• 60 milionów Autor: ~Lukaszkl [188.33.20.*]
    „Siedem lat postępu i 60 milionów złotych później…”

Od 2018 roku Medinice zebrało ok. 60 milionów złotych – z emisji, dotacji, grantów.

Za tyle w sektorze medtech można było:
    – zrealizować pełne badania kliniczne kilku projektów,
    – zdobyći FDA dla przynajmniej jednego wyrobu,
    – zbudować linię produkcyjną,
    – zatrudnić ludzi z Bostonu, zrobić MVP, pierwsze serie sprzedażowe i wejść na rynek.

Co zrobiła Medinice?

Gotowy wpis: „Siedem lat postępu i 60 milionów złotych później…”

Od 2018 roku Medinice zebrało ok. 60 milionów złotych – z emisji, dotacji, grantów.

Za tyle w sektorze medtech można było:
    – zrealizować pełne badania kliniczne kilku projektów,
    – zdobyć CE i FDA dla przynajmniej jednego wyrobu,
    – zbudować linię produkcyjną,
    – zatrudnić ludzi z Bostonu, zrobić MVP, pierwsze serie sprzedażowe i wejść na rynek.

Co zrobiła Medinice?

✅ roadmapa
    ✅ webinar
    ✅ 3 logotypy
    ✅ wpis na LinkedIn
    ❌ brak CE
    ❌ brak FDA
    ❌ brak przychodów
    ❌ brak komercjalizacji

7 lat. 60 milionów. 0 sprzedaży.

Świat w tym czasie:
    – Elon Musk wysłał ludzi w kosmos
    – Moderna stworzyła szczepionkę mRNA
    – AI zaczęła pisać teksty, kod i malować obrazy
    – Neuralink wszczepił chip człowiekowi
    – Apple wypuściło okulary pokazujące rzeczywistość rozszerzoną

Medinice: nadal „zbliża się do komercjalizacji”.

Kurs? Leży.
    Obroty? Jak w kiosku.
    Komunikacja? Raz na webinarze, potem trzy miesiące ciszy.

Ale spoko – jak to pisał jeden z kolegów:

„Jesteśmy w wąwozie rozczarowania, to idealny moment na STRONG BUY. Potem Equador i Pecunia Erectus.”

No to sorry, ale ja tu widzę raczej Dolinę Cieni i Webinar Znikającej Nadziei, a nie rajski nektar.

Przez 7 lat dostaliśmy więcej roadmap niż wyników, więcej obietnic niż pacjentów, i więcej wersji „jesteśmy blisko” niż pomysłów, jak dowieźć choć jedną złotówkę przychodu.

Jak tak dalej pójdzie, to Elon z Neuralinkiem podłączy mi CoolCryo do głowy zanim oni zrobią CE.

Czas wreszcie powiedzieć to głośno: nie chodzi o ryzyko, chodzi o kompetencje i dowożenie.

A tu się po prostu od lat przepala kasę i rozciąga narrację.

60 baniek to nie są żarty.

A jak ktoś potrzebuje duchowego rozwoju, to polecam książkę albo ayahuaskę – a nie akcje spółki, która wciąż stoi w miejscu i czeka, aż ktoś uwierzy w kolejny slajd z napisem „Q4 możliwa komercjalizacja” roadmapa
    webinar
    3 logotypy
    wpis na LinkedIn
    brak FDA
    brak przychodów
    brak komercjalizacji

7 lat. 60 milionów. 0 sprzedaży.

Świat w tym czasie:
    – Elon Musk wysłał ludzi w kosmos
    – Moderna stworzyła szczepionkę mRNA
    – AI zaczęła pisać teksty, kod i malować obrazy
    – Neuralink wszczepił chip człowiekowi
    – Apple wypuściło okulary pokazujące rzeczywistość rozszerzoną

Medinice: nadal „zbliża się do komercjalizacji”.

Kurs? Leży.
    Obroty? Jak w kiosku.
    Komunikacja? Raz na webinarze, potem trzy miesiące ciszy.

Ale spoko – jak to pisał jeden z kolegów:

„Jesteśmy w wąwozie rozczarowania, to idealny moment na STRONG BUY. Potem Equador i Pecunia Erectus.”

No to sorry, ale ja tu widzę raczej Dolinę Cieni i Webinar Znikającej Nadziei, a nie rajski nektar.

Przez 7 lat dostaliśmy więcej roadmap niż wyników, więcej obietnic niż pacjentów, i więcej wersji „jesteśmy blisko” niż pomysłów, jak dowieźć choć jedną złotówkę przychodu.

Jak tak dalej pójdzie, to Elon z Neuralinkiem podłączy mi CoolCryo do głowy zanim oni zrobią

Czas wreszcie powiedzieć to głośno: nie chodzi o ryzyko, chodzi o kompetencje i dowożenie.

A tu się po prostu od lat przepala kasę i rozciąga narrację.

60 baniek to nie są żarty.

A jak ktoś potrzebuje duchowego rozwoju, to polecam książkę albo ayahuaskę – a nie akcje spółki, która wciąż stoi w miejscu i czeka, aż ktoś uwierzy w kolejny slajd z napisem „Q4 możliwa komercjalizacja”
  • Re: 60 milionów Autor: 1-mna [94.251.235.*]
    Pewnie przyszły rok, więc warto jeszcze troszeczkę poczekać
  • Re: 60 milionów Autor: ~Lukaszkl [188.33.20.*]
    Sprostowanie: mają CE na PacePress FAST.
    Ale to trochę jak mieć prawo jazdy i trzymać auto w salonie – niby gotowe, ale dalej nikt nim nie jeździ.
    Dla jasności – tu nikt nie uderza w inwestorów.

Sam mam akcje, jak wielu z was.

Ale jeśli od 7 lat zarząd nie dowozi, mimo dziesiątek milionów złotych, to przepraszam – mamy siedzieć cicho i jeszcze bić brawo?

Krytykujemy działania spółki, nie ludzi, którzy w nią wierzyli.

Bo właśnie dlatego ten zarząd robi co chce – bo większość zamiast rozliczać, to się nawzajem rozlicza z emocji.

Ja nie mam problemu z ryzykiem. Mam problem z obietnicami bez pokrycia
  • Re: 60 milionów Autor: ~Ice [89.239.112.*]
    Pojawiłeś się tu po programie w TVN ( uratowanie życia) bo liczyłeś na szybki, spekulacyjny zarobek.
    Przy takim pojęciu o inwestowaniu podobne szanse na zysk masz kupując zdrapki.
    Teraz grzebiesz w historii (która Ciebie nie dotyczy) i piszesz dziesiątki postów, które niczego nie wnoszą bo tu wszyscy są świadomi obecnej i wcześniejszej sytuacji. Jedne co może się zmienić to przyszłość i to przyszłość jest w tej chwili bardzo interesująca.

• Re: 60 milionów Autor: ~Stachu [46.187.205.*]
    To chyba jakiś płatny troll spadziowy. Ilość wpisów którą produkuje jest niebywała.
    Płatny troll? To poproszę chociaż o fakturę – bo jak mam pisać za darmo to przynajmniej niech mi prezes wyśle roadmapę w złotej ramce.

A tak serio – zamiast zderzyć się z faktami, łatwiej krzyknąć „troll” i udawać, że wszystko jest OK.

Wiesz, jak spółka po tylu latach nie dowozi, to niestety prawda zaczyna brzmieć jak hejt, a analiza jak trolling.
    Płatny troll? Stary, ja tu piszę więcej niż zarząd Medinice przez cały 2024. Różnica taka, że ja coś dowożę
    Troll spadziowy? Brzmi pysznie.

Tylko uważaj – bo zaraz się okaże, że spadziowi inwestorzy są bardziej konkretni niż słodko-pasywne zarządy.
  • Re: 60 milionów Autor: ~Lukaszkl [188.33.12.*]
    Aha, czyli jak ktoś nie kupił akcji w 2018 i nie był na ślubie prezesa, to nie ma prawa się wypowiadać?

Fakty są takie:
    – zebrano ok. 60 mln zł,
    – CE jest na jeden produkt, ale zero komercjalizacji,
    – CoolCryo dalej bez FDA,
    – przychody = 0.

I to nie „grzebanie w historii” – to analiza efektów zarządzania.

No chyba że „przyszłość jest interesująca”, bo znowu będzie webinar i roadmapa 2.0.

. W Medinice musisz poczekać 7 lat, żeby usłyszeć: „Jesteśmy blisko.”
  • Re: 60 milionów Autor: ~kuna [73.246.123.*]
    Dnia 2025-07-09 o godz. 11:08 ~Lukaszkl napisał(a):
    > Aha, czyli jak ktoś nie kupił akcji w 2018 i nie był na ślubie prezesa, to nie ma prawa się wypowiadać?
    > >
    > > Fakty są takie:
    > > – zebrano ok. 60 mln zł,
    > > – CE jest na jeden produkt, ale zero komercjalizacji,
    > > – CoolCryo dalej bez FDA,
    > > – przychody = 0.
    > >
    > > I to nie „grzebanie w historii” – to analiza efektów zarządzania.
    > >
    > > No chyba że „przyszłość jest interesująca”, bo znowu będzie webinar i roadmapa 2.0.
    > >
    > > . W Medinice musisz poczekać 7 lat, żeby usłyszeć: „Jesteśmy blisko.”

Nie zakłamujmy rzeczywistości, żeby usłyszeć "jesteśmy blisko" można było akcje kupić w dowolnym roku nie trzeba było czekać 7 lat ;-)))
    Sorki za żart który dla wielu może być nieśmieszny, jestem tu na tyle nie długo że mogę sobie żartować gdybym był od IPO
    to pewnie miałbym inną perspektywę.

Tak jak wcześniej pisałem miałem Lukaszki za oszołoma i rzeczywiście trochę spamuje ale opisuje rzeczywistość
    wiec taki głos też jest potrzebny.
    Interesująca przyszłość?
    Pewnie – szczególnie jeśli znowu pojawi się CE, które nic nie wnosi, albo slajd z logotypami.
  • Re: 60 milionów Autor: ~inwestor [83.238.71.*]
    Dziwne, że rok temu nie byłeś taki aktywny jak medinice na prawdę było w lesie, tylko pojawiłeś się teraz kiedy mają realne szanse na komercjalizację. CC FDA i klinika na ukończeniu, PP też po klinice i czekanie na certyfikat. Dlaczego akurat teraz? Hm?
    Dlaczego teraz? Bo teraz właśnie zaczynają się ważyć losy tej spółki.

– CoolCryo złożone do FDA –
    – PacePress FAST z CE – ale brak komercjalizacji.
    – Kliniki zakończone – ale przychody nadal = 0.

I właśnie dlatego TERAZ trzeba patrzeć zarządowi na ręce – bo nie sztuką jest krytykować w 2022, gdy nikt nie oczekuje niczego.

Sztuką jest zapytać o konkrety wtedy, gdy znów próbują rozdmuchać nadzieje i przestawić narrację na „już blisko, już prawie”.
    Aha, czyli wg Ciebie jak było źle, to nikt nie powinien się odzywać, a jak może być dobrze, to też nie wolno zadawać pytań?

Może ustal od razu regulamin wypowiedzi – kiedy można pisać, a kiedy trzeba klaskać.
    bo teraz próbują zbudować narrację sukcesu, a ja tylko przypominam, że ostatnio kończyło się slajdem i roadmapą.

Komercjalizacja to nie webinar – trzeba ją jeszcze dowieźć.
    A jak się wszystko uda, to pierwszy im pogratuluję. Ale póki co mamy więcej obietnic niż wyników.
    A Twoje pytanie pokazuje tylko, że niektórzy nadal wolą słuchać bajek niż patrzeć w raporty.
    Mam wrażenie, że niektórzy myślą, że Medinice nie sprzedaje urządzeń z wyboru, jakby to był świadomy akt duchowego minimalizmu zarządu.
    Może to taka nowa strategia:
    „Zero sprzedaży, zero problemów – zero odpowiedzialności.”

A CoolCryo nie ma jeszcze FDA nie dlatego, że są opóźnienia, tylko dlatego, że „chcemy być gotowi na 120%”.

PacePress z CE? Też nie wchodzi na rynek, bo może zarząd testuje koncepcję komercjalizacji mentalnej – tylko w teorii
    Skoro to już prawie startuje, to czemu nikt z zarządu nie chce biletu na ten lot?

Może dlatego, że pilot wciąż robi kurs… na symulatorze.
  • Re: 60 milionów Autor: ~Papa [46.112.98.*]
    Wydaje mi się, Lukaszkl to BOT.
    Jeżeli pytania o brak komercjalizacji po 7 latach i 60 milionach sprawiają, że nazywacie mnie BOT-em, to ja się pytam:

A kim są ci, którzy biją brawo za brak przychodów?
    Nowa generacja fanbojów – z procesorem Medinice Inside?
    Tak, to na pewno BOT.
    Tak, jestem BOT-em.
    Ale programowali mnie goście, którzy wiedzą, co to jest „przychód
    Zwalczamy boty. Ale raportu sprzedaży dalej nie ma.”Haha
    Zielony kolor na wykresie Medinice to już nie sygnał kupna – to zjawisko atmosferyczne, występujące rzadziej niż komercjalizacja haha
    Zielony świeczek w Medinice?
    To nie ruch cenowy – to cud liturgiczny.

Raz na kwartał pojawia się, żeby przypomnieć, że nadzieja umiera ostatnia… ale kapitał szybciej haha
    Kolor zielony na akcjach Medinice to jak śnieg w lipcu – niby możliwe, ale jak już się pojawi, to wszyscy robią screeny i dzwonią po znajomych
    Po prostu twoje pisanie akurat teraz jest bezsensowne. Rok temu nic nie pisałeś jak nic się nie działo, teraz się dzieje i nagle wysyp troll postów z twojej strony. Zrozumiałbym gdybyś za rok tak zaczął pisać, bo "rok po klinikach, certyfikatach i FDA i nic nie sprzedali?!" Ale teraz? Przecież to nie ma sensu. Widać, że działają, że robota idzie do przodu więc gdzie sens jest tych postów? Daj se luz i daj im kilka miesięcy, bo dopiero teraz wkraczamy w decydującą fazę.
    Wkraczamy w decydującą fazę” – no i git, kolejna legenda inwestycyjna urodzona na forum!
    To już nawet nie jest analiza, to scenariusz z Marvela:
    Szkoda tylko, że jak spółka „wkraczała w decydującą fazę” już w 2018, 2019, 2020 i 2023 – to za każdym razem kończyło się slajdem i „intensyfikacją rozmów
    Inwestor, Łukaszkl to BOT. zwróć uwagę na tempo w jakim odpisuje, składnia itd.
    Jeśli największym problemem Medinice jest to, że Łukaszkl za szybko pisze,

to chyba mamy większy kłopot niż brak przychodów po 7 latach
    Medinice:
    – brak partnera
    – brak sprzedaży
    – 60 milionów wydane

Forum:
    – „Ten Łukasz za szybko pisze, to BOT!”

No tak – problem zidentyfikowany
    W sumie racja, że to BOT. Żaden człowiek nie może być tak odklejony ;)
    Ja wiem, że was boli. Ale ja tylko zadaję pytania, na które od 7 lat nie ma odpowiedzi.
    A to, że odpowiadam każdemu z was szybciej niż spółka generuje przychód… cóż, to już nie moja wina
  • Re: 60 milionów Autor: ~kuna [73.246.123.*]
    Dnia 2025-07-09 o godz. 13:03 ~Lukaszkl napisał(a):
    > Jeżeli pytania o brak komercjalizacji po 7 latach i 60 milionach sprawiają, że nazywacie mnie BOT-em, to ja się pytam:
    > >
    > > A kim są ci, którzy biją brawo za brak przychodów?
    > > Nowa generacja fanbojów – z procesorem Medinice Inside?

Tutaj to farmazonisz, jakich przychodów spodziewasz się w spółce prowadzącej badania nad nowym urządzeniem?
    Przychodem mogą być dotacje, przychody z emisji akcji a reszta to wydatki.
    Jak chcesz biomed z przychodami to kup Synektik masz przychody plus Kardioznacznik.
    Możesz kupić Selvitę, jak wybrałeś Medinice to możesz tylko czekać na komercjalizację.
    Mówienie o braku przychodów nie ma tutaj żadnego sensu.
    Czego się spodziewasz po spółce w fazie R&D?”
    – Medinice nie jest wczesnym startupem. To spółka z 7-letnim stażem na giełdzie i ponad 60 milionami złotych wydanymi (Twoje słowa). W tym czasie:
    • obiecywano przychody z komercjalizacji projektów już od 2021–2022 r.
    • spółka przeszła kilka emisji, z których każda miała „przyspieszyć rozwój”
    • mówiono o zaawansowanych rozmowach z partnerami (np. na CoolCryo od 2023 r.)
    Więc pytanie o brak przychodów jest jak najbardziej zasadne, bo po 7 latach inwestorzy mają prawo oczekiwać czegokolwiek – nawet zaliczek, umów intencyjnych, transz za licencje, czegokolwiek mierzalnego.
    2. „Przychody z emisji i dotacji” jako substytut komercjalizacji
    – To największa bzdura w tej odpowiedzi.
    Przychody z emisji akcji to nie są przychody operacyjne, tylko finansowanie działalności. To tak jakby powiedzieć, że bankrutująca restauracja ma przychody, bo zaciągnęła kredyt.
    3. „To nie Biomed – jak chcesz przychody, kup Selvitę”
    – To manipulacja. Ty nie pytałeś, dlaczego Medinice nie ma takich przychodów jak Selvita, tylko dlaczego po tylu latach nie ma żadnych przychodów z projektów, które są rzekomo w końcowych fazach rozwoju i mają przełomowy charakter.
  • Re: 60 milionów Autor: ~jah [46.205.204.*]
    brawo Lukaszkl...

w końcu sensowne (od strony liczb), rzeczywiste podsumowanie tejże spółeczki...
    Dzięki! No widzisz – wystarczyło przebić się przez mgłę faz, roadmap i Pecunia Erectus,
    żeby zacząć rozmawiać o konkretach, liczbach i tym co naprawdę ISTNIEJE.

A jak kogoś boli, że przypominam fakty – to niech zmieni zarząd, nie temat
  • Re: 60 milionów Autor: ~yodyod [37.248.223.*]
    Jak ktoś nigdy nie przeżył Pecunia Erectus, to zostaje mu ... No cóż pisanie samemu ze sobą na forum bankiera. A ja dziś znowu dokupiłem bo MAM za co...
    Gratuluję kolejnego zakupu –
    możesz teraz oficjalnie otworzyć świątynię Pecunia Erectus™.

Tylko uważaj, żeby ci się duchowe uniesienie nie skończyło w portfelu bólem pleców
    Bo jak będzie kolejna “faza decydująca” bez sprzedaży, to nawet mantra nie pomoże
    On kupuje, bo „ma za co”
    Ja pytam, czemu spółka nie sprzedaje, skoro też niby „ma co”
    Sam pisze komentarze, których nikt nie czyta, i wmawia innym, że mówią sami do siebie.
    Czasem mam wrażenie, że jakby mu Medinice zrobiło akcję z hologramem FDA, to on by pisał „to tylko iluzja – ale jaka piękna!”
  • Re: 60 milionów Autor: ~yodyod [37.248.223.*]
    Jestem jedynym adwersarzem którego masz na tym forum. Przyzwyczaj się. Będę Twoim przekleństwem, jeszcze tego nie rozumiesz , ale powolutku, Ty we wszystkim potrzebujesz więcej czasu niż inni. dla Ciebie mam tyle czasu ile tylko Ci będzie potrzebne
    Brzmi groźnie. Jeszcze tylko czekam, aż dodasz:
    „Zemsta będzie moja, o świcie, na fixie, przy wolumenie 238 sztuk!”

Jeśli Ty jesteś moim „przekleństwem”, to Medinice musi być Twoim „błogosławieństwem” – i tu wszystko się zgadza.
    Bo błogosławieństwo bez przychodów to Wasza wspólna domena.
    Wow.
    Nie wiedziałem, że pytania o brak sprzedaży tak mocno poruszają emocje, że aż powołują Twoją nową życiową misję.

Nie wiem, co Cię bardziej boli – że Medinice nie sprzedaje, czy że ja o tym nieustannie przypominam
    W świecie, gdzie przychody są legendą… a roadmapa świętym zwojem…
    Dwóch wojowników staje do walki o prawdę.
    Jeden zadaje pytania.
    Drugi… dokupuje na dołku.

Łukaszkl

– Powiedz mi, PecuniaMan…
    Gdzie są efekty 60 milionów złotych?
    Gdzie są partnerzy? Gdzie sprzedaż?

PecuniaMan (ubrany w habit z logo Medinice i medalionem FDA Pending)

– Nie rozumiesz, Łukaszkl!
    Teraz jesteśmy w decydującej fazie!
    Wkrótce nastąpi wielkie Objawienie – Pecunia Erectus!

Łukaszkl:

– Objawienie? Od 2018 roku obiecujecie światło, a jedyne co widać to slajdy w PowerPoincie.
    Chcesz prawdy?
    Przychody: 0
    Partnerzy: 0
    ESPI: „Rozmowy trwają”

Masz – prawda boli bardziej niż korekta kursu.

PecuniaMan

– Jesteś moim… adwersarzem…
    Będę Twoim przekleństwem!

Łukaszkl

– Dobrze. To ja będę Twoim… ExcelaManem.
    I codziennie rano będę Cię budził pytaniem: „gdzie są przychody?”
    Medinice S.A. – pierwsza spółka, której wzrost kursu zależy od liczby memów.
    Nie potrzebujemy wyników.
    Potrzebujemy śmiechu, zasięgu i beki.

#PodniesiemyKursŚmiechem #Medinice #SzyderaToNowyIR #StartupZMemem #KomercjalizacjaIronii #GPWParodia #WirusowyWzrost #MemNaDzieńDobry
    Medinice osiągnęło nowy poziom –
    cisza inwestorska tak gęsta, że można ją ciąć nożem.
    Forumowicze w stanie hibernacji.
    Kurs w stanie stłumienia.
    Projekty w stanie wiecznej obietnicy.
[x]
MEDINICE 6,52% 76,80 2026-06-01 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.