Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,52 zł , zmiana od tamtej pory: 1,55%

Re: mechanizm został opisany w pulsie biznesu

Dnia 2025-08-21 o godz. 08:30 ~prawnik napisał(a):
> 1. Ten cały czynsz to są ochłapy które dostaje PGF.
> 2. OZE Capital nie korzysta z kasy PGF. Jest dokładnie odwrotnie. To PGF żeruje od dobrych kilku lat na działalności Techno Energy (dawne CSY).
> 3. Dług za utraconą kase z obligów masz u Molmedica a nie u PGF czy tym bardziej jego spółek zależnych ( -> odsyłam do forum Molmedica, tam wylewaj swoje żale: https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=MOLMEDICA
> 4. Kasy z obligów raczej nie odzyskasz bo syndyk musi spłacić pracowników, zaległosci skarbowe itp. Obligatariusze to 4 grupa w kolejnosci i tam zostają już resztki.

1. to już nie wiem na jakiej postawie
2. nigdy tak nie twierdziłem. ale gdzie masz w bilansie PGF transfery z CSY?
3. nigdzie nie twierdzę, że PGF ma jakieś długi obligów /poza zastawami/ - pisałem o Polmedica i jej obligacjach i jej 2 budynkach w Iławie. I normalnie by to komornik zajął, tylko OZE sprytnie nie płaci /mieliśmy identycznie w Rudej - jak przyszły pierwsze odsetki od najmu, to sie znalażla umowa obniżająca czynsz o 90% - tu sprawa jest rzeczywiście w sądzie/.
4. Ruda - jesli nikt nie fałszował dokumentów - czego nie da sie wykluczyć - była podmiotem tworzonym. Zatrudnienie = zero. Prezes molmedica i rudej był opłacalny zgodnie z kompetencjami - co masz w bilansie - na dzisiejsze to jakieś 500 zł średnio.
Nie znam jeszcze kwoty - tak czy inaczej pozostaje wtedy sprawa w sądzie /o czynsz/ i trzy kosy w Zielonej.
5. ale pożyjemy zobaczymy. Może bedzie jak piszesz.
6. tak czy inaczej wchodzenie do militariów wykłuczam. Naprawdę pismo opisujące niektóre osoby do ABW to 9,10 zł

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PGFGROUP 1,16% 0,52 2025-09-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.