• Kupiłem 17000 Autor: ~Staszek [5.173.152.*]
    Kupiłem właśnie 17tys akcji po 56gr. Dzięki temu będę miał 119tys akcji z nowej emisji. Po odcięciu cena bedzi w okolicach 17gr i obstawiam że moment urośnie do 30gr. Prosty rachunek i łatwy zarobek.
    Obecnie mamy do czynienia z uwagą imm kursu pod emisję.
    Cierpliwości...
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Lol [46.112.100.*]
    A obstawiasz że kiedy będziesz mógł sprzedać te akcje z pp?
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Staszek [5.173.152.*]
    3 miesiace do pol roku.
    Ale oczywiście wszystko moga byc jeszcze wyboje po drodze. Dlatego nie inwestuje dużej kasy tylko 10tys zl.
    Ale w optymistycznym wariancie jeśli będę miał 119ty akcji po 12gr to kto wie czy spekula nie podłapie tematu po jakimś kontrakcie i nie dobije do 1zl.
    Tu wszystko moze sie zdarzyć...
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Lol [46.112.100.*]
    Włącznie z tym że zawisniesz na haku na lata... Ale kto nie ryzykuje....
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Staszek [5.173.152.*]
    Moze tak byc dlatego nie inwestuje duzo
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~marcinms2 [192.109.85.*]
    To zawiśnie i będzie wisiał. Zainwestował 10 tys, dorzuci 8 i za 18 tys ma szanse np. po roku mieć 100tys, a może zawiśnie, czas pokaże. Ale wydaje się, że tu jest naprawdę szansa na duży zarobek.
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Staszek [46.112.0.*]
    Tak właśnie myślę i jeszcze jedną rzecz trzeba wziąć pod uwagę że spółka jednak działa w branży militarnej i współpracowała już z wojskiem więc certyfikaty bezpieczeństwa powinna mieć a tutaj emisja z której pozyska 10 milionów złotych i jeśli przeznaczy je faktycznie na moce produkcyjne to jest duża szansa na kontrakty a wtedy tak jak piszesz może się zrobić 1 zł za akcję
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~autor [83.24.60.*]
    czy tu będzie drugi ATLANIS
    Nikt nie odpowie czy to będzie atlantis czy duplantis. To zupełnie inna spółka, inna sytuacja. Wg mnie ta spółka jest tak nisko wyceniana, przy kontaktach które ma, know how itp. że pojedyńczy inwestor który ją zauważy moze chcieć ją przejąć i podbije w krótkim czasie kurs akcji o kilkadziesiąt procent. Trzeba mieć świadomość, że gdzie ryzyko straty duże to i szansa zarobku proporcjonalna. Gram na giełdzie od 15 lat i nigdy nie miałem spółki, która robiła emisję 7 praw poboru za 1 akcję. Ale to jest z wiadomych względów, potrzeb oczyszczenia akcjonariatu z pc guard. Zrodziło to spore spadki, tych co nie chcą inwestować prawie drugie tyle co mają. Ale jak już zostaną ci co dostaną PP, to już spadki zostaną zatrzymane. Zostało kilka dni i sprawa się uspokoi i wtedy zacznie się uspokojenie albo rajd w górę. Żadna zła wiadomość w najbliższym czasie nie gruchnie. Raport ostatni był przyzwoity, spodziewany. Teraz za 3 kwartał powinien być już lepszy ale to dopiero w listopadzie. Więc do tego czasu kurs spokojnie powinien się odbudowywać, oczywiście startując po dniu PP z poziomu 17-18 groszy, więc nie liczcie że w tydzień bęzie 50groszy. Ale w perspektywie roku to realne.
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Grandziak [91.94.16.*]
    Jelopow, ty tutaj?!
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Staszek [83.31.128.*]
    Jeśli dzis skończy na zielono a jutro będą wzrosty to znaczy że zaniżali przed emisja
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Donkonreo [31.0.75.*]
    Jak kupiłeś w dniu kiedy pisałeś tego mądrego posta
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Ben [83.23.120.*]
    Ja dzisiaj dziękuję. Co najmniej pół roku zamrożona kasa. I bez gwarancji że nie spadnie niżej po wejściu ne
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Staszek [46.112.0.*]
    Ja tylko przypomnę to o czym pisałem 2tyg temu.
    Szczerze to nawet nie sądziłem że sprzedam akcje po odcięciu drożej niż gdy kupowalem
    Uwielbiam takie odświeżane tematy, bo po paru tygodniach czy miesiącach można spojrzeć kto jest kto. Kto ma pojęcie, a kto gadał bzdury. Okazało się, że zrobiłeś świetnie i też się pochwalę, że cię broniłem. Ja miałem nieco większą średnią, ale i tak się udało teraz trochę sprzedać, trochę zostawić i jest git. Prawda jest, że nikt do końca nie wie co się wydarzy, ale miałeś do tego właściwe podejście, z rozumieniem szans i ryzyk. Swoją drogą, co sądzisz, będzie ta emisja? Bo jak będą roszady w akcjonariacie, to może do niej nigdy nie dojść.
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~bilioner [185.246.208.*]
    tu także bywam , jak na innych granych spólkach i dzisiaj TU jestem, jak na MILITARY , BUMECH , LUBAWA , Sim fabric , bo niewiadomo która da zarobić-POZDRO
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Mlm [37.225.84.*]
    Hehe to ile zarobiłeś ? Pisałeś niedawno że kupowałeś po 52 53 54 grosze :D nadal uważam że po dopuszczeniu emisji do obrotu będziecie poniżej 20 groszy. Ty widzę piszesz że nie ma być emisji. Dlaczego ? Kto wg. Ciebie walczy o przejęcie władzy ? Niedawno dwóch największych miało łącznie ponad 50 %. Ile mają teraz każdy wie. Oddali władze w tak perspektywicznej spółce ?
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Mlm [37.225.84.*]
    Odpowiedz ziomek jeszcze tutaj.
    Nie wiem do kogo pytania, ale może do mnie, pozwolę sobie odpowiedzieć od siebie.

Hehe to ile zarobiłeś ?
    To nic nie wnosi ile kto zarobił, ale dobrze, na aktualnie sprzedanych wg FIFO jestem na małym minusie, ale potencjalnie mam mnóstwo praw poboru, jeśli uda się zakup to akcje nawet po 15-16 groszy dadzą niezły zysk.

Ty widzę piszesz że nie ma być emisji. Dlaczego? Poddawałem w wątpliwość czy dojdzie do emisji, ale nigdzie nie pisałem, że jej nie będzie. Nadal uważam, że jest zdecydowanie większa szansa, że emisja będzie. Gdyby władza się nie zmieniła to emisja będzie prawie na 100%, ze względów choćby prawnych. Ale prawie to też nie 100%. Natomiast jakby władza się zmieniła i była inna koncepcja dokapitalizowania, to spokojnie bez negatywnych skutków prawnych nowy zarząd mógłby tej emisji nie przeprowadzić. Jakby się komuś udało tanio przejąć to by mógł to zrobić. Dlatego kurs nie zjechał do np. 20 groszy, bo wtedy wycena spółki to byłoby 2 mln, czyli w cenie luksusowego samochodu można by przejąć perspektywiczną spółkę. Jak dojdzie do emisji to wtedy kurs zjedzie, to jest oczywiste, pytanie do ilu. Ale dopóki nie ma emisji, to nie ma nowych akcji i gramy po staremu. Czyli nie wykluczone, że będą jeszcze duże rajdy nawet i ponad 1zł. Ale może nie być, bo to zależy jaki jest akcjonariat i czy znajdzie się chętny do przejęcia i zrobienia numer bez emisji. Gdyby to była jakaś duża spółka, gdzie nie byłoby wątpliwości co do emisji to ten kurs by spadł od razu.

Kto wg. Ciebie walczy o przejęcie władzy ? To dowiemy się jak będzie komunikat o kupnie/sprzedaży.

Niedawno dwóch największych miało łącznie ponad 50 %. PC Guard prawie na pewno sie nie liczy 
    Ile mają teraz każdy wie. No właśnie nie wie, bo był duży wolumen obrotu i akcjonariat mógł się przetasować. Oddali władze w tak perspektywicznej spółce ? Kto oddał? Nie masz pojęcia jakie były transakcje, kto co sprzedawał i kupował. To jest gra giełdowa. Ktoś mógł kupować, potem sprzedawać, zaraz zacznie znowu kupować - ostatecznie może mieć znacznie wiecej, co nie znaczy, że w międzyczasie nie kupował. Będą komunikaty to będzie wiadomo, nie ma co spekulować.
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Mlm [37.225.86.*]
    Masło maślane, jeden rabin powie że tak drugi że nie haha Ragnar i Centurion mieli na początku roku ponad 50 % udziałów w tej spółce wszystko jest w espi więc jak nie mam pojęcia ? Ile teraz mają ?
    Skoro wiesz jaki jest teraz akcjonariat to po co pytasz? Zadajesz pytania, ktoś poświęca czas aby odpowiedzieć, a ty masz jedynie do powiedzenie masło maślane, sam nic nie wnosząc do wątku. To jest bezczelne i świadczy o braku kultury. Nie dyskutuję z takimi ludźmi.
    Masło maślane.
  • Re: Kupiłem 17000 Autor: ~Staszek [5.173.174.*]
    Nawet jak kurs spadnie do 18 gr tak jak piszesz to w momencie jak sprzedałem pakiet po odcięciu ciut drożej niż kupiłem przed odcieciem PP to obejmuje nowe akcje za 12groszy. Wiec nawet jak sprzedam po 18 to mam 50% zysku. Mało dla Ciebie? Bo dla mnie ok
    Choć wydaje mi się ze sprzedam w okolicach 30gr co da 250% zysku.
    A może będzie tak ze jeszcze kurs wywindują i sprzedam jeszcze wyżej... sytuacja jest dynamicza ale na tą chwilę oceniam to jako bardzo dobra inwestycje
    Wszystko to co piszesz może być prawda ale nie musi. Pamiętasz ostatnia emisję po 1.09 ? Było pisane, że niżej nie spadnie, a jak było ? Tylko, że wtedy akcje obejmowali tylko główni, a tu będzie też ulica i tak jak piszesz jak się komuś zaświeci + 50 % to może być wywalanie na wyścigi, kto pierwszy ten lepszy.
    Jak dla mnie to emisja bedzie bo chca jej glowni akcjonariusze. Musialby ktoś zablokować z akcjonariatu tylko pytanie po co? Spolka potrzebuje kapitału i każdy akcjonariusz dostanie akcje za 12 groszy gdy kurs lata po 50
    Takze jak bym miał obstawiać procentowo to napisze 90% tak. Ale nie wiem co komu w głowie soedzi wiec mogę się mylic
    Tak, emisja dla obecnego właściciela/zarządu jest jak najbardziej korzystna. Natomiast gdyby pozwolili na znaczny spadek kursu to ktoś mógłby trzeci z free floatu zebrać taką ilość, żeby mógł ten zarząd zmienić i wtedy ten nowy właścicielowi nie byłoby na rękę rozwodnienie swojego kapitału. Dokapitalizować mógłby np. sam z własnego kapitału kupując akcje po znacznie niższym kursie niż cena rynkowa. Czyli zrobiłby emisję ale nową, pod siebie. Uważam, że takie próby były, dlatego tak szarpie kursem.
    Byc moze ale obecnie udziałowcy tez maja kase i sami moga trzymac kurs wysoko. Im wyżej tym lepiej dla nas drobnych ciułaczy którzy podpięli się pod tą zagrywkę.
    Poza tym kasa jest celowa na zakup maszyn wiec nawet jakby ktoś to miał zablokować to po co komu spółka bez kapitału? Dla mnie bez sensu. Ale tak jak napisałem wcześniej. Nie wiem co im w głowach siedzi
    W każdym razie kurs 4-5 krotnie wyższy niż cena emisji to sytuacja, która musi mieć podłoże w walce o zmiany w strukturze akcjonariatu. Ten kurs jest zbliżony do tego jaki był z możliwością objęcia PP gdzie emisja 7:1 po 12 groszy - więc arcyciekawe. Ale trzeba sobie zdawać sprawę, że jak już procedura emisji ruszy, to praktycznie nierealne jest utrzymanie tak wysokiego kursu - chyba, że pojawi się jakiś ekstra komunikat. Ale docelowo, w perspektywie 2 lat liczę, że ten kurs jeszcze wróci na ponad 1zł, gdy pojawią się pozytywne skutki ostatnich inwestycji.
    Nie takie cuda giełda widziała przypomnę tylko rafako nie tak dawno gdzie każdy wiedział że będzie ściągnięty z giełdy a kurs w pewnym momencie urósł dziesięciokrotnie.
    A teraz pomyśl że w momencie rejestracji nowych akcji i dopuszczenia do obrotów pojawia się jakiś komunikat na przykład o współpracy czy jakimś tam dużym dofinansowaniu przed odcięciem tylko może jeszcze wzrosnąć i może się okazać że spółka nagle będzie miała kapitalizację 100 milionów.
    Ja patrzę na to wszystko spokojną głową na pewno na tym interesie nie stracę a zysk będzie minimum 50%, A w optymistycznym wariancie 250 a nawet 500% też jest możliwe
    Ogólnie mam takie samo zdanie, że ta spółka ma świetny core biznes, wpisujący się w obecną sytuację na świecie. Żeby tylko ktoś szwindlu nie zrobił to tutaj myślę, że w perspektywie kilku lat kapitalizacja może być nawet nie 100mln, a 300-400mln. No i pytanie ile trzeba będzie poczekać na tą emisję i dopuszczenie do obrotu, bo tutaj wolno tryby mielą i może to trwać. Ale cierpliwi, uważam, że mogą sporo zarobić.
[x]
MILISYS 0,00% 0,31 2026-04-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.