Dnia 2025-08-21 o godz. 08:30 ~prawnik napisał(a):
> 1. Ten cały czynsz to są ochłapy które dostaje PGF.
> 2. OZE Capital nie korzysta z kasy PGF. Jest dokładnie odwrotnie. To PGF żeruje od dobrych kilku lat na działalności Techno Energy (dawne CSY).
> 3. Dług za utraconą kase z obligów masz u Molmedica a nie u PGF czy tym bardziej jego spółek zależnych ( -> odsyłam do forum Molmedica, tam wylewaj swoje żale: https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=MOLMEDICA
> 4. Kasy z obligów raczej nie odzyskasz bo syndyk musi spłacić pracowników, zaległosci skarbowe itp. Obligatariusze to 4 grupa w kolejnosci i tam zostają już resztki.
1. to już nie wiem na jakiej postawie
2. nigdy tak nie twierdziłem. ale gdzie masz w bilansie PGF transfery z CSY?
3. nigdzie nie twierdzę, że PGF ma jakieś długi obligów /poza zastawami/ - pisałem o Polmedica i jej obligacjach i jej 2 budynkach w Iławie. I normalnie by to komornik zajął, tylko OZE sprytnie nie płaci /mieliśmy identycznie w Rudej - jak przyszły pierwsze odsetki od najmu, to sie znalażla umowa obniżająca czynsz o 90% - tu sprawa jest rzeczywiście w sądzie/.
4. Ruda - jesli nikt nie fałszował dokumentów - czego nie da sie wykluczyć - była podmiotem tworzonym. Zatrudnienie = zero. Prezes molmedica i rudej był opłacalny zgodnie z kompetencjami - co masz w bilansie - na dzisiejsze to jakieś 500 zł średnio.
Nie znam jeszcze kwoty - tak czy inaczej pozostaje wtedy sprawa w sądzie /o czynsz/ i trzy kosy w Zielonej.
5. ale pożyjemy zobaczymy. Może bedzie jak piszesz.
6. tak czy inaczej wchodzenie do militariów wykłuczam. Naprawdę pismo opisujące niektóre osoby do ABW to 9,10 zł