Niebawem przekonamy się czy prezes Niedziela rozliczy " Krzysztofa Z. kontrowersyjnego inwestora, działającego bez rozgłosu", autora wielu afer finansowych, najbardziej znana to" poznańska wirówka", która stworzył z żoną Violetta i wykończył PC Quard. Potem aresztowany w 22 r za przestępstwa podatkowe.
Panie Niedziela czekamy i się przyglądamy:) Bo ciekawi nas czy podejdzie pan do sprawy poważnie o odetnie się od tego przestępcy.
to ja sie podepne, co z 7mln akcji Molmedica które ma pgf/ wczesniejszy Zastal, co z gwarancjami ( ziemia w Zielonej Górze) jakie Zastal dawał Molmedica ?
Każdy zna ich wały, dlatego żaden numer już nie przejdzie. Albo zwrot albo prokuratura za działanie na szkodę spółki:) Prze rozprawie dowiemy się czy faktycznie pan Z. oddał biznes, w co wątpię.
gwarancje na grunt w Zielonej mają swoją specyfikę. I nie dotyczą AKCJONARIUSZY - czyli nie dotyczą Ciebie. Wy najpierw daliście się ograć w Łomiankach. A teraz w końcu zlicytowano Rudą. Kasa z Rudej trafi do obligów - a w zasadzie ich części - wsrod których głównym jest pan Z. Czy obligom bedzie sie chciało spierać o Zieloną ? nie mam bladego pojęcia. Bo to nie jest tak jak z Rudą - że było wiadomo, że to fajne zabezpieczenie - bo oczywiste. W zielonej jest to znacznie bardziej dyskusyjne i nie ma 100% gwarancji.
Wy niestety zawody przegraliście wtedy, gdy byłem pod poprzednim nickiem, i wam radziłem wspólne działania. Po licytacji Rudej zostaliście bez majątku i z ok 80 mln dlugów plus ponad 100 mln odsetek. A pan Z. tragicznie na tym nie wyszedł - weżmie jakieś 2-3-4 mln
Pisałem wam 10 lat temu. Myśmy się dogadali i zebraliśmy kasę na działania prawne. Czy wy sie dogadaliście, moim zdaniem nie - ale nie mój problem - nawet nie mógłbym sie do was zapisać - bo nigdy nie miałem akcji. Jak wam wyjdzie - wasza sprawa. Z tego co kojarzę centrum sprzedano, my zostaliśmy poproszeni o przesłanie numerów kont, i wskazanie na uzasadnione koszty.
Łomianki to się wam już chyba przedawniły.
No ale każdy walczy o to co warto mieć. Jak ktoś kupił 1 mln akcji po groszu czy dwa - to stracił 10-20 tysięcy. To nie jest kasa o którą warto walczyć sądownie. I zresztą cały myk karmienia śmieciami na tym polega - co co kupowali na końcu płacili grosze. Jeśli jedna z 10 tak kupionych spółek wróci - to tez jest to jakaś strategia
Choć nawet gdybyście mieli te Łomianki - to po resztę majątku jest masa chętnych.
Ale efektem sprawy sądowej /bo my już nic w sądach nie mamy/ będą co najwyżej zapłacone zaległe podatki. No chyba, że liczysz, że was państwo jak Amber Gold sfinansuje. My teraz czekamy co będzie dalej i ile odzyskamy. A z resztą to - jak dobrze pójdzie - będziemy próbować ale pozasądowo. Tak czy inaczej trzymam kciuki za sundragon - czy ten military trup - bo żadna spólka nie wejdzie na rynek główny i nie wejdzie do zbrojeniówki ciągnac takie historie jak niespłaceni akcjonariusze. Jak ten plan ma ręce i nogi /militarny/ - to was powinien ktoś wykupić za uczciwe pieniadze np 200 akcji za złotówkę. Po to byście nie informowali partnerów potencjalnych o trupach w szafie.
Przecież wystarczy wysłać do ludzi ze służb ochraniających zbrojeniówkę - i z military grup jest military trup. Już nie mówiąc poza Polską.
By wejść na ten rynek trzeba mieć czyścutką kartotekę. Chyba, że firmą rządzą slużby - a to bez znaczenia.
Ogłoszą prospekt do przejścia na rynek główny /bo chyba dalej jest wymagany/ - napiszesz do KNF. Ja to piszę od początku grupa militarna wchodzi z czystą kartą. I tu niekoniecznie wazne są podmioty - ważni są TEŻ ludzie i powiązania. No ale do tego musielibyscie mieć strategię - a wam szkoda kasy na polecony. Życie
Spółka formalnie jest w innych rękach od ponad 3 lat, ale skąd ty miałbyś to wiedzieć, jak jesteś najmądrzejszy i nie czytasz komunikatów i raportu społek z grupy PGF. Żyjesz przeszłością sprzed 10 lat, kiedy to robiłeś interesy z byłym właścicielem panem Z.:)
i spłaca obligów topmedical ? bo roszczenia są ciągle ważne. to od 3 lat płacą? i to niekoniecznie sie spłaca, ale ludzie otrzymują częsc odsetek?
Czy to twoja fantazja?
poczytaj sobie dziecko coś o windykacji. To że pozyczysz pieniadze i ich nie oddasz, i roszczenie się przedawni, to wcale nie zabrania osobie od której pożyczyłeś kasę mówić o tobie, że pożyczyłeś i nie oddałeś. Ja wiele lat temu ubezpieczyłem auto od oc /płaciło sie ratach/ w firmie, która splajtowała. Fimrma nie przyjęła kolejnej raty, ubezpieczyłem oc gdzieś indziej. Po latach likwidator zażądał zapłaty za pozostałe kwartały /albo kwartał/ wraz z odsetkami. Odpowiedziałem, że roszczenie jest przedawnione. ALE jeżeli złoży mi bardzo atrakcyjną propozycję, to jestem w stanie ją rozważyć. Windykator zaproponował zapłacanie zaległych składek bez odsetek /odsetki były chyba 12 razy wyższe/. Zapłaciłem. dlaczego? bo na życiorys pracujesz całe życie. A to, że ktoś jest bankrutem a jego koledzy dalej prowadzą firmy......
Nie widziałem żadnego komunikatu ze spółki roszczeniach dotyczących zobowiązań przeterminowanych wobec kogokolwiek innego niż KNF , więc temat nie istnieje. Jak chcesz bić pianę idź na forum pokrzywdzonych przez Z. a nie tu jakieś żale sprzed 10 lat do swoich wspólników. Babci się pożal.
1. Ten cały czynsz to są ochłapy które dostaje PGF. 2. OZE Capital nie korzysta z kasy PGF. Jest dokładnie odwrotnie. To PGF żeruje od dobrych kilku lat na działalności Techno Energy (dawne CSY). 3. Dług za utraconą kase z obligów masz u Molmedica a nie u PGF czy tym bardziej jego spółek zależnych ( -> odsyłam do forum Molmedica, tam wylewaj swoje żale: https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=MOLMEDICA 4. Kasy z obligów raczej nie odzyskasz bo syndyk musi spłacić pracowników, zaległosci skarbowe itp. Obligatariusze to 4 grupa w kolejnosci i tam zostają już resztki.
Dlatego Wrona będzie się tłumaczył w prokuraturze za sprzedaż (oddanie AgroSteel) do bliżej nie określonego podmiotu, który nie zapłacił nawet cześć wartości AgroSteel . Za sprzedaż pure energy (100 razy poniżej ceny zakupu), za wprowadzenie w błąd akcjonariuszy (strategia). Kompletuje dokumentację z prawnikiem . Czy dołączy do niego prezes Niedziela, zobaczymy po 24 września.
Udzielone przez PGF SA pożyczki
1.500.000 szt. akcji OZE Capital SA, z terminem zwrotu 24.09.2025 r. z tytułu zawarcia i wykonania niniejszej umowy pożyczkodawcy należne jest wynagrodzenie w wysokości 3,50% w skali roku od łącznej wartości rynkowej akcji w dniu zwrotu
Dnia 2025-08-21 o godz. 08:30 ~prawnik napisał(a): > 1. Ten cały czynsz to są ochłapy które dostaje PGF. > 2. OZE Capital nie korzysta z kasy PGF. Jest dokładnie odwrotnie. To PGF żeruje od dobrych kilku lat na działalności Techno Energy (dawne CSY). > 3. Dług za utraconą kase z obligów masz u Molmedica a nie u PGF czy tym bardziej jego spółek zależnych ( -> odsyłam do forum Molmedica, tam wylewaj swoje żale: https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=MOLMEDICA > 4. Kasy z obligów raczej nie odzyskasz bo syndyk musi spłacić pracowników, zaległosci skarbowe itp. Obligatariusze to 4 grupa w kolejnosci i tam zostają już resztki.
1. to już nie wiem na jakiej postawie 2. nigdy tak nie twierdziłem. ale gdzie masz w bilansie PGF transfery z CSY? 3. nigdzie nie twierdzę, że PGF ma jakieś długi obligów /poza zastawami/ - pisałem o Polmedica i jej obligacjach i jej 2 budynkach w Iławie. I normalnie by to komornik zajął, tylko OZE sprytnie nie płaci /mieliśmy identycznie w Rudej - jak przyszły pierwsze odsetki od najmu, to sie znalażla umowa obniżająca czynsz o 90% - tu sprawa jest rzeczywiście w sądzie/. 4. Ruda - jesli nikt nie fałszował dokumentów - czego nie da sie wykluczyć - była podmiotem tworzonym. Zatrudnienie = zero. Prezes molmedica i rudej był opłacalny zgodnie z kompetencjami - co masz w bilansie - na dzisiejsze to jakieś 500 zł średnio. Nie znam jeszcze kwoty - tak czy inaczej pozostaje wtedy sprawa w sądzie /o czynsz/ i trzy kosy w Zielonej. 5. ale pożyjemy zobaczymy. Może bedzie jak piszesz. 6. tak czy inaczej wchodzenie do militariów wykłuczam. Naprawdę pismo opisujące niektóre osoby do ABW to 9,10 zł
Galerie w Molmedica byly.. nie wyparowały. Ktos podejmował decyzje za które przyjdzie beknąć .. . Odzyskam swoją kase albo dołoże prawnikowi i bede meczyl ile sie da
nie powiem mieetek, że znam szczegóły sprawy - bo nie jest to mój podstawowy interes, ale: 1. galeria w Łomiankach nie jest moim zdaniem w sądzie - bo wam sie nie chciało wystąpić do sądu. 2. sprawa ma charakter przede wszystkim karny, i raczej nie dotyczy twoich problemów. 3. galerię w Rudej zlicytowano i się zaspakaja wierzycieli - jak najbardziej legalnie
reasumując : wg mojej wiedzy - jeśli pan Z i grupa przegrają proces to: 1. dla ciebie nic się nie zmieni, 2. hipotetycznie w wersji malo prawdopodobnej i skrajnie korzystnej dla mnie - bęziemy mogli zwindykować firmy z 3 tytułów, czyli dojdą nam dwa kolejne
ale to sąd Rzeczpospolitej - tu możesz przejechać kobietę na pasach i cię uniewinnią pozostawiając na 25.000 zł emerytury