Według analizy technicznej mamy rewelacyjna sytuację. Oto doszło do zmiany trendu , którego przełamania nastąpiło poprzez wybicie z trójkątów i to zarówno długo jak i krótkoterminowego, przełamania spadkowej lini trendu . Z technicznego punktu widzenia, a jak wiemy technika wyprzedza sytuację która będzie się w firmie działa, mamy zapowiedz naprawdę spektakularnych rzeczy na spółce
Coś wam to się nie sprawdza, te wasze wykresy nie mają tu pokrycia bo wychodzi że będzie tak jak ostatnio czyli podbicie i zjazd z powrotem w okolice 1.2-1.3 złotego.
Pisząc przy rsi powyżej 80, że będzie korekta, to i dziecko by wywnioskowało. Co do kolejnego pump and dump, to są na to coraz mniejsze szanse. Zbliżają się konkretne informacje fundamentalne pod koniec sierpnia. Teraz może będzie i dobrze by było skorygować cenę do sma200 na D1. Kolejny ruch pewnie w okolice 2,00pln - 2,40pln w sierpniu pod Gamescom i wtedy dłuższa konsolidacja, pewnie jakiś trójkąt zbudują przed kolejnym atakiem na 3,00pln. A jak będzie zobaczymy w ciągu kilku miesięcy.
Ujawnienie tytułu i karta na Steam, według mnie, pojawi się przed Gamescom. Pokazanie gry i utworzenie karty po targach lub w trakcie, to byłby tragiczny ruch marketingowy.
Zgadzam się z wybiciem trójkąta, ale mieliśmy też dwie świece z długim cieniem górnym na poprzednim oporze horyzontalnym, który wygląda na silny. Korekta może się nawet skończyć dzisiaj objęciem bessy. Ważne, żeby kurs utrzymał wtedy wsparcie trójkąta. A potem trzeba będzie iść wyżej, żeby przebić 1.70 i najlepiej żeby świeca tygodniowa była ponad tym poziomem i ponad trójkątem. Tak jak mówiłem, na sucho, bez infa nie polecimy wyżej...
Aż tak źle to nie wygląda, może jakaś flaga się wyrysuje z dołkami na wsparciu trójkąta. Może nawet tym razem nie zejdzie do bazy. Ciekawie tu będzie, jak rzeczywiście się pojawi jakieś konkretne info.
Dnia 2025-07-03 o godz. 13:18 ~bart napisał(a): > Aż tak źle to nie wygląda, może jakaś flaga się wyrysuje z dołkami na wsparciu trójkąta. Może nawet tym razem nie zejdzie do bazy. Ciekawie tu będzie, jak rzeczywiście się pojawi jakieś konkretne info.
No i rzeczywiście jest flaga, a zamknięcia świec dziennych są wyciągane ponad wybitym trójkątem (na razie). Na godzinowym się schłodziło wystarczająco, więc kto wie.
Techn8cznie możemy zaliczyć korektę nawet w okolicach 1,37zl. Nie oznacza to ze tak będzie, ale są takie opcje również. Niemniej uważam ze po tej korekcie czekają nas dalsze wzrosty
Wczoraj nieśmiałe wybicie z flagi (na wykresie godzinowym), dzisiaj potwierdzone większym wzrostem na wyższym wolumenie. Trójkąt wybroniony idealnie. Wygląda, że idzie znowu na 2 zł. Sprawdzałem ostatnio uchwały (z Walnego 3 czerwca) i mają czas do 30 listopada na sfinalizowanie wszystkich umów związanych z prywatną subskrypcja akcji. Więc spokojnie jest czas, co wy sądzicie na ten temat? A propos kursu, to sobie myślę, że do tego czasu kurs będzie już na całkiem innym poziomie. Ale długoterminowo najważniejsze, żeby wszystko dopięli z finansowaniem, a nie ile wzrośnie lub nie do grudnia. Potem jak nowe akcje zostaną dopuszczone do obrotu na NC (bo tak zapisali w uchwale), to mogą składać wnioski o wejście na główny.
Zgadzam się w pełni. Zwróć uwagę za mamy dwa trójkąty. Długoterminowy z okresu pięciu lat z którego kurs się wybił, powrócił klasycznie do linii wybicia i dzisiaj ponownie idzie w górę kontynuując wzrosty. Wybił się też ze średnioterminowego trójkąta. Bardzo ładnie to wszystko wygląda, a biorąc pod uwagę fundamenty, zblizajacy się gamescom, kupowanie akcji przez prezesa spolki itp to lepiej być nie może.... a no i mamy kurs na naprawdę bardzo niskich poziomach
Zgadzam się, był bardzo dobry czas na zakupy po 1.2 ale nadal jest, bo wyłamanie takich oporów to tylko początek. Myślę, że OML to jedna z niewielu spółek w gamedev, która ma ciekawy projekt, a jeszcze nie odpaliła. W podobnym miejscu w cyklu wydawniczym mam CRJ, CIG i CDR i tam już jazda do góry pod przyszłe gry trwa w najlepsze, co prawda, marketing jeszcze nie ruszył na OML.
Większe szanse są na północ. Przemawia za tym analiza techniczna jak i fundamentalna. Z fundamentów mamy bardzo pozytywne oczekiwania na gamescom i prezentacja, rozgrywka gry Cyber Slash, pewnie też pojawi się już docelowy tytuł gry.
I mamy kontynuację wzrostów zgodnie z założeniami AT. Wybicie z długoterminowych formacjii trójkąta, przebicie linii trendu spadkowego . Kolejny opór to 2 zł . Czy jeszcze w tym tygodniu gp pokonamy ? Zobaczymy
Zarówno sygnały płynące z analizy technicznej jak i fundamentalnej w postaci przyszłych projektów są bardzo pro wzrostowe. Jesteśmy dopiero w fazie początkowej wybicia, przełamania linii trendu spadkowego, gdzie zasięgi są znaczne. Myślę że w pierwszej fazie wzrostów dojdziemy pod 5zł
Objęcie emisji będzie tutaj dobrym newsem. Brak objęcia całości złym. Więc na dalsze wzrosty musi być espi o całości, albo przynajmniej, że ktoś wszedł grubo np. za milion.
No i mamy kontynuację wzrostów. Technicznie jest cudownie. Fundamentalnie rewelacyjnie co potwierdziło wczorajsza prezentacja Valor Mortis oraz ogłoszenie współwydawcy. Mamy super grę , bardzo dobrze ocenianą, współwydacę zapewniającego finanse . Lepiej być nie może. Mamy solidne fundamenty do powtórki z 2020 roku
właśnie dlatego nie ma 2zł bo wszyscy liczyli - zapakowani w akcję . a kto ma to kupować ? na dniach będą sypać się informację odnośnie: - umowy z wydawcą - być może konkretny termin wydania gry - a tu powinna być niespodzianka . - przejścia na rynek główny
Ja tez uwazam, ze jak maja byc wieksze ruchy na akcjach, to dopiero po przejsciu na rynek glowny. Oborty dzisiaj sa piekne, ale chyba dopiero przejscie otworzy na swiat i moze zacznie to rosnac
Po prostu informacja o grze, opiniach i wrażeniach musi się rozejść po rynku. Każdy kto ma pojęcie o branży już raczej tutaj był przed Gamescom. Na giełdzie inwestuje też sporo ludzi którzy nie śledzili spółki, albo informacji o niej czy właśnie z branży. Tutaj czas działa na naszą korzyść. Jeśli pompa nie teraz, to nadejdzie później, i szczerze ja wole później, bo to że nadejdzie jest pewne, tylko nie wiemy kiedy.
Walka z oporem na psychologicznych 2 zł i 23.6% fibo. Wybije dzisiaj lub nie... zobaczymy, ale wtedy kolejny opór jest na 2.35-2.50. Mamy mocny trend wzrostowy, RSI na dziennym na korekcie nie spadało poniżej 50 (było 52), a na zwyżkach jest mocno powyżej 70 więc wybicie to tylko kwestia czasu. Wielu się pokusiło już o realizację zysków na wysokim otwarciu. Njaważniejsze jest, co się dzieje z marketingirm. W 13h trailer od IGN ma już 143k wyświetleń, bardzo mocny start. Szkoda tylko, że oba gameplaye nie mają takich liczb, ale Game Informer ma tylko 700k subów a FightinCowboy 1.5M, a nie prawie 20 M jak IGN. Liczę, że ktoś duży wrzuci gameplay jeszcze podczas Gamescom. Na razie #614 w top wishlists, pierwsze dane były około #950, a 2h temu #684. Nie ma na jeszcze danych o followersach co mnie nabardziej interesuje, ale gra wyglada świetnie jak na pre-alpha a dostępne liczby obiecująco. Souls-like w pierwszej osobie na pewno jest czymś oryginalnym, tak samo jak setting i ma szansę się dzięki temu wybić, chociaz nie każdemu podejdzie. Ciekawie wygląda też nowy wydawca (Lyrical Games), założony przez ludzi z Private Division, czyli byłego wydawcy. Poznali się na grze już wtedy. Najważniejsze, że tym razem OML zachowa 100% praw do marki.
Dnia 2025-08-20 o godz. 12:59 ~TwójWuj napisał(a): > Zobacz ile poszło od 1.2
To dopiero początek, zresztą widać po obrotach dzisiaj. Wiele się wyjaśniło od czasów 1.2. Jak przejdzie 2, to wyjdzie z długoterminowego trendu bocznego. Myślę, że jak ma być jakaś korekta, to na średniej 50 miesięcznej, ale do boczniaka już nie wróci. Przed GR2 na tej średniej był koniec rajdu. Teraz jest znacznie niżej, więc na pewno ją przebije, ale raczej nie od razu.