„Siedem lat postępu i 60 milionów złotych później…”
Od 2018 roku Medinice zebrało ok. 60 milionów złotych – z emisji, dotacji, grantów.
Za tyle w sektorze medtech można było:
– zrealizować pełne badania kliniczne kilku projektów,
– zdobyći FDA dla przynajmniej jednego wyrobu,
– zbudować linię produkcyjną,
– zatrudnić ludzi z Bostonu, zrobić MVP, pierwsze serie sprzedażowe i wejść na rynek.
Co zrobiła Medinice?
Gotowy wpis: „Siedem lat postępu i 60 milionów złotych później…”
Od 2018 roku Medinice zebrało ok. 60 milionów złotych – z emisji, dotacji, grantów.
Za tyle w sektorze medtech można było:
– zrealizować pełne badania kliniczne kilku projektów,
– zdobyć CE i FDA dla przynajmniej jednego wyrobu,
– zbudować linię produkcyjną,
– zatrudnić ludzi z Bostonu, zrobić MVP, pierwsze serie sprzedażowe i wejść na rynek.
Co zrobiła Medinice?
✅ roadmapa
✅ webinar
✅ 3 logotypy
✅ wpis na LinkedIn
❌ brak CE
❌ brak FDA
❌ brak przychodów
❌ brak komercjalizacji
7 lat. 60 milionów. 0 sprzedaży.
Świat w tym czasie:
– Elon Musk wysłał ludzi w kosmos
– Moderna stworzyła szczepionkę mRNA
– AI zaczęła pisać teksty, kod i malować obrazy
– Neuralink wszczepił chip człowiekowi
– Apple wypuściło okulary pokazujące rzeczywistość rozszerzoną
Medinice: nadal „zbliża się do komercjalizacji”.
Kurs? Leży.
Obroty? Jak w kiosku.
Komunikacja? Raz na webinarze, potem trzy miesiące ciszy.
Ale spoko – jak to pisał jeden z kolegów:
„Jesteśmy w wąwozie rozczarowania, to idealny moment na STRONG BUY. Potem Equador i Pecunia Erectus.”
No to sorry, ale ja tu widzę raczej Dolinę Cieni i Webinar Znikającej Nadziei, a nie rajski nektar.
Przez 7 lat dostaliśmy więcej roadmap niż wyników, więcej obietnic niż pacjentów, i więcej wersji „jesteśmy blisko” niż pomysłów, jak dowieźć choć jedną złotówkę przychodu.
Jak tak dalej pójdzie, to Elon z Neuralinkiem podłączy mi CoolCryo do głowy zanim oni zrobią CE.
Czas wreszcie powiedzieć to głośno: nie chodzi o ryzyko, chodzi o kompetencje i dowożenie.
A tu się po prostu od lat przepala kasę i rozciąga narrację.
60 baniek to nie są żarty.
A jak ktoś potrzebuje duchowego rozwoju, to polecam książkę albo ayahuaskę – a nie akcje spółki, która wciąż stoi w miejscu i czeka, aż ktoś uwierzy w kolejny slajd z napisem „Q4 możliwa komercjalizacja” roadmapa
webinar
3 logotypy
wpis na LinkedIn
brak FDA
brak przychodów
brak komercjalizacji
7 lat. 60 milionów. 0 sprzedaży.
Świat w tym czasie:
– Elon Musk wysłał ludzi w kosmos
– Moderna stworzyła szczepionkę mRNA
– AI zaczęła pisać teksty, kod i malować obrazy
– Neuralink wszczepił chip człowiekowi
– Apple wypuściło okulary pokazujące rzeczywistość rozszerzoną
Medinice: nadal „zbliża się do komercjalizacji”.
Kurs? Leży.
Obroty? Jak w kiosku.
Komunikacja? Raz na webinarze, potem trzy miesiące ciszy.
Ale spoko – jak to pisał jeden z kolegów:
„Jesteśmy w wąwozie rozczarowania, to idealny moment na STRONG BUY. Potem Equador i Pecunia Erectus.”
No to sorry, ale ja tu widzę raczej Dolinę Cieni i Webinar Znikającej Nadziei, a nie rajski nektar.
Przez 7 lat dostaliśmy więcej roadmap niż wyników, więcej obietnic niż pacjentów, i więcej wersji „jesteśmy blisko” niż pomysłów, jak dowieźć choć jedną złotówkę przychodu.
Jak tak dalej pójdzie, to Elon z Neuralinkiem podłączy mi CoolCryo do głowy zanim oni zrobią
Czas wreszcie powiedzieć to głośno: nie chodzi o ryzyko, chodzi o kompetencje i dowożenie.
A tu się po prostu od lat przepala kasę i rozciąga narrację.
60 baniek to nie są żarty.
A jak ktoś potrzebuje duchowego rozwoju, to polecam książkę albo ayahuaskę – a nie akcje spółki, która wciąż stoi w miejscu i czeka, aż ktoś uwierzy w kolejny slajd z napisem „Q4 możliwa komercjalizacja”
Pojawiłeś się tu po programie w TVN ( uratowanie życia) bo liczyłeś na szybki, spekulacyjny zarobek. Przy takim pojęciu o inwestowaniu podobne szanse na zysk masz kupując zdrapki. Teraz grzebiesz w historii (która Ciebie nie dotyczy) i piszesz dziesiątki postów, które niczego nie wnoszą bo tu wszyscy są świadomi obecnej i wcześniejszej sytuacji. Jedne co może się zmienić to przyszłość i to przyszłość jest w tej chwili bardzo interesująca.
Dnia 2025-07-09 o godz. 11:08 ~Lukaszkl napisał(a): > Aha, czyli jak ktoś nie kupił akcji w 2018 i nie był na ślubie prezesa, to nie ma prawa się wypowiadać? > > > > Fakty są takie: > > – zebrano ok. 60 mln zł, > > – CE jest na jeden produkt, ale zero komercjalizacji, > > – CoolCryo dalej bez FDA, > > – przychody = 0. > > > > I to nie „grzebanie w historii” – to analiza efektów zarządzania. > > > > No chyba że „przyszłość jest interesująca”, bo znowu będzie webinar i roadmapa 2.0. > > > > . W Medinice musisz poczekać 7 lat, żeby usłyszeć: „Jesteśmy blisko.”
Nie zakłamujmy rzeczywistości, żeby usłyszeć "jesteśmy blisko" można było akcje kupić w dowolnym roku nie trzeba było czekać 7 lat ;-))) Sorki za żart który dla wielu może być nieśmieszny, jestem tu na tyle nie długo że mogę sobie żartować gdybym był od IPO to pewnie miałbym inną perspektywę.
Tak jak wcześniej pisałem miałem Lukaszki za oszołoma i rzeczywiście trochę spamuje ale opisuje rzeczywistość wiec taki głos też jest potrzebny.
Dziwne, że rok temu nie byłeś taki aktywny jak medinice na prawdę było w lesie, tylko pojawiłeś się teraz kiedy mają realne szanse na komercjalizację. CC FDA i klinika na ukończeniu, PP też po klinice i czekanie na certyfikat. Dlaczego akurat teraz? Hm?
A jak się wszystko uda, to pierwszy im pogratuluję. Ale póki co mamy więcej obietnic niż wyników.
A Twoje pytanie pokazuje tylko, że niektórzy nadal wolą słuchać bajek niż patrzeć w raporty.
Po prostu twoje pisanie akurat teraz jest bezsensowne. Rok temu nic nie pisałeś jak nic się nie działo, teraz się dzieje i nagle wysyp troll postów z twojej strony. Zrozumiałbym gdybyś za rok tak zaczął pisać, bo "rok po klinikach, certyfikatach i FDA i nic nie sprzedali?!" Ale teraz? Przecież to nie ma sensu. Widać, że działają, że robota idzie do przodu więc gdzie sens jest tych postów? Daj se luz i daj im kilka miesięcy, bo dopiero teraz wkraczamy w decydującą fazę.
Szkoda tylko, że jak spółka „wkraczała w decydującą fazę” już w 2018, 2019, 2020 i 2023 – to za każdym razem kończyło się slajdem i „intensyfikacją rozmów
Ja wiem, że was boli. Ale ja tylko zadaję pytania, na które od 7 lat nie ma odpowiedzi.
A to, że odpowiadam każdemu z was szybciej niż spółka generuje przychód… cóż, to już nie moja wina
Dnia 2025-07-09 o godz. 13:03 ~Lukaszkl napisał(a): > Jeżeli pytania o brak komercjalizacji po 7 latach i 60 milionach sprawiają, że nazywacie mnie BOT-em, to ja się pytam: > > > > A kim są ci, którzy biją brawo za brak przychodów? > > Nowa generacja fanbojów – z procesorem Medinice Inside?
Tutaj to farmazonisz, jakich przychodów spodziewasz się w spółce prowadzącej badania nad nowym urządzeniem? Przychodem mogą być dotacje, przychody z emisji akcji a reszta to wydatki. Jak chcesz biomed z przychodami to kup Synektik masz przychody plus Kardioznacznik. Możesz kupić Selvitę, jak wybrałeś Medinice to możesz tylko czekać na komercjalizację. Mówienie o braku przychodów nie ma tutaj żadnego sensu.
Czego się spodziewasz po spółce w fazie R&D?”
– Medinice nie jest wczesnym startupem. To spółka z 7-letnim stażem na giełdzie i ponad 60 milionami złotych wydanymi (Twoje słowa). W tym czasie:
• obiecywano przychody z komercjalizacji projektów już od 2021–2022 r.
• spółka przeszła kilka emisji, z których każda miała „przyspieszyć rozwój”
• mówiono o zaawansowanych rozmowach z partnerami (np. na CoolCryo od 2023 r.)
Więc pytanie o brak przychodów jest jak najbardziej zasadne, bo po 7 latach inwestorzy mają prawo oczekiwać czegokolwiek – nawet zaliczek, umów intencyjnych, transz za licencje, czegokolwiek mierzalnego.
2. „Przychody z emisji i dotacji” jako substytut komercjalizacji
– To największa bzdura w tej odpowiedzi.
Przychody z emisji akcji to nie są przychody operacyjne, tylko finansowanie działalności. To tak jakby powiedzieć, że bankrutująca restauracja ma przychody, bo zaciągnęła kredyt.
3. „To nie Biomed – jak chcesz przychody, kup Selvitę”
– To manipulacja. Ty nie pytałeś, dlaczego Medinice nie ma takich przychodów jak Selvita, tylko dlaczego po tylu latach nie ma żadnych przychodów z projektów, które są rzekomo w końcowych fazach rozwoju i mają przełomowy charakter.
Dzięki! No widzisz – wystarczyło przebić się przez mgłę faz, roadmap i Pecunia Erectus,
żeby zacząć rozmawiać o konkretach, liczbach i tym co naprawdę ISTNIEJE.
A jak kogoś boli, że przypominam fakty – to niech zmieni zarząd, nie temat
Jak ktoś nigdy nie przeżył Pecunia Erectus, to zostaje mu ... No cóż pisanie samemu ze sobą na forum bankiera. A ja dziś znowu dokupiłem bo MAM za co...
Gratuluję kolejnego zakupu –
możesz teraz oficjalnie otworzyć świątynię Pecunia Erectus™.
Tylko uważaj, żeby ci się duchowe uniesienie nie skończyło w portfelu bólem pleców
Bo jak będzie kolejna “faza decydująca” bez sprzedaży, to nawet mantra nie pomoże
Sam pisze komentarze, których nikt nie czyta, i wmawia innym, że mówią sami do siebie.
Czasem mam wrażenie, że jakby mu Medinice zrobiło akcję z hologramem FDA, to on by pisał „to tylko iluzja – ale jaka piękna!”
Jestem jedynym adwersarzem którego masz na tym forum. Przyzwyczaj się. Będę Twoim przekleństwem, jeszcze tego nie rozumiesz , ale powolutku, Ty we wszystkim potrzebujesz więcej czasu niż inni. dla Ciebie mam tyle czasu ile tylko Ci będzie potrzebne
Brzmi groźnie. Jeszcze tylko czekam, aż dodasz:
„Zemsta będzie moja, o świcie, na fixie, przy wolumenie 238 sztuk!”
Jeśli Ty jesteś moim „przekleństwem”, to Medinice musi być Twoim „błogosławieństwem” – i tu wszystko się zgadza.
Bo błogosławieństwo bez przychodów to Wasza wspólna domena.
W świecie, gdzie przychody są legendą… a roadmapa świętym zwojem…
Dwóch wojowników staje do walki o prawdę.
Jeden zadaje pytania.
Drugi… dokupuje na dołku.
⸻
Łukaszkl
– Powiedz mi, PecuniaMan…
Gdzie są efekty 60 milionów złotych?
Gdzie są partnerzy? Gdzie sprzedaż?
⸻
PecuniaMan (ubrany w habit z logo Medinice i medalionem FDA Pending)
– Nie rozumiesz, Łukaszkl!
Teraz jesteśmy w decydującej fazie!
Wkrótce nastąpi wielkie Objawienie – Pecunia Erectus!
⸻
Łukaszkl:
– Objawienie? Od 2018 roku obiecujecie światło, a jedyne co widać to slajdy w PowerPoincie.
Chcesz prawdy?
Przychody: 0
Partnerzy: 0
ESPI: „Rozmowy trwają”
Medinice osiągnęło nowy poziom –
cisza inwestorska tak gęsta, że można ją ciąć nożem.
Forumowicze w stanie hibernacji.
Kurs w stanie stłumienia.
Projekty w stanie wiecznej obietnicy.