Na wstępie piszę że już nic tutaj nie mam, ostatni pakiet sprzedałem zaraz po dostępie do preorderów. Sprzedaż na pc to katastrofa jeżeli chodzi o preordery. Tutaj Cronos był tylko chyba jeden DZIEŃ w pierwszej setce. Nie było go w pierwszej dziesiątce, co niestey jest zapowiedzią totalnej porażki, teraz lata w okolicach 500-600. Czyli sprzedaż oscyluję w granicach 1000-1500 sztuk dziennie. Oczywiście to jest nowe IP, marka jest nie znana, no ale cóż. Aby sprzedaż na pc ruszyła z kopyta noty po premierze musiałyby być w granicach 9/10 na STEAM, powodzenia... . Sprzedaż na konsolach, ludzie tutaj piszą różne głupoty, ale prawda jest taka że to jest wróżenie z fusów, sam kiedyś się na tym przejechałem. Dopóki prezes nie ogłosi ile i na czym to będzie wielki znak zapytania, a czy ogłosi i kiedy to jego sprawa. Ja tutaj zarobiłem sporo, 50 procent do przodu, z 20 zł na 30 zł. teraz możecie pisać że troluje i czekam na taniochę. Nie, nie troluję a taniej będzie po premierze witamy 20 z przodu i wtedy coś kupię, bo perspektywy są ale na następne lata za 2-3 a nie teraz. Powodzenia w wytrwałości tym którzy tu przesiedzą te kilka lat na tych poziomach bo szansa że Cronos wrzuci Bloomber na wyższą wycenę są moim zdaniem minimalne.
Moja wypowiedź jest subiektywna, dotyczy obserwacji innych gier które sprzedają się na podobnych pozycjach. Koniec końców sprzedaż jest bardzo zła. przede wszystkim aby gra dobrze się sprzedawała musi byc w pierwszych dniach sprzedaży w pierwszej 10-ce, najlepiej trójce. A tu było bardzo słabo. Wiem że to jest dopiero preorder ale widać już że nie ma dużego zainteresowania graczy. Cena też jest nie mała, 250 złotych... . Już pojawiają się pierwsze promocje, widziałem nawet 170 złotych na jakieś platformie, na łowcach gier była informacja. A to już samo jest komentarzem do sytuacji sprzedażowej, że jest bardzo zła, tzn. już preorder jest na dużej promocji... .No ale rozumię wszystkich tych którzy wierzą że Cronos będzie świetną grą i pociągnie przez to sprzedaż. Życzę tego sobię bo jestem graczem. Pytanie czy konsole to pociągną, tu jest za dużo znaków zapytania. Poprzeczka stoi chyba za wysoko, no i sam Prezes ją tak postawił. Powtarzam żeby po słabej premierze na STEAM (a będzie max kilkanaście tys osób grało) sprzedaż ruszyła ta gra będzie musiała mieć wybitne noty, a ta gra po prostu na wybitną się nie zapowiada tylko na dobrą a po patchach może bardzo dobrą w polocie.
Kostuch, Sprzedałeś akcje, pochwaliłeś się nam ładnie tutaj na Forum. I teraz siedzisz i piszesz długie, szczegółowe, analityczny post dla nas - przecież to jest kompletne marnotrastwo czasu z twojej strony
Po prostu informuję mnie ogarniętych inwestorów że po premierze najprawdopodobniej będzie zwała na kursie i tyle. Bo chyba nikt rozsądny patrząc na dotychczasową sprzedaż preorderów nie liczy na sukces, wręcz przeciwnie. Spóka ma perspektywy ale podstawy do sporych wzrostów pojawią się najwcześniej za rok, szczerze myślę że za dwa. Tak więc jak ktoś ma czas to niech siedzi. Cronos jest krokiem, kolejnym, no ale trasa jest jeszcze długa do przebycia.
Na początku informacja o sprzedaży jako uwiarygodnienie że było się na tych akcjach i jest się jedną z osób interesujących się tymi akcjami jako jeden z nas według osób które czytają o to ktoś jak ja się interesuje hmmmm ciekawe, a później spuszcza nuka że tu nie warto siedzieć i będzie spadać.... Ale wujek dobra rada no co za szczęście że napisał post i mogę się z tym utożsamiać co nabazgrał.... No nie warto kupować akcji lepiej sprzedać czym prędzej póki czas oddać akcje... Przecież mu zależy na moich pieniądzach abym nie stracił uf uf uf
Nie musisz sprzedawać, będziesz mógł za to obserwować już niebawem jak ci kasa na koncie znika. A ja tutaj wrócę ale na niższych poziomach, bo one muszą być. No chyba że Cronos będzie tak dobrą grą że po premierze ludzie się na nią rzucą, życzę wam tego. Ja już swoje zarobiłem. Zegar tyka, tylko ja jestem na widowni a ty i reszta..., no cóż. Kto nie ryzykuje nie pije szampana, zobaczymy czy to będzie ruski, czy ARMAND DE BRIGNAC BRUT GOLD PIK:)