Zastanawiam się z kim przyszło mi grać w jednej drużynie. Czy wiecie w ogóle co macie za papierki? Wystarczy, że kupujący was troszkę potrzymają a wy juz robicie w pampersy i jeden przez drugiego zaniżacie kurs aby tylko sprzedać. Czy wy nadajecie sie na giełdę? Mam bardzo poważne wątpliwości. Raczej do piaskownicy. Bo na giełdzie trzeba mieć jaja i rozum. A wy ani jednego ni drugiego. Czy nie możecie pojąć, że sami z własnej woli oddajecie swoje pieniądze? Poobserwujcie jak się gra na spółkach gdzie jest porządny akcjonariat i uczcie się. Tam nikt nie puszcza poniżej i kurs rośnie.
A u nas? ŻENADA
za 3 bańki dokupili Energopolu po 6,51 zarabiamyt na kontraktach zarabiamy na opcjach a wy popuszczacie po 6 zł leszcz siądz pod mym liściem a odpocznij sobie bezmyślność Cię tu nie dojdize przyrzekam ja Tobie
jeszcze pół roku temu dramat z opcjami brak kontraktów masakra ,a teraz 17 mln w kasie z emisji kontrakty na rok do przodu ponad bańka na opcjach do przodu zaczęł osięw kwietniu jak Jakubas dokupił a potem wybrali ich oferty w Bytomiu teraz znowu pakietówka dwa razy więkcej akcji i po kursie o połowę wyższym i niech każdy pomyśli jesli grubas łyka w gardziel po 6,51 to leszcz oddaje po 6 zł no ale są zalety tej sytuacji można dopakowywać taneij od grubasa jutroteż na was liczę
nie rozumię wypowiedzi tego gostka co zaczął ten temat:)
żenujący to jesteś ty:)
O TO CHODZI ŻEBY KURS SPADAŁ:)
JEST CZAS KIEDY MA ROSNĄĆ I JEST CZAS KIEDY MA SPADAĆ:)
Dnia 2009-09-03 o godz. 22:29 ~efram napisał(a):
> nie rozumię wypowiedzi tego gostka co zaczął ten temat:)
> żenujący to jesteś ty:)
O TO CHODZI ŻEBY KURS SPADAŁ:)
JEST
> CZAS KIEDY MA ROSNĄĆ I JEST CZAS KIEDY MA SPADAĆ:)
No jasne teraz wszyscy rozumiemy. Leszcz "efram" sprzedał to teraz ma spadać bo chce jak najtaniej odkupić. Jakie to jasne...
Nazwij siebie teraz sam.....
Słuchaj Jakubasa bo on dobrze kuma a prawi tak samo jak ja.
Zdania nie zmieniam!
ja nikomu nie każę kupwać czy sprzedawać poprostu kilka miesiecy temu byłdramat spółki bez kontraktów umoczonej w opcjach ze stratą przekraczajacą 10 mln za 2008 wtedy pisałem jak kurs ciagnał się w okolicach 4-4,5 że jedynaszansą są przetargi bo majajeszczze z emisji 17 mln gotówki i spokojnie staćich na duzę przetargi Jakubas dokupił potem wygrali przetargi na opcjach zaczynaja zarabiać a kurs łądnei skorygowął 50 % wzrostów portfel zamóień wypełniony na rok do przodu z kontraktó widać zę rentowność na pzoiomie 10 % to zaprocentuje 9 mln zysku ( kontrakt na 30 mln podpisana umowa z podwykonawcą na kwotę27 mln znaczy 3 bańki w kieszeni rentowność 10 % ) zapowiadaja sie rekordowe wynikiw najbliższym roku FF mały bo Jakubas z Jupiterem mają poand 60 % a spadłprzypomną z ponad 40 zł uwzględniając PP ryzyko nie jest duże w stosunku do premii
po co teraz kupować???????
jak można taniej!!!!!!!!!!!!!
Ja zacznę pakieciki nabywać jak kurs będzie w granicach po 5.60
a tak będzie, chyba że wszyscy oszaleją i się rzucą w hura optymizm w co wątpię...
no to kupuj po 5,6 zobacz na wykres a nie wciskasz kity po co dałes się wyleszczyć 430 tyś w pakietóce po 6,5 1 zł to prawie 4 % kapitału to zupełnie inna spółka nizpół roku temu
uważasz ze jak kupiłem po 4.67 a sprzedałem po 7,85 to sie wyleszczyłem i mnie ubrali...
ja uważam, ze kurs jest w krótkoterminowym trendzie spadkowym... i 5,6 bedzie jak w banku...
podaj mi wskaźniki które świadczą że mamy iść do góry...?????????????? bo ja jak na nie patrze to widzę jeszcze korekte.... kto tak sądzi niech się wpisuje!!!!!!!!!
Wierzę, że energopol będzie róśł, ale moim zdaniem korekta do min 5,6... a potem dopiero jazda na północ i to porządnie :)
Pozdrawiam
juz wyjaśniam od początku marca EPL jest w trendzie wzrostowym poprowadz linię po dołka z marca i czerwca więc jeśli juzograniczenie jest w okolicy 5,1 na dzień dzisiejszy natomaist górne 8,1 zł do tego dochodzi coś na kształt prostokąta od końca lipca pomiędzy 6,2 zł a 8 zł intra 6-8,5 zł a trend jeszcze bardzo młody po zakończeniu trendu spadkowego od maja 2007 spadął z 50 zł na 3 zł a to co podała spółka ilicząc od kwietnia to juz nie jest ten sam Energopol a skorygoał się też ładnie
od stanów też dużo zależy, nie czarujmy się... wszystko zależy od nastrojów na świecie..
góra przyszły tydzień max powinno się wszystko wyjaśnić.. część wskaźników już ładnie zachęca do kupna ale moim zdaniem im więcej wskaźników daję ci takie potwierdzenie tym lepiej... MACD jeszcze jest nie takie jak być powinno :)
na dziennych juzniewiele brakuje natomiast STS 4 H dał juzsygnał kupna , tak stany i nne historie tak ja nei staram sie złąpać dołek ale widze jak zmieniła siefirma w ciagu tych paru miesiecy a dalej mająsporo gotówki plus pełny portfel na każdej korekcie dobieram poprostu
ja staram się złapać dołek, wiem że trudno będzie ale spróbuje, nie uda się to trudno, jedno jest pewne nie wskakuje do pędzącego pociągu na oślep... tak jak mówisz sts i rsi coraz lepiej wygląda, jeszcze jakby MACD dało sygnał do zakupu... zapakowałbym się... kto wie czy to podbicie dzisiejsze dzisiaj nie jest sygnałem do zjazdu na niższe poziomy.. różnie może być.. może jest gdzieś jeszcze większa ryba co chce się zapakować po 5,6... tego nie możemy wykluczyć :)
Pozdrawiam