść jeszcze inne przesłanki - żeby zobaczyć te 22-23 zł.
    Bez globalnej korekty tak nisko kurs nie spadnie na 90 %
    Jeśli nasdaq i dax spadną jeszcze o 1 % to możliwa będzie duża korekta a wtedy spadki będą srogie.
    Teraz przyglądam się na złoto które moim zdaniem ma szanse zaliczyć 4000 o ile indexy się posypią, przebicie 3600 może być sygnałem do startu złota.
    A pytałem bo może masz jakieś kreski narysowane :) Ale dzięki za odpowiedź :)
  • Re:Kozak w necie Autor: ~Antynagon [185.237.161.*]
    Wspomniałeś o złocie. Nie lepiej kupić po 3800 i sprzedać po 3600 w nadziei na dalsze spadki? Buahaahaha
  • Re: Rozważania z samego rana - ANALIZA TECHNICZNA Autor: ~Inwestor [89.64.5.*]
    Uwaga Arkadiusz zostaje zgłoszony do KNF.
[x]
ASBIS -0,22% 27,54 2025-09-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.