Dnia 2025-06-27 o godz. 11:59 ~ka napisał(a):
> Dnia 2025-06-26 o godz. 23:39 ~Kosiarz napisał(a):
> > Dnia 2025-06-26 o godz. 22:44 ~realista napisał(a):
> > > Mylicie mnie z Antonim ja miesiac temu pisalem za spadnie na 200 bylo wtedy w granicach 230 - po plaskich wynikach za q1. Pisalem ze jest ryzyko nie dowiezienia przychodow i pod moze grac rynek.
> > > > Z tego co widze to na forum albo cala rzeczywistosc sie przeksztalca w argumentacje za spadkami albo w dluga strone.
> > > > Tutaj nie bedzie nawet 250 w tym roku dopoki istnieje ryzyko nie dowiezienia prognoz o ktorych jeszcze tak lekko mowil milek po konferencji za q4. Tak jak pisalem wczesniej na pewno sie pojawia pytanie na konferencji za q2 o te prognozy i to bedzie sprawdzam, jezeli prezes tego nie potwierdzi jednoznacznie to nie ma szans na ceny powyzej 230. Same wyniki za q2 powinny byc plaskie tzn w tym wypadku z przychodami plus 10-15% (5% maja na przesunieciu 140mln z q4 2024) i raczej ujemnym LFL. Natomiast takie wyniki nie zamykaja mozliwosci dowiezienia prognoz - wazna bedzie liczba otwartych HP, ktore w q4 2025 moga pomoc w zrobieniu tych 12mld przychodow. HP bedzie kluczowy w tym wypadku.
> > > >
> > > >
> >
> > Odniosłem wrażenie, że nie tak dawno byłeś większym optymistą. Ale pamięć bywa zawodna, halucynacje nie tylko AI się zdarzają, więc mogę się mylić.
>
> Pamięć pamięcią, dopóki urodzin nie musisz sobie zapisywać w kalendarzu, to nie ma się czym martwić :)) ;-)
> Realista jest elastycznym optymistą :)
>
> Podrzucam predykcyjny wpis, bo lecą z tematem jak magnetyczna kolej japońska, a nie nasze poczciwe PKP :))
>
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-klasyczny-rgr,71343879.html>
fachowcy z nasa moga tylko pozazdroscic punktualnosci japonskich kolei. Moze Houston bedzie miec wiecej szczescia w drodze powrotnej z ISS.