Dziś mamy obrót 22 mln, liczba transakcji 3161, zmiana procentowa +3.71, premier wypowiadał się o tej spółce, a mamy tylko 3 lub cztery komentarze na naszym forum. Czym jest to spowodowane ? Ktoś coś ??
Temat spowszedniał. Nikogo już nie dziwi, że Tauron zmierza na poziomy odzwierciedlające godziwą wycenę dla tej spółki. Nawet Karolina się poddała ze swoim straszeniem. Miała kilka wejść zapowiadając rychłe spadki i odwrócenie trendu i wszystkie nietrafione. Łoren też już odpuścił. Pewnie wyleciał z linami z rynkowego ringu na swoich "tłustych eSkach". A teraz Łoren dawaj mi 20 czerwonych łap.
Pamiętam cene 0.88 w czasie covidozy dziś jest 10x większą nigdy bym tego niepowiedzial że przez 5 lat tak odbije bo to wychodzi 200% rocznie kto wtedy zakupił to ma fajny zarobek
Również pamiętam. Mówiłem wielu znajomym i rodzinie aby ładowali Tauron i PGE na maksa po dach... nikt nie kupił. Każdy się bał brać na tej zwale. Brat dodatkowo namawiał mnie abym sprzedał i ratował resztę kasy, która jeszcze została. Nie sprzedałem do dzisiaj. Jedziemy dalej. Nie ma odpuszczania.
Trudno wówczas było stwierdzić czy to już dno. Twarde dno w przypadku akcji jest na poziomie 0.01. (w przypadku surowców gdzie występuje koszt magazynowania może to być nawet wartość ujemna jak pokazała nie tak dawno historia na ropie). Żadna znana mi analiza techniczna nie sugerowała twardego dna w tamtym momencie. Znam osobę, która kupiła 100k papierów po 1.10 i sprzedała po 1.80 uważając, że dno zostanie poprawione. Ja osobiście wyznaję taką zasadę, że kupuję pierwszą transzę bez żadnego sygnału ze strony analizy technicznej po czym z kolejną transzą czekam na pojawienie się takiego sygnału bo nie zawsze on występuje. Jak wystąpi wchodzę pod korek na docelową wartość.