Dnia 2009-08-28 o godz. 17:29 ~fundamentalista napisał(a):
> ACE
ACE paskudna branza na dzisiejsze czasy poza tym spolka boryka sie z problemami finansowymi. No i to C/Z kosmicznie przewartościowane. Ta propozycja to jakis żart?
Proponowałem Ci ATT już w kwietniu
Po Cersanicie, obecnie Azoty to 100% mojego portfela - oddanie go poniżej 30 zł to czyste frajerstwo. Ja przynajmniej potrzymam min do 15.09 (notabene moje urodziny ;) )
W kwietniu mialam akurat inne typy. Wiekszosc mojego portfela to jednak armatura ale att mam spory pakiet niby inne branze ale fundamentalnie mocno sie trzymają i co najwazniejsze jeszcze tak mocno nie wzrosly jak inne spolki
A ja tam inwestuje w dwie spolki na A czyli AA, to dlatego ze mam sympatie do tego klubu czy moze dlatego ze brzydze sie alkoholikami?
Wazne jest zeby znowu sporo zarobic i sie nie narobic. W ten oto sposob ponownie dolaczylam do grona pasożytów. Tym razem inwestuje jednak w spolki o mocnych fundamentach i jak zawsze w takie ktore sa w mocnym pewnym trendzie wzrostowym. Spolka musi sobie zasluzyc zeby trafic do portfela mądrej Karoliny nierobów nie bede utrzymywała.
Sam jestem ciekawy DROPA tym bardzije że nei spadł gwałtowanie jak inne balony typu Urlopy, czy Chemos lub Skok al ejakoś się konsoliduje okolicach 33 zł.
Możę jednak przyjdzie kolejna faza wzrostów na tym papierze i na to liczę, bo nie potrzeba duzo kapitalu.
Teraz kapiał bedzie odpływal z fundamentalnie silnych papierow i szukal innych okazji inwestyczylnych.
Wystarczy ze częśc trafi na DROP inwestycja rzedu 10 tys na zasadzie ryztyka opcji moze byc ciekawa pod warunkeim ze ograniczysz ryzyko do zera zakaldajac ze mozesz starcic ta część kasu kt może zarobić tyle co pozostałe np 90 %
Armatura i Azoty są OK. Zwłaszcza Azoty, bo spółka oprócz niskiego wskaźnika C/WK nie jest zbytnio zadłużona, ale i tak wysiadają przy IEA.
IEA to zdecydowany lider obecnej hossy.
Dnia 2009-08-30 o godz. 23:16 ~bifonek napisał(a):
> Armatura i Azoty są OK. Zwłaszcza Azoty, bo spółka oprócz
> niskiego wskaźnika C/WK nie jest zbytnio zadłużona, ale i
> tak wysiadają przy IEA.
IEA to zdecydowany lider obecnej
> hossy.
Immoeast wlasnie natrafił na silny opor jak go przebije bedzie mozna sie zastanowic nad kupnem . Ciekawa jestem wynikow za pierwsze polrocze bo ostatnie kwartały nie były chyba dla spolki najlepsze a ja stałam sie ostatnio techniczną fundamentalistką
IEA 24.09 podaje wyniki za 1Q2009/2010 (5-7/2009) i będą one dodatnie. Spółka w trakcie bieżącego roku zaktualizowała cały swój majątek, wszystkie niedokończone inwestycje wyceniała na zero. Tego nie dokonał żaden inny deweloper. Z działalności operacyjnej jest od dawna na plusie. Wszelkie informacje są na stronie. Technicznie, ja na razie dużego oporu nie widzę. W najbliższym tygodniu przebijamy 4EUR.
Baardzo dobre spółki, kiszą się podręcznikowo :-).
A propos kiszenia - to może by co ze spożywki kupić? Karolino, czy jest jakaś dobra spółka od kanapek? To mój typ i hit na nadchodzącą hossę - tabuny inwestorów stanowiłyby pewne źródło popytu dla takiej firmy, która nic tylko by robiła kanapki, po których wszyscy działaliby nieomylnie... Zapewniam, 2000% zwrotu w rok! Jest taka firma?