Dawno nie pisaliśmy z prośbą o pomoc , sytuacja wymaga tego abyśmy wszyscy zintensyfikowali działania, jeżeli tego nie zrobimy to ARP obejmie akcje HAWE TELEKOM za ułamek ceny i zostaniemy jako akcjonariusze Hawe S.A. z niczym.
W skrócie obecnym Prezesem Hawe Telekom jest Marcin Kubiczek który akceptując propozycje układowe wraz z ARP doprowadza do utraty kontroli nad Spółką. Najciekawsze i karygodne jest to że w przypadku wejścia w życie układu nad którym obywa się głosowanie jedynym podmiotem zgłoszonym do pełnienia funkcji zarządcy przedsiębiorstwa dłużnika oraz nadzorcy wykonania układu została spółka Rymarz Zdort Maruta Kubiczek Restructuring S.A. gdzie Prezesem Zarządu jest również Marcin Kubiczek.
Jeśli ktoś ma obiecaną tak intratną "fuchę" to chyba działał nie w interesie Hawe telekom i wierzycieli (poza oczywiście ARP z którym kubiczek się dogadał ) a raczej w interesie uzyskania korzyści w spółce Rymarz Zdort Maruta Kubiczek Restructuring S.A
Jeśli tego nie rozniesiemy po całej sieci na nic zda się to że wygraliśmy z szajką i objęliśmy zarząd , po prostu inny tzw. UKŁAD nas pozbawi definitywnie wszystkiego. Proponuje żeby każdy akcjonariusz zamieścił jak największa ilość wpisów powyższego zaznaczonego tekstu w internecie z naciskiem na słowa ARP i Marcin Kubiczek , pod artykułami bieżącymi , gdziekolwiek się da ,w komentarzach do artykułów itd., może ktoś się wystraszy tego jawnego ...... i opanuje ,bo na pewno zrobić z tego trzeba kolejną aferę ,nie może tak być że kolejny raz ktoś nie liczy się z mniejszościowymi akcjonariuszami Hawe.
Pospolite ruszenie, które proponujecie nic nie da ! Potrzebne są bardzo precyzyjne działania prawne ! Zadałem pytanie Prezesowi Grzegorzowi czy istnieje opcja zablokowania porozumienia ARP i Hawe Telekom. Nie otrzymałem odpowiedzi. W jednym z wpisów Prezes Grzegorz stwierdził, że doradzają Mu dwie kancelarie prawnicze. Niech prawnicy wezmą się do pracy i zrobią z tym bałaganem porządek !!
Może ma to spore znaczenie tam gdzie "królewskie rządzi" czyli w okolicy trzepaka osiedlowego. Dla sprawy odzyskania kontroli nad Hawe Telekom przez Hawe SA jest nieistotne !
Dostałem odpowiedź z kancelarii ministra cyfryzacji.....odpowiedź że nie leży to w ich gestii
Napisali mi że można ewentualnie to pismo przedstawić do Ministerstwa Aktywów.....więc piszcie tam...
Uważam, że wszystkie działania akcjami Hawe bez mojej zgody jako akcjonariusza, są niezgodne z prawem? Kiedyś otrzymałem prokuratury wyjaśnienie w sprawie odmowy postępowania przeciw Hawe, za zaniechania w sprawie wydawania odcinków zbiorowych moich akcji, chodziło o to, że dopóki nie są wykonywane ruchy przestępcze i nie są naruszane moje prawa do tych akcji, to przestępstwa nie ma? Dziś gdy słyszę że Hawe Telekom jako główny człon Hawe S.A. jest bez mojej wiedzy wyrywany że spółki uważam, że przestępstwo jest dokonywane na moją szkodę i co na to teraz powie prokurator? Ja ostatnio poraz 4 wystąpiłem do spółki z nowym zarządem o wydanie odcinka zbiorowego i nadal, jak wcześniej, żadnego odzewu? A kiedyś brałem udział w tworzeniu porozumienia akcjonariuszy hawe i co?
Uważam, że od czasu wyjścia Hawe z giełdy nikt nie miał prawa dzielić akcji Hawe S.A. a Hawe Telekom było i jest głównym skladnikiem Hawe SA. Nikt nie miał prawa dysponować moimi akcjami bez mojej zgody, bo według prokuratury byłoby to przestępstwo? Dlatego, gdy wnosiłem pozew przeciwko zarządowi Hawe, prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania, że względu na to, że moje akcje w żaden sposób nie były naruszone? Dlatego uważam, że moje akcje, moje udziały nadal są elementem majątku Hawe SA i Hawe Telekom i nikt nam niczego nie może ukraść, chyba że ktoś się wykupi z moich akcji! Ostatnio ponowiłem wniosek do nowego już zarządu a wydanie odcinka zbiorowego, niestety nadal bez odzewu, więc w Hawe SA wywiZywanie się z obowiązku wydania akcjonariuszom, udzialowcom odcinka zbiorowego akcji nie obowiązuje?
Obecnie obowiązujące prawo wyklucza wydawanie akcji w postaci papierowej (odcinka zbiorowego). Dzisiaj akcje spółek akcyjnych muszą być rejestrowane w elektronicznym rejestrze akcjonariuszy, który jest prowadzony przez uprawniony do tego podmiot (Dom Maklerski). W przypadku Hawe S.A. rejestr nie jest prowadzony. Prowadzenie rejestru to kosztowna usługa. Tak więc aby mieć rejestr trzeba mieć odpowiednie środki finansowe i to dosyć spore. Inną rzeczą jest problem z ustaleniem akcjonariatu. Spółka takie działanie prowadzi ale nie jest ono ukończone.
Ustalenie jest proste ten który posiadał akcje w DM powinien mieć stan rachunku z DM i po problemie. Ja taki posiadam ci co nie mają powinni zgłosić sie do DM.ale czy dostana po tylu latach nie wiem powinno byc w histori DM tam gdzie miał konto .